Lampová hlava do 13000
Pravidla fóra
Re: Lampová hlava do 13000
NT hraje jakoby "metaloveji" - vic gainu, vic moznosti (ktere ale zvuk spis subjektivne zhorsovaly) ale pro me osobne min pouzitelnej zvuk nez TT - ten ma takovou spravnou stavu a prislo mi ze hraje i vic konkretne. nehlede na to ze NT vypada hrozne lacine, i kdyz na tyhle veci jinak kaslu 
ten egnater bych chtel docela vyzkouset, zajimalo by me jak si stoji proti Ceriatonu 20, asi bude taky variabilnejsi...
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...
"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
- rain
- Odborník
- Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
- Kontaktovat uživatele:
Zrovna je na bazaru za pakatel Laney GH50L - geniální aparát na hardrock i metal, zvukem né nepodobný JCM800.
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=5 ... rder=datum
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=5 ... rder=datum
Jsem si všiml opožděně, že Orange dělá i Dual Terror hlavičky. Nějaká osobní zkušenost místních už je?
http://www.orangedualterror.com/
http://www.orangedualterror.com/
Jinak taky jdou sehnat některý prťavý ceriatony s dopravou a clem zhruba kolem patnácti, za předpokladu že si člověk ošéfí case sám. Jsou to například ta moje dvacítka (klon marshallu 2061) a nebo klon trainwreck expressu, ten se mi hodně líbí, ale nespolupracuje prej s pedálama, zato má bejt výbornej na hru čistě rukama kytarou (knobama) a zesíkem. Určitě jsou tam i další... 
http://www.youtube.com/watch?v=QCppsW_xukw
http://www.youtube.com/watch?v=QCppsW_xukw
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...
za kolik se da sehnat ten klon trainwrecku? kdyby to bylo o neco konkretnejsi tak si pro nej bezim, takhle to trochu moc prdi ale jinak super! docela mi to pripomina mistama starou mesu ale hrozne hezky to cti kytaru.
- 60'Rock_N'_Roll
TT že je univeRzální...? Tak to doopravdy ne. Hraju na něj ǔ nějakej ten rok dva a čím víc na něj hraju tim víc mě přesvědčuje, že TOTO univerzální zvuk tedy neni...Wohma píše:Byt tebou, zvazim znovu ten tiny terror, je to sice mala oskliva hlava a jednokanal, ale je to poctiva prace a je svym zpusobem dost univerzalni.
Je to úžasná hlava, ale pro toho který Orange zvuk zná. Ta jeho typická syrivost a suchost neni univerzální. Ne...!
- Red Bull
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Ten Trainwreck mi zní dobře, možná opravdu ta perkusivita s nižším gainem je trochu velká, ale dost se mi to líbí zvukově.
"MOJO" kills modern music...
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
1. Psal jsem svym zpusobem. Rozhodne neudela skalu zvuku od Ameriky pres Britanii az po Jizni Koreu (:D), ale s vyjimkou ampmodelingovych kousku je maloco vyrazne variabilnejsi.60'Rock_N'_Roll píše:TT že je univeRzální...? Tak to doopravdy ne. Hraju na něj ǔ nějakej ten rok dva a čím víc na něj hraju tim víc mě přesvědčuje, že TOTO univerzální zvuk tedy neni...Wohma píše:Byt tebou, zvazim znovu ten tiny terror, je to sice mala oskliva hlava a jednokanal, ale je to poctiva prace a je svym zpusobem dost univerzalni.
Je to úžasná hlava, ale pro toho který Orange zvuk zná. Ta jeho typická syrivost a suchost neni univerzální. Ne...!
2. Tiny Terror JE univerzalni hlava vzhledem k tomu, jak dobre si rozumi s krabickama. Hraji na ni bluesmani, hraji na ni rockeri, hraji na ni metalisti. To ti snad nestaci?
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- 60'Rock_N'_Roll
Máš jí doma..? Ne..
Hraješ na ní kazdej koncert..? Taky ne..
Ta hlava univerzální není..
Prostě mi věr, kdyz jí mám doma uz nějaký 2 roky, ze to asi vim líp, nez ty, kterej si na ní hrál, kdo ví kde...
Jak si rozumí s krabičkama nevím, protoze zkreslení z hlavy miluju, mám pred tim jen wah.
Jo..a nestačí, preci jenom na ní mám odehráno víc, nez ty...
