Stavba efektu

Stavba a úpravy efektů, footswitchů a dalších zařízení
Odpovědět
Plumm
Kontaktovat uživatele:

Re: Stavba efektu

Příspěvek od Plumm »

core88 píše: EDIT: tady to je to stou folii je tam nekde odkaz ale je anglicky je to tak cca v pulce stranky
home-made/potisk-predniho-panelu-zesilo ... ml#p330126
http://www.diystompboxes.com/smfforum/i ... ic=77001.0 Jj, tohle je supr :idea:
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

Plumm píše:
core88 píše: EDIT: tady to je to stou folii je tam nekde odkaz ale je anglicky je to tak cca v pulce stranky
home-made/potisk-predniho-panelu-zesilo ... ml#p330126
http://www.diystompboxes.com/smfforum/i ... ic=77001.0 Jj, tohle je supr :idea:
a ty už si to zkoušel to ztou folii ? jo stema lihovkama to je fakt zachvíli se ztratej :roll: ja tutem fixkam rikam vsem lihovky ikdyz vym ze nejsou :mrgreen: to co mam doma pise cerne ale po lihu to nesmrdi :D je to myslim nejakej edding zatim to drzi. ja ty krabycky mam zatim provizorne jen tak popsany fixem ale doma mam uz hotovy navrhy ale jeste sem je nedones do reklamky je vytisknout a toto mam jen 15 min pesky :roll:
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso
Obrázek
Plumm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Plumm »

No nezkoušel:) Říkam, že je to supr, páč je to relativně jednoduchý, né moc nákladný a s trochou snahy to vypadá hodně dobře:) Navíc to vydrží, protože ta barva je natisklá na spodní straně zrcadlově převrácená, takže je chráněná tloušťkou samotný tý folie plus ještě bezbarvym lakem, kterej chrání hlavně její okraje. Je to vlastně to samý, jak s tim vodním obtiskem, jak sem psal, ale s touhle folií se rozhodně bude líp manipulovat a bude trvanlivější. Když se dobře přilepí, tak jediný, co se s tim stane je to, že se poškrábe vrchní lak, případně na některých místech samotná ta folie, ale obrázek zůstane v pohodě.
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

jo vo to žádná :D ale možná by tu krabičku chtělo nastříkat na bílo aby ty barvy víc vynikli . jen sem se tam nedocet jak tam prilepil tu folii , když to tam jen položíš a přestříkáš tak to tam asi moc držet nebude :| . pak jasi psal o tom waterslide papíru na modely já sem to jednou zkoušel a nic moc nechtělo to moc schnout a nejak extra to nedrzelo. taky sem to zkousel zalakovat ale ten lak to zozezral ale to mohlo bejt tim lakem. já osobne bych volil návrh v corelu :arrow: reklamka :arrow: nalepit na krabičku :arrow: hotovo ale to nikoumu nenutim . nebo jak si psal kdys jeclovek hracicka tak si vyrezat pismenka a nastrikat jako sablonu a udelat neco na zpusob airbrushe. nebo co taky vypada pekne je leptanej vzor na to se perfektne hodi ta modra folie na vyrobu PCB .
Obrázek
Plumm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Plumm »

Já bych třeba podklad nijak nebarvil, líbí se mi ten hliník pod tim, ale to je fuk, věc vkusu:) Jinak teda, když chceš aby vynikl jen ten obrázek, nemusí se barvit celá krabička, stačí nabarvit zadní stranu folie- jakože přebarvit ten potisk.

Píše, že to přilepil stejnym lakem, kterym to pak zalakoval: "Next I give the enclosure a spray of clearcoat, this will allow the graphic to adhere to the enclosure. atd" V odstavci nad a pod fotkou toho spreje.

