Ulomená hlava na kytaře
Pravidla fóra
Re: Ulomená hlava na kytaře.
Tak jsem tam ve středu volal, bylo mi řečeni že pán byl nemocný, celý týden a že mu řekne aby to dodělal do konce týdne, přesneji řekla do pátku, dnes je sobota a pořád nic... Myslíte že můžu požadovat slevu, když to tak dlouho trvá?
Rozhodně to můžeš zkusit. Nenech si sr** na hlavu..
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Tak kytara je zapravená, konečná cena je 1729kč... Takže je to docela v pohodě, musim uznat že kytara je zpravená pěkně, vůbec to není poznat.
- Hegrik
- Kontaktovat uživatele:
a tak alespon že to dopadlo dobře a ta cena není s počátečním odhadem tak vysoká
však jim to taky trvalo
Nemůžeš napsat, kde jsi to měl? Já taky opravuju v Plzni a pracoval jsem i v jiných dílnách. Ulomená hlava, která se jenom lepí stojí všude tak 300 - 500, udělat novou hlavu z javoru nebo mahagonu je kolem 1000. Přilepení hlavy je do týdne, ale to si člověk dává sakra na čas - aby zákazníci nekecali, že jsem se tomu dost nevěnoval. Zkrátka, já tomu nerozumím.
-
Jiriczekvejrost
Rozbitá kytara - prosím poradte
Dobrý den, mám týden a půl novou kytru na kytary.cz vcera jsem byl s kytarou u babicky, kdyz jsem odcházel byla kytara naprosto v pořádku, chovám ji jako oko v hlavě a nikko krom m na ni nesmí ani sáhnou, nikdy bych s ní do ničeho nebouch na to si dávám největší pozor. takže jsem ji u babičky dal do obalu, a když jsem přijel domů tak jsem ji vidlal z obalu tak za nultým přažcem celý zbytek krku odpadl, vlastně celý zbytek krku za nultým pražcem byl přelomený. jsem z toho dost špatnej, na tu kytaru jsem si šetřil strašne moc dlouhou dobu a ted se stane tohle. vůbec nechápu jak se to mohlo stát. poradte nevíte čím to může být ?
- jakub.kubaaa
- Kontaktovat uživatele:
Re: Rozbitá kytara - prosím poradte
Nenapsal jsi ani jaká to je kytara, ani jsi sem nedal žádnou fotku, těžko se poradí. Mohl být špatně slepený spoj krku a hlavy, který mohl odpadnout, to by byla věc na reklamaci. Pokud je to vyloženě zlomené, tak jsi s tím musel seknout.
to by neměl být problém u nové kytyry. Máš foto, jak ten lom vypadá? Rovný lom, kdes kupoval..?
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
- Ol'Dawg
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/martink52
- Kontaktovat uživatele:
Zkus to nafotit a poslat. Mrkneme na to, zřejmě půjde o reklamovatelnou záležitost. A prozraď nám, co je to za kytaru...
Hrajete dobře, když vám to připadá snadné.
Cort Gold Edge LE + L. R. Baggs Anthem
AER Alpha
http://www.kytara.net
Cort Gold Edge LE + L. R. Baggs Anthem
AER Alpha
http://www.kytara.net
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Sám od sebe kus krku neodpadne. Kdyby šlo o výrobní chybu, bude tam čistý "odlep". Pokud to je zlomené, je to evidentně tvoje chyba.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Prasklá hlava
Zdravím,
byl jsem trochu nešikovnej a podařilo se mi shodit kytaru a praskla u ní hlava. Přikládám foto, prasklo to přímo po struktuře dřeva, ale neoddělila se úplně, Všechno ostatní je neporušeno.
Dotaz zní, půjde to slepit? Případně čím? Stačí nějaké univerzální lepidlo na dřevo?
Předem díky
byl jsem trochu nešikovnej a podařilo se mi shodit kytaru a praskla u ní hlava. Přikládám foto, prasklo to přímo po struktuře dřeva, ale neoddělila se úplně, Všechno ostatní je neporušeno.
Dotaz zní, půjde to slepit? Případně čím? Stačí nějaké univerzální lepidlo na dřevo?
