Víš, já mám ten názor, že pokud má někdo prachy na super aparát,i když je kytarista na nic, totální máčko a nic neumí, ať si ho koupí. Nic tím nezkazí, pokud má chuť hrát. A i když zůstane podprůměrným muzikantem, díky za každýho, kdo hraje s chutí a zná svoje hranice schopností. A jak píšeš na konci, o tom, zasložení si, - spousta z nás má mraky věcí, který si nezaslouží. Ale pokud s nimi neškodí, tak proč je nemít?Predator píše:Asi teraz hodne ľudí naštvemale mám pocit, že 99 percent ľudí príliš rieši gitary, aparáty, krabičky atď, a príliš málo samotnú hru. Málokto si uvedomí, že super aparát síce pomôže dobrému hráčovi znieť ešte lepšie, ale zo slabého hráča lepšieho rozhodne neurobí.
Ďalej je tu otázka toho, či sa oplatí investovať 10x - 20x viac do niečoho, čo zlepší dojem z hry o možno jedno percento. Hlavne ak sa to takmer určite nikdy nevráti. Potom to býva často o tom, ako príde na pódium chalan so super aparátom, na ktorý dlho drel po nociach na brigádach v zahraničí, začne hrať ... a nijaká erupcia feelingu, techniky ani kreativity sa nekoná. Keby sa miesto toho venoval hraniu a miesto vysnívaného superaparátu si kúpil niečo nie tak exkluzívne, čo s malým kompromisom splní jeho nároky na potrebný typ zvuku, a ušetrený čas by venoval hraniu, bol by na tom pódiu urobil 10000000x väčší dojem.
Nikoho okrem niektorých muzikantov nezaujíma, či na pódiu stojí Dual Rectifier alebo Bugera, priemerného poslucháča vôbec, a dievčatá ani toľko ... A už som zažil ľudí, čo na lacnom Spideri, Behringeri či Crate zahrali tak, že všetkým padala sánka, a ľudí s Marshallmi, Rectifiermi a Framusmi, ktorých výsledný dojem a interpretačné kvality zďaleka nezodpovedali preinvestovaným prachom, a ich "hustý" imidž zmizol, akonáhle kapela odohrala prvých 8 taktov.
Ale to je samozrejme každého vec, či chce byť muzikantom alebo zberateľom. Nič ale proti tým, ktorí si svojím hraním taký aparát skutočne zaslúžia!
co říkáte na BOSS MT2
Pravidla fóra
Re: co říkáte na BOSS MT2
Gibson SG-SFWCH
kombo: Roland Cube
Boss LS2, Boss AC3,Blackstar HT Dual,
Digitech Multi Chorus, EHX - Freeze Retainer,Morpheus Capo
Vysílačka: Line 6 Relay g30
kombo: Roland Cube
Boss LS2, Boss AC3,Blackstar HT Dual,
Digitech Multi Chorus, EHX - Freeze Retainer,Morpheus Capo
Vysílačka: Line 6 Relay g30
- pigdestroyer
- last.fm: tlumok
- Bandzone: pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele:
http://www.youtube.com/watch?v=OuQ6YYz_5K4
aji levna krabka muze poslouzit. nekdo bude tvrdit ze je to necitelny.. ale to uz tak na akcich byva
aji levna krabka muze poslouzit. nekdo bude tvrdit ze je to necitelny.. ale to uz tak na akcich byva
BOSS MT-2
Ahoj mam dotaz ohledně tohohle pedálu, mám normální kombo Marshall za 3500Kč jen tak pro sebe na to hraní a kamarád mi půjčil pedál BOSS MT-2 na zkoušku, po hraní se mi celkem zalíbil hrálo to opravdu metalově jinak oproti kombu a tak mi nabídl že mi ho prodá na vánoce za 1500 Kč. Viděl jsem ostatní fóra (americké) a tam psali že je to špatný pedál a dokonce je video na youtube že je to nejhorší pedál. A ptám se jestli si teda koupit tento nebo nejaky jiný? Jsem celkově začátečník a mám rád thrash metal tak bych chtěl nějaký v tom stylu. Děkuji za veškeré odpovědi
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 25.11.2016 21:37, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeno s existujícím tématem. Příště zkus nejdřív hledat, zda již téma neexistuje.