Tak si dělal něco špatně, nebo ten obtiskovej papír byl třeba už po babičce, nebo cojávim:) Když je podklad hladkej a pořádně odmaštěnej, musí se to na něj chytit i kdyby nechtělo. Nějakou dobu to po povrchu klouže, to je jasný, pořádně to drží teprve až se vypaří všechna voda. Vem si třeba Fender logo na hlavicích kytar, to je všechno uplně obyčejnej, prachsprostej vodní obtisk:)

EDIT: ještě jsou třeba vodní obtisky na porcelán, na ty je to natisklý nějakou smaltovací barvou a musí se potom vypálit. Při vypalování se ten obtiskovej papír spálí a barve se prostě připeče k podkladu, takže ve výsledku tam neni nic jinýho, než ta barva, která už nejde sundat snad ani sbíječkou:) Akorát blbý, že se to zapejká asi při dvojnásobný teplotě, než je teplota tání hliníku :D Možná existuje ale něco podobnýho, čemu stačí nízká teplota, nevim, kdo to bude chtít zistit, ať si zagooglí:)
J.Coat

Příspěvek od J.Coat »

No, plošňák jsem leptal sám, takže ten vypadá neuvěřitelně amatérsky :D ale to snad na funkčnosti neubírá, zvrchu bych chtěl, aby to vypadalo tak nějak "kupovaně".
Musím říct, že to s tou folií vypadá bombasticky, jestli se to dá tisknout i ingostovkou tak bych do toho šel.
Původně jsem se chtěl s Tonebenderem co nejvíc přiblížit originálu, jenže už samotný tvar krabičky je snad nesehnatelný. Ale nedávno se na inzerátech oběvila nádherná krabka tak jsem jí musel koupit :) Chtěl jsem si koupit chicken head knoby, bohužel jsem je nesehnal tak jsem si zatím koupil nějaký stříbrný, lepší než nič. A teď přemýšlím o těch nápisech, ten potisk folie mě vážně zaujal, jestli ty folie nejsou moc drahý, tak to určitě zkusím.
Takhle vypadá moje krabka http://img404.imageshack.us/f/dsc00192m.jpg/
A takhle origoš http://img829.imageshack.us/f/solasound ... rmk2r.jpg/
J.Coat

Příspěvek od J.Coat »

Dneska jsem si koupil do toho efektu novou baterii, zatímco na tu starou slabou to hrálo kultivovaně, bez šumu, a přitom jsem byl překvapený jak moc to kreslí, s novou baterií jsem se jenom po zapnutí komba chytnul za hlavu. Začalo to strašně šumět, pískat, a následně jsem zjistil, že když dám poťáky na kytaře naplno, efekt stichne. Teprve když je kapku zeslabím, zase začne hrát. Tedy takovejhle bordel jsem vskutku nečekal.
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

jestli plosnak vypada tak nebo tak je jedno :D hlavni je aby tam byly vsechny cesticky tak jak maj bejt :D
jestli schanis kureci hlavy tak koukni sem maj tam jen 2 ale aspon neco ale jetam milion dalsich cudliku :D
http://www.tme.eu/cz/katalog/ruczki-dlj ... e%3D8%2C20
Obrázek
robo.n.x12
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od robo.n.x12 »

Zdravím, už delší dobu jsem přemýšlel že si postavím něco jednoduchého a pak budu pomalu po lehoučku stavět težší věci a za několik let bych to chtěl završit stavou lampového kombíčka na doma :) to je ale zatím někde ve hvězdách :D
Jelikož jsou moje zkušenosti ohledně elektroniky naprosto mizivé nemám vubec šanci sám něco postavit.
Stanley06 mi doporučil postavit tohle a pomohl mi s výběrem součástek, ty už mám doma.

Nejdřív se mi zdálo, že nic jednoduššího prostě není takže to musím zvládnout, to jsem se bohužel spletl, s mými 0% zkušenostmi nemám šanci postavit ani tohle.

