Ozvučení akustické kytary

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Ol'Dawg
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/martink52
Kontaktovat uživatele:

Re: Ozvučení akustické kytary

Příspěvek od Ol'Dawg »

woro90-1 píše:Jo, nepopírám že je to šílenost, je to jen pro zatvrzelé DIY maniaky co chtějí mermomocí dvojí snímání do pětikila :D
Já bych neviděl jako hlavní výhodu tu cenu, ale fakt, že si to člověk udělá podle sebe (pokud to umí) a udělá to líp, než fabrika. Jde o to, že dříve či později výrobce začne "katovat kousty" a původně dobrý výrobek jde do háje. Jeden dolar, ušetřený na potenciometru, znamená při tisícové sérii 1000 USD úsporu, což může leckomu připadat zajímavé. Jenže potenciometr za $0.50 je úplně o něčem jiném, než potenciometr za $1.50. Když vyvíjíte prototyp nebo děláte pár kousků pro sebe či kamarády, nebudete váhat tam dát součástku o 20 Kč dražší, ale se zaručenými parametry. Budete-li vymýšlet snímání pomocí mikrofonů, nebudete do preampu za každou cenu cpát TL072 za 6 Kč, ale klidně tam dáte INA217 za 186 Kč. Výsledek bude ten, že při silnějším strummingu to s tím levným bude přebuzené, s tím dražším to furt bude znít jako ušlechtilé dřevo. Takže DIY není o tom, jak ušetřit, ale o tom, jak si to udělat líp...

Když se budete pídit po historii firem, určitě najdete, jak začínal R.L.Baggs, Fishman, Seymour Duncan a další dnes velikáni. Také narazíte třeba na K&K Sound Systems, MiniFlex a další, kteří jsou v současné době někde na půli cesty mezi DIY a fabrikou a důsledkem je vynikající kvalita jejich produkce, která se udrží, pokud budou bojovat o trh. Až si udělají pozici, začnou "katovat kousty" a půjde to do hájíčka zeleného...
Hrajete dobře, když vám to připadá snadné.
Cort Gold Edge LE + L. R. Baggs Anthem
AER Alpha
http://www.kytara.net
Jazzman
Rádce

Příspěvek od Jazzman »

Woro - já si myslím, že jsi šikovný člověk. Sám jsem si předělával kytary docela dlouho a 2 i postavil a hrál na ně ( asi rok ), ale když jsem začal vydělávat peníze, raději jsem si pořídil něco v čem se nemusím hrabat. Myslím, že první vydělané peníze po založení firmy šly na Gibsona Les Paula Studio a mám ho dodnes, s jedním přebroušením pražců :D
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

O tom žádná, když jsou na to peníze a dá se to sehnat tak proč si nepořídit něco hotového a bezúdržbového :)
kečupik

Příspěvek od kečupik »

Ozvučit akustickou kytaru, tak aby hrála jako akustika se snažím už dlouhý roky. Začal jsem na mikrofonu, kde mi zvuk vyhovoval, ale člověk si pořád musel hlídat polohu vůči mikrofonu. Chtěl jsem něco, co bude napevno v kytaře, nebude to problematický pro zvukaře a bude to dobře hrát. Vyzkoušel jsem tyto systémy
- L.R Baggs i-Beam active, instaloval pan Procházka, když to zpětně hodnotím, tak to bylo zvukově hodně slušný, něco mezi piezo a mikrofonem, ale asi nejvíc blbuvzdorný pro nazvučení
- MiniFlex 2Mic, dva mikrofony na husím krku na endpinu - uvnitř kytary, hrálo to jako mikrofon, ale bylo to takový zastřený bez vejšek
- AER 15+ kombinace pieza a mikfofonu, velký problény s nastavením zařízení, potenciometry nastavení citlivosti jsou přímo na přezesilovači, který je na endpinu a pro každou změnu je nutné zařízení demontovat. Když to hrálo jako kytara, tak to dost vazbilo

Nakonec jsem skončil znovu u mikrofonu. V dnešní době jsou velmi populární a kvalitní kondenzátorové mikrofony na husím krku. Nejdále je asi firma DPA, která dodává i kvalitní držáky pro všechny tipy akustických nástrojů. Jelikož ale stojí pro kytaru cca 13 000Kč, tak jsem hledal alternativu a našel jsem mikrofon Audio Technica PRO 35, ke kterému jsem si dodělal držák (po cca 9 prototypech to už mám celkem vychytaný). Tento mikrofon jsem sehnal na webu v USA a přišel mě i s poštovným na 3000Kč. U nás stojí 4500Kč.
Takže sejmutí doprovodu mám myslím kvalitně zmáknutý a mohu se na pódiu pohybovat. Další otázka je ale zesílení zvuku mikrofonu při sóle, ale to je kapitola sama o sobě.
Andreas11

Příspěvek od Andreas11 »

Má někdo zkušenosti s L.R.Baggs M1? Když ho zapojím rovnou do mixu, bude to hrát pěkně?

