Kde se vyrábějí Gibsony?

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
panedge

Re: Kde se vyrábějí Gibsony?

Příspěvek od panedge »

Flajtr píše:Už jsmese přesunuli z threadu o Epiphonu sem ? snad ne...
Vyjádřím se k věci: mmjuz podal informaci, která toho říká hodně a podal ji rozumným způsobem, jak jsi poté zareagoval ty už rozhodně rozumné nebylo ( byla to taková odpověd zarytého Gibsonisty, něco jak v thread o Fake Epiphonu ) a víš jak se to říká, na blbou otázku blbá odpověď. Zeptat ses mohl slušně a nevýsměvně a k věci.

Navíc počítám s tím, že mmjuz je odborník a tudíž :

Odborníci

Členi této skupiny mají pro fórum velký přínos. Ochotně poradí a na jejich rady se můžete vždy spolehnout. Toto je uzavřená skupina, automaticky do ní nemohou vstoupit noví uživatelé.

Takže vážně pochybuji, že by sem psal nějakou polopravdu, nebo nesmysl.
Doufám, že ten úryvek o odbornících berete jako přehnanost a spíš recesi, která ale i na něco ukazuje ;)
Flajtr-tím pádem když je někdo RÁDCE tak si můžou říkat co chtěj a navíc v klidu urážet?OK nezpochybňuju,že je třeba Mjuzz odborník,to ale neznamená,že všechno co řekne se tady sežere a když se někdo ozve tak je TROUBA
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Nebylo to proti tobě mířeno špatně :wink: Ale to tvoje "ozvání" taky nebylo "taktní", víc jsem tím říct nechtěl.
panedge

Příspěvek od panedge »

mmjuz píše:To je přesně ono, buď si koupíš model za 100 000,- a nemusíš nic řešit, nebo si koupíš xindl za 17 000,-. Tak tedy o 83% levnější.
Mimochodem jsem uvedl prodejnu, čas a jméno tehdejšího vedoucího, kde se ty krámy objevili. S jednou paní, co kde povídala tu začínáš Ty.
TO je sice hezký,ale pro mě je vedoucí z nějaký x doby,kterýho neznám,v životě jsem o něm nesylešel furt jen jedna paní povídala.A nevím,třeba jsem jen naivní trouba,ale furt si ještě myslím,že něco jako dobré jméno firmy existuje a že když firma Gibson tvrdí,že vyrábí kytary v USA,tak tomu rozhodně věřím víc,než když vedoucí z PMC řekne,že se vyráběj někde jinde :wink:
Naposledy upravil(a) panedge dne 28.12.2010 14:56, celkem upraveno 1 x.
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
panedge

Příspěvek od panedge »

Flajtr píše:Nebylo to proti tobě mířeno špatně :wink: Ale to tvoje "ozvání" taky nebylo "taktní", víc jsem tím říct nechtěl.
OK samozřejmě trocha rýpnutí v tom byla,ale myslím,že furt v mezích slušnýho chování.Nechci,aby jsme se tady začli všichni hádat jako někde jinde,pojďmě o tom diskutovat,ale normálně,to je jediný co chci :wink:
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

me to prijde taky ujety. docela se ted o tuhle problematiku (cinske gibsony) zajimam a nikde jsem o tom nic nenasel, leda ze by PMC bylo svetovy unikat :)
krasty

Příspěvek od krasty »

panedge píše:
mmjuz píše:To je přesně ono, buď si koupíš model za 100 000,- a nemusíš nic řešit, nebo si koupíš xindl za 17 000,-. Tak tedy o 83% levnější.
Mimochodem jsem uvedl prodejnu, čas a jméno tehdejšího vedoucího, kde se ty krámy objevili. S jednou paní, co kde povídala tu začínáš Ty.
TO je sice hezký,ale pro mě je vedoucí z nějaký x doby,kterýho neznám,v životě jsem o něm nesylešel furt jen jedna paní povídala.A nevím,třeba jsem jen naivní trouba,ale furt si ještě myslím,že něco jako dobré jméno firmy existuje a že když firma Gibson tvrdí,že vyrábí kytary v USA,tak tomu rozhodně věřím víc,než když vedoucí z PMC řekne,že se vyráběj někde jinde :wink:

Ten vedoucí se jmenuje Petr Grötzbach a najdete ho ve firmě Procházka Guitars.
Nevím, jestli Gibson dělá i mimo USA, je mi to celkem jedno, ale Petra znám léta a nepřipadá mi, že by dával informace typu "jedna paní povídala". Navíc v PMC byl velmi blízko ke zdroji informací, vždyť PMC byl oficiální dealer Gibson. Asi bude lepší se ho na to zeptat ..... :wink:
CzechJoker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CzechJoker »

Nevím, jak to má Gibson, ale uvedu příklad z oblasti hodinek. Ve Švýcarsku platí pravidlo, že označení Swiss Made lze použít na hodinky, které byly ze 40% vyrobeny ve Švýcarsku. (Nyní se jedná o zvýšení podílu na 60%.) Co to znamená v praxi? Že řadu komponentů dneska výrobci (zejména Swatch Group) vyrábí v Číně, včetně sestavování. Ve Švýcarsku se vyrábí jen zákonem vyžadované množství komponentů a provádí finální montáž.
Z jiného soudku: česká firma vyrábí nerezové chirurgické nástroje a pomůcky, které exportuje do Němec, kde na ně gravírují Made In Germany a obratem je prodávají zpět za 6x vyšší cenu. Řada německých firem nakupuje určitou komoditu v Turecku (opět se to týká zdravotnictví), které uvádí na trh jako Made In Germany. Přesun výroby do Ázie je bohužel znakem naší doby.
Co tím chci říct? Že bych byl ochotný věřit tomu, že v době nutnosti snižování výrobních nákladů výrobce - a klidně i Gibson - bude vyrábět některé komponenty mimo USA. Konečná kompletace pak klidně může probíhat v USA. Má to vliv na kvalitu? Domnívám se, že nikoliv. Má to vliv na ego spotřebitele? Ano.
Tonda

Příspěvek od Tonda »

panedge píše:
mmjuz píše:Ne, troubo, všechno je vyráběno nadanými jedinci s IQ 150 s rodokmenem pravých yankee min. do patnáctého kolena pod kontrolou ještě úžasnějších jedinců přímo v srdci USA a to právě proto, aby si čeští rockeři za svou tvrdou korunu pořídili jen ty nejúchvatnější nástroje. Protože majitel ci managment firmy jsou naopak úplní hlupáci. Svatá prostoto, kdybys jen tušil, co se třeba právě v Česku a okolních zemí vyrábí a olepuje nálepkou "made in USA" a pro jaké odběratele....
mmjuz-velkoryse přehlídnu jak si mě oslovil

To tě teda docela obdivuju, protože mě by se takový úplně zbytečný urážení dost dotklo.. :roll:

Jakkoliv mmjuze uznávám jako odborníka přes zesilovače, tak tady je navíc vedle jak ta jedle. A ty plky o yankeyích snad ani nekomentovat..
Kytary Gibson - všechny - jsou vyráběny v USA. ... Teda, kromě tý, co má Mastr :mrgreen:

Mě třeba p.Grotzbach spolu s p. Procházkou vyprávěli ty samý pohádky, zřejmě folklor českých kytarářů,
dále mi tvrdili např. že kytary Martin za moc nestojí .. mám pokračovat ?
I´m wheels... movin´wheels
Tonda

Příspěvek od Tonda »

CzechJoker píše: bych byl ochotný věřit tomu, že v době nutnosti snižování výrobních nákladů výrobce - a klidně i Gibson - bude vyrábět některé komponenty mimo USA. Konečná kompletace pak klidně může probíhat v USA. Má to vliv na kvalitu? Domnívám se, že nikoliv. Má to vliv na ego spotřebitele? Ano.
mechaniky a struníky + kobylky už mnoho let (myslím od 70.let, možná i dřív) z Německa

ale to je všechno - a výroba kytary neznamená, že si budou dělat veškerej hardvér, to je snad jasný ...
Jazzman
Rádce

