ok, díkyParis píše:no vidatakze uz se bavime o zvuku "spise elektrickem" a to situaci docela meni ...
pokud trvas na elektroakusticke kytare, tak by mela byt co nejmene nachylna ke zpetne vazbe (treba ten cort ma nizsi luby (viz rocky), talman je mensi celkove. kdyz to nestaci, musi se ucpat ozvucny otvor nebo jinak zatlumit cela kytara). zkus o tom neco precist i tady, temat je tu dost. pripadne se zeptej.
a pokud na elektroakustice netrvas, tak si nemyslim, ze by se nedal v tyhle hladine vybrat dost dobry nastroj na to, aby te uspokojil prinejmensim stejne jako ta elektroakustika.
Hledá se elektro-akustika do 5000kc +-500kc
Pravidla fóra
Re: Hledá se elektro-akustika do 5000kc +-500kc
ještě mě ted napadá jestli je vůbec možný srovnat elektroakustickou kytaru s elektrickou v cenový relaci 5 tisíc...??
ja myslim ze ano. ze jak u el/akustickych, tak u elektrickych kytar je tohle hranice (no, plus minus) na ktere se zacinaji objevovat relativne dobre zpracovane jednoduche nastroje z relativne slusnych materialu. zadne zazraky to nejsou, ale hrat/ucit se na to uz da. pripadne se da nejaky lepsi kousek odchytit pouzity...
ok, jen ještě taková maličkost
.....můžeš mi doporučit nějakou good el.kytaru okolo 5 tisís +-500
to takhle zpatra asi nejde ... nejdriv si vyber asi sam typ, ktery se ti libi. par kytar si prohlidni na webu (treba tady: http://kytary.cz/kytary/elektricke-kytary/ ), mrkni na naky svy oblibeny muzikanty na co hrajou, dojdi si do hudebnin a vem neco do ruky, nech se kamaradem klidne vyfotit s kytarou v ruce, precti par temat v sekci elektricke-kytary/ ... pak si tam najdi vhodne tema (kolem 4-6 tisic tam par temat uz je. nebo nejake obecnejsi tema o kytare pro zacinaji) a dotaz poloz tam. rekni jak na tom ses, co budes hrat a jaka muzika se ti libi .... a nejaky konkretni nastroj uz z toho vyleze...
co tenhle set pro začátečníky? http://www.kytarovecentrum.cz/?2876,squ ... t-special-
jo a jde mi vlastně o to, prát to přes sluchátka..takže nevim jestli kombo je k něčemušimpansky píše:co tenhle set pro začátečníky? http://www.kytarovecentrum.cz/?2876,squ ... t-special-
Hele...upřímně - neber to zle...ale asi by bylo nejlepší si napřed ujasnit, co vlastně chceš... Tvůj několikahodinový obrat z akustiky přes kombo na elektriku přes sluchadla ve mne vyvolává pocit, že to zatím ujasněné nemáš... Jak říkám, nic ve zlém, ber to jako radu člověka, kterej byl před rokem taky začátečník, takže vím, že tohle ujasnění na začátku je docela prospěšný 
Seagull 25th Anniversary Mahogany Spruce
- Wocass
- Kontaktovat uživatele:
Mám Washburn WD6 S, je to skvělá kytara, zvuk je naprosto dokonalý, no prostě jsem nadmíru spokojen, ale... Zaprvé hraji hudbu, kde potřebuji vysoké polohy kam se pohodlně nedostanu a hlavně bych si rád svou muziku nahrál lépe, než přes mikrofon.
Takže k věci, nevíte někdo o elektroakustice, která by nahradila tuhle? Jde mi o to aby se zvuk na čisto bez aparátu vyrovnal WD6ce a aby cena byla podobná. Kamarád nejspíše tuhle koupí, takže ideál by bylo nemuset nikterak moc doplácet.
Slyšel jsem dobré ohlasy na Ibanez Talman. Co si na ni říkáte? Jde mi hodně o zvuk mimo aparát. Ale zase aby až to strčím do kombo se to dalo poslouchat
Takže k věci, nevíte někdo o elektroakustice, která by nahradila tuhle? Jde mi o to aby se zvuk na čisto bez aparátu vyrovnal WD6ce a aby cena byla podobná. Kamarád nejspíše tuhle koupí, takže ideál by bylo nemuset nikterak moc doplácet.
Slyšel jsem dobré ohlasy na Ibanez Talman. Co si na ni říkáte? Jde mi hodně o zvuk mimo aparát. Ale zase aby až to strčím do kombo se to dalo poslouchat
- ...EDGE...
Tak Ibanez Ťaman urcite nezni na sucho tak dobre jak normalni akusticky dreadnought, logicky. A elektroakusticky dreadnought ve stejne kvalite jako WD 6 zase bude logicky stat vic.
- Wocass
- Kontaktovat uživatele:
Proto sem píšu logicky. Jestli někdo neví o kytaře co za málo peněz umí hodně muziky
Proto jsem to přirovnával k tomu WD6, to je taky kytara za málo peněz a hraje perfektně.