Má cenu kupovat aktivní verzi?
Fender Stratocaster, Godin Session
Fender Blues Deluxe
Line 6 POD HD500X
Akustická kytara Crafter+L.R.Baggs M1A
shoooter

Příspěvek od shoooter »

kečupik píše:mikrofon Audio Technica PRO 35, ke kterému jsem si dodělal držák (po cca 9 prototypech to už mám celkem vychytaný).
nebylo by foto?
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

shoooter píše:
kečupik píše:mikrofon Audio Technica PRO 35, ke kterému jsem si dodělal držák (po cca 9 prototypech to už mám celkem vychytaný).
nebylo by foto?
jo to by bylo fajn foto, zvlast kdyz podle poctu prototypu to nebylo tak jednoduche.
Levnejsi ( i kdyz ne levne) ale fungujici reseni dycky potesi.

ted sem zrovna prodiskutovaval problematiku s jednim zkusenym folkovym zvukarem, a hodne doporucoval LR Baggs Anthem Tru-Mic, ktereho jsem si shodou okolnosti poustel den pred tim ukazky a rikal sem si, ze to vypada konecne na slusne reseni :)
http://www.premierguitar.com/Magazine/I ... eview.aspx
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
kečupik

Příspěvek od kečupik »

Držák na kondenzátorový mikrofon na mandolínu, nebo kytaru.
Teď mám tento mikrofon (AT PRO 35) opět objednaný, protože jsem ho půjčil našemu mandolínistovi z kapely a už ho nechce vrátit, takže ho nemůžu nafotit na nástroji.
Jen tak pro informaci to zní na mandolíně skvěle. Asi to zdůrazňuje nějaké frekvence, které u mandolíny nejsou akusticky tak slyšitelné - super zvuk
Tady je odkaz na stránky kam jsem umístil foto držáku na mandolínu a výkres na držák na kytaru. Na kytaru je úplně stejný, jenom trochu delší. Díky použitým přísavkám nehrozí žádné poškození nástroje ani samovolné uvolnění.

http://www.redleaf.cz/gl-drzak-mikrofonu-na-madlu-142

Snad Vám to pomůže
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

prej fotku nemam a posle technicky vykres :)
parada, dobre vymyslene
shoooter

Příspěvek od shoooter »

Stejně bych to chtě vidět na kytaře celý. Na banjo to není problém, tam je šroubů jak na lokomotivě.
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
kečupik

Příspěvek od kečupik »

Tak mi konečně přišel novej mikrofon a mohl jsem ho nafotit přímo na kytaře.
Tady je tedy odkaz:

http://www.redleaf.cz/gl-at-pro-35-na-kytae-1-foto-144

Jak říkám upevnění je to stabilní, neničí kytaru a Audio Technica PRO 35 (http://kytary.cz/audio-technica-pro35/HN096507/) je oproti DPA 4099 (http://www.hudebnicentrum.cz/eshop-dpa- ... 11986.html) o cca 7500 Kč levnější.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

srovnaval si vedle sebe ty dva mikraky?
kečupik

Příspěvek od kečupik »

Srovnání jsem bohužel zatím udělat nemohl, přotože nevím kde si půjčit to DPA. Mě jde spíš o to, že i přes tu AT to hraje jako kytara. To jsetli to má nějaký frekvence zvýrazněný víc či míň neřeším.
piranha90
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od piranha90 »

Mám na své akustice piezo snímač L.R. Baggs. Ale chci aby mi to snímalo i perkusivní údery do strun a do těla kytary. Asi by to chtělo mikrofon zabudovaný uvnitř kytary. Něměli byste nějaké tipy (?), nemám v tom moc přehled. A pokud by to šlo, jak to propojit s piezem aby byly oba mikrofony zavedeny do jednoho jacku? :) Díííky :D

Martin Šuk - Concert Guitar Master Grade 2013 smrk+ palