Zhodnoťte naše nahrávky - studio a recording

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
boolocks

Re: Zhodnoťte naše výtvory...

Příspěvek od boolocks »

Andreee: ta nahalovaná kytara na začátku mi možná přijde moc - na takle dlouhý časy by byl asi potřeba lepší verb, nebo třeba upravit čas/hlasitostní poměr mezi suchym a zreverbovanym signálem/frekvenci na který ten verb doznívá. Otázkou je jak ta kytara zní na sucho - jestli je fajne nabraná....ale takle to strašně rozmazává rytmus
Potom ta španělka - je hned slyšet, že je špatně nabraná. Tady by se stopro hodilo vyloženě sejmout struny kousek od pravý ruky(trsátka), aby se do nahrávky dostalo takový to pěkný plektrum, k tomu vzít celkověj obraz aby měla tělo.
Basu bych si taky představoval jinak - že tam je, jsem si všiml až ke konci písničky. Určitě bych jí nedával víc nahlas, ale upravil bych nějak eq, aby hrála tam kde má. Tam je právě velkej problém, že nejvíc prosotru tam zabijí ta nahalovaná kytara :-)
Pak je otázkou se zamyslet nad tim zpěvem - při tichejch pasážích mi přijde ten zpěv jakoby hodně u mě, naopak při silnejch jakoby vzdáleně...jestli to nezkusit ještě víc nevyvážit...tam jde hodně o záměr...jo, a sjíždim to teda na sluchátkách, ale myslim, že by nebylo špatný sáhnout na sykavky.

Jinak mimo zvuk: je to točený na klik? občas mi přijde že to nesedí, hlavně basa. Taky některý části mi přijdou že přicházeji v divnym čase...no to už je na vás :-)

Jinak na samodomo to samosebou zní dobře, a pokud jsi spokojenej ty a spoluhráčí, tak nad tim co jsem napsal ani nepřemejšlej :-)
Andreee

Příspěvek od Andreee »

Ahoj,
diky za reakci.

Kytara je takle na mokro naschval, to nam vyhovuje.
Akustika je snimana pres piezo. Chtel bych tam presne to co rikas, ten
zvuk jak trsatko hrabe do strun na ukor samotnyho tonu toho konkretniho
akordu, myslis ze by bylo teda lepsi to snimnout mikrofonem..?

Jo, to s tim hlasem mas pravdu, neco s tim udelam.
Na klik to toceny neni.
Nejvic prostoru 'zajibiji' nahalovana kytara, protoze sme dva a live to hrajeme
presne tahle nahalovana kytara a zpev (housle ktery tam jeste nejsou). Zbytek je
tedy jakoby 'navic'. Nedal bys mi par konkretnich mist kde basa nesedi?
Jj na sykavky sahnu urcite, dik.

Casy nastupu nam asi vyhovujou.
Zatim diky.
Hiddenplate
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hiddenplate »

Zdravec :D

Zjistil jsem konečně jak zvuky z Metal Foundry procat do externího mixu, tak jsem zkusil něco sesmolit dohromady (trochu kytar sem... trochu harmonizace tam... maličko synthu támhle).

Váš názor na zvuk?

External link: http://www.youtube.com/watch?v=eGP6N2BT7SQ
DJ Murano
Bandzone: www.bandzone.cz/tarquam

Příspěvek od DJ Murano »

no pěkný :wink: ty doprovodný kytary by mohli mít víc výšek, je to takový zahuhlaný ale ta solovka zní fakt pěkně, i melodicky :) fakt se to dobře poslouchá
| Multiinstrumentalista - Tarquam | Symphonic metal band - Wishmasters | Studio AD-SOUND |
Klávesy Yamaha PSR3000, El. kytara Cort X-11, Ak. kytara Stagg, Baskytara Ibanez GSR180, housle, zobcová Alt flétna, mikrofony Recording Tools MC-700, MC-520, Samson C05, monitory EVE SC208, DAW Cubase Pro 8, FL Studio 12, Universal Audio UAD-2, samply a ruchy Hollywood Edge
Lachim

Příspěvek od Lachim »

tady naše nová písnička na nové CD

http://www.box.net/shared/bfcj47yfpl

takovej popík je to :-)
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
darthtuk

