Struny na Fender

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Michal.K

Re: Struny na Fender

Příspěvek od Michal.K »

tyden a uz rezaveji, a uz te to reze do ruky
Je to normální a od čeho to souvisí? (materiál strun, uskladnění?)

No já mám kytaru už celkem dlouho, ale ještě se mi nestalo, že by mi nějak rezavěli struny...
A to kytaru nějakými prostředkami neošetřuji, ale mám ji pořád v měkkém pouzdře a vždy před hraním si umývám ruce.
nity

Příspěvek od nity »

ja osobně bych z toho co kluci pisou doprucil thomastik infeld, hraju na to už 8 let a zatim je nic neprekonalo..bohuzel nemam srovnani s exlixirama
Gibson Les Paul Custom 1978, Godin Gseries, Soldano X88R, Mesa 50/50(6L6), Mesa Roadking 2*12, Crybaby Classic, Rocktron Xpression, Boss TU-2, Nobels MF-2
micafica

Příspěvek od micafica »

Michal.K píše:
tyden a uz rezaveji, a uz te to reze do ruky
Je to normální a od čeho to souvisí? (materiál strun, uskladnění?)

No já mám kytaru už celkem dlouho, ale ještě se mi nestalo, že by mi nějak rezavěli struny...
A to kytaru nějakými prostředkami neošetřuji, ale mám ji pořád v měkkém pouzdře a vždy před hraním si umývám ruce.
Č9m to, čím to je ... - no to je přeci jasné - někdo se více potí, resp. může mít agresivnější pot, a pak jdou struny velice rychle do pá ... Záleží i na tom, kolik hodin denně hraješ (já tak průměrně 4), a to se pak struny také rychle unavují. Elixíry mi vydrží skutečně zhruba 3x déle.
Fender Strat USA Deluxe SSH, Schecter Hellraiser C7, Gibson LP Studio, Fender tele Mex. Std, Epi SG 400, ENGL - E650 R.B., ENGL BOX 4x12 V60, Pedalboard - download/file.php?id=876&mode=view, ruce ....
Michal.K

Příspěvek od Michal.K »

Tak je pravda, že nemám bohužel čas hrát každý den a tak dlouho, tak i to může mít vliv. A jako prevence toho rezavění může částečně pomoct i to drhnutí pracek před každým hraním, ne?
(nenanese se na ty struny tolik bordelu a látek, které by potom oxidovali)
micafica

Příspěvek od micafica »

Javor - čistota půl zdraví!!! A životnosti strun rovněž ...
Fender Strat USA Deluxe SSH, Schecter Hellraiser C7, Gibson LP Studio, Fender tele Mex. Std, Epi SG 400, ENGL - E650 R.B., ENGL BOX 4x12 V60, Pedalboard - download/file.php?id=876&mode=view, ruce ....
Michal.K

Příspěvek od Michal.K »

Přesně ta, nejde mi tak ani o to zdraví, ale spíš, mám Strat s maple (javorovým) krkem a děsím se toho, že bych ho časem zašpinil a už by se to nedalo vyčistit.
911

Příspěvek od 911 »

Vyzkoušel jsem za těch dvacet let už leccos a zakotvil u Elixir.Občas prasklo hčko nebo ečko,od té doby co používám graphtech kameny mám pokoj.
Parker Fly Select Artist 3TB USA ,
Gibson LP Custom Light USA ,Parker DF 722 MaxxFly FR BB USA,Carl Martin Quattro, sound KV2 Audio,

woro90

Příspěvek od woro90 »

Michal.K píše:Přesně ta, nejde mi tak ani o to zdraví, ale spíš, mám Strat s maple (javorovým) krkem a děsím se toho, že bych ho časem zašpinil a už by se to nedalo vyčistit.
Právě javorový hmatník s tímto problém nemá, protože je lakovaný - sajrajt nejvíc zalézá do palisandru, ale dá se kartáčkem a teplou mýdlovou vodou odrhnout. Javor stačí čas od času (jednou za dvoje či troje struny) očistit vlhkým hadrem.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Michal.K

Příspěvek od Michal.K »

Tak já vím, že je lakovaný, ale spoléhat se mi na to moc nechce... Ale člověka vždy má v povědomí, že bacha na to bledší dřevo, na tom to bude víc vidět, jako na tom tmavém...
micafica

Příspěvek od micafica »

woro90 píše:
Michal.K píše:Přesně ta, nejde mi tak ani o to zdraví, ale spíš, mám Strat s maple (javorovým) krkem a děsím se toho, že bych ho časem zašpinil a už by se to nedalo vyčistit.
Právě javorový hmatník s tímto problém nemá, protože je lakovaný - sajrajt nejvíc zalézá do palisandru, ale dá se kartáčkem a teplou mýdlovou vodou odrhnout. Javor stačí čas od času (jednou za dvoje či troje struny) očistit vlhkým hadrem.
Máš pravdu ... na LP mám tmavý mahagon, který se opravdu slušně nabaluje ... a na stratovi lakovaný javor, který vůbec nemá chybu ... To je jako s auty, že si každý myslí, že na bílém je více vidět veškerá špína než na černém - opak je pravdou !!!!!
Regular John

Příspěvek od Regular John »

Michal.K píše:Tak já vím, že je lakovaný, ale spoléhat se mi na to moc nechce... Ale člověka vždy má v povědomí, že bacha na to bledší dřevo, na tom to bude víc vidět, jako na tom tmavém...
Tak toho bych se být tebou VŮBEC nebál. Mám taky javorový hmatník na stratovi a po dvou letech intenzivního hraní a prasení je pořád jako nový. Pokud ho občas při výměně strun vyčistíš, tak se nemáš čeho bát. Akorát co jsem měl v ruce starší fendery s javorem, tak tam byl často problém s loupáním laku po stranách hmatníku, ale to všechno byly kusy z doby, kdy se ještě nezaoblovaly okraje (před. r. 2000)

Jinak co se strum týče, Elixíry jsou moje nejoblíbenější. Sice se časem ten sajrajt z toho začně loupat (chlupatit), ale nezaznamenal jsem, že by to mělo nějaký vliv na zvuk nebo na pohodlí...
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“