značka ESH..

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
katany
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od katany »

jsem spokojenym majitelem ESH 2000 100W hlavy a mam k tomu 4x12" Box taky ESH a muzu vam rict ze je to bomba ... je to poradna pila presne jak jsem si predstavoval ...
LTD-ESP EC-500s
hardcore guitarist
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hardcore guitarist »

Já si budu kupovat tu 2000 50w tak sem pak napíšu recenzi...už se těším jako prase....je to z bazaru mám ji zamluvenou tak mi ji snad nikdo nečmajzne!!!!Ten týpek co mi ji prodává říká že k nám dojeli týpci z USA s mesama a když vyskoušeli ESh tak mesy prodali a odvezli si ESH...mám dotaz na ty co hráli na ESH a ENGL chtěl bych srovnání.....
afektband

Příspěvek od afektband »

hardcore guitarist píše:Já si budu kupovat tu 2000 50w tak sem pak napíšu recenzi...už se těším jako prase....je to z bazaru mám ji zamluvenou tak mi ji snad nikdo nečmajzne!!!!Ten týpek co mi ji prodává říká že k nám dojeli týpci z USA s mesama a když vyskoušeli ESh tak mesy prodali a odvezli si ESH...mám dotaz na ty co hráli na ESH a ENGL chtěl bych srovnání.....
Tam moc srovnání není, jsou to jiný zesíky (zvukově). Mě osobně se zvuk ESH líbí, ale v některých nastaveních zní-nevim jak to popsat-tak nějak jalově, prostě nějakej humus střed, ale když ho měl na koncertě kytarista brichty, tak se mi ten zvuk dost líbitl. Ale engl bude daleko větši high-gain.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
hardcore guitarist
Kontaktovat uživatele:

PRoč myslíš?
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

to asi nejde takle radikálně říct:) i jeho 30W class A rectifier dokáže hrát parádním hi-gainem...a neřekl bych, že ESH mají méně Gainu, než Engl, poněvadž jsou pořádně středově ostrý:)každopádně, preamp je stavěn ve stylu dvoukanálových Mes - koncák totiž spíš jako u Fenderů, proto dosáhl skvělýho čistýho, i hi-gainovýho zkreslení...
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
hardcore guitarist
Kontaktovat uživatele:

Jo čistý je Fender a zkreslený mesa boogie....ebgly hrajou víc basově?
afektband

Příspěvek od afektband »

hardcore guitarist píše:Jo čistý je Fender a zkreslený mesa boogie....ebgly hrajou víc basově?
Záleží na bedně.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
hardcore guitarist
Kontaktovat uživatele:

Myslel sem Engl na bedně Engl a Mesa na Mese.
afektband

Příspěvek od afektband »

hardcore guitarist píše:Myslel sem Engl na bedně Engl a Mesa na Mese.
Těžko říct, každopádně si myslim že oboje dokáže vytvořit tolik basů, že se klepou okna a nedá se to poslouchat.

hardcore guitarist
Kontaktovat uživatele:

Takže ESH nebude tak tvrdý jak oba zmiňované aparáty?
afektband

Příspěvek od afektband »

hardcore guitarist píše:Takže ESH nebude tak tvrdý jak oba zmiňované aparáty?
Záleží na tom, co je pro tebe tvrdý. Nejspíš to high-gain zvládne, ale esh je dost středový. Ozkoušej a uvidíš.

hardcore guitarist
Kontaktovat uživatele:

http://www.youtube.com/watch?v=xcr4_xeQrAI Zhruba takový zvuk chci mít...říkal sem mu co hrajem s kapelou(death)a prej je to aparát přesně na tento styl jaký si viděl model?
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

fuj...no tak nevím, esli zrovna na tohle by byl ESH vhodnej aparát, nejen, že by ho byla škoda, ale myslím, že tak hutnej zvuk není jeho priorita
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
afektband

Příspěvek od afektband »

Hmm mesa...Za ty prachy asi jedině valveking. Nebo to ESH, ale s krabkou.

jonas1

Příspěvek od jonas1 »

hardcore guitarist: neboj, ja tomu neveril, ale po tom, co jsem ESH 2000 slysel na vlastni slechy, jsem si malem musel sednout:)
Myslim, ze te dokonale uspokoji, imho za ty prachy a budes zvukove konkurovat Mese i Englu..Zalezi, jestli se na to naucis hrat, pak z toho vymacknes hodne..
Podobny uvahy a kecy, jako se tady vedou, bych nebral vubec v potaz..O tom, ze si nekdo precte, ze ESH hraje hodne do stredu??Podle me hraje Engl jeste stredovejs..Je to o nastaveni, o kytare, snimacich, trsatku, ale hlavne RUKACH!!
Novy ESH se mi zda trosku zbytecnost, ale ojetiny jdou za velice slusny penize i v pomeru cena/kvalita..Fairaisel je dle myho zatim nejdal z konstrukteru apcu v CR..
Hral jsem i na ESH Raptor, ale 2000 mi nejak vic vlezla pod kuzi..
a Valveking se s ESHem opravdu nemuze rovnat, to se na me nezlobte..
A k temhle nahravkam kapel a videim..Zvuky kolikrat neodpovidaji pouzitym apcum..Ve studiu to projde modulacema, kompresorama, navrstvy se nekolik stop na sebe, aby to znelo poradne tvrde..Kdyz nahraje jakejkoli apec jen jednoduse jednovrstve, tak to nikdy nebude mit silu zvuku US particek, jak je zname z nahravek..v tomhle jsou cesky studia a zvukovy mistri jeste dost pozadu..Cili nemuzes ani chtit primy zvukovy srovnani a mozna i rovnost se zvukem takovych nahravek..
voytik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od voytik »

