Kombo do 3000

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Kryšpín
Kontaktovat uživatele:

Re: Kombo do 3000

Příspěvek od Kryšpín »

ASmith píše:ale dle mě Fender cokoliv udělá tak nezkazí...
U Fenderů je problém se zkresleným zvukem, nějaký zabijácký zkreslení z něj prostě nedostaneš, na to ty aparáty nejsou stavěný. Doporučuju ti najít si něco, abys měl základní zvuky, který ti vyhovujou, v nejjednodušší lince kytara-aparát. Ale je to jen můj názor, samozřejmě.
Hlava: Marshall JCM 900 Hi Gain Master s preampem od Rockwellu
Bedna: Kustom Quad A
cvičítko Peavey Rage 158
Kytara: BC Rich Mockingbird, stará Apollka, el. ak. Fender CD-160
http://bandzone.cz/fan/jakrystof
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Taky bych volil jetý FM 212R. Je to dobré kombo. Čistý to má špičkový za tu cenu. A tvrdší styly si to podá s nějakou krabkou. A o volume se bát nemusíš, to kombo má šílenou hlasitostní rezervu :D
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
ASmith

Příspěvek od ASmith »

Tak když o tom tak uzažuju tak bych moh koupit to co sem ted hodim, řeknete mi jestli je to right ;)
http://www.musiccenter.cz/Danelectro-FA ... B/:3:22576
http://www.musiccenter.cz/Fender-Frontm ... e/:3:14693

sry že to neni z kytary.cz ale ty mi ted nejdou ..a ted popsat jak bych to za sebou zapojil :) a na kombu bych moh otáčet s reverbem..já myslim aby si to spolu rozumělo...... díky...a PS de za sebou dát víc těhle efektů?
Squier classic Vibe 50's Stratocaster Olympic White HSH /Squier Affinity '04 Stratocaster 3TSB HH / Stagg S200 natural relic / Squier Affinity '99 Stratocaster AW / Cremona Luby / Line 6 Micro Spider / Superlux HD681B
axi12
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od axi12 »

ASmith píše:Tak když o tom tak uzažuju tak bych moh koupit to co sem ted hodim, řeknete mi jestli je to right ;)
http://www.musiccenter.cz/Danelectro-FA ... B/:3:22576
http://www.musiccenter.cz/Fender-Frontm ... e/:3:14693

sry že to neni z kytary.cz ale ty mi ted nejdou ..a ted popsat jak bych to za sebou zapojil :) a na kombu bych moh otáčet s reverbem..já myslim aby si to spolu rozumělo...... díky...a PS de za sebou dát víc těhle efektů?
Hoj, kámoš má to samé kombo a řekl bych, že to zkreslení je max tak do jemného hard rocku, dál to už nejde, ale není to ani tak zesilovačem jako spíš reprákem -> efekt ti moc nepomůže. protože ten reprák je na to moc chatrnej, takže buď vyměníš i repra a pak si můžeš pomoct efektem a nebo se radši koukej jinam, protože tohle kombíčko rozhodně není na žádný Death ani HC! :) Teď k efektu. Musíš brát v potaz, že za necelé 400,- neseženeš moc kvalitní efekt. Osobně jsem jej neslyšel, ale slyšel jsem nejaké jiné od Danelectra a musím říct, že je to podle mě zbytečné vyhození peněz ;) Je to plastové, časem to odejde... Radši přišetři a koukni na bazar, valí se tam Boss Metal Zone za 1100,- ;) To je poměrně dobrý efekt, zase v té cenové hladině. Na můj poměr až moc kompresuje zvuk, ale to už je na každém zvlášť ;) A teď poslední otázka - jestli může být několik efektů za sebou? -> Můžou, ale dej si pozor, ať mají true bypass (jakož to, že tento nemá :D) Protože když nebudou mít, tak je budeš mít vyplé, ale poleze ti z toho hrozný zvuk - bez true bypass ty efekty částečně ovlivňují signál a tudíž z toho neleze čistý zvuk kytary :) Potom si dej pozor na dobrý uspořádání efektů (zkreslovací krabičky, modulační efekty a tak ;)) A ještě něco, můžeš si také koupit nějaké true bypass lišty, kdy se ten efekt/několik efektů zapojí do true bypass lišty a můžeš je aktivovat/deaktivovat sešlápnutím jediného tlačítka :)
Kytara: Ibanez GRG 170DX + RM Bridge+
Kabel: Dělanej - 4,5m
Kombo: Právě žádné...
Struny: GHS 10
Trsátka: Dunlop Tortex 1mm (želva), Dunlop Jazz III
ASmith

Příspěvek od ASmith »

Fajn, a když budu chtít zapojit efekt tak ho zaopjim kam nebo jak?..kytara-efekt-kombo..nebo ho dát nekam do komba?..nikde sem to nenasel tak se ptám zde ;) dík
Squier classic Vibe 50's Stratocaster Olympic White HSH /Squier Affinity '04 Stratocaster 3TSB HH / Stagg S200 natural relic / Squier Affinity '99 Stratocaster AW / Cremona Luby / Line 6 Micro Spider / Superlux HD681B
axi12
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od axi12 »

ASmith píše:Fajn, a když budu chtít zapojit efekt tak ho zaopjim kam nebo jak?..kytara-efekt-kombo..nebo ho dát nekam do komba?..nikde sem to nenasel tak se ptám zde ;) dík
Tot kombo má efektovou smyčku, takže můžeš do ní (asi je to lepší) a nebo klasicky kytara - efekt - kombo :) Ale nejsem si jistý, které řešení je lepší :)
ASmith

Příspěvek od ASmith »

no a kdybych to dával do jinýho který na to nemá vstupy tak jednoduše z kytary do krabičky a z krabičky normo do vstupu...to by mělo fungovat...?...že bych vybral naky jiny kombo a k tomu efekt
axi12
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od axi12 »