Hraješ na ní kazdej koncert..? Taky ne..
Ta hlava univerzální není..
Prostě mi věr, kdyz jí mám doma uz nějaký 2 roky, ze to asi vim líp, nez ty, kterej si na ní hrál, kdo ví kde...
Jak si rozumí s krabičkama nevím, protoze zkreslení z hlavy miluju, mám pred tim jen wah.
Jo..a nestačí, preci jenom na ní mám odehráno víc, nez ty...
60'Rock_N'_Roll píše:to asi vim líp
Netreba dalsiho komentare.60'Rock_N'_Roll píše:Jak si rozumí s krabičkama nevím
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- 60'Rock_N'_Roll
To bylo na 2 různé věci. Na univerzálnost zvuku a na rozumení si s krabičkama..
nevím, protoze sem to nikdy nepotreboval. Pouzivám jen wah a občas echo...
Ostatně, kdo pred to dá kreslící krabicku, tak je magor. Tím se uplně zabije charakter zvuku, pro který ho táák moc lidí pouzívá a pro který si ho kdysy kupoval. To je další věc, která dokazuje, ze o TT moc nevíš...
Ostatně, kdo pred to dá kreslící krabicku, tak je magor. Tím se uplně zabije charakter zvuku, pro který ho táák moc lidí pouzívá a pro který si ho kdysy kupoval. To je další věc, která dokazuje, ze o TT moc nevíš...
Tubescreamer zabiji charakter zvuku, hmmmm
Povis mi jeste neco?
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- 60'Rock_N'_Roll
TT je univerzální..mm..co povíš ty dál..?
Chlapecku, ty uz me tady opravdu nebavis. Od zacatku sveho pusobeni zde tezce oscilujes mezi ptanim se na naprosto elementarni veci a vypousteni svych zarucene overenych pravd. To, ze hrajes par mesicu a ze ti zatim neproslo pod rukama nic, co ti nekoupil tatinek, tvym rozumum taky na duveryhodnosti nepridava.
Co me ale vytaci nejvic je neschopnost porozumet psanemu textu a jeho kontextu a nasledna neschopnost spravne citovat.
Puvodni post obsahoval tohle:
P.S.: TT znam dobre osobne, i kdyz jsem to zjistil az relativne nedavno, otec si totiz postavil presnou kopii TT (puvodne jsem si myslel, ze je to nejaky haluz navrh).
Co me ale vytaci nejvic je neschopnost porozumet psanemu textu a jeho kontextu a nasledna neschopnost spravne citovat.
Puvodni post obsahoval tohle:
Posledni veta, ktera se ti ocividne nehodila do kramu (bodejt by jo, kdyz jsi ani nikdy nezkousel pred to zadnou krabku strcit), dava celemu odstavci samozrejme jasny kontext - Orange TT si dobre rozumi s krabickama, a tim padem je zvukove i dost univerzalni. O cem mluvis ty, to NEVIM a je mi to JEDNO, ja napsal neco, za cim si stojim, a co je znamej fakt. Tvoje silacky reci o tom, ze kdyz nekdo strci pred TT krabicku, tak je to debil, jsou k smichu nejenom mne, ale myslim, ze i vetsine fora. Priste se zkus dvakrat zamyslet, nez neco napises, pripadne si o tom neco precist, protoze Tiny Terror pouziva kdejakej metlos.Wohma píše:Byt tebou, zvazim znovu ten tiny terror, je to sice mala oskliva hlava a jednokanal, ale je to poctiva prace a je svym zpusobem dost univerzalni. Kdyz k tomu dokoupis nejakou krabku, tak z toho vytahnes hodne zvuku.
P.S.: TT znam dobre osobne, i kdyz jsem to zjistil az relativne nedavno, otec si totiz postavil presnou kopii TT (puvodne jsem si myslel, ze je to nejaky haluz navrh).
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- Red Bull
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Já bych ti radil nepodotýkat tu donekonečna, jaký si velký odborník na tento aparát, ano máš ho doma, ale pokud si s ním nevyzkoušel všechny možnosti, tak ho neznáš dokonale. Schopnost pracovat s dalšími efekty je výsada, potkal jsem aparáty, které prostě nefungovaly. To znamená, že docházelo k degradaci zvuku a přitom byl použit kvalitní efekt. Proto Wohma podotýká univerzálnost. Přecejen je to už rozšířený aparát, a to pro svou cenu a kvality.60'Rock_N'_Roll píše:To bylo na 2 různé věci. Na univerzálnost zvuku a na rozumení si s krabičkama..