Příspěvek od Jazzman »

Jiný, polomasivní model, na trhu nebyl. L řada od Gibsona není za 100 000, to dost přidej a u nás se nikde nevyskytuje.
PMC je nesolidní firma a vůbec nedivil, kdyby dováželi "Gibsony" z Číny ( a holili tady zákazníky ), ovšem originální asi stejně jako Petrof z Číny. mimochodem všimli jste si toho poklesu cen a rozšíření nabídky, když Gibsona převzali Poláci? :!:

Výroba komponentů mimo USA nevadí, s egem to nemá nic společného, s trvanlivostí a kvalitou práce ano. Nejlepší kubánské a africké perkuse se vyrábějí v Thajsku, ale trvalo jim to dost let. Škoda, že když se Korejci po 20 letech začali učit vyrábět dobré kytary ( třeba jazzová řada Washburn ) výrobu odstěhovali do Číny.
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Ale jo.
Proč třeba nezkusit nechat si uděla jazzovou nízkolubovku u Procházky? Měl bys jistotu o původu a snadnější možnost reklamace. Sice jsem v životě osobně potkal jen jeden jeho nástroj, ale ten mě alespoň řemeslným zpracováním dost přesvědčil. Myslíš, že by to podle Tvých představ nezvládl? Sice by to vyšlo dráž, než Aria, ale snad by to přineslo méně problémů.

Co se týče výrobců Gibsona a ufňukaného Panedge, je mi to šumafuk. Podle svého nejlepšího vědomí a svědomí jsem se vyjádřil k tématu a tím to pro mne hasne. Jestli je z toho někomu šoufl, může navštívit odborného lékaře.
Tonda

Příspěvek od Tonda »

mmjuz píše: Jestli je z toho někomu šoufl, může navštívit odborného lékaře.
si dost fandíš

Jazzman píše: všimli jste si toho poklesu cen a rozšíření nabídky, když Gibsona převzali Poláci? :!:
v rámci objektivity je potřeba říct, že ceny klesly už (nejmíň) cca půlroku předtím, a hlavně kvůli změně kurzu dolaru
dost jsem to tenkrát sledoval, protože jsem měl "před nákupy" :lol:
Jazzman
Rádce

Příspěvek od Jazzman »

No s panem Procházkou mám takovou kombinovanou zkušenost. Pololubovku jsme řešili zrovna před měsícem. Mám od něj jeden nástroj, na koncerty super, do studia nepoužitelný, pořád někde přečnívá ( když vezmu Gibsona nedo Fendera, tak s rovnými korekcemi rovnou hraji.
Druhý nástroj jsem mu tam nechal pro 3 neodstranitelné výrobní vady, které uznal a vrátil peníze a na třetím jsme se nedomluvili, protože když tam přijdu, tak se vždy dozvím, že si vše myslím špatně, potřebuji něco jiného a tak jako to chci já to nefunguje ( ne, že by to Gibson nebo Heritage nevyráběli desítky let )
Naposledy jsem se dozvěděl, že Sadowsky pana Šmoldase je blbá kytara a to mi věř, že není! Půjčil mi jí a hrála výborně.

Je šikovný, precizní, hodně lubovkám rozumí, ale stejně suverénní byl před 10 lety a dnes o svých starých modelech mluví špatně a všechny vyrábí jinak a používá jiné desky. To je pak lepší si koupit SG Gibson, nezničitelné, hrající dobře i z rádia a rezignovat na lubovku.
CzechJoker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CzechJoker »

