Pink Floyd

Vše o kapelách a hudebnících ...
Odpovědět
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

Dark Axel píše:dneska mě náš fyzikář zklamal :-( on je velký fanda a prý ještě nikde neviděl tričko Animals... a mi to přitom přijde jako NEJ album a jestli bych chtěl nějaké jejich triko, tak právě Animals
ja bych chtel triko Dark Side of the Moon... ;)

jinak myslim, ze u Floydu se da solidne zaparit ;)
Stalinova.Babicka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stalinova.Babicka »

No např. jako AC/DC to není, co se týče kalení:-)
EPIPHONE SG G400***Kombo Solton Chorus 55***krabka MARSHALL JH-1 JACKHAMMER***
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

tak ja si na floydy zakalim mnohem vic :D :D :D
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

Dark Axel píše:ok, chápu, zbytečně tu melem blbosti :-) prostě to není tvůj cup of tea a je to vyřešené

dneska mě náš fyzikář zklamal :-( on je velký fanda a prý ještě nikde neviděl tričko Animals... a mi to přitom přijde jako NEJ album a jestli bych chtěl nějaké jejich triko, tak právě Animals
hmm.. ja bych chtel tricko regurgitate - sickening bliss ale koupil si to kamos v anglii takze su pekne nasrane :)
Stalinova.Babicka
Kontaktovat uživatele:

Asanoth píše:tak ja si na floydy zakalim mnohem vic :D :D :D
Fakt? jako jo některé písničky jsou na kalení, ale nevím no, není to tak svižné jako jiné rockové kapely, což nepovažuji jako mínus, jen se na to podle mě nedá pařit až do propocení trička.
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

tak podle toho co beres jako parit, ale podle me to jde :)
sice v pomalem rytmu, ale jde to ;)
framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

Asanoth píše:
Dark Axel píše:dneska mě náš fyzikář zklamal :-( on je velký fanda a prý ještě nikde neviděl tričko Animals... a mi to přitom přijde jako NEJ album a jestli bych chtěl nějaké jejich triko, tak právě Animals
ja bych chtel triko Dark Side of the Moon... ;)

jinak myslim, ze u Floydu se da solidne zaparit ;)
takove tricko vlastnim :-) parit se da, hlavne ty starsi veci jsou dobry na takovy psycho pohupovani :-)
potesilo me, ze se to tady v tomhle topicu znovu rozjelo :-)
Shine on, panove!
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
Stalinova.Babicka
Kontaktovat uživatele:

Ty starší jsou kruté, pravda, a i když moc távu nehulím, tak tohle je podle mě skvělá hudba, když se člověk zkouří...:-) Já kdybych byl zkuřený a uslyšel ten jekot v Careful with that axe Eguene, tak bych si asi na místě nadělal do kalhot:-) Jinak kdo tuhle píseň nezná,vřele doporučuji.
framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

nebo Set The Control To The Heart Of The Sun je docela mazec na zhuleno :D to sme pousteli z jukeboxu v jedne restauraci po tanecnich a dost lidi to nechapalo :D
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
Phill
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Phill »

Pro mě je Pink Floyd úplně nejlepší kapela, která má písničky naprosto perfektně propracované. Právě ujíždím na jejich koncertech z éry 72 - 77, což mě naprosto dostává. Jinak z oficiální tvorby od nich znám naprosto všechno, ale kdybyste měli někdo film More (poslení věc co jsem ještě neviděl a nikde nemůžu sehnat) tak bych se vůbec nezlobil. ;)
petruf

Animals cover

Příspěvek od petruf »

Zdravím fanoušky Floydů...
Jsem také velkým obdivovatelem jejich ohromné tvorby. Rád bych vás upozornil na album, které má na svědomí moje oblíbená kapela Colonel Les Claypool's fearless flying frog brigade. Jedná se o Live frog sets.2, album z roku 2001, ve kterém Claypool vzdává hold svému obdivovanému Watersovi. Je to záznam z druhé části živého koncertu, ve kterém zazní celé studiové album animals.
Už tak zajímavý zvuk je zde posunut na další level, hlavně díky Skerikově saxofonu. Nemusíte se bát nějakých velkých změn v aranžích, každému však nemusí sednout Claypoolovo hlasové podání některých partů.
V ČR se to nedá moc sehnat, ale Pražákům můžu dát poslechnout...
Někdo poslouchá hudbu, já posluchám PRIMUS...
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Petrufe, právě jsi zmínil počin, který mě k Floydům dostal :-) slyšel jsem tenhle záznam, pak originál Animals, pak jsem se prokousal k milování Dark side of the moon a pak jel dál :-)

před Claypoolovýma Live Frogs 2 jsem Floydy rád neměl
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
petruf

