Jolana Diamant

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
pavel2
Odborník

Příspěvek od pavel2 »

Jo, pražce jsou základ.

Ještě k těm snímačům - jestli tam jsou púvodní Spectrum, pak když je vymontuješ, tak na spodní straně je malý kousek cuprextitu (tišťák), kde se dají rozpojit, zapojit paralelně, či sériově.

Běžné zapojení je sériové.
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

...Pokud ovšem dříve nekoupím novou kytaru...Jolana je úplně nanic, zjistil jsem, že má lehce zkřivený krk, když jsem si koupil nové struny, hned druhý den už byly černé a když jsem v hudebninách zkoušel multiefekt Zoom 505 II, dali mi k tomu Stagga za 3000 a hrálo se mi na něj líp, než na tu Jolanu...
Nevíš kde sehnat recenze na

http://www.kytary.cz/karta.php?01:0:0:1:0&ID=82819

a

http://www.kytary.cz/karta.php?010306:h ... 0&ID=71693

???
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Bearder

Příspěvek od Bearder »

ahoj

Jsem kytarový samouk a přecházím ze španěl na elektriku.

koupil jsem si úplně novou Jolanu Diamant model před dvěma dny už po zkrachování firmy která jí vyrábí. Je klasická, černá LP a hodně vypadá jako Custom (vše je černé až na hmatník a bilý okraj)

vyplázl jsem za ní opravdu dost = 8600kč a po té co sem se dozvěděl že normálně stojí u této zkrachovalé firmy 4200kč tak mě to ani moc nemrzí protože je nádherná. (i když už nikdy nebudu věřit jakémukoliv prodavači protože garantuji po mých četných zkušenostech že všichni lžou)

ale potřeboval bych poradit co se týče téhle Jolany.

1. Vrchní E a A Struny drnčí a když povolím matku v hlavě která napíná drát tak se krk nevrací a zůstává takový jaký byl což mě vede k názoru že je to asi nejnižší prohnutí krku ale u kytaráře sem nebyl. Rád bych věděl jestli je to špatné a co bych s tím měl udělat.

2. Na štelování ve středu těla sou pojezdy (zobáčky) na struny a první tři (E,A,D) jsou opačně obrácené než zbylé tři (G,B,E) a nevím jestli je to tak správně nebo jestli je mám všechny otočit stejným směrem a popřípadě kterým.

3. Nevím jestli má nějakou jmennou podkategorii (vím že je jen diamant) ale má vše černé včetně hardwaru.

4. Vůbec netuším z jakého dřeva je kytara složena ale měl by to být masiv kde krk i tělo by mělo být z jednoho materiálu (bohužel sem zapoměl jestli jasan nebo javor či něco jiného) a hmatník má být palisandr což bych potřeboval od vás potvrdit protože nikde se to nemohu dočíst.

5. Prý by měla mít ladící mechanizmus na hlavě stejný který používá gipson a podle mě je ten mechanizmus opravdu luxusní. Nápis na něm je Grover. Je to tak?

6. Nevíte jaké na sobě má Humbuckery? Nebo jak bych to mohl poznat? A má smysl u této nové kytary smysl měnit je za ty co tu doporučujete = RM alnico?

Za vaše cenné rady moc děkuji.
JanSpilka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JanSpilka »

pavel2 píše:Stejně bych si počkal na jinou.

Ale jestli chceš hrát punk...
Tak je jedno jakou mas kytaru :lol: - sorry :wink:
Guitar : Ibanez RG 350EX (DiMarzio Neck, Bridge PUs)
Amplification : Bugera 333, Ibanez TN412A Thermion
----------------------------------------------------------------------------
BandZone - Strain-Through - Alternative Metal? HC?
BandZone - SKAliSKA Ska/Punk
BandZone - Disagree of despair
Alternative Metal
Jesper Strömblad

Příspěvek od Jesper Strömblad »

Bearder píše:ahoj
.......
- Dej tam silnější struny - aspoň 11
- krk moc radši nelaď
- pokud ladí oktávy, ak kameny nech tak jak sou
- snímače zatim nech - určitě ti chvíli vydrží a nový až po tom, co si uvědomíš, jakej chceš zvuk a podobný věci
- zanes to na konfiguraci ke kytaráři (radši rovnou - aby se kouknul, jak si poladil ten krk)
IN FLAMES
Ceremonial Oath, Dimension Zero, Hammerfall, Sinergy, Poltergeist
mrkendy

