Zesilovače Blackstar HT Venue

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Re: Zesilovače Blackstar HT Venue

Příspěvek od bubucci »

:wink:
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Tak ještě pro úplnost fotečka továrních lamp - podle štítku vypadají, že jsou vybírané, čímž si u mě pánové docela šplhli. :)
P2060019.JPG
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Podařilo se mi celkem fajně umístit sluchátka s mikrákem - dřív se mi je nějak nedařilo natočit tak, aby to bralo čistý zvuk tak, jak zní i ve skutečnosti. Dneska se zadařilo, tak jsem udělal menší demonstraci rozdílných nastavení u čistého kanálu na HT-40. Je to krkový snímač, přepínám mezi sériovým a single-coil zapojením.
Hlasitosti jsem nijak neupravoval, takže je z nahrávek poznat, jaký vliv na hlasitost co má.

Humbucker, Fender voicing, Tone na dvanácti hodinách

Humbucker, Boutique voicing, Tone na dvanácti hodinách

Single, Fender voicing, Tone na dvanácti hodinách

Single, Boutique voicing, Tone na dvanácti hodinách

Humbucker, Fender voicing, Tone na maximu

Humbucker, Boutique voicing, Tone na maximu

Single, Fender voicing, Tone na maximu

Single, Boutique voicing, Tone na maximu

Humbucker, Fender voicing, Tone na minimu

Humbucker, Boutique voicing, Tone na minimu

Single, Fender voicing, Tone na minimu

Single, Boutique voicing, Tone na minimu

Za ty nechutné ruchy se omlouvám, ale holt je to tu samá elektronika, moje kytara není zrovna ideálně odstíněná a integrovaná zvukovka tomu nepřidá.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Tak včera jsem měl možnost si hrát na hlavu HT100. Mělo jít o výměnu tady toho aparátu za Engl Thunder. Box byl 1960 s 2xV30 a 2xG75T a kytaru jsem měl svoji. Clean kanál měl jiskru, ale neměl zase tolik headroomu, ale celkově dobrý. To je ale bohužel to jediné, co na tomto zesilovači můžu doporučit. Crunch kanál nezněl úplně špatně, ale něco tomu prostě chybělo, hodně basů, středy naprosto nepůrazné, jakoby pod dekou. Celkově mi zvuk přišel rozbitý a vykradený. To samé v bledě modrém je OD2 kanál, ten měl být higain, ale co s toho lezlo, to byla neuvěřitelná koule, která by se horko těžko v kapele prosazovala. Korekcemi se to už moc zachránit nepodařilo. U knobu ISF byl znatelný posun charakteru, ale při celkovém zvuku to bylo z bláta do louže. Moje resumé ohledně přímo tohoto kusu je : vyhnout se mu obrovským obloukem. Bohužel je to kandidát na výbuch roku.
Jedině štěstí bylo, že tam měl borec ještě jeden aparát na výměnu. Byl to lampový Line6 a od toho jsem teda moc nečekal a zkusili jsme ho víceméně ze zvědavosti. O to větší bylo překvapení byl zvuk aparátu, naprosto plný vyrovnaný zvuk, ze kterého byla cítit lampa na 100 honů :D Pro mě zase překvapení roku. Půjčil jsem si ho ještě ten den na zkoušku a s VHT boxem naprostý masakr. Plus ty vychytávky, jako ladička, efekty, kvákadlo, 4 kanály. Za ty peníze je ten aparát naprosto výborný a ten bych se nebál doporučit vůbec nikomu.
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

zajímavý - co jsem zatím slyšel, tak se hlavně nadává na nepovedený čistý zvuk (je čistý, to je tak vše - prý nuda) :)

rád bych ty HT konečně někde potkal
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

HT-60 v akci. Dle slov aktéra z jiného videa je to jen vytavený čistý kanál. :)

Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Přikládám krátké srovnání módů čistého zvuku - hlavně co se headroomu týče.
Nahráváno přes Shure SM58, integrovaná zvukovka, krkový humbucker, nastavení aparátu postupně:

Boutique, Channel volume 5, Master volume 1, Tone 10
F-style, Channel volume 5, Master volume 1, Tone 10
Boutique, Channel volume 10, Master volume 1, Tone 10
F-style, Channel volume 10, Master volume 1, Tone 10

Je slyšet, že Boutique je na tom s headroomem znatelně hůř a hodí se spíše při použití clean kanálu pro pěkný crunch.
Tak pokud by snad někdo toužil po Blackstaru HT-20 a zároveň chtěl čistý zvuk, tak má při o něco větší hlasitosti zkrátka smůlu, protože právě Boutique je tam jediný dostupný.

Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“