Snimac na sedmistrunku

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Re: Snimac na sedmistrunku

Příspěvek od Fade »

Hlavne sem napis jaky odpor maji ty potenciometry. Ty muzou delat neplechu. Podle me jsou dve moznosti: Bud jsou tam spatne potenciometry, nebo jsou nejakym zpusobem propojene oba snimace a ten pasiv krade signal aktivu.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

DirX píše:Jestli jsi ty potenciometry nevyměnil tak je to průůůůůůůser....aktiv/pasiv?proč by to mělo dělat neplechu když každý pracuje samostatně?nebo se pletu? :oops:
Záleží na tom, jak to zapojíš. Nedokážu ti přesně říct, o co jde, ale může to dělat neplechu. Vím tu na fóru tak o 2 nebo 3 lidech, co měli na kytaře aktiv + pasiv a nefungovalo to. Pak tu byl jeden, kterýmu to zase šlapalo bez problémů.
T1-4 píše:Nevim jak je to zapojeny. Ani nevim co tam bylo za snimace. Koupil sem kytaru kde je jeden ze snimacu nahrazen aktivem EMG707. A hraje to :) Vic sem to nepytval aby to nebylo jeste horsi. Pres vikend to rozeberu a nakreslim jak je to zapojeny :)
No, ono zrovna tohle je docela zásadní. Právě třeba ty špatný potecniometry ti můžou totálně mršit zvuk. Též i špatné zapojení může způsobovat ty problémy.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
DirX

Příspěvek od DirX »

já jsem měl aktiv i pasiv na kytaře a žádný problém ale zase mi to zapojoval kytarář :idea:
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Fractal Audio - Axe-Fx ULTRA už brzooo!!!
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

No prave, tam staci kdyz to blbe propoji a uz se to s**e.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Tak tak, pasiv a aktiv v jednom nástroji jsou docela citlivá věc na zapojení, rádo to dělá neplechu, když se to neudělá pořádně. Mám takové podezření, že T1-4 bude mít problém zde.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
zami

Příspěvek od zami »

Trochu oživím toto téma.
Jak je patrno z tématu v sekci Home-made, přestavěl jsem sedmistrunku na šest strun.
nastroje/prestavba-sedmistrunky-na-sest ... 41283.html
Hraje ke spokojenosti ale rozhodl jsem se k výměmě snímačů a potenciometrů. Jelikož je to vlastně šestistrunka s větší roztečí strun, připadá v úvahu osazení snímači kolejnicovými (rails) pro sedmistrunnou kytaru.
A zde si moc nevím rady.
1. Nevím jaký je případný rozdíl v označení snímačů pro šest nebo sedm strun. (Jaké označení nebo typ mám vlastně hledat)
2. Jde mi o co nejpřirozenější zvuk. Je zde někdo, kdo s těmito snímači má praktické zkušenosti a mohl by mi nějaké konkrétní doporučit ? Popřípadě prodejce ? Cenově bych si představoval tak jeden kus max. do 3 tisíc.
3. Mohu použít jako podložku a držák pro nové snímače duralový plech ? Nebo raději něco plastového ? (Musím stejně něčím zakrýt ty otvory po starých snímačích).

Na kytaře jsou momentálně snímače tři. Chci osadit pouze dva krajní. V současné době stejně hraji v naprosté většině jen na snímač u krku a ten prostřední snímač mi vadí při hraní.
P1050265.JPG
Předem děkuji za jakékoliv rady nebo nasměrování....

Miloš.
zami

Příspěvek od zami »

Tak po dvoudenním pátrání to vypadá, že snímače rails na sedmistrunku se asi vůbec nevyrábí.....
Nakonec to asi skončí u aktivních SEYMOUR DUNCAN AHB-1S set Blackout 7 PHASE 1 7strun:
http://www.hudebniraj.cz/kytary/snimace ... e-1-7strun

Taky jsem zvažoval rails od R.M. pickups na šest strun, ale ty mají délku kolejnice 61mm a já mám rozteč strun u kobylky 58mm. Přesah o 1,5mm na každou stranu se mi zdá opravdu málo.

Miloš.
Naposledy upravil(a) zami dne 12.03.2015 19:29, celkem upraveno 1 x.
José

Příspěvek od José »

Nevím teda, jestli si s Blackoutama pomůžeš k přirozenému zvuku (teda upřímně o tom pochybuju). Zkus kontaktovat někoho, kdo snímače vyrábí, třeba z našich a bratrských lužin (RM, SBS, atd. kontakty tu na fŕo jsou), můžou ti je udělat na míru (včetně zvuku). Myslím, že se vejdeš i do rozpočtu. A rovnou bych s nimi probral i nutnost kolejnic, podle mne je to zbytečnost (zkus udělat pokus, při jakém vychýlení snímače se ti změní zvuk..) např. většina basových kytar má struny mezi pólovými nástavci...
zami

Příspěvek od zami »

Díky za nasměrování. Možnost výroby na míru mě nenapadla. Respektive jsem o té možnosti nevěděl....
No a pokud by se dělali na zakázku přímo na danou rozteč strun, tak kolejnice jsou samozřejmě zbytečné.

Teď mě tak napadá, že bych si je mohl zkusit vyrobit sám........ale to by byl asi běh na dlouhou trať.
Miloš.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“