Předem díky
Re: Prasklá hlava
Slepit to půjde, do té praskliny dej lepidlo tak aby se pokud možno dostalo na celou plochu praskliny (můžeš víc, po stlačení se přetečené lepidlo setře) a dobře zasvorkuj. Pokud je ten lom hladký tak to ani nebude moc vidět. Jako lepidlo bych použil Duvilax LS-50, v žádném případě BD-20 (neudělá tvrdý spoj). LS-50 kou jsem lepil krk na opačné straně - u těla a drží spolehlivě. Před samotným lepením sundej strojky aby to nevadilo při svorkování.
PRS SE Custom 24 30-th Anniversary, Harley Benton CST-24HB, Aria STG 006, Harley Benton PB-Shorty, Jolana Superstar, Marris J390, Line6 SpiderJam, FBV Express MkII, Ebow, Yamaha HY 10G, Korg Pandora PX 3
Re: Prasklá hlava
Jasně že půjde. Povol struny a odnes ji k nejbližšímu kytaráři. Jestli nemáš zkušenosti, nemuselo by se ti to povést pěkně. Jestli si troufáš, chce to kvalitní lepidlo jako Titebond I, lepidlo vpravit až do konce prasklin. oddělat mechaniky, pěkně sesvěrkovat přes nějaké špalíky, které se ti nesmí k hlavě přilepit, přeteklé lepidlo utírat a čistit před zaschnutím.
Já na to používám šrouby (u tvojí mechaniky to budou asi osmičky) a obrovské podložky, pod které mám nastříhané gumové podrážky ze starých pantoflí (aby se nepoškodil povrch kytary) Odšroubuj mechaniky, do děr po mechanikách od obou éček nasaď šrouby s podložkama a gumama, podložky musí být z obou stran hlavy, dotáhni matkou. Zkus si to nasucho bez lepidla, většinou není třeba žádná svěrka (která tam stejně blbě drží) Pokud je to nasucho ok, do praskliny vlít lepidlo (používám Titebond, pokud je hlava oddělená úplně tzn 2 kusy tak 10 minutový epoxid) a utánhnout matky a přebytečné lepidlo utřít mokrým hadrem a pak suchým.
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
Re: Ulomená hlava na kytaře
Nalomená hlava.
Stalo se mi to opět na tom samém místě, kde už to jednou prasklo, opět to povolilo poté, co jsem si neúmyslně ve tmě na akustiku sedl
Tenkrát jsem to lepil Titebondem. Mám ho tím pádem už dlouho cca 8 let. Můžu ho na lepení použít, nebo si mám pořídit čerstvý Titebond? Je za tu dobu ten Titebond něčím překonán, něčím lepším??? Ď
Stalo se mi to opět na tom samém místě, kde už to jednou prasklo, opět to povolilo poté, co jsem si neúmyslně ve tmě na akustiku sedl
Tenkrát jsem to lepil Titebondem. Mám ho tím pádem už dlouho cca 8 let. Můžu ho na lepení použít, nebo si mám pořídit čerstvý Titebond? Je za tu dobu ten Titebond něčím překonán, něčím lepším??? Ď
Titebond je zcela obyčejné lepidlo, takže je fuk, čím stejně kvalitním, ho nahradíš. A lepidlo starší než, dejme tomu, pro laiky, rok je na vyhození. Jednoduše vše, co je doma staré, vyhoď. Ty chemikálie se mění, zrají, reagují, není to prostě ono. Alespoň my profíci nějaké staré materiály nepoužíváme. Já to musím vědět, jak se nám mění lepidlo ve výrobě, ni? Za měsíc!!!! je jiné. Pro zákazníka na výrobek bych staré lepidlo nikdy nepoužil. Moderní lepidla na dřevo totiž reagují se dřevem (což je také nějaká chemikálie, resp. směs různých molekul, sloučenin, vazeb v nich). S lepidlem pak vzniknou zcela jiné, samostatné, struktury, většinou pevnější nežli původní matroš. To staré lepidlo je již chemicky přeměněné a nebude se se dřevem tak vázat, jak má. To, že ztuhne, vůbec nic neznamená. Půjde již o zcela jinou hmotu.
- Michnov
- Kontaktovat uživatele:
Titebond Original má udávanou použitelnost 2 roky...
Jednou jsem koupil 0,75l velmi kvalitní italské disperze s odolností D4 a přitom tvrdé, a po půl roce to v lahvi zgelovatělo jak silikon, vyhodil jsem většinu bez užitku. Protovil se jmenovalo, fakt super lepidlo.