z tech fotek to vypada na klasiku - full wave usmernovac a velkej kondik
http://www.reconnsworld.com/power/12vpowersupply.gif
Pokud to udelas, tak z toho dostanes pekne cistej 12V vystup. Jeste pro jistotu promer to trafo, kolik vubec dava voltu ...
6V6 i EL34 pasují do stejné patky oktal. Nepotřebuješ žádnou redukci. Ovšem to neznamená, že jsou jakokli záměnné. 6V6 má uzeměnou G3 , respektive spojenou s katodou uvnitř baňky, kdežto u EL34 toto musíš provést na kontaktech soklu. Také každá z nich vyžaduje VT s jinou impedancí na primáru. Např. pokud bys před výstupák pro 6V6 tedy s 8000 ohmy strčil EL34, tak s těmi cca 375V Ua z té EL34 dostaneš tak odhaduji 3 - 4W, což je u takto výkonné elky docela na houby. Ono vyrábět jednočinný zes na kytaru s jednou EL34 je celkově dost nevýhodné, neřku-li blbé, už proto, že se díky katodovému předpětí nevyužívá jejich schopnosti pracovat s hodně vysokým Ua, tedy se vůbec nevyužívá jejch potenciál. A pokud bys do konstrukce zesu s EL34 strčil 6V6, tak Ti věru dlouho nevydrží. Ta zapojení popsaná na AX84 myslím počítají s použitím levných čínských univerzálních výstupáků Hammond, takže tam budeš mít více možností zapojení. Dej si tedy na to bacha. Jestli můžu poradit, tak si postav nějakou konstrukci s EL84. Vyjde Tě to levněji a rozdíl ve výkonu sotva poznáš. Mě osobně připadá právě zvuk přebuzené EL84 nejzajímavější, rozhodně není jedovatý. Zvuk Ti dělá kombinace repro - výstupák - lampy. A jedovatě v určité kombinaci může znít cokoli, stejně jako kulatě a sametově a já nevím jakým dalším vzrušujícím způsobem. Také záleží na pracovní třídě atd atd.puci píše:Mal by som otázku na Ax 84 Hi octave ,verzia na konci s 6v6 a EL 34.
Skusenosti nemám, funguje to ?
také som ešte nikde nevidel. Nevisvetlil by mi nekdo princíptohto zapojenia.
Vdaka.
Moje řeč!!lunchie píše:Jo to urcite ... ten oktalovy socket tam muze dodelat i pozdeji a stejne i nastaveni predpeti (ja to znam jenom jako bias, samouk s bohuzel pouze anglicke literatury a nejak me ty ceske terminy chybi
).
Osobne bych tam ale stejne nedaval nic vic nez tu 6v6, ktera ma podobne specifikace jako ta el84.