Takže ted se dostanu k jádru věci, mohl by mi někdo nakreslit uplně blbuvzdorné schéma, jak vše složit dohromady? Včetně potáků, in, out a baterky, jelikož to je to co nevím jak udělat. Prostě jak to na sebe všechno napájet, abych se mohl nějak odrazit při stavbě další věci.
Asi vám to bude připadat že jsem magor, že nedokážu postavit ani něco takhle jednoduchýho, ale každej nějak začínal a poteboval bych konečně srozumitelnej návod, ty na internetu jsou na mě většinou moc složitý.
Díky :)
Yamaha Pacifica, B.C.Rich Warlock limited edition ----> Boss DS1 ----> Homemade ECC81 Preamp ----> EL84 Poweramp 15W ----> 1x10" noname repro, Elixir 10 ^^
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

robo.n.x12 píše:Zdravím, už delší dobu jsem přemýšlel že si postavím něco jednoduchého a pak budu pomalu po lehoučku stavět težší věci a za několik let bych to chtěl završit stavou lampového kombíčka na doma :) to je ale zatím někde ve hvězdách :D
Jelikož jsou moje zkušenosti ohledně elektroniky naprosto mizivé nemám vubec šanci sám něco postavit.
Stanley06 mi doporučil postavit tohle a pomohl mi s výběrem součástek, ty už mám doma.

Nejdřív se mi zdálo, že nic jednoduššího prostě není takže to musím zvládnout, to jsem se bohužel spletl, s mými 0% zkušenostmi nemám šanci postavit ani tohle.

Takže ted se dostanu k jádru věci, mohl by mi někdo nakreslit uplně blbuvzdorné schéma, jak vše složit dohromady? Včetně potáků, in, out a baterky, jelikož to je to co nevím jak udělat. Prostě jak to na sebe všechno napájet, abych se mohl nějak odrazit při stavbě další věci.
Asi vám to bude připadat že jsem magor, že nedokážu postavit ani něco takhle jednoduchýho, ale každej nějak začínal a poteboval bych konečně srozumitelnej návod, ty na internetu jsou na mě většinou moc složitý.
Díky :)
no tak to neni problem to nakreslit jestli chces tak ja ti to do zejtra udelam :D a plosnej spoj si uz nak vyresil ?
EDIT: tak uz to mam ,teda tohle sej nedelal ja to je z runoffgroove.com :D
http://www.runoffgroove.com/grace.pdf
je tam seznam soucastek , osazovaci planek, jak to pak zapojit a plosnak (kdyz by si chtel obkreslovat ten posnak co je tam tak so ho napred otoc tak aby ty pismena co sou vnem se daly normalne precist a pak ho prekresli na kuprexit a vyleptej!!!!) . jak sou tym ty potenciometry tak sou tam nakresleny jako odyz se nane divas zezadu na ten plechovej kryt .
a tady je takovy univerzalni schema nazapojeni efektu da se to pouzit na vsechny efekty co pak postavys.
http://www.beavisaudio.com/techpages/St ... Wiring.gif
kdyby neco ptej se :D
Naposledy upravil(a) core88 dne 17.08.2010 20:20, celkem upraveno 1 x.
Obrázek
robo.n.x12
Kontaktovat uživatele:

Stanley říkal, že není problém to všechno spojit drátkama a packama k sobě, vzhledem k tomu, že je to takhle malé. Ale koupil jsem v obchode tohle http://www.pselectronic.cz/k5107-016-ta ... rodej.html to je mi asi k ničemu, když nemám jak vyvrtat ty dírky že?

