kombo do 2500 - 3000

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
torchie!

Re: kombo do 3000

Příspěvek od torchie! »

Tady nejde ani tak o známej zvuk lampy jako o pěknej zvuk Marshallu. Ty MG tranďáky prostě nehrajou, ani jeden z nich. Pokud ti jde jenom o vzhled a značku, poslouží dobře, ale jako Marshall to nezní vůbec. Je to smutné, ale je to tak. Za ty peníze můžeš sehnat mnohem lepší Roland Cube nebo třeba nějaký bazarový Valvetronix od Voxu. Mě osobně dost zaujal i Vox Pathfinder, na tranďák imo hraje moc pěkně a není drahý.
Když budeš mít štěstí, můžeš do těch 3000 sehnat i nějaký malý lampáč, ale pamatuj, že lampy nemají jen samé výhody.
Moje poklady:
Vintage VS6
Blackstar HT1
tronik

Příspěvek od tronik »

hm.. aha tak to sem zas nevedel ja no.. :D takze kazdopadne díky... myslim že než nejakou mizernou lampu je zase lepsi mit lepsi trandak... a jelikoz se porad povazuju za docela zacatecnika tak si myslim ze by byla ta lampa mozna i docela nevhodna... ( pro me.. :D)
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Lampa na doma je fajn věc, neodpustí ti chyby jako trand, ale podle tvého výběru (Randall), čekám, že potřebuješ docela dost zkreslení ne? A to malé lampy většinou nemají (rozhodně ne za 3000Kč) a tak bys k lampě musel do koupit ještě nějakou krabičku na zkreslení.
tronik

Příspěvek od tronik »

jj sice nevim presne co vsechno mi treba lampa nedovoli a pod... ale uz kuli ty vydrzi trandak X lampa je pro me proste mnohem rozumejsi ten tranzistor.. :) a verim ze se da sehnat taky s peknym zvukem... ale co me spis docela odradilo od toho mustanga od fendra je že prej dost šumí... tak neivm zas abych nekoupil nejakyho šumaka jenom...
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Tak tenhle šum je spíš při vysokém gainu těch některých presetů. V rámci celého komba a jeho ceny si myslím, že to tak hrozné není... Pokud bys přece chtěl, tak asi nejvíce doporučovaný je Roland Cube (20X,20XL, 30X) a na tvrdší věci opravdu asi lepší kombo jen tak neseženeš za ty peníze + tam máš pár fajn efektů. Přemýšlíš o koupi jiného komba nebo jak to je? Nejdřív jsi se teď ptal jaké to kombo co máš je a teď tu z tebe leze něco neurčitého :D.
tronik

Příspěvek od tronik »

Jo jo ... :D promin sem to nerek... nejdřív me zajimal fak jenom nazor ale ted o tom premejslim no.. a jak si psal ze lepsi nejspis nesezenu tak si myslel konkretne toho rolanda nebo fendera? co se mi libi na tom mustangu je ze ma spoustu tech efektu v sobe prave.. :) a jakej je treba ve srovnani s tim rolandem mezi nim rozdil? Me by se jinak nejvic libil marshall ale kdyz sem slyšel jak sou tajty všechny řady tragicky... no sem zvedavej na toho mustanga... :-)
torchie!

Příspěvek od torchie! »

Záleží především na tom, co chceš hrát. Na clean a lehký overdrive ti poslouží i Cube, ale já bych v takovém případě sáhnul radši po Fenderu. Na tvrdší styly, hard rock, metal a podobné už by se spíš hodil Cube kvůli své neuvěřitelné všestrannosti. S ním opravdu zahraješ skoro všechno a hi-gain zvládá celkem dobře i na tranzistor.
Moje poklady:
Vintage VS6
Blackstar HT1
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

torchie to řekl přesně. Takhle bych asi volil i já. Nelíbily se mi ty "tvrdší" simulace u Fenderu. Cube má klasický čistý- neurazí, nenadchne, jeho dominantou jsou potom právě ty hi-gain zvuky. Efekty se u mustangu sice dají více nastavovat a dá se i připojit k PC a přes soft si tam nasimuluješ úplně cokoliv chceš, ale moc tomu osobně nefandím. U Rolanda můžeš nastavit typ efekty a potom jeho intenzitu a k pc připojit nejde. Přesto (pokud chceš hrát ty tvrdší styly) bych asi raději volil Rolanda, je to taková osvědčená klasika. Pokud by ti stačilo zkreslení méně, tak potom by přišel na řadu např. Mustang, možná Vox VT nebo tak...
tronik

Příspěvek od tronik »

No tak to tedkon poradne nevim presne kery schanet... mam rad Guns n Roses. miluju ZZ top... vyložené nějaké tvrdší styli až tolik nemusim... fender se mi líbí víc protože má širší možnosti nastavení... nehledě na to že se dá i líp sehnat... chtel sem hlavně poradit od někoho kdo s tim ma vlastni zkušenosti... v obchode vam toho nakecaj hafo... :D
torchie!