Overdrive pedály se používají i u aparátů s velmi kvalitním zkresleným kanálem, a to pro získání dalších barev zvuku. A když to TT umožní za prachy co stojí, tak si ho koupí spousta lidí. Navíc, každý umí nastavovat aparát jinak a každý může považovat za univerzální zvuk, nějaký jiný.
Takže tvá dogmatická argumentace, je zcestná.
"MOJO" kills modern music...
- 60'Rock_N'_Roll
Chlapecku - 17 mi je
Pár měsíců - 11 let hraní
Nic neproslo rokou - haha
To co koupil tatínek - brigády
Elementární věci - pripomen mi nějakou..
Az z metalu vyrostes a trosku se zacnes interesovat i do jiných stylů, tak dej vědět. Treba si fajnově popovídáme o tom, jak TT je specificky, jednoduše geniální...
Pár měsíců - 11 let hraní
Nic neproslo rokou - haha
To co koupil tatínek - brigády
Elementární věci - pripomen mi nějakou..
Az z metalu vyrostes a trosku se zacnes interesovat i do jiných stylů, tak dej vědět. Treba si fajnově popovídáme o tom, jak TT je specificky, jednoduše geniální...
Koukal jsem se na tvoje posty, napr. dotaz, co je to booster mi prisel opravdu erudovany. A pro tvou informaci jsem vyrustal na Led Zeppelin, Jethro Tull, Deep Purple a podobne muzice a troufam si tvrdit, ze jsem se k ni dostal vyrazne driv nez ty. Mimochodem nevim, kdo by tady mel vyrustat z nejakyho stylu, posloucham docela slusnej zaber muziky a nepotrebuju si jeden konkretni styl davat do prezdivky 
Abychom se ale vratili k TT - muzes mi tedy rict, ktery lampovy aparat neni specificky? (tedy za predpokladu, ze jsi na nejaky jiny hral)
Ja asi jeste nehral na zadnej, kterej by nemel vyraznej ksicht a na kterym by se dalo nakroutit skoro cokoli. Zkousel jsem Mesiny, Peavey, ENGLy, Marshally, Lejna a par kopii, ale vzdycky mi prislo, ze ten zvuk ma svuj vyraznej ksicht, kterej nesmaze ani ekvalizer.
Abychom se ale vratili k TT - muzes mi tedy rict, ktery lampovy aparat neni specificky? (tedy za predpokladu, ze jsi na nejaky jiny hral)
Ja asi jeste nehral na zadnej, kterej by nemel vyraznej ksicht a na kterym by se dalo nakroutit skoro cokoli. Zkousel jsem Mesiny, Peavey, ENGLy, Marshally, Lejna a par kopii, ale vzdycky mi prislo, ze ten zvuk ma svuj vyraznej ksicht, kterej nesmaze ani ekvalizer.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
TT umi par dobrych zvuku jako kazdej jinej slusnej zesilovac, nic vic nic min. v praxi to je vzdycky ten jeden zvuk, protoze to je jednoaknal a tak to proste funguje u vsech jednokanalu
nebo jsem teda jeste nikdy nevidel hrdinu ktery by si na podiu pro kazdou pisnicku nebo part kroutil jinej zvuk. pri velkym zkresleni je to zubaty a hlti se to, sila je v crunchi a "mid gainu". umim si to predstavit treba do muziky co hraju, na metal je to moc pomaly aparat.
- 60'Rock_N'_Roll
Tak já to vidim na tom, ze se neshodnem. Ty si cpi ten názor, ze je to univerzální nastorj kam chceš.
Uz jen tim, ze se tam dá nastavit jen jeden zvuk je to specifický. Univerzální je treba jiz zmíněný Valveking.. 2 kanály, EQ pro kazdý kanál.
TT..? Jednokanál..volume, tone, gain..mm..
..ztělesnění univerzality samotné...
Uz jen tim, ze se tam dá nastavit jen jeden zvuk je to specifický. Univerzální je treba jiz zmíněný Valveking.. 2 kanály, EQ pro kazdý kanál.
TT..? Jednokanál..volume, tone, gain..mm..