Tudíž, když to jde fakt těžce, tak už víc prohnout nepůjde? Dá se nějak poznat, že je dostatečně prohnut (srovnání s rovnou laťkou, vodováhou) ?Nero píše:Otáčet pomalu tak po 1/4 nebo 1/3 otáčky a pak nechat krk zvyknout si. Rozhodně to nervat silou!
Výška strun nad pražci - dohmat
Pravidla fóra
Re: Výška strun
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Půjde, ale krk si musí zvyknout. Pochybuju, že bys to vytočil opravdu do extrému, to by ten krk byl zohlej opravdu brutálním způsobem.
Pohledej tady na fóru, případně na googlu - jistě najdeš nějaké přesnější parametry, jak to má být prohlé. Já to dělám jaksi systémem "by voko", případně právě podle dohmatu a drnčení.
Pohledej tady na fóru, případně na googlu - jistě najdeš nějaké přesnější parametry, jak to má být prohlé. Já to dělám jaksi systémem "by voko", případně právě podle dohmatu a drnčení.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Srovnání s laťkou jde, ale naprosto nejefektivnější je přimáčknout strunu k prvnímu a poslednímu pražci, u sedmého či osmého pražce by měla odstávat o méně než půl milimetru.mtmccox píše:Tudíž, když to jde fakt těžce, tak už víc prohnout nepůjde? Dá se nějak poznat, že je dostatečně prohnut (srovnání s rovnou laťkou, vodováhou) ?Nero píše:Otáčet pomalu tak po 1/4 nebo 1/3 otáčky a pak nechat krk zvyknout si. Rozhodně to nervat silou!
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
V tom případě je ten můj prohnut málo (téměř vůbec), protože se to na 7-8 dotýká. Zkusím tedy ještě najít něco kovového, co neohnu a ještě s ním zatočit..
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
Podle mne s tím točíš na opačnou stranu.Pokud se Ti struny dotýkají,tak ten krk nemá žádný průhyb,mušíš ho povolit.Myslím,že jsi to s tím utahováním již přehnal.Musíš s citem jak píše Nero,tak o čtvrt otáčky,a počkat klidně do druhého dne .Já zmáčknu levou rukou strunu na 1. pražci ,malíkem pravé ruky strunu na 12. pražci a zároveň palcem pravé ruky zmáčknu strunu nad 8.pražcem,kde vidím vůli cca 0,2 mm až 0.3 mm,můžeš zkusit měrky,já už to mám v oku.mtmccox píše:V tom případě je ten můj prohnut málo (téměř vůbec), protože se to na 7-8 dotýká. Zkusím tedy ještě najít něco kovového, co neohnu a ještě s ním zatočit..
Parker Fly Select Artist 3TB USA ,
Gibson LP Custom Light USA ,Parker DF 722 MaxxFly FR BB USA,Carl Martin Quattro, sound KV2 Audio,
Gibson LP Custom Light USA ,Parker DF 722 MaxxFly FR BB USA,Carl Martin Quattro, sound KV2 Audio,
-
nirbrzobohaty
jo ještě k té výšce..Sem se teď dočetl http://www.volny.cz/klobouk_dolu/pages/adjust.html ,,že se to měří od pražce .Já to celou dobu měřím od hmatníku
...to znamená že sem se dostal někam na 2 mm 
Mám svaly a nosím je
ROFL
Tak to jsme dva
, hned se z mojich 5 cm staly 2.5 
ESP Horizon NT II DBSB --> Laney GH50L --> VHT Special 6
"Z profilového avataru se dá vyčíst ledacos"
Paul Gray (1972-2010) R.I.P.
Haha. To jsme tři. Myslel jsem si to až do chvíle, kdy jsem měl kytaru na servisu u pana Kobrleho. Obzvlášť krásně to lže, když máte jumbo pražce.
Gibson SG Special '96, Marshall JCM 2000 TSL 601+homemade box 1x12", Dunlop, EHX, Boss, Line6, Ibanez...
Tak ještě jednou - RTFM! 
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
No vážně to jsou kreténi,
prostě na papíře od kytary.cz je schéma, na kterou stranu se má s tím seřizováním točit, a samozřejmě je to na druhou stranu - pro větší prohnutí krku se to má točit proti směru hod. ručiček.
Tohle vážně nepochopím, kvůli nějakýmu retardovi, co nezkontroluje, jaký návod přikládají si já tady můžu zničit nástroj.
Díky za ten link na fenderův manuál, už vím jak na to..
Tohle vážně nepochopím, kvůli nějakýmu retardovi, co nezkontroluje, jaký návod přikládají si já tady můžu zničit nástroj.
Díky za ten link na fenderův manuál, už vím jak na to..
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Doufám, že myslíš mm - jinak to je docela zlo...Joey01 píše:ROFLTak to jsme dva
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Takovej dohmat nemá ani kontrabas 
-
nirbrzobohaty
Nero píše:Doufám, že myslíš mm - jinak to je docela zlo...Joey01 píše:ROFLTak to jsme dva
To jo toho sem si ani nevšiml ...
Mám svaly a nosím je
- ...EDGE...
Taky si nedovedu predstavit dvou a pul centimetrovy prazecNero píše:Doufám, že myslíš mm - jinak to je docela zlo...Joey01 píše:ROFLTak to jsme dva
Sorry, k***a
Jasné, že mm
Tý jo ale takový dohmat by byla sranda vlastnit 
Tak to je hodně povedená stavba 
- ...EDGE...
Hlavní je, že je to na krkáči 
Cus.. pokud se měří dohmat tak u tlustého E se to měří od nejspodnější části te struny ? ... (prostě... vzdalenost mezi vrcholem pražce a nejspodnější části struny ?)
Kytary: EPIPHONE LES PAUL BLACK BEAUTY (korea), FOKUS Les Paul (EMG 81 - bridge) AXL HEADLINER
CORT AD810 CREMONA 1971 Dreadnought vlastní výroby
Kombo: PEAVEY BANDIT 112l TRANSTUBE, Crate Flexwave 15w
Krabička: Marshall Jackhammer, Fab Metal Distortion, NuX - Time Core Delay
MULTIEFEKT: KORG AX1500G
http://bandzone.cz/morfetamin
http://bandzone.cz/astaroth
CORT AD810 CREMONA 1971 Dreadnought vlastní výroby
Kombo: PEAVEY BANDIT 112l TRANSTUBE, Crate Flexwave 15w
Krabička: Marshall Jackhammer, Fab Metal Distortion, NuX - Time Core Delay
MULTIEFEKT: KORG AX1500G
http://bandzone.cz/morfetamin
http://bandzone.cz/astaroth