Příspěvek od petruf »

To album je opravdu zajímavý. Mě třeba otevřelo cestu ke starším floydovským počinům. Do doby než jsem slyšel žabáky, jsem jel jenom the Wall a vůbec mě ty ostatní věci nezajímali. Abych se přiznal, tak jsem ani vůbec netušil, že je to celý cover. Došlo mi to až po tom, co Claypool na konci setu 1 říká, že teď příde tolik floydů, kolika by žádná lidská bytost neměla být vystavena...
Teď už jsem celkem proniknul i do starších Floydích alb. Moje nejoblíbenější je Atom heart mother, především díky skladbě Fat old sun.
Někdo poslouchá hudbu, já posluchám PRIMUS...
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

každopádně se shodneme na tom, že je to precizní :-) ať už originál, tak cover
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Homerda

Příspěvek od Homerda »

Smutna zprava...
:(
http://kultura.idnes.cz/zemrel-rick-wri ... _hudba_jte

Edit: nevedel jsem, ze je diskuze v co se nikam jinam neveslo... :oops:
Stop dreaming, start playing!
dusty

Příspěvek od dusty »

instrumentálky na division bell a lost for the words - dokonala nebeská hudba
Nihilist

Příspěvek od Nihilist »

Atom heart mother je moje nejoblíbenější album...ještě nikdy mě žádná skladba nedostala jako titulní 23 minutový mrazení v zádech:) jinak naprosto miluju zvuk těchle starých alb...hlavně Rickových kláves a klavíru...například v Alan´s psychedelic breakfast... jinak z alba Meddle píseň San tropez....naprosto nepopsatelná atmosféra...Jednoduše řečeno Pink Floyd jsou pro mě muzikanti a jejich hudba je obrovskou částí mého života... 8)
pehve

Příspěvek od pehve »

nikdy jsem nechápal proč hraje Nick Mason zrovna v téhle košaté a inspirativní muzice ty bicí tak jednoduše...
je to vlastně jasný - měl to tak naaranžovaný od Gilmoura, ten chtěl prostě čitelnej přesnej spodek pro ty svoje harmonicko/rytmický úlety a pro nějaký bubenický parádičky neměl pochopení....
je to trochu škoda, bicmeni si na svý moc nepřijdou ale tohle je opravdu jen jedno malý bezvýznamný mínus co jsem ochoten projektům tohoto geniálního muzikanta dát :D protože když přestanu poslouchat bicí a muziku vnímám s videem tak nějak společně teprve potom je to ten pravej zážitek

a navíc Nick není technický typ hráče takže tenhle styl mu naprosto vyhovuje
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

pehve píše:nikdy jsem nechápal proč hraje Nick Mason zrovna v téhle košaté a inspirativní muzice ty bicí tak jednoduše...
je to vlastně jasný - měl to tak naaranžovaný od Gilmoura, ten chtěl prostě čitelnej přesnej spodek pro ty svoje harmonicko/rytmický úlety a pro nějaký bubenický parádičky neměl pochopení....
No řekl bych, ač jsem na bicí nikdy nehrál a tudíž tomu moc nerozumím, že Mason prostě ani navíc neměl. Dle mého suvérenně nejhorší muzikant z Floydů. Stačí se podívat na koncertní záznam z Pulse. Ty bicí jsou neskutečná nuda, kdyby tam nebyl ten druhý bicman, tak je to naprosto k uzoufání. Koneckonců to sám Mason víceméně potvrdil i ve své knize ...
pehve

Příspěvek od pehve »

jasan, další je třeba klasika Dark Side Of The Moon, tam je těch překotů a nepřesností jak tam ty brambory občas sype taky dost na kapelu světovýho formátu....
prostě měli štěstí (Gilmour a Mason) že se potkali a vyhovovali si...
Nick je ale přesto velkým vzorem nejednoho začínajícího bicmena , byl to i můj velkej kůn, třeba na THE WALL jsem se dost vycvičil, měl jsem to vypsaný do poslední kuličky a taky přesně zmáklý na soupravě...jooo je to nádherný hodinu a půl dlouhý cvičeníčko :D a jeho cena je právě v čitelnosti Nickova stylu
i někteří známí profíci tvrdí že Mason je ve floydech naprosto v pořádku, prostě si na něho za ty roky zvykli..takže proti gustu...
co se mu ale nedá vzít je excelentní sound jak na koncertech tak v nahrávkách - prostě Nick šel přes jednu z nejlepších apartur na světě a koncert byl dost zážitek
Odpovědět

Zpět na „Skupiny a hudebníci“