WAH-WAH

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Wikxzene, jak je to s přepínáním těch poloh 1,2,3? dá se bez problémů přepínat během hraní?

jinak... zní to moc hezky, ale jelikož využiju jak volume, tak i wah a nechci mít dva pedály, bral jsem kombinaci - ten Crybaby Mister :-)

Celkově nejde o nic objevného - je to kombinace CGB95 a volume pedálu s přídavným boostem. Potenciometr naboku nastavuje úroveň boostu od 0 do 16db

PEdál nemá tak dlouhý chod, jako třeba Michalík, kterého jsem měl předtím, ale vyhovuje mi o dost více. Zaprvé mi charakter Crybaby docela sedí, zadruhé je pro mě ten boost dar z nebe, už nemusím pořizovat další krabičku na sóla (měl jsem v plánu)

nic moc nevím, co k němu napsat :D pedál je to velice masivní, jen co jsem se díval dovnitř, mám trochu strach o Boost tlačítko... vypadalo trochu vratké a je z plastu

Nevšiml jsem si zvýšení úrovně šumu, spíše se mi zdá, že oproti Michalíkovi lehce klesla :D žraní signálu taky podle mě není nic moc čitelné (ikdyž to není true bypass)

když je teĎ v té slevě, je to vážně skvělý kauf, rozhodně pro lidi, kteří mají tak specifické požadavky jako já a nevadí jim zvuk Crybaby

klidně se na cokoliv ptejte
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Axel:
Behem hry jednotlive prepinace 1, 2, 3 lze sice prepinat bosou nohou, cili pokud ma nekdo sikovny palec u nohy, tak treba...ale 2Wah je hlavne o prepinani Low a High zvuku. Prepinace pro kazdy wah mod jsou spis pro pevne prednastaveni. Za hry je to v reproduktoru slyset, to "cvaknuti" a stejne by to bylo kostrbate.
Prepinani mezi Low a High je take lepsi provest stylem: Low wah mod -> vypnuti wahu -> prepnuti na High wah mod (patou) -> zapnuti wahu (nebo provest opacny postup). On to tak myslim i Carl Martin doporucuje. Na prvni pohled to vypada kostrbate nebo nesikovne, ale ver, ze to clovek se nauci rychle a neprijde mu to jako prekazka. Ja osobne nepotrebuju menit nekolikrat wah mod nebo dokonce i charakter (1,2,3) kvakani behem jedne skladby, prijde mi to uz prekombinovane... :)
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

nejde mi o to, že bych byl schopný využít tři módy kvákání za písničku :D jen jsem koukal na fotky a přemýšlůel jsem, jak dobře je to ovladatelné bez shýbání se
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Skiner
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skiner »

najde se někdo, kdo má zkušenost s Rocktron Black Cat Moan?
http://www.musiccenter.cz/Rocktron-Blac ... A1ly:14714
Vypadá fajn, ale TB asi nebude...a ten zvuk na firemních stránkách je divnej, tak mě zajímalo, zda se s tím už někdo nepotkal...
alonzo007

Chod kvákadla

Příspěvek od alonzo007 »

Čau lidi mám dotaz:
Vlastním kvákadlo Dunlop 535Q Multiwah a zdá se mi že chodí jaksi tvrdě, ne moc plynule. Nemám to třeba nějak víc promazat? Je tam ale nějaké speciální mazadlo, nerad bych to zlikvidoval. Díky za radu.
weselow

Fender Fuzz-wah

Příspěvek od weselow »

Má někdo zkušenost s Fender Fuzz-wah?

http://www.musiccenter.cz/Fender-Fuzz-W ... y/:3:28994
http://reviews.harmony-central.com/revi ... z+Wah/10/1
http://www.fender.com/products/search.p ... 0234500003
http://www.musicradar.com/news/guitars/ ... dal-146238 Nahrávky odsud mě přesvědčili, jako že jo, ale bůhví na jakým superaparátu to nehrávaj, že?
Trsátka: Sharkfin by Landström | Struny: Ernie Ball Top Heavy | Kytara: Fender Stratocaster | Efekti: Fender PT 100, Fender Fuzz-Wah (& booster), BBE Green Screamer, Boss DS-1 | Hlava: Blackheart Little Giant BH5H | Repro: Blackheart BH 112 / Kombo: Crate BT-15 | Hraju od léta 2007
mxMichael
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mxMichael »

Hosi hedine Morley nejlepsi wahy;-) a hlavne neznicitelny :-D Muzes na nej jit i s priskokem :-D
Fokus PRS, Engl E530, Mesa Boogie Simul 295 Stereo, Custom Mahogany Cab 2*12 Vintage 30, Morley Mark Tremonti Power Wah,TC Electronic G-Major,Rack 8U SKB, Voodoo Labs Pedal Power 2 plus,Voodo labs Ground Control Pro midi switch, Behringer TO800, Dunlop Jazz III,Struny Ernie Ball 56-10
weselow

Příspěvek od weselow »