Jinak kdyby jsi to nakreslil byl bych ti opravdu vděčnej, moc díky :)
Yamaha Pacifica, B.C.Rich Warlock limited edition ----> Boss DS1 ----> Homemade ECC81 Preamp ----> EL84 Poweramp 15W ----> 1x10" noname repro, Elixir 10 ^^
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

ne to neniproblem to pospojiovat dratkama Stanley to tak treba dela ja mam zas raci plosnaky . tamta teska co si koupil v PS je univerzalni plosnak natom se dal zkouset ruzny konstrukce . ale nech si to na potom mozna se ti bude hodit
Obrázek
robo.n.x12
Kontaktovat uživatele:

Mno, s mýma zkušenostma nebude výroba plošnáku možná :D

Jinak máš SZ :wink:
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

Radši si kup nějakou stavebnici. Dojde ti všechno a jenom to sestavíš. :) Práce na dvě odpoledne a hotovo.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
J.Coat

Příspěvek od J.Coat »

Ale jo plošňák neni až takovej průser, jenom to vypadá hrozivě. Když si koupíš kuprexid, leptací roztok a lihovku, máš 50% za sebou :) Já jsem to dělal takto - vytiskl jsem si návrh plošňáku 1:1, a podle toho udělal tečky na pauzák (tam kde budou dirky pro kontakty), potom přiložil pauzák na destičku a šídlem do ní natlačil ďůlky. Potom přišla pro mě nejhorší fáze - vrtání. Páč jsem neměl vrtačku, která by dokázala uchytit 1 mm vrtáček. Takže jsem vrtáček omotal gumou, a tak ho upnul do vrtačky a trpělivě vrtal. Byla to piplačka, ale nakonec pohoda. Potom nakreslíš lihovkou cesty a když to máš, tak to dáš na pár minut do roztoku. Potom vytáhneš, umyješ, hotovost...
J.Coat

Příspěvek od J.Coat »

Ještě otázečka, mohl by mi někdo chytrý a světaznalý objasniti, jak toto funguje? http://www.geofex.com/Article_Folders/ffselect.htm Čili, jak pomocí tohoto bazmeku změřit zesílení tranzistoru. Sice mám na vysvědčení z angliny za jedna, ale rozumím tak každému třetímu slovu :lol: :|
Lukus

Příspěvek od Lukus »

Pomoci tohodle zapojeni muze zmerit realne zesileni Ge trandaku. Ge trandaky maji totiz takovou neprijemnou vlastost, a to ze jimi tece (prosakuje = leak) nejaky nejaky kolektorovy proud i kdyz jimi netece zadny bazovy proud. Pricip je jednoduchy, zapojis tam mereny trandak a bazi nechas odpojenou. Na meraku meris volty a ten prosakujici proud ti na tom 2,4k odporu necha nejake napeti. To si zapises a pak pripojis bazi. Zacne tam tect bazovy proud, trandak ho zesili a na tom 2,4k tedka bude napeti z zesileneho bazoveho proudu + z prosakujuciho proudu. Od tohodle napeti odectes to co sis zapsal a ziskas cisty gain, zesileni trandaku je 100x vetsi nez tohle cislo.

Je ale dulezite abys koupil hodne presne odpory, kup jich vic a vyber nejblizsi k 2,2M a 2,472k, pak se totiz to vysledne napeti = 1/100 zesileni, jinak by si to musel prepocitavat.
Bach LP (SD SH-1 59'/SD SH-4)
Maxon OD808 kopie
Digitech RP-55
Mmjuz mrňůz 4W, JCM800 kopie
Mesa Boogie 1x12 w/ MC90
J.Coat

Příspěvek od J.Coat »

Co kdybych to schéma takhle upravil?
http://img191.imageshack.us/f/aaajx.png/
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

no klidne ale vyslednej odpor musi bejt 2,472k
Obrázek
vrablc.v
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vrablc.v »

core88 píše:no klidne ale vyslednej odpor musi bejt 2,472k
sak tim seriovym zapojenim chtel prece ziskat presny odpor ne? (musis koupit ale odpory s co nejmensi odchylkou (meri se v procentech))
BTW: to core88 mam uz ty veci z gesu, za chvili se na to pustim vecer napisu jak dopadlo 8)
Poslechněte si mou kapelu na http://annoyingdust.com
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“