Studiove Monitory do 15 000 - Prosim o radu

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Studiove Monitory do 15 000 - Prosim o radu

Příspěvek od Nero »

1) Když koupíš aktivní monitory, tak zesilovač nepotřebuješ. U pasivních ano.
2) Některé modely mají možnost práce s ekvalizací, některé ne. Potáky se umisťují všude možně po jejich povrchu, nejčastěji přední nebo zadní strana.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Studiove monitory hlavne ekvalizaci v tom beznym slova smyslu nepotrebuji. Ta zpravidla slouzi akorat k praseni zvuku, u monitoru je duraz na rovnomerny podani zvuku. Korekcni prvky velmi casto byvaji na vysokofrekvencni pasmo, u lepsich beden zpravidla byvaji i nejake basove korekce, vetsinou korigujici napriklad malou vzdalenost od sten.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Solstice

Příspěvek od Solstice »

To mě právě taky napadlo, že tam ty korekce nejsou, aby nemohlo dojít k nějaký nežádoucí modulaci věrný reprodukce zvuku. Pak mě ovšem napadá otázka, používate ty monitory i na běžnej poslech hudby? Já totiž sháním nějaký kvalitní bedny k PC/NTB, který cca z 60% využiju k poslechu hudby a sledování filmů a cca ze 40% k nahrávání kytary/baskytary/kláves a k výrobě demonahrávek. Má v tomhle případě cenu jít do aktivních monitorů? Napadly mě totiž jako první, jakožto symbol kvalitního zvuku, ale zase spousta z nich je konstruována třeba jen na mix/mastering v nahrávacích studiích, což pro domácí využití asi není úplně ideální. Pokud máte nějaké tipy na konkrétní bedny, prosím sem s nimi, zatím mám v merku Yamaha HS 50M nebo KRK Rokit 6 nebo 8.
Budget mám tak 6 tis./kus, čili max 12 000/pár.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Nekomu monitory trochu vadi tim, jak "nehezky" hrajou - ale proste hrajou tak, jak je album nahrany. Ja osobne s tim nikdy nemel problem, mel jsem KRK RP5 a ted mam Mackie HR824 a zvuk z toho me bavi i na beznej poslech, mnohem vic nez bedynky Redstar nebo Genius, se kteryma mam porovnani.
Jedinej problem muze nastat v tom, ze tyhle monitory jsou nearfield, jinymi slovy urceny pro blizky poslech. Pokud to namiris do mistnosti a pouzijes jako bezny hi-fi bedny, tak to muze (ale taky nemusi) o neco zhorsit zvukovky kvality.

HS od Yamahy jsou zajimavy bedny, ale byt tebou, chci alespon 6" woofer. Nevim, jestli je to tak propastnej rozdil oproti 5", ale 5" woofer u RP5 mi prisel proste dost slabej. Na beznej poslech v pohode, pokud nejses bass maniak, tak ti basy chybet nebudou, ale pri michani to pak muze byt problem.
Somnus Aeternus
Solstice

Příspěvek od Solstice »

a tam platí pravdilo čím větší woofer, tím více basů? v tom případě můžu přemýšlet spíš o HS 80M
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

V podstate ano. Urcite to plati v ramci modelove rady, mezi produktama to nemusi byt vzdy presne, ale stejne to myslim bude vzdy platit. Chce to ale porovnavat stejne tolerance u frekvencnich rozsahu.
Somnus Aeternus
james29

Příspěvek od james29 »

Ahoj,

co si myslíte o KRK Rokit 6 G2 SE?
Díky za poznatky
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“