Důvod: Sloučeno s existujícím tématem. Příště zkus nejdřív hledat, zda již téma neexistuje.
Má-li to tvoje kombítko efektovou smyčku, (někde nápis send a return) kyp na bazaru zooma G1On a budeš mít spoustu lepších metalových zvuku za méně peněz. Jinak MT-2 někdo prodává na bazaru za 1000,-
Když se ti líbí, tak nic dalšího neřeš. Já bych se svého taky nezbavil, přestože mám i metalovou celolampu a jiné krabičky. Jednu dobu Boss inzeroval, že je to jejich nejprodávanější pedál vůbec. Proč asi? Jestli je v dobrém stavu, je 1500 fajn, jinak se občas na bazaru prodávají i za 1000. Ze začátku je složitější si najít ten svůj zvuk, ovládání středů je hodně citlivé.
Edit: Zooma jsem si kdysi taky koupil s vizí, že už nebudu kupovat jiné krabky, že v tom vše nasimuluju. Ani náhodou.
Edit: Zooma jsem si kdysi taky koupil s vizí, že už nebudu kupovat jiné krabky, že v tom vše nasimuluju. Ani náhodou.
Je fakt, že MT-2 je hodně rozšírřenej, občas ho vidim i ve výbavě profi hráčů. Dá se koupit totéž od Behringera za 1/3 ceny (UM-300). Obě věci jsem měl, nejsou špatný, ale ty středy jsou fakt problém. Ať točim jak chci, pořád se nezbavím takové "nosovosti", jakýsi pokus o speakersimulaci (?). Dnes jsou na trhu jiné silné, metalové zkreslovače, které tímhle netrpí, ale moc neporadím. Jen jeden - měl jsem Digitech Death Metal a ten hrál opravdu líp, víc jako lampový hi-gain preamp. Ano, nemá bohužel regulaci gainu, ale solidně ho snížíš hlasitostí na kytaře.
ZOOM G1on také dioporučuji, mám ho, a nasimuluješ na něm vše, obsahuje i klon Metalzone. Ale rozumím kmensíkově výtce - je potřeba trochu laborovat, přidat za M-Zone equalizer a td. Nebo ti pošlu své nastavení, které jsem si udělal podle analog. krabky a hraje cca 95% totožně. Jasně - není to ta pohoda a přehlednost jako krabice s knoflíkama u nohy. Něco za něco.
ZOOM G1on také dioporučuji, mám ho, a nasimuluješ na něm vše, obsahuje i klon Metalzone. Ale rozumím kmensíkově výtce - je potřeba trochu laborovat, přidat za M-Zone equalizer a td. Nebo ti pošlu své nastavení, které jsem si udělal podle analog. krabky a hraje cca 95% totožně. Jasně - není to ta pohoda a přehlednost jako krabice s knoflíkama u nohy. Něco za něco.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
[quote="torst"]
ZOOM G1on... Ale rozumím kmensíkově výtce - je potřeba trochu laborovat.
Já mu rozumím v tom,že ne každému se vše líbí,také jsem na G1XOn nenakroutil co jsem si mysle,proto šel do světa.Já raději Line6 Ty ho nemáš rád.. atd.
Sorry za OT.
ZOOM G1on... Ale rozumím kmensíkově výtce - je potřeba trochu laborovat.
Já mu rozumím v tom,že ne každému se vše líbí,také jsem na G1XOn nenakroutil co jsem si mysle,proto šel do světa.Já raději Line6 Ty ho nemáš rád.. atd.
Sorry za OT.
v pohodě, jen moje zkušenost s G1on/L6 je přesně opačná. Sorry za OT, Hendreku, smaž to !!
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
toť on, metalzone za hubičku :
http://aukro.cz/behringer-um-300-ultra- ... 78313.html
http://aukro.cz/behringer-um-300-ultra- ... 78313.html
Ta nosovost je dána pre-ekvalizací (před zkreslením) se zvýrazněním pásma kolem 1khz. Mody většinou právě tuto vlastnost ruší a dělají z toho obyčejnější zkreslení.