Příspěvek od torchie! »

Tak pokud to nechceš vyloženě na metal nebo hi-gain, měl by ti stačit i ten Fender. Zkus se podívat i na Vox Pathfinder, mohl by se ti líbit taky, na druhou stranu u něj máš značně míň možností nastavení. Po zvukové stránce mi za tu cenu ale připadá dost dobrý. Anebo prostě jenom ujíždím na tom zvláštním crunchi co z toho leze. :)
Doporučuju koupit kombo z bazaru, většinou je to víceméně pohodová sleva, nehledě na to, že tam často seženeš aparáty, které třeba na kytarách.cz nemají.
Moje poklady:
Vintage VS6
Blackstar HT1
tronik

Příspěvek od tronik »

Nevim nevim... :) co sem koukal na video tak me ten vox az tak neoslnil... :) ne ze by to bylo špatný to vubec ne ale ten mustang se mi zda lepsi :)
torchie!

Příspěvek od torchie! »

To je v pohodě, byl to jenom návrh, samozřejmě pokud se ti ten zvuk tolik nelíbí, Mustang je jednoznačně lepší. No já bych se ho nebál, jenom si před případnou koupí zkontroluj ten šum, šumět to nevyhnutelně trochu bude, důležité je, aby to nebylo tolik, že by ti to začalo fakt vadit.
Moje poklady:
Vintage VS6
Blackstar HT1
filo01

Příspěvek od filo01 »

Mustang na tom není se šumem vůbec špatně, zvlášť když ho srovnám třeba se Spiderem III/IV nebo GM108 od Behringera, co mi taky prošly rukama. Projeď si fórum, o Mustangu tady je více vláken. Když ho uvidíš na bazaru pod 1700,-, tak ho ber, za stejnou cenu ho i v pohodě prodáš. Na naučení a seznámení s efekty je to výborné kombo.
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
tronik

Příspěvek od tronik »

No tak to je super.. :) ja mam ted moznost za 1300 vcetne dovozu.. takze to je super.. :) akorat teda píše že k tomu nema USB kabel a SW. Tak bych se chtěl zeptat ten kabel to je klasicky mini USB nebo ma na sobe nejakej cip nebo neco podobnyho? a ten SW co pise tak tim je mysleno co? Protože jesli tim myslí ten fender fuse co je k stažení na netu tak to je v poho.. :)
jastud

Příspěvek od jastud »

kabel je normální mini USB, software je fuse. čili můžeš být bez obav.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
tronik

Příspěvek od tronik »

:!: :P :!: Super :!: :P :!:
EDIT:
Kombo už je doma a mužu říct fak pecka... sem spokojenej a je to dost podstatnej rozdíl mužu říct .. :) mám nainstalovany FUSE a je to fak vymáklí... :) jinak se mi to podařilo sehnat tady přes hudebnibazar ze chlapikovi nejak nesedlo a nechal mi ho za 1000,- i s kabelem ke kytare celkem dobrym a taky s footswitchem takze parada.. a jelikoz sem se k nemu nemoh dostat tak mi to dokonce privez za poplatek(kterej by byl stejnej jak postovny..) az pred frnak.. takze super.. :) co mě hodně překvapilo byla váha oproti tomu mímu starýmu RANDALL NB15 Fender má o 5W víc a je o dost lehčí!! :)
stepanb

Příspěvek od stepanb »

Za 1000,- ti fakt závidim, já ho kupoval nový za 2, 5 tisíce + dokupoval jsem footswitch. Vlastně proč jsem si ho kupoval bylo právě FUSE, bez kterýho se neobejdu a možnost nahrávání. A váha je taky pro mě +.
hOI!!!
tronik

Příspěvek od tronik »

jj to jo byl to fak dobrej kup to vim sám...viz výše.. pod 1700 se vyplati a ja to mel takle + jeste foot... :) takze sem fak spokojenej jenom se bojim ze uz to neni takový jednoduchý... :D v tomle když se něco objevý tak bude asi problém to opravit no... nevim uvidime... :) jo a jinak jak nahráváš přes co?? to sem ještě nějak moc nepochopil.. takže díky za osvětu :D
almar

Příspěvek od almar »

Čau sháněl bych kombo kolem 2500Kč chtěl bych s ním hrát hlavně rock koukal sem a našel sem toto http://kytary.cz//line-6-spider-iv-15w/HN107958/ co myslíte mám ho brát?
José

Příspěvek od José »

A co třeba http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=833934? osvědčené a ultralevné..
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“