Příspěvek od mrkendy »

muzes sem hodit foto ty novy jolany? neni to nahodou Jolana Diamant elegant? taky ted uvazuju nad koupi LP mam vybranyho fokuse, ale ta Jolana by taky nemusela byt spatna, opravdu se jeste prodavaji?
Mig_all

Příspěvek od Mig_all »

ja bych rekl ze uz se neprodavaji...
rasta_blasta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rasta_blasta »

nejakej rok 200x vysla nejaka nova rada. cena se pohybovala v rozmezi mezi 10 a 20 tisicama. Nekde sem je videl. Ale je to uz o necem jinym nez stary jolany... Toto byli propracovany elegantni kytary...

Tak jo lidi já to dnešním dnem - 24. srpen 2007 balím.... Jste fajn banda a bavilo mě se s vama dohadovat a hodně sem se díky vám dozvěděl... důvody nezveřejním
http://www.youtube.com/watch?v=YRD_-oSJBKI
Bearder

Příspěvek od Bearder »

Zde jsou fota

http://www.bearder.flyer.cz/docasne/kytara/IMG_0651.JPG
http://www.bearder.flyer.cz/docasne/kytara/IMG_0652.JPG
http://www.bearder.flyer.cz/docasne/kytara/IMG_0653.JPG
http://www.bearder.flyer.cz/docasne/kytara/IMG_0654.JPG
http://www.bearder.flyer.cz/docasne/kytara/IMG_0655.JPG
http://www.bearder.flyer.cz/docasne/kytara/IMG_0656.JPG

fotil jsem to s bleskem (je ráno) a nebyla vyleštěná :) ale její povrch je bez jediného kazu.

- rád bych věděl zdaly jsou ladící kolíky od Gibsonu či nikoliv.
- zdaly je správně že 3 ze zobáčků na druhé straně jsou opačně než zbylé
- a o jaký přesně název se jedná popřípadě odhad ceny (chci vědět jestli sem neprodělal až moc.

koupil jsem jí u K-Audio Impex ve Štěpánský na Praze 1
měly tam ještě modrej kousek a světlý sunburst

hraje krásně a je opravdu hodně těžká (což mi vůbec nevadí)
a zrovna dnes ji povezu ke kytarářovy na seřízení.

jo a ještě jedna věc, na zvonečku je napsáno gibson a je to černě přestříkané a musíte se snažit abyste to přečetly a nechápu proč (na těch dalších dvou to bylo nepřestříkané)

co na ni říkáte?
beetle ramone
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od beetle ramone »

Fender Telecaster BTB MIM
Fender Jaugar HH Blacktop
Harley Benton HB 35 Vintage Cherry
Fokus Les Paul
Fender Hellcat Ruby Red
TCE Polytune 2 Noir, Dunlop Cry Baby JC95, Salvation Audio Tonewheel, Keeley Aria, EHX OP AMP Big Muff, MXR M115 Distortion III, MXR EVH Phase 90, MXR Carbon Copy Delay, Salvation Audio Tonewheel Ensemble Chorus
Ego Noise 50W (Soldano Style by Trevor), Marshall 1960A
mrkendy

Příspěvek od mrkendy »

no podle hlavy je to asi Model diamant elegant, podivej se na predchozi odkaz a napis jestli ta verze modry je stejna jakou si videl v tom krame, mam na ni zalusk. Jinak taky muzes zmerit tlousku tela, stary jolany maji 38 a elegant 48. Napis pak jak moc se to muselo u kytarare seridit..
rasta_blasta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rasta_blasta »

jestli je to elegant, taks nekoupil spatne...spis vyhodne :D :wink:

Tak jo lidi já to dnešním dnem - 24. srpen 2007 balím.... Jste fajn banda a bavilo mě se s vama dohadovat a hodně sem se díky vám dozvěděl... důvody nezveřejním
http://www.youtube.com/watch?v=YRD_-oSJBKI
mrkendy

Příspěvek od mrkendy »

no tak sem se se ptal jestli jeste neco rozprodavaj po tom krachu ty firmy, a pry uz je vsechno prodane, takze se na sebe nemusis zlobit ze si ji koupil za 8600...
Bearder

Příspěvek od Bearder »

ok díky moc za komentáře a taky si myslím že budou pěkně raritní (když sem jí kupoval tak sem netušil že zkrachovaly)

Mrkendy: ano, je to ta modrá a měli ji v krámě nahoře ale...
nejsem odborník ani sem nikoho neměl sebou a prodejce v Štěpánský mi řekl že krk je rovný a já necvičeným okem nespozoroval křivost.

