Gibson explorer vs. kopie Explorer

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
panedge

Re: Gibson explorer vs. kopie Explorer

Příspěvek od panedge »

Fuckub píše:
panedge píše:Fuckub-tak ještě jednou...má prachy na Gibson nebo ne?je to tak těžký?protože o ničem jiným to není,nepiš nic o tom co ti jak připadá řekni jen má nebo nemá a je to vyřešený.

Nejsem si jistej. Myslim že má, ale bylo by to asi vše co našetřil za delší dobu.ALe jak říkám. Řeší i finance tak proto mě napadla varianta BaCH+ Gibson HW.Je to student a nevydělává.Tak to ber.Jinak proti koupi Gibsona exp neříkám ani slovo. Jde o to že jsem se snažil najít levnější variantu která bude hrát aby měl i příští rok na pivo. Prostě si nemyslim že ten Gibson EXP za tyhle prachy je nějaká závratná kytara a myslim že se dá slušně nahradit.
Táák konečně sme se k něčemu dobabrali,takže na něj nemá.Jinak upozorňuju tě,že Gibson Exp. za tyhle prachy je závratná kytara.Takže pokud se budem bavit o kopii do 6 tisíc je to v podstatě jedno,stačí si jich pár osahat a vybrat něco co mi sedne do ruky-prostě jako když si deš koupit jakoukoliv lacinou kytaru. :wink:
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
J.J.
Rádce

Příspěvek od J.J. »

Podle mě, nikdo z Vás nebyl na exkurzi ani u Gibsonu ani u Bachu, takže se tady klidně hádejte z jakýho to kdo dělá dřeva a jak dlouho jim to schne. Stejně se to nikdy nedozvíte a ani bych se nedivil, kdyby se s tím u Gibsonu taky nějak zvlášť nemazali. Je to prostě velkovýroba jako každá jiná. A myslet si, že si tam budou pěstovat stromeček, pak ho pokácej nechaj ho deset let sušit, pak vezmou středovou fošnu a rozhodnou se jestli z toho udělaj LP nebo jestli to hodí do kamen je podle mě naivní představa. Pusťtě se do mě. Čus.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
Plumm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Plumm »

J.J. píše:Podle mě, nikdo z Vás nebyl na exkurzi ani u Gibsonu ani u Bachu, takže se tady klidně hádejte z jakýho to kdo dělá dřeva a jak dlouho jim to schne. Stejně se to nikdy nedozvíte a ani bych se nedivil, kdyby se s tím u Gibsonu taky nějak zvlášť nemazali. Je to prostě velkovýroba jako každá jiná. A myslet si, že si tam budou pěstovat stromeček, pak ho pokácej nechaj ho deset let sušit, pak vezmou středovou fošnu a rozhodnou se jestli z toho udělaj LP nebo jestli to hodí do kamen je podle mě naivní představa. Pusťtě se do mě. Čus.
Čus :D
Fuckub
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fuckub »

J.J. píše:Podle mě, nikdo z Vás nebyl na exkurzi ani u Gibsonu ani u Bachu, takže se tady klidně hádejte z jakýho to kdo dělá dřeva a jak dlouho jim to schne. Stejně se to nikdy nedozvíte a ani bych se nedivil, kdyby se s tím u Gibsonu taky nějak zvlášť nemazali. Je to prostě velkovýroba jako každá jiná. A myslet si, že si tam budou pěstovat stromeček, pak ho pokácej nechaj ho deset let sušit, pak vezmou středovou fošnu a rozhodnou se jestli z toho udělaj LP nebo jestli to hodí do kamen je podle mě naivní představa. Pusťtě se do mě. Čus.
Naprostej souhlas. Všichni tady znaj detailní výrobu , ale nikdo to neviděl. Proto soudim jak soudim
Gibson Les Paul Standard 2005
Gibson Les Paul studio
Zakázková celomasivní elektroakustika
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Dovolím si zde odkázat na starší debatu, která zde vzplanula nějakou dobu zpět a týkala se toho, že Bach přece je 100% stejně kvalitní jako Gibson...

elektricke-kytary/bach-t1955-100.html#p247854
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Teorge

Příspěvek od Teorge »

