vám člověk tisíkcrát řekne "ano, na bazaru jsou výhodné věci" a vy stejně dál opakujete "ne, to není pravda ... na bazaru jsou výhodné věci"
Já jsem nikdy netvrdil, že tomu tak není, píšu to v každém příspěvku. Ale je chyba, doporučovat tenhle postup začátečníkům. Je správný jen teoreticky.
Neodradí. Netroufám si mluvit za dnešní teenagery, ale byly doby, kdy v ČR rozhodně nebyly kvalitní kytary dostupné. Lidi hráli na všechno možné a přece kytaristi nevymřeli. Já sám jsem měl asi čytři kytary, které zdaleka neodpovídají dnešním Staggům apod a nikdy jsem nepomyslel na to, že nemám kvalitní kytaru, tak nebudu hrát. Stejně tak všichni mí známí které znám. Jestli někoho odradilo hraní na kytaru, tak to nikdy nebyla kvalita vlastního nástroje.A rozhodně bych nedoporučoval kupovat tu nejlepvnější kytaru - hraní na nepovedenýho Stagga tě od hraní spíš odradí.
No a v tom je ta potíž....musí se najít dobrý kup,
Tohle právě není nic pro začátečníky. Začátečník by se měl více soustředit na hru než na samotný nástroj.kupuje až s odstupem několika týdnů, někdy i měsíců,
Znám jednu klasickou výmluvu potencionálních začátečníklů : "Víš, já nemůžu hrát, nemám pořádný nástroj"
Jo tohle platí na tisíc věcí, včetně pracích prášků, ale zas se dostáváme k otázce efektivity.nejsem tak bohatý, abych si mohl dovolit levné věci
Kolik by se mohl kytarista - začátečník naučit věcí za tu dobu, kterou čeká na vhodný nástroj