Digitech Death Metal má pre-EQ kolem 7kHz, proto je tak řezavý. Jako zkreslovací krabka se mi moc nelíbí, přes amp sim do počítače je to lepší, a líbil se mi dost i přímo do returnu zesilovače ESH.
Digitech Death Metal má pre-EQ kolem 7kHz, proto je tak řezavý. Jako zkreslovací krabka se mi moc nelíbí, přes amp sim do počítače je to lepší, a líbil se mi dost i přímo do returnu zesilovače ESH.
Přesně. Proto píšu, že je dost podobnej HG preampům. Do koncáku to zní celkem použitelně. Našel jsem na YT video se stejným zapojením. Mesa Formula za 300,- :oEkmensik píše:a líbil se mi dost i přímo do returnu zesilovače ESH.
- pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele:
Metalzone se dá sehnat za cca 600 na aukru. Nicméně místo MT-2 bych doporučil Jackhammer, má stejně možností a hraje dobře. s metalzonem se nikdy ničeho pořádně nenakroutíš
mám jeden vzhledově horší Jackhammer, můžu ti to klidně pučit na vyzkoušení. S lampáčem to pak hraje velmi obstojně.
Opět. Je to věc osobního vkusu. Někdo má rád holky, jiný vdolky. Při bazarových cenách bych to vyzkoušel a případně pustil dál
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
JH-1 jsem měl 2x a už nikdy ! Zabasovanej dunivej sound bez středů !! To je MT-2 lepší, i když taky žádnej zázrak.
taky možnost, ale osobně neznám.
http://hudebnibazar.cz/distortion-blacksmith/ID73056/
http://hudebnibazar.cz/distortion-blacksmith/ID73056/
no jo, ale dyk o to jde! ale hlavne jestli to mělo dost gainu voetorst píše:Zabasovanej dunivej sound bez středů !!
super br00talz bro
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
- fanyn
- Kontaktovat uživatele:
Já prodal svůj letitý Metalzone letos za tisícovku na hudebním bazaru a i když mi vůbec nechybí, svůj účel pro mě za ta léta splnil. Víte, pánové, je tady hodně předpojatých lidí vůči tomuto efektu, ale třebas takový frontman Biffy Clyro Simon Neil, má Metalzone jako hlavní zkreslení. Ono to asi nebude až tak o (ne)kvalitě této kontroverzní krabičky, ale spíše o (ne)schopnosti hráčů na tom něco nakroutit. 
Od času 13:25...
https://www.youtube.com/watch?v=b-2mBcmfQ7w
Od času 13:25...
https://www.youtube.com/watch?v=b-2mBcmfQ7w
LTD EC500 black (EMG60/EMG81), ENGL E322 Thunder 50W
TC Sub 'N' Up, Zander Circuitry SiClone Fuzz, DOD Carcosa, BOSS CH1, Razzor Delay Box, BOSS RV6
HB Power Plant Junior, Hendrex Patch Bay 4TRS, Hendrex Silver guitar cables, Hendrex Flex patch cables
PRO-CO mic cable, Shure SM57 LCE, Steinberg UR12, Cubase AI
TC Sub 'N' Up, Zander Circuitry SiClone Fuzz, DOD Carcosa, BOSS CH1, Razzor Delay Box, BOSS RV6
HB Power Plant Junior, Hendrex Patch Bay 4TRS, Hendrex Silver guitar cables, Hendrex Flex patch cables
PRO-CO mic cable, Shure SM57 LCE, Steinberg UR12, Cubase AI
- pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele:
musíš hrát na ten OD mód. Dist mód je přesně takový, jak říkáš - zcela nepoužitelný. Když ten jh na od mód dáš před čistou lampu, tak si naděláš do kalhottorst píše:JH-1 jsem měl 2x a už nikdy ! Zabasovanej dunivej sound bez středů !! To je MT-2 lepší, i když taky žádnej zázrak.