No, děkuju za každou radu... :roll: :lol:
Trsátka: Sharkfin by Landström | Struny: Ernie Ball Top Heavy | Kytara: Fender Stratocaster | Efekti: Fender PT 100, Fender Fuzz-Wah (& booster), BBE Green Screamer, Boss DS-1 | Hlava: Blackheart Little Giant BH5H | Repro: Blackheart BH 112 / Kombo: Crate BT-15 | Hraju od léta 2007
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

weselow píše:No, děkuju za každou radu... :roll: :lol:
Proste si to kup, prozkoumej, vyhodnot, napises nam recenzi a popripade prodas dal... recenze na HC jsou jiste dostatecnym zdrojem informaci, ale chapu, ze je vzdy lepsi, kdyz to pochvali nebo naopak ztrha "nasinec" :lol:
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

mxMichael píše:Hosi hedine Morley nejlepsi wahy;-) a hlavne neznicitelny :-D Muzes na nej jit i s priskokem :-D
Morley super, ale nějak svůj Power Wah/Volume nejsem schopnej donutit kamarádit s Mesou F-50. Před zkreslením prakticky nekváká, za zkreslením je zas tak agresivní, že to nejde poslouchat - tady nemluvím o charakteru zvuku, který by mě subjektivně nevyhovoval, tohle prostě nejde v extrémních polohách wahu poslouchat. S jinejma apcema si rozuměl, na čistejn zvuk je úplně úchvatnej, tak ted nevím nevím :?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

Nero píše:
mxMichael píše:Hosi hedine Morley nejlepsi wahy;-) a hlavne neznicitelny :-D Muzes na nej jit i s priskokem :-D
Morley super, ale nějak svůj Power Wah/Volume nejsem schopnej donutit kamarádit s Mesou F-50. Před zkreslením prakticky nekváká, za zkreslením je zas tak agresivní, že to nejde poslouchat - tady nemluvím o charakteru zvuku, který by mě subjektivně nevyhovoval, tohle prostě nejde v extrémních polohách wahu poslouchat. S jinejma apcema si rozuměl, na čistejn zvuk je úplně úchvatnej, tak ted nevím nevím :?
Mám obdobný problém s VOXem. Před zkreslením to kváká divně a za zkrelsením je to naprd, protože to ten signál ořeže a nemá to ten boost. :?
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Já kdybych za zkreslením použil ještě boost na Morleym, tak mi stříká krev z uší, jak to je navýškovaný.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
mxMichael
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mxMichael »

Ja mam MT power wah a ten je supr kvak zacina nekde u B a jde plynule bez nejakych frekvencnich skoku nahoru k vyssim pasmum...
Fokus PRS, Engl E530, Mesa Boogie Simul 295 Stereo, Custom Mahogany Cab 2*12 Vintage 30, Morley Mark Tremonti Power Wah,TC Electronic G-Major,Rack 8U SKB, Voodoo Labs Pedal Power 2 plus,Voodo labs Ground Control Pro midi switch, Behringer TO800, Dunlop Jazz III,Struny Ernie Ball 56-10
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Právě o tom začínám přemýšlet, že bych se zbavil PWV a šel do MT wahu. Charakter zvuku u Morley i Tremontiho mi sedí, tak by to možná stálo za to.

Jinak jen jedna otázka - strkáš ho před nebo za zkreslení?

PetrPeter 1975 - 2008
mxMichael
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mxMichael »

Nero píše:Právě o tom začínám přemýšlet, že bych se zbavil PWV a šel do MT wahu. Charakter zvuku u Morley i Tremontiho mi sedí, tak by to možná stálo za to.

Jinak jen jedna otázka - strkáš ho před nebo za zkreslení?
Hej abych rekl pravdu tak jsem dneska trosku experimentoval a zjistil jsem presne to co rikal mark sam...ze jeho wah absolutne neovlivnuje signal prochazejici skrz effekt takze momentalne mam zapojeno...kytara, vysilacka, wah, behringer TO800, Preamp, Gmajor, Koncak, Bedny.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Hmm, zajímavé :wink: Poslední dotaz - spuštění opravdu funguje tak, že se jen položí noha na wah a wah se spustí? Netušíš nějak blíž, jak je to pořešeno?

PetrPeter 1975 - 2008
mxMichael
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mxMichael »

No je tam opticky snimac asi bych to popsal jako pocitacovou mys proste jakmile na nej polozis nohu tak se efekt spusti zadne proslapavani snimacu nic a spousti se ani ne po milimetru je to opravdu krasne citlive;-) A navic tahne krasne od H takze ani sedmicka neni problem...
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Tak jo, tohle je jasný, pokusím se co nejdříve zbavit PWOV a pak se kouknu po MARK1. Doufám, že ten už si s mou obludou bude rozumět :wink:

PetrPeter 1975 - 2008
mxMichael
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mxMichael »

Rekl bych ze urcite bude ;-) Ja ted uvazuju o rectifier preampu tak doufam ze si to bude rozumet s nim :-D
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Tak to snad když to sedí s DC Custom preampem, tak s Recto by to už nemělo mít problémy, ne? :wink:

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“