No tady s tím nemazlením menší rozdíl bude. A to jsou případné následky v případě, že by se taková věc provalila. Gibson by měl proti Bachovi mnoho větší ztráty odběru a proto si to pravděpodobněji do určité míry hlídat bude. Neříkám, že to budou sušit 10let, ale v zájmu zachování jména, které nese kvalitu, by jejich výrobky určité kvality nést měli.
Fuckub
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fuckub »

To je tady zas mazec :D :D .No každopádně Gibson exp je lepší. O tom žádná. ALe z hlediska financí jsem chtěl doporučit BaCHa exp se snímačema a mechanikama Gibson. Tak se tady nevztekejte ať vám nerupne cévka. Zkrátka jsem chtěl slušnej kompromis se slušnym zvukem. Neznám jediného nespokojeného majitele BaCHa. Ve své kategorii je rozhodně z nejlepších.
Gibson Les Paul studio
citizen.one

Příspěvek od citizen.one »

ale jo, at si to koupi a hned mu muzes nabidnout 498cku Gibson z roku 1980, kobylkovej, vystup odpor cca 14.5kO, ctyrzilovej....rekneme za 4000 bych ho nechal :)
Anger4141

Příspěvek od Anger4141 »

Ja osobne mam Fokus explorer a za ty prachy co stal 6k muzu rict ze to neni spatnej kauč naopak podle me docela zdarile zpracovani dreva a na sucho taky slusny zvuk.
V kombu malicko horsi kvuli prachbidnym snimacum mam ho zatim pul roku a hraje se mi na nem velmi dobre.

Jeste mam lp custom za 8500 taktez od fokus a za pet let zadny problem.
Fokus Les Paul Custom černa.(EMG 60/81)
EDEN E115C 320W
Co bylo:
Fokus Explorer M.2 černa.
kombo Marshall master lead.
Kombo CRATE Flex Wave Series FW120 120 W, 2x 12"
Fuckub
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fuckub »

citizen.one píše:ale jo, at si to koupi a hned mu muzes nabidnout 498cku Gibson z roku 1980, kobylkovej, vystup odpor cca 14.5kO, ctyrzilovej....rekneme za 4000 bych ho nechal :)
Určitě pěknej kousek. Proč to prodáváš?Za 4 to je celkem i dost. :D
Gibson Les Paul studio
citizen.one

Je to dost, ale je to docela narez snimac. Prodavam to protoze jsem poridil SG standart, kde mely byt puvodne Gibson Tarback snimace, takova podivna serie kterou moc lidi nezna. Kazdopadne ten tarback byl jen u krku a kobyly tohle. A jsem puritan v tomhle smeru, tak jsem nevahal a koupil druhy Tarback ze 73ho :)
Sice se na to ted nehraje tak snadno, protoze tenhle ma ,,jen'' 7.4kO, ale zase je to lepsi k tomu krkovymu a taky kvuli mymu pocitu ze hry.
Hlavne tam neni takovy to jizlivy sypani modernich snimacu, uz i ten 1980 je ostrejsi, ale porad zdaleka ne jak dnesni, zvukem nekde jako RandyRhoads...
Fuckub
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fuckub »

citizen.one píše:Je to dost, ale je to docela narez snimac. Prodavam to protoze jsem poridil SG standart, kde mely byt puvodne Gibson Tarback snimace, takova podivna serie kterou moc lidi nezna. Kazdopadne ten tarback byl jen u krku a kobyly tohle. A jsem puritan v tomhle smeru, tak jsem nevahal a koupil druhy Tarback ze 73ho :)
Sice se na to ted nehraje tak snadno, protoze tenhle ma ,,jen'' 7.4kO, ale zase je to lepsi k tomu krkovymu a taky kvuli mymu pocitu ze hry.
Hlavne tam neni takovy to jizlivy sypani modernich snimacu, uz i ten 1980 je ostrejsi, ale porad zdaleka ne jak dnesni, zvukem nekde jako RandyRhoads...

Právě když by kupoval toho BaCHa a narval do toho snímače Gibson tak něco asi se silnym výstupnim signálem a kreslenim protože hraje ve speed/powermetalovym bandu, takže motorovka.
Gibson Les Paul studio
citizen.one

Ted jsem koukal na ceny snimacu a asi bych to nechal aj za 3000 :D

Tarback stal skoro 6000, ale nelituju toho, od ty doby jsem videl jen jeden na prodej a to jeste s moc nizkym vystupem...
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“