Stojí Floyd Rose za to ho mít?

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...

Jste pro Floyd Rose?

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Re: Stojí Floyd Rose za to ho mít?

Příspěvek od Fade »

Jaké trable? :)
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Trable? Myslíš jednou za čas ho zablokovat a seřídit stejně jako stratovské? Nebo nemít možnost pořád přelaďovat jak blb?
mtmccox
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mtmccox »

woro90-1 píše:Trable? Myslíš jednou za čas ho zablokovat a seřídit stejně jako stratovské? Nebo nemít možnost pořád přelaďovat jak blb?
Ladění neměním, ani se nechystám.
Pokud jsem to dobře pochopil, tak právě ono seřizování je o dost složitější než u stratů.
+ poddajnost při bendech
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
Fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Seřídíš to jedno a zsbere ti to i s výměnou strun necelou hoďku když to děláš poprvé. A pokud by tě štvala nějaká poddajnost u FR, tak je tady ZR nebo Edge Zero. Nevím co víc řešit.
mtmccox
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mtmccox »

Okej, tohle bych bral, kdybych kvedlal hodně a často. Ale vzhledem k tomu, že kvedlám málo, tak proč si ztěžovat život o "víc", když můžu zůstat u stavu, kdy mi to vyhovuje. Kvůli tomu, abych si zařádil jednou za měsíc to prostě podstupovat nechcu, a není to v žádném případě o tom, že bych proti FR nebo jiným dvojzvratům něco měl ;)
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Poddajnost při bendech je stejná jako u všech ostatních tremol (kromě Edge Zero a ZR), všechna fungují na principu rovnováhy mezi them strun a pružin(y). Dělá to i Bigsby. Jediné řešení je "tvrdé" jednozvratné seřízení. A seřizování floyda není o moc složitější než u strata.
Fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

mtmccox píše:Okej, tohle bych bral, kdybych kvedlal hodně a často. Ale vzhledem k tomu, že kvedlám málo, tak proč si ztěžovat život o "víc", když můžu zůstat u stavu, kdy mi to vyhovuje. Kvůli tomu, abych si zařádil jednou za měsíc to prostě podstupovat nechcu, a není to v žádném případě o tom, že bych proti FR nebo jiným dvojzvratům něco měl ;)
Tady se bavíme ale o celkovém seřízení. Při klasické výměně strun za stejnou tloušťku jde jen o natažení a naladění. Chápu, že někdo, kdo má jen občas chuť si zakvedlat to asi nevyužije.
Amid

Příspěvek od Amid »

To spíše Zero Resistance tremolo od Ibanezu.
No ja myslel, ze koncepce je u Zero Edge i Zero Resistance stejna - chova se zaroven jak 2zvrat tremolo, tak jako pevna kobylka. Vychazel jsem z toho, ze Zero Edge jsou oproti Zero Resistance nainstalovane na tech nejdrazsich Ibanezkach, takze by toto tremolo melo byt jeste propracovanejsi.
reason

Příspěvek od reason »

mně osobně fórum pomohlo několikrát. dlouho jsem nehrál na el. kytaru. když jsem si po nějaké době kupoval další el. kytaru, moc jsem neměl přehled o současné produkci a kvalitě. každopádně jedno vím jistě. na fóru jsem během pár minut zjistil jedno. pokud kupuješ levnou kytaru, dej si pozor na kvalitu tremola. dnes říkám jediné: svatá pravda...

než mít kytaru s tremolem, které je tam jen proto, aby se kytara kvůli tremolu prodávala (podle mě to je pouhý obchodně-spotřební artikl), tak si raději koupím kytaru s pevnou kobylou. a řeči o tom, že musíš zkoušet, jestli tremolo drží ladění, jsou začátečníkovi platné asi jako mrtvému zimník.

a nejde jen o tremolo = existuje množství jiných zákeřných pastiček, které začátečník nemůže rozpoznat (a pokud jo, nechá se ukecat bez větší námahy) = špatný krk, špatné dřevo (k vidění i dřevotříska z číny), oktávy neladí, krajní struny jsou mimo hmatník, ladící kolíky/mechaniky nefungují tak jak by měly, dohmat je vysoký jak na španělce po dědovi (a seřídit nejde) ... snímače a zvuk ani neřeším - to je podle mě pro začátečníka uplné tabu a tak trochu i "zbytečnost". sami víte, že se něco takového prodává od 1500,-. já mít 15 let a 20kč v kapse, tak kytaru za 1500,- považuji za kvalitní nástroj. bohužel jsem si tím kdysi samozřejmě taky prošel... :roll:

RADĚJI celou KYTARU NEŽ FLOYD ROSE :D

"čím míň pohyblivých dílů, tím líp" (pro začátek)
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

reason: a ja zase muzu rict ze moje prvni (a prozatimni) elektrika byla s licenci FR, a mel jsem ji jako absolutni zacatecnik neznaly nikhoo kdo by se vtom pohyboval...procetl jsem si forum, udelal co bylo potreba a jsem rad, ze si jsem schopen sam seridit kytaru, od oktav, pres krk, po tremko...nekteri lidi v mem okoli kteri si davaji po nekolika letech kytaru prestrunit a seridit nejake drobnosti ke kytararovi me celkem dojimaji
Stimpiman
Bandzone: https://bandzone.cz/nouzovyrezim

Příspěvek od Stimpiman »