špatná volba by nemusel být ani Rockwell,zvuk má dost podobný Mese a taky se dá sehnat za ňákých 16-17tis starší..nový myslím stojí ňák kolem 23tis.... 8)
PRS Singlecut Trem, One piece 10 Top, Rosewood neck, 57/08, PRS SE CU22, Cort M600, Cry Baby, TS9, EHX LPB-1, Z.VEX FUZZ FACTORY, Ibanez DE7,The Worm, Rockwell 50w,box 4x12 V30
hardcore guitarist
Kontaktovat uživatele:

jonas1 píše:hardcore guitarist: neboj, ja tomu neveril, ale po tom, co jsem ESH 2000 slysel na vlastni slechy, jsem si malem musel sednout:)
Myslim, ze te dokonale uspokoji, imho za ty prachy a budes zvukove konkurovat Mese i Englu..Zalezi, jestli se na to naucis hrat, pak z toho vymacknes hodne..
Podobny uvahy a kecy, jako se tady vedou, bych nebral vubec v potaz..O tom, ze si nekdo precte, ze ESH hraje hodne do stredu??Podle me hraje Engl jeste stredovejs..Je to o nastaveni, o kytare, snimacich, trsatku, ale hlavne RUKACH!!
Novy ESH se mi zda trosku zbytecnost, ale ojetiny jdou za velice slusny penize i v pomeru cena/kvalita..Fairaisel je dle myho zatim nejdal z konstrukteru apcu v CR..
Hral jsem i na ESH Raptor, ale 2000 mi nejak vic vlezla pod kuzi..
a Valveking se s ESHem opravdu nemuze rovnat, to se na me nezlobte..
A k temhle nahravkam kapel a videim..Zvuky kolikrat neodpovidaji pouzitym apcum..Ve studiu to projde modulacema, kompresorama, navrstvy se nekolik stop na sebe, aby to znelo poradne tvrde..Kdyz nahraje jakejkoli apec jen jednoduse jednovrstve, tak to nikdy nebude mit silu zvuku US particek, jak je zname z nahravek..v tomhle jsou cesky studia a zvukovy mistri jeste dost pozadu..Cili nemuzes ani chtit primy zvukovy srovnani a mozna i rovnost se zvukem takovych nahravek..
Taky si myslím...navíc terror mají mesy a zkreslený kanál je prej něco mezi mesou s soldanem bo jak se to menuje....
hardcore guitarist
Kontaktovat uživatele:

Maples píše:fuj...no tak nevím, esli zrovna na tohle by byl ESH vhodnej aparát, nejen, že by ho byla škoda, ale myslím, že tak hutnej zvuk není jeho priorita
týpek co mi ho bude prodávat říkal že je to aparát stvořený na metal...co ty hraješ za styl s mesou?
Joey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joey »

hardcore guitarist píše:
Maples píše:fuj...no tak nevím, esli zrovna na tohle by byl ESH vhodnej aparát, nejen, že by ho byla škoda, ale myslím, že tak hutnej zvuk není jeho priorita
týpek co mi ho bude prodávat říkal že je to aparát stvořený na metal...co ty hraješ za styl s mesou?
(C)Rock-Ska
BaCH Modified SG :: MXR M104 :: The "Shotgun" J :: Elixir strings :: R.M. Pickups Cable One

Jan Kaplický 1937 - 2009
Isachs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Isachs »

Co jsem slyšel ESH hrát tak mi přijde, že je to něco mezi Englem a Mesou. Má i dost basů a umí bejt i hutnej, i když je především středově založenej. Zvukově bych se ho fakt nebál. To s krabičkou atd. je blbost. Gainu má docela dost, ne tolik jako Engl nebo Mesa, ale dost. K tý zvukový ukázce mám Rockwell palici a hraju ještě hutněji než jejich kytarista. Tak pokud hledáš spíš Mesa sound, sahni tam. Zase nadruhou stranu ESH má osobytej zvuk, budeš originálnější a s dobrýma snímačema, nebo dokonce s aktivkou to bude fakt mazec.
ESP-LTD MHB-401 Black Satin - kytáááárka :)
Peavey 5150 II EVH 120W - prostě mazec
Krank Revolution 4x12 380W - bedna, těžká, ale alespoň má kolečka
Orange PPC 412 ADV BLK 240W - prodám (bazar)
Digitech Hardwired metal disto - hraní na doma
Fender Frontman G15 - hraní na doma
ladička, planetwaves kabely a podobný krámy
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“