Chytání radia v kombu - neverite???? verte!!

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...

verite tomu???

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

92ChazzyChazz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/mattie

Příspěvek od 92ChazzyChazz »

tohle je trochu něco jinýho, ale tak sem původně nevěděl co se dělo :D
pstě sem měl v kapse founa a hrál na kytaru... a přišla mi smska... a jako ohlášení tam mám pstě ,,incoming message,, tak byl celkem šok, když to vzali snímače a ozvalo se to z komba :D
Ibanez ART 120, Jolana Diamant -> Proel cable-> Marshall JCM 2000 TSL 60-> Monster cable-> Marshall 4x12"

"92% of teens have moved onto rap or hip hop. If you are part of the 8% of us you still listen to real music!
cerfotoc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cerfotoc »

jojo u stary kytary mi jednou vyseli z trička sluchátka a jako hrála v nich hudba a najednou se přiblížili ke snímačím a normálně to hrálo z komba... :D
schecter damien 7(w/ EMG 707), engl e530, l-amp 50W 6L6 poweramp, engl e212v
line6 relay g90, ehx memory toy, korg dtr-1000, rocktron hush super c, the t.racks pc200

Obrázek
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

Mě to dělal Vox jednou... Nějaké ruské kecy to říkalo... Prvně jsem to nechápal, tak jsem šel zkontrolovat přehrávač, ale ten byl vyplej... Tak jsem ztlumil kombo, - brum :) -> chtěl jsem si být jistější v hledání, ale kecy byly najednou tišší, tak jsem to zesílil a bylo tomu možno zřetelně rozumět. Kdybych uměl rusky, tak bych věděl aji co říkali :-)
nity

Příspěvek od nity »

taky si obcas posloucham doma na kombicku nejaky cizi radiostanice:)
Gibson Les Paul Custom 1978, Godin Gseries, Soldano X88R, Mesa 50/50(6L6), Mesa Roadking 2*12, Crybaby Classic, Rocktron Xpression, Boss TU-2, Nobels MF-2
eMko

Příspěvek od eMko »

Maples píše: sem o tom četl článek že to je elektrickym vedenim ve starejch domech a nebo tím že to máš zapojený nejmín do jedný prodlužovačky, která je přepolovaná...
Když jsem přišel na vysokou školu, tak na vůbec první přednášce nám přednášející (docent Kunovksý, je-li tu někdo Ajťák z Brna ;-) ) vykládal pár elektrikářských mouder a jedno bylo:

Vlevo fáze, vpravo nulák,
kdo to neví, ten je čurák!

Takže až budete zapojovat prodlužovačky, tak nebuďte čurini :-)

Sorry za OffTopic.
*Twisted.Brother*
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od *Twisted.Brother* »

To je vpohodě mě chytali snímače sekačku na trávu ..
Buldokill

Příspěvek od Buldokill »

Před asi dvěma roky jsem toho byl svědkem na koncertu Michala Pavlíčka v Chrudimi. Hrál tam ty svoje nádhery, a při jemným tklivým mazlení se strunama mu najednou do toho začala řvát nějaká operní árie. Mezi skladbama to bylo chvílemi tak silný, že ho nebylo skoro slyšet co říká. Zvukař na nervy, Michal se jen smál a bral to jako nutný zlo. Jeho výstup byl i přes tenhle handycap, který ho tam otravoval půl koncertu naprosto profesionální. Ke konci už ohlašoval, že po jeho skladbě si poslechneme opět trochu klasiky... :lol: A sám říkal, že se mu to za jeho hudební kariéru ještě nestalo.
Gibson SG-SFWCH

kombo: Roland Cube

Boss LS2, Boss AC3,Blackstar HT Dual,
Digitech Multi Chorus, EHX - Freeze Retainer,Morpheus Capo
Vysílačka: Line 6 Relay g30
P5YCHO

Příspěvek od P5YCHO »

kennedys píše:Tohohle jsme si užili taky dost - základem je neodstíněná šňůra, nejlépe max. 3 mm tlustá, se šoubovacími jacky (za komačů to prodávali v Bílý Labuti) připojená na Galaxisku. Náš bývalý kytarista a zpěvák se při našem prvním vystoupení na jednom Festivalu v Nymburce v roce 1994 o toto pokusil resp. se drze připojil takto na Marshalla. Při prvnim songu mu zvukař tu šnůru odpojil a vyhodil! Chudák zpěvák pak hrál na playback aniž by o tom věděl...
Neumim si moc představit zpěváka,kterej zpívá na playback a neví o tom.
Stagg SG + Guitar Rig 3
Ivan.ps
Kontaktovat uživatele:

Re: Chytání radia v kombu - neverite???? verte!!