Reason: pro začátečníka může být levný FR sebevražda, vrátím-li se ale na začátek diskuze tak Demilich myslím není začátečník :)
Jolana Diamant(NBE),Schecter Hellreiser C-1 FR Special, Fokus Strat KA, Jolana Diamant, Jolana Syrinx
Hocke 65W + Hocke 2*12"
... a děsně volšový ruce
Fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Amid píše:
To spíše Zero Resistance tremolo od Ibanezu.
No ja myslel, ze koncepce je u Zero Edge i Zero Resistance stejna - chova se zaroven jak 2zvrat tremolo, tak jako pevna kobylka. Vychazel jsem z toho, ze Zero Edge jsou oproti Zero Resistance nainstalovane na tech nejdrazsich Ibanezkach, takze by toto tremolo melo byt jeste propracovanejsi.
Je to stejné. Akorát ZR má ložiska, což je podle mě lepší. Břity se ti sjedou. Ložiska mají lepší chod. Pro puritány i lepší styčnou plochu = lepší přenos vibrací :)
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Líbi se mi Ibanezky se zámky a pevnou kobylou s fine tuning FX EDGE III BRIDGE.
Právě jemné dolaďování a zámky jsou pro mně největší plus, tremolo skoro nevyužívám.
Ladění oktáv je blbě řešené, ale Pořízka to dořešil, Ibanez taky.
ZR je velký krok kupředu.
Amid

Příspěvek od Amid »

Myslim si, ze toto je pro zacatecnika jista sebevrazda.
http://www.audiotek.cz/product-34188-xp ... -iron-grey
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Amid píše:Myslim si, ze toto je pro zacatecnika jista sebevrazda.
http://www.audiotek.cz/product-34188-xp ... -iron-grey
Ty jsou v pohodě, za ty prachy zlatý. Mají drobné mušky, ale celkově dobré. Tremolo se mi zdálo OK.
Predator

Příspěvek od Predator »

Floyd Rose tremolo - rozhodne áno! Dáva gitaristovi ďalšie možnosti expresivity, plus stabilita ladenia je obvykle lepšia ako pri nezamykacích systémoch a pevných kobylkách. Nevýhody sú zjavné - na prelaďovanie na pódiu medzi skladbami to evidentne nie je určené, a treba ten systém pochopiť a osvojiť si jeho nastavenie, čo je kameň úrazu pre začínajúcich gitaristov, ktorí sú radi, keď si vedia ako-tak nastaviť obyčajnú kobylu, a nie ešte tento sofistikovaný mechanický výrobok.
Momentálne bez kapely, stále hľadám

Vybavenie - upravený biely HB SC-1000, Marshall JVM 215C, nejaké pedály ... :)
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

A ona je to vlastně i výhoda, aspoň většinou nezůstane u jedné kytary :) Za mě floyd rozhodně ano, pokud není vyloženě nekvalitní.
Fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Predator a Flajtr? 100x se podepisuju!
Predator

Příspěvek od Predator »

Ono aj s tou kvalitou mechaník celkovo to išlo hore ... pamätám si časy, keď akákoľvek kópia Floyd Rosu sa rozviklala po pár rokoch (dakedy aj mesiacoch), vyhlodali sa brity, zamykacie kamene, zámky na nultom pražci, a už to bola nenaladiteľná hrôza. Vtedy skutočne platilo to, čo mnohí zo zotrvačnosti hovoria dodnes, že lacný floyd je čistý prúser a že radšej gitaru bez neho.

Dnes ale také dačo nehrozí už ani u najlacnejších modelov s FR, aj lacné gitary už majú floydy z poriadnej ocele, nie z čínskeho masla. Došlo totiž k tomu, že z dôvodu veľkej poruchovosti to prestali ľudia kupovať, a ešte ich výrobcom hrozili súdne spory a odobratie licencie Floyd Rose, a tak holt keď chceli robiť ďalej a používať nápis "Licensed under Floyd Rose patent" na svojich výrobkoch, museli s tým materiálom dačo urobiť, hlavne teda u dielov s vyšším mechanickým namáhaním.

A tak ak by som pred takými 6 rokmi určite doporučil zobrať lacnú gitaru radšej bez FR, teraz to už nie je problémom a možno smelo ísť do toho! Už som mal v ruke aj novšie lacnejšie nástroje a nikde nebol floyd prúserový.
Momentálne bez kapely, stále hľadám

Vybavenie - upravený biely HB SC-1000, Marshall JVM 215C, nejaké pedály ... :)
reason

Příspěvek od reason »

Predator píše:Ono aj s tou kvalitou mechaník celkovo to išlo hore ... pamätám si časy, keď akákoľvek kópia Floyd Rosu sa rozviklala po pár rokoch (dakedy aj mesiacoch), vyhlodali sa brity, zamykacie kamene, zámky na nultom pražci, a už to bola nenaladiteľná hrôza. Vtedy skutočne platilo to, čo mnohí zo zotrvačnosti hovoria dodnes, že lacný floyd je čistý prúser a že radšej gitaru bez neho.

Dnes ale také dačo nehrozí už ani u najlacnejších modelov s FR, aj lacné gitary už majú floydy z poriadnej ocele, nie z čínskeho masla. Došlo totiž k tomu, že z dôvodu veľkej poruchovosti to prestali ľudia kupovať, a ešte ich výrobcom hrozili súdne spory a odobratie licencie Floyd Rose, a tak holt keď chceli robiť ďalej a používať nápis "Licensed under Floyd Rose patent" na svojich výrobkoch, museli s tým materiálom dačo urobiť, hlavne teda u dielov s vyšším mechanickým namáhaním.

A tak ak by som pred takými 6 rokmi určite doporučil zobrať lacnú gitaru radšej bez FR, teraz to už nie je problémom a možno smelo ísť do toho! Už som mal v ruke aj novšie lacnejšie nástroje a nikde nebol floyd prúserový.
pokud je pravda, co píšeš, a kvalita tremol u levnějších kytar šla nahoru, tím líp pro nás všechny.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“