kombo na metal...doma-menší podia

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: kombo na metal...doma-menší podia

Příspěvek od Nero »

tallicaman píše:
Nero píše:Tak tu možnost atenuace jsem nějak nepostřehl, tak to pardon... Nicméně Blackstar je taky celolampa :P
Je to spis psudocelolampa a ma tam spoustu polovodice v signalove ceste, ale to uz se tu resilo, dokonce tusim i se schematem zapojeni... tohle by podle englu mela byt "cista" celolampa...
Nero píše:A moc si neumím, že by při pokojové hlasitosti měl Gigmaster hrát skoro dvakrát lépe, jak by to naznačovala jeho cena.
Hele a nechces to zkusit, jak to hraje nejen na pokojove hlasitosti a pak nam tu poreferovat? :P
Tak ano, je to poněkud zvláštně zapojená lampa, ale rozhodně to lampově hraje :wink: Párkrát jsem to už pod rukou měl, takže vím, o čem mluvím.

Pokud jde o zkoušení toho Engla, už jsem po něm koukal 14 dní zpět a nikde jsem ho na prodejně neviděl. Ale zkusím se tam kdyžtak stavit a kdybych ho našel, tak ozkoušet. :wink:

A k těm lampám doma - já svojí Mesu F50 doma taky dlouho hnal jen tak na pokojovou hlasitost. A dalo se v pohodě, hrálo to pořád líp než trandy a hybridy (pro mé uši - aby mě někdo neosočoval :wink: ) Pak jsem dokoupil brzdu, abych si s tím mohl trochu víc pohrát, pak se situace samozřejmě zlepšila, ale stojím si za tím, že 50W lampu v A/B třídě doma lze ukočírovat. Nebude znít, jako když je vytavená, ale hrát bude dobře. Pokud teda nemá extrémně skokové potáky, čímž jsou bohužel například některé Mesy vcelku proslulé...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Wocass
Kontaktovat uživatele:

Re: kombo na metal...doma-menší podia

Příspěvek od Wocass »

Pozor jsem tady! :twisted: :lol: :lol:
No tak aspoň to nadšení předstírejte :(

Takže k Thunderoj - Ukroutit na pokojovou hlasitost se to dá naprosto precizně (dokážu na něj hrát v 11 večer, když celej dům spí a nikoho nevzbudit). Jde to tak dobře díky rozdělenému volume na všechny "3" kanály. Je tam Master - ten je společný pro všechny, potom lead volume a crunch volume. Takže na mastru se natočí přijatelná hodnota a pak se druhým volumem sníží dle potřeby (to už potom má citlivost jako slabší tranzistor) - nenapadlo mě k čemu to lépe přirovnat. Gain se musí snižovat i zvyšovat s volumem . Neboť při velkých hlasitostech se trochu ztrácí, takže přidávám. Když je hodně potichu moc kreslí. Jakékoliv otázky rád zodpovím.
Yethell
The Mirrors
Vojtaa
Změňme sebe změníme svět
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“