Příspěvek od Ivan.ps »

Zdravím. S odstupom času od tejto témy by som rád vedel, či niekto našiel nejaké riešenie na problém s chytaním rádia. Odkedy sme sa totiž dostali do novej skúšobne, tak môj aparát chýta nejaké nemecké, niekedy ruské, či maďarské rádio, či nikedy je počuť aj viac rádií naraz. Robí to iba vtedy keď je gitara zapojená do ampu a najviac to počuť pri stiahnutom potenciometri volume na nulu. Skúšal som to aj s inými gitarami ale rádio som chytal aj s nimi. V kábloch by problém byť nemal, skúšal som to aj s relatívne kvalitným PW káblom. Mal by niekto nejaké rozumné riešenie ako by dali tieto rušivé zvuky odstrániť, prípadne minimalizovať??? Ďakujem
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

Už asi čtvrt roku chytám soustavně -tzn. pokaždé, co zapnu kombo a píchnu do něj kytaru- chytám Araby, Němce, Poláky, Maďary, Rusy, Španěly... Hlavně Araby a Němce... Minule jsem se takhle zaposlouchal do německých dopravních zpráv... :D
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Předchvílí jsem to psal o kus níže - buď udělat ze zkušebny Faradayovu klec nebo do efektové smyčky dát volume pedál a stahovat ho na minimum, když se nehraje.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Nero píše:Předchvílí jsem to psal o kus níže - buď udělat ze zkušebny Faradayovu klec nebo do efektové smyčky dát volume pedál a stahovat ho na minimum, když se nehraje.
Nejsem si jistý, jestli by to pomohlo. Nevím jak ostatní, ale já to rádio chytám při staženém snímači.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Protože to rádio nechytáš na kytaru, ale na kabel, který dělá velkou anténu. V preampu se to pak zesílí a ty to slyšíš z repra. Řešení 1 je stáhnout volume na aparátu, což je poněkud nepraktické, takže stačí do smyčky šoupnout volume pedál a na něm utnout přívod signálu mezi preampem a koncákem. Za smyčkou už není nic, na co by se to rádio mohlo chytat.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
axi12
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od axi12 »

Bummer píše:
Nero píše:Předchvílí jsem to psal o kus níže - buď udělat ze zkušebny Faradayovu klec nebo do efektové smyčky dát volume pedál a stahovat ho na minimum, když se nehraje.
Nejsem si jistý, jestli by to pomohlo. Nevím jak ostatní, ale já to rádio chytám při staženém snímači.
Ale kkdyž je ten voleme pedal ve smyčce, tak to nefunguje jako knob na kytaře, ne? To přeci stahuje hlasitost komba ?! ... teda alespoň takhle jsem to jednou tady někde pochytil...
Aby to fungovalo jako knob na keytře, tak by to muselo být mezi kytarou a kombem ?!

Nejsem si tím úplně jist, tak mě když tak prosím opravte :)
Kytara: Ibanez GRG 170DX + RM Bridge+
Kabel: Dělanej - 4,5m
Kombo: Právě žádné...
Struny: GHS 10
Trsátka: Dunlop Tortex 1mm (želva), Dunlop Jazz III
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Viz můj předchozí post...

PetrPeter 1975 - 2008
Amid

Re:

Příspěvek od Amid »

cerfotoc píše:jojo u stary kytary mi jednou vyseli z trička sluchátka a jako hrála v nich hudba a najednou se přiblížili ke snímačím a normálně to hrálo z komba... :D
:lol: fakt, funguje to, zapnu mp3, přiložim sluchátka nad snímač, na který pravě hraju, a z komba ze ozývá skladba, která právě hraje v mp3 :lol: ,na zkreslené kanálu to má grady :lol:
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Tak to je objevená amerika - stačí se podívat na to, jak fungují snímače a jak sluchátka a je jasný, že to takhle nějak musí fungovat :roll:

PetrPeter 1975 - 2008
Amid

Příspěvek od Amid »

Nero píše:Tak to je objevená amerika - stačí se podívat na to, jak fungují snímače a jak sluchátka a je jasný, že to takhle nějak musí fungovat :roll:
Když nad tím člověk nepřemýšlí dnem a nocí, tak ho taková hovadina prostě nenapadne :lol:
Radek Kysely
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Radek Kysely »

Brácha chytl jednou rádio při hraní :D
Gibson ES-339, Hohner B2A '89, Shure SLX14, homemade Kalamazoo Model I
axi12
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od axi12 »

Radek Kysely píše:Brácha chytl jednou rádio při hraní :D
Jo, to se stalo kámošoovi na prvním koncíku :D Teď ve čtvrtek, hrál a najednou se tam ozvala znělka Radia Beat :D A teď to šlo i přes PA do beden, to bylo najednou zděšení :D :lol: :twisted:
Kytara: Ibanez GRG 170DX + RM Bridge+
Kabel: Dělanej - 4,5m
Kombo: Právě žádné...
Struny: GHS 10
Trsátka: Dunlop Tortex 1mm (želva), Dunlop Jazz III
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“