ASmith píše:no a kdybych to dával do jinýho který na to nemá vstupy tak jednoduše z kytary do krabičky a z krabičky normo do vstupu...to by mělo fungovat...?...že bych vybral naky jiny kombo a k tomu efekt
Jo, jo.. přesně tak :) Jiank jaký je teď rozpočet?? :D
Kraliik

Příspěvek od Kraliik »

no zkreslení bych do smyčky nedával, to bude dělat akorát bordel. Zapojil bych to normálně: kábl z kytary -> efekt -> kombo. Do smyčky patří spíš modulační efekty
axi12
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od axi12 »

Kraliik píše:no zkreslení bych do smyčky nedával, to bude dělat akorát bordel. Zapojil bych to normálně: kábl z kytary -> efekt -> kombo. Do smyčky patří spíš modulační efekty
Ok, ja si právě říkal, že tam spíš ty modulace, ale nebyl jsem si jistej,aby to nebylo naopak :D :)
Kraliik

Příspěvek od Kraliik »

no modulační efekty můžeš dát taky před apec ale to už je celkom jedno, prostě zkreslení před apec :)
ASmith

Příspěvek od ASmith »

Moje vize je koupit kombo na zkoušky, a na náký malý zahradní vystoupení myslim si že 15w a vejš, to by mělo stačit, ale abych zas za pul roku nepotřeboval kvuli čistotě zvuku něco jinýho takže bych bral něco kolem 5000,- a chtěl jsem footswitch abych moh přepnout mezi čistym a rockovym/metalovym (proste zkreslenym). A teď bych to teda moh vyřešit nákym efektem protože sem hledal kombo který mám dobrej skreslenej zvuk a ted by mi stačilo neco s krásnym čistym....:) a Právě soused má Fendera 15W a čistej je krásnej tak myslim že taková 25W by byla fajn...takže prosím o radu jaky kombo + efekt :) díky moc
axi12
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od axi12 »

ASmith píše:Moje vize je koupit kombo na zkoušky, a na náký malý zahradní vystoupení myslim si že 15w a vejš, to by mělo stačit, ale abych zas za pul roku nepotřeboval kvuli čistotě zvuku něco jinýho takže bych bral něco kolem 5000,- a chtěl jsem footswitch abych moh přepnout mezi čistym a rockovym/metalovym (proste zkreslenym). A teď bych to teda moh vyřešit nákym efektem protože sem hledal kombo který mám dobrej skreslenej zvuk a ted by mi stačilo neco s krásnym čistym....:) a Právě soused má Fendera 15W a čistej je krásnej tak myslim že taková 25W by byla fajn...takže prosím o radu jaky kombo + efekt :) díky moc
Říka se, resp. kámoš v kapele má taky kombo 30w (25w FM DSP), že se s 30w dá hrát v kapele. Tak dá, ale když budeš hrát s 30w naplno nebo 65w na 6,5/10, tka kde bude kvalita zvuku lepší?? Podle mě se u trandaku nevyplati jit nad 3/4hlasitosti, pak to zacne delat neplechu, takze spis koupit drazsi a vetsi ;)
ASmith

Příspěvek od ASmith »

Tak ono hrát :D spíš jen ty skoušky kde nám to moc neřve, my začínáme takže mě de o to mít pěkný kombo na doma, na skoušky a chcem malý vystupko...no uvidim...takže potřebuju naky co nejvýkonější kombo za co nejmenší prachy :D (krom) stagga :D
axi12
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od axi12 »

ASmith píše:Tak ono hrát :D spíš jen ty skoušky kde nám to moc neřve, my začínáme takže mě de o to mít pěkný kombo na doma, na skoušky a chcem malý vystupko...no uvidim...takže potřebuju naky co nejvýkonější kombo za co nejmenší prachy :D (krom) stagga :D
Jasný, tak ono se dá vystoupení odehrat i na 30MG Marshall :D Kamos, co je tu v kapele, takhle odehral asi 5vysoupeni, nez mel lepsi (100, 2*12, MG), jako ono se to nazvuci a vemnku je to slyset, ale on se vubec neslysel :D
volfi4499

Příspěvek od volfi4499 »

já si myslim co se týče spracování je fender nejlepší ale i tak z toho žádný extra zvuky nedostaneš koupil sem si domu 25R a musim řícz že neni špatný skošel sem i line6 spider a ten byl takovej moc studenej ten fendr aspon trochu připomíná na čistej zvuk lampy
vrablc.v
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vrablc.v »

to stare kombo stagg si uz prodal?
mozna bych mel zajem na nejake nahradni dily atd.
kdyztak napis cenu
Poslechněte si mou kapelu na http://annoyingdust.com
ASmith

Příspěvek od ASmith »

volfi4499 píše:já si myslim co se týče spracování je fender nejlepší ale i tak z toho žádný extra zvuky nedostaneš koupil sem si domu 25R a musim řícz že neni špatný skošel sem i line6 spider a ten byl takovej moc studenej ten fendr aspon trochu připomíná na čistej zvuk lampy
No o tý 25W přemýšlým, zas tak moc nestojí a je to fender já si pučil na víkend 15G od kámoše a hrajě pěkně...takže myslim že ta 25 by byla fajn.
ASmith

Příspěvek od ASmith »

vrablc.v píše:to stare kombo stagg si uz prodal?
mozna bych mel zajem na nejake nahradni dily atd.
kdyztak napis cenu
Už jsem ho prodal :(
ASmith

Příspěvek od ASmith »

premyslim o tomhle....http://kytary.cz/randall-rx25rm/HN099981/
Stejně jako Fender 25W to má 10'' reprák a je to o 800 levnější
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“