Pak, byl jsem u kytaráře (i když nevím jak zkušeného) a ten po tom co ji u sebe chvilku měl řekl že krk je mírně prohnut do luku a je křivý což mě rozesmutnělo protože, a s tím souvisí i moje další otázka, nevím jestli ji mám reklamovat nebo si ji nechat protože se mi opravdu líbí jak zpracováním tak stylem a časem až mě to začne vadit (začínám hrát na El.) bych u ní krk vyměnil zdaly to pude. Krk je lepený.

jsem si jistý že tuhle černou krásku bych už nesehnal a musel bych do fokuse nebo si zaplatit dvojnásobek s tím že by mi reklamaci museli uznat. Kytarář navýšil kobilku tak že dohmat je na 6mm což je prý maximum aby ladila.

Mám ji tedy reklamovat? Nebo si ji nechat a vyměnit krk? Nebo to dát k nějakému kytaráři který ji fixne? Thx za odpovědi
mrkendy

Příspěvek od mrkendy »

ta modra Diamantka stoji taky 8600?
s tim krkem...pokud je do D nebo do C prohnutej, tak se to da srovnat povolenim nebo pritazenim vystuhy krku, ale jestli je do vrtule tak mas asi smulu. Myslim, ze lepenej krk asi jen tak lehce vymenit nepude, jestli vubec...
Bearder

Příspěvek od Bearder »

modrá stojí snad taky tak ale nezaručuju

strunu v krku mám povolenou na max a i tak drhne (přitahováním se to zhoršuje)
switch

Příspěvek od switch »

Bearder píše:ok díky moc za komentáře a taky si myslím že budou pěkně raritní (když sem jí kupoval tak sem netušil že zkrachovaly)

Mrkendy: ano, je to ta modrá a měli ji v krámě nahoře ale...
nejsem odborník ani sem nikoho neměl sebou a prodejce v Štěpánský mi řekl že krk je rovný a já necvičeným okem nespozoroval křivost.

Pak, byl jsem u kytaráře (i když nevím jak zkušeného) a ten po tom co ji u sebe chvilku měl řekl že krk je mírně prohnut do luku a je křivý což mě rozesmutnělo protože, a s tím souvisí i moje další otázka, nevím jestli ji mám reklamovat nebo si ji nechat protože se mi opravdu líbí jak zpracováním tak stylem a časem až mě to začne vadit (začínám hrát na El.) bych u ní krk vyměnil zdaly to pude. Krk je lepený.

jsem si jistý že tuhle černou krásku bych už nesehnal a musel bych do fokuse nebo si zaplatit dvojnásobek s tím že by mi reklamaci museli uznat. Kytarář navýšil kobilku tak že dohmat je na 6mm což je prý maximum aby ladila.

Mám ji tedy reklamovat? Nebo si ji nechat a vyměnit krk? Nebo to dát k nějakému kytaráři který ji fixne? Thx za odpovědi
odkud si? jestli z prahy tak zkus http://www.kobrle-stehno.cz.
a ten dohmat na 6mm musi bejt strasnej... nech si to postelovat.
Obrázek
Peťan V.

Příspěvek od Peťan V. »

Zkoukněte stránky www.tornado.phorum.cz , ten maňík tam dal ofocenej leták a ceník Jolan, když to teda ještě jelo :)
honzick_guitarman

tlostka diamantky...

Příspěvek od honzick_guitarman »

Nevim. Mam asi nejakou divnou diamantku. Moje nema tloustku tela 38mm jak vsude pisou, ale v nejslabsim miste 42mm. a skoro uprostred(do prostredka mi uz suplera nedosahne) kolem 45mm. Ze by nejaka protekce? Zmerte si tloustky svejch diamantek a dejte vedet.
honzick_guitarman

Příspěvek od honzick_guitarman »

jo a tu novou diamantku sem taky chtel akorat je uz nikde nemeli. Do praglu si pro ni ale nepojedu... :D
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“