Jazzman píše:Je šikovný, precizní, hodně lubovkám rozumí, ale stejně suverénní byl před 10 lety a dnes o svých starých modelech mluví špatně a všechny vyrábí jinak a používá jiné desky.
To stejné mám já s Furchem. Kdysi mi jednu svoji kytaru předělával (a dodělával...) a taky si ji nedůvěřivě prohlížel, protože už to tehdy "dělal jinak".
A ten Sadowsky je úplně něco jiného, než SG.
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Za tuhle informaci, Ti Jazzmane, děkuji. Úmyslně jsem to nadhodil a napsal jsem, že řemeslné zpracování má skvělé a byl jsem zvědav, co odpovíš. Můj kamarád má dost podobnou zkušenost. Navíc chtěl osadit nástroj P90 a Procházka ho přesvědčoval tak dlouho, že lepší je HB 57 až se nechal ukecat. A teď je nešťastný. Před rokem jsem mu k tomu stavěl kombo a už uvažoval o prodeji. Jinak na mě coby lajka ten nástroj docela zapůsobil a hraje nádherně i na sucho. Na sucho právě možná lépe, než přes ten snímač.

Jinak pro Tondu. Máš naprostou pravdu, v kytarách se nevyznám. Ovšem moje informace byly naprosto věrohodné a uvedl jsem pramen. Jestli celá firma PMC, či ten jejich vedoucí jsou podvodníci, případně větší podvodníci než kdokoli jiný těžko posoudím. Ovšem zrovna v té době jsem pracoval coby technolog v jedné kanadské firmě, která tu na Moravě ve své továrně osazovala DPS poměrně složitých zařízení pro IBM, DELL a HP. Já byl na lince IBM a převzali jsme výrobu po Italech. Nikdo nevěděl kdo je konečným odběratelem, ale znali jsme ceny jak komponentů tak našich výrobků. Byly proti kytaře astronomické. Na štítku s čárovým kódem, které se u nás na finální kontrole lepily bylo napsáno: Made in Italy. Co si budem dál povídat...
Tonda

Příspěvek od Tonda »

Jo, to všechno beru, v dnešní době je často prakticky nemožný dopátrat se přesnýho původu výrobku.. a pravděpodobně je to stejně nejčastějc Čína (nebo Malajsie,Indie,atd..)

Ale specielně u Gibsonu věřím tomu, že se pořád ještě vyráběj v Americe.
Nedovedu si totiž představit to fiasko, kdyby se ukázalo, že to tak není - právě proto, že na tom do značný míry založili svoji imydž...
Naprosto by ztratili tvář ( a spoustu zákazníků) .. a to si nemůžou podle mýho prostě dovolit.

Kdyby to tak bylo, prostě by museli s pravdou ven - dřív než by to prasklo.
panedge

Příspěvek od panedge »

mmjuz-ufňukánek? :roll: ty seš dobrej mimoň,běž si radši lehnout,podle mě seš unavenej
Jazzman
Rádce

Příspěvek od Jazzman »

Fakt je, že pan Procházka rozumí lubovkám a jejich vývoji asi nejvíc z lidí, co znám a pořád se vzdělává. Také dokáže napravit kdejakou čuňárnu na cizích kytarách a dá se mu svěřit na servis i hodně drahý nástroj.
Takže kdyby někde byla na prodej nějaká lubovka nebo pololubovka, zajímala by mě, ale nástroj do výroby už nerisknu.

PS: P 90 nahradit NEJDE!
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

panedge píše:mmjuz-ufňukánek? :roll: ty seš dobrej mimoň,běž si radši lehnout,podle mě seš unavenej
ačkoliv k tématice moc říct nemůžu, připadá mi, že jste unavení tak trochu všichni :)

Je fakt zajímavý, jaký humbuk tu vždycky okolo Gibsonu vznikne, na druhou stranu samořzejmě chápu, že za ty peníze člověk nečeká jen kvalitu samotnou, ale i záruku kvality - a pro tu je pro mnohé lidi výroba v USA

každopádně bych ale schoval nože :wink:
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Tonda

Příspěvek od Tonda »

výroba v USA je ( v tomto případě rozhodně) spíš zárukou vysoké ceny :lol:

ale kvality asi automaticky ne, možná ve smyslu důslednějšího dodržování
tradičních postupů (i když říznutých CNC, atd..) možná i vztah k tý práci..
to že nemusí mít rádi Henryho J. je jiná věc
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“