- ...EDGE...
No jak se tak divam, tak http://kytary.cz/washburn-wd10ce/HN113840/ je za opravdu dobrou cenu, a mohla by taky hrat pekne.
EDIT: Ale jak se ted opetovne divam, tak je to preklizka..
EDIT 2: Mozna tato? http://kytary.cz/cort-mr-e-ns/HN116052/
EDIT: Ale jak se ted opetovne divam, tak je to preklizka..
EDIT 2: Mozna tato? http://kytary.cz/cort-mr-e-ns/HN116052/
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Za tuhle cenu těžko koupíš nástroj, který bude tak dobře hrát nasucho i přes aparát. Navíc bys musel investovat i do toho aparátu.
Ale když elektroakustiku za tyhle peníze, tak koukej na ty Washe WD. Jen zkrátka přes apec to nebude znít tak dobře jako nasucho.
Ale když elektroakustiku za tyhle peníze, tak koukej na ty Washe WD. Jen zkrátka přes apec to nebude znít tak dobře jako nasucho.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- Wocass
- Kontaktovat uživatele:
Nero píše:Za tuhle cenu těžko koupíš nástroj, který bude tak dobře hrát nasucho i přes aparát. Navíc bys musel investovat i do toho aparátu.
Myslíš, že přez toho engla by to stálo zanic? Aspoň přez elektriku má čistej kanál docela pěknej a čitelnej.
ty pises "hlavně bych si rád svou muziku nahrál lépe, než přes mikrofon". a ses si jistej, ze nahravka nejakyho sknkani, co leze z pieza, bude lepsi, nez pres mikrofon?
- Wocass
- Kontaktovat uživatele:
No tak beru to tak, že nemám žádný profi mikrofon (vlastně jen chrastítko od sluchátek) a to opravdu věřím, že piezo zvládne lípParis píše:ty pises "hlavně bych si rád svou muziku nahrál lépe, než přes mikrofon". a ses si jistej, ze nahravka nejakyho sknkani, co leze z pieza, bude lepsi, nez pres mikrofon?
jiny uhel pohledu:shoooter píše:Co všichni blázníte s tím výkrojem?
Stojí to peníze, kazí to zvuk, občas kvůli tomu praskne lub a není to potřeba!
Optimální snímač stojí sám víc než 5.000,-, a kytaru k němu nedávají![]()
stoji penize - ok, i kdyz taky zalezi, u levnych se to schova v mnozstvi
kazi zvuk? - to je pekna pohadka. Ale jeho prakticke vyuziti skutecne neni optimalni.
o prasklem lubu kvuli vyrezu slysim poprve.
optimalni snimac - uz ta fraze je zvlastni, moje dlouholete vyzkumy ukazaly neco jineho. Dnes uz jsou jenom dve skupiny snimacu - hyperlevne shity ktere hrajou skutecne hnusne (ale uz je pomalu zazrak na ne narazit) a druha skupina jsou vsechny ostatni.
V teto cenove kategorii jestli zadavatel skutecne potrebuje ozvuceni (na koncerty, jednoduche nahravani dem napr.) tak rozhodne kupovat uz se snimacem. V tovarne to totiz vyjde na zlomek ceny nez nasledny kup a instalace.
PS: az ted se divam ze reaguju jak Lomikar, do roka a do dne
takze radsi k Wocasovi
To je nemozne.hlavně bych si rád svou muziku nahrál lépe, než přes mikrofon.
A nemusis nad tim nijak spekulovat, vymyslet a zkouset co kdyby.
Navic pres Engla jsi tento nemozny ukol jeste umocnil na druhou.
Ja mam napr. nejakou cinskou kondenzatorovou tuzku za 6kil nebo kolik to stalo, a zadny snimac se ji nevyrovna. Snimac akustiky je vzdycky kompromis poouzivany kvuli jinym vecem nez dobremu zvuku. (napr. zpetna vazba na podiu)
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Zas taková pohádka to není...zatím vždy, když jsem zkoušel od stejného modelu kytary verzi s i bez výřezu, verze bez výřezu hrála akusticky vždy lépe... Tedy u dreadnoughtu... Naopak když jsem třeba u Humla zkoušel Duranga ve verzi déčko s i bez a jumbo s i bez, tak z těch 4 kytar hrálo nejlépe jumbo s výřezem...hyenik píše:kazi zvuk? - to je pekna pohadka.
Seagull 25th Anniversary Mahogany Spruce
- ...EDGE...
No, nemusi to byt vubec pohadka, je to logicke.hyenik píše:kazi zvuk? - to je pekna pohadka. Ale jeho prakticke vyuziti skutecne neni optimalni.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Tím Englem bys to zabil úplně. Aparatura pro akustické nástroje je o něčem úplně jiném.Wocass píše:
Myslíš, že přez toho engla by to stálo zanic? Aspoň přez elektriku má čistej kanál docela pěknej a čitelnej.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008