Příspěvek od darthtuk »

http://www.youtube.com/watch?v=OJnfXY_sHco&NR=1

Co říkáte na tohle ?
Náš cover na známku punku nahraný v rámci cd hudební školy, prosím o zpětnou vazbu
Kdyžtak na našem kanálu najdete další nahrávky ale tahle je asi nejlepší :) :D
Cremona Luby 1975________________________________Tortex 1.14mm
Cort Evl-K2_______________________________________Kábly nějaký+Neutriky
Line6 SpiderIII 15R________________________________Wah-Wah Michalík
Basa Tenson :D(ale hraje špičkově)
Harke HA3500+Peavey TVX410
DarrenFoxable

Příspěvek od DarrenFoxable »

My cover of British Legion, feel free to comment, criticize and ask anything.
Hope you enjoy. :)
armi
last.fm: http://www.last.fm/user/Armanos
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od armi »

Trochu jsem si blbnul...
http://www.box.net/shared/mhl2j9qb8a

hlavně to neberte vážně :lol:
1. You never get something for nothing.
2. You never get more than you pay for, and you usually get less.
3. Perfection is unattainable.
Lady ZU

Příspěvek od Lady ZU »

Tak taky něco na poslech nahrávka přes skype mikrofon takže kvalita nedobrá
http://soundcloud.com/lady-zu
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

kvalita je prijatelna. horsi je to s technikou ... vyslovnost, frazovani a hlavne dychani ... na tom je potreba zapracovat ... jak sem se zaposlouchal do svatecniho zamysleni, dusil jsem se na koncich nekterych slok s tebou. vyrazove mi to prislo slusny, mlady hlas je slyset, ale docela v tom chodis dobre.

(jinak hudebne nedokazu ohodnotit (asi pekne vybrany samply, neni to styl pro me), ale je to docela prijemne na poslech.)
Lady ZU

Příspěvek od Lady ZU »

Ahoj, dík moc za poslech a kritiku, pracuju na tom, posun tam určitě po roce je, ale ještě to chce čas to je mi jasný, co ty děláš za muziku ať si taky něco poslechnu? Jinak moc zdravím Schválně ti dám odkaz na mojí první skladbu, snad bude vidět, že teď je to trochu lepší, čao
http://www.youtube.com/watch?v=7x67AuGF5w4
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Tak si také nechám zhodnotit po technické stránce nahrávku :) nejsem bicman, tak jsem použil ruce. Trošku basy na E strunu, jinak pár kytarových tracků + shimmer zvuk z delaye a reverbu. Vše nahráváno jen přes PODxt včetně zpěvu (Shure c606). Jinak točeno do Reaperu. Snažil jsem se zachovat jakžtakž dynamiku, ale trocha komprese jsem se nevyhnul tak jako tak :) učím se

http://www.youtube.com/watch?v=K-TuLkgAbYE&fmt=18
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

rikas to, jak kdyby "kompresor" bylo sprosty slovo :)
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Paris píše:rikas to, jak kdyby "kompresor" bylo sprosty slovo :)
:lol: to v zadnym pripade, jen je zlý pán :) ono to láká to všechno na master šavli pěkně "srovnat" aby to znělo hlasitě, tak jak se dneska masteruje popmusic, tak jsem to myslel :)
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
DJ Murano
Bandzone: www.bandzone.cz/tarquam

Příspěvek od DJ Murano »

Tak se vracím (a tím zároveň oživuji téma) s novou nahrávkou, kterou jako jednu z mála mám v plánu dodělat do konce. Je to zatim jenom první sloka a refren, ale potřebuju vědět, jak si stojím se zvukem, i melodičností skladby (kytarový sólo má znázorňovat přibližnou zpěvovou linku)

| Multiinstrumentalista - Tarquam | Symphonic metal band - Wishmasters | Studio AD-SOUND |
Klávesy Yamaha PSR3000, El. kytara Cort X-11, Ak. kytara Stagg, Baskytara Ibanez GSR180, housle, zobcová Alt flétna, mikrofony Recording Tools MC-700, MC-520, Samson C05, monitory EVE SC208, DAW Cubase Pro 8, FL Studio 12, Universal Audio UAD-2, samply a ruchy Hollywood Edge
Marylin

Prosím o vyjádření k mixu nové skladby

Příspěvek od Marylin »

Ahoj,

po čase jsem nahrál s kapelkou jednu novou věc, prosím o Vaše vyjádření k mixu, ale i k ostatnímu..., už mi z toho jde hlava kolem... Bicí byly nahrane v EZDrumeru, takže s těma nic moc neudělám (mám akorát zvlašť hajtku, jinak je vše dokupy). Případné info rád doplním :)

Zde je odkaz na bandzone - je to hned první písnička v přehrávači..

www.bandzone.cz/raiwa

Budu se těšit na Vaše názory, díky

M.
Kapela:
AV Guitar s EMG 81 + 85, Peavey 6505+, Orange PPC 412 V30

Studio:
Reaper DAW, Focusrite Saffire Liquid 56, Focusrite Saffire 40, JBL LSR 305, GAP FC 1, Line Audio CM3´s, Shure SM 57, Soundking ED007, Audix OM 2, Audix D4, Audix i5, Akai LPD 8, Presonus Faderport, Hammerwave comps, 500 series rack by Vandaalelectronics, Golden Age Pre 573, LaChapell Audio Pre 583s
Amorph

Re: Prosím o vyjádření k mixu nové skladby

Příspěvek od Amorph »

ahoj, par postrehu.

-trochu mi vadi ze to uvodni tremolo je uplne mimo rytmus
-bici jsou divne rozhozeny do sterea (padaj doprava) a zasunute v prostoru dozadu.
-basa skoro nebasuje, jsou z ni citit jen nakreslene stredy.
-kytary jsou takove nemastne neslane mrtve, plochej zvuk bvez dynamiky
-vokal by asi trochu zkomprimovat, ted to dynamicky obcas moc lita

-co se tyce skladby, tak to na me pusobi moc rozkouskovane a trochu nasilne poslepovane
Marylin

Příspěvek od Marylin »

Dík za názor, takže je vše špatně? :shock: No je to 4 písnička co jsme svépomocí nahráli, tak se není čemu divit... To tremolo by v tempu mělo byt, alespoň jsme to tapovali... O těch bicich vím, že jsou v zadu, jakoby netvoří jeden celek.., co by tomu pomohlo? S bicíma jsem nic nedelal, byly udělané v guitar pro a pak jsem vložil na midi stopu VSTi, to stereo jsem ani nepostřehl, na těch sluchátkách co mám to snad ani nejde :D
Kapela:
AV Guitar s EMG 81 + 85, Peavey 6505+, Orange PPC 412 V30

Studio:
Reaper DAW, Focusrite Saffire Liquid 56, Focusrite Saffire 40, JBL LSR 305, GAP FC 1, Line Audio CM3´s, Shure SM 57, Soundking ED007, Audix OM 2, Audix D4, Audix i5, Akai LPD 8, Presonus Faderport, Hammerwave comps, 500 series rack by Vandaalelectronics, Golden Age Pre 573, LaChapell Audio Pre 583s
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Po Amorphovi se toho moc zkritizovat uz neda, ma dokonaly analyticky sluch :)

Co bych dodal - vokal hrozne moc cni, chtelo by to jednak tu kompresi na srovnani urovne a pak asi nejaky ten reverb. Nejaky dozvuk tam slysim, ale asi nejsou dobre nastavene parametry.

ad kytary/basa - podle me je to spojenej problem. Kytary IMHO silene basuji a nahrazuji tak basu, pro kterou pak uz neni misto. Ono to na prvni poslech zni v poradku, ale pak clovek zjisti, ze ten subbasovej zaklad tam proste neni. Mozna je to dano tim, ze jste michali na obycejnych bednickach, ktery o frekvencich pod 100Hz nic moc uzitecnyho nereknou, to se pak takovyhle chyby delaji samy. Velmi doporucuju zkusit zespodu natvrdo high-pass filtrem zkusit orezat kytary nekde na 100-130Hz a z toho vychazet.

Jo a vubec to neznamena, ze by to bylo vsechno spatne, naopak mi to na zkusebnovou nahravku prijde celkem solidni. Zvlaste pokud vezmu v uvahu, ze asi moc zkusenosti s nahravanim nemate.

Tremolo nevychazi - je tim dalsim tonem utnuty nekde v pulce prubehu :)
ad bici - komprimovat, komprimovat, komprimovat.

Jo a ted vidim, ze michas na sluchatka - blbej napad :) Resp. opravdu kvalitni sluchatka jsou asi lepsi, nez obycejny bedynky u kompu, ale v kazdym pripade je podle me lepsi zkusit michat na bednach a delat referencni poslechy na sluchatkach.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Amorph

Příspěvek od Amorph »

psal jsem jen veci, ktery mi vadi, vsechno ale spatne urcite neni:) A taky si myslim, ze na zkusebnovy demo je to vicemene v pohode - poslouchat se to da v podstate bezbolestne. U bicich je skoro vzdy pro rozumnej vysledek treba efektovat zvlast aspon kopak, virbl a zbytek. Zkus si to vyexportovat takhle po castech a pak s tim neco udelat. Vic ti neporadim, nenapada me zadny zazracny reseni, je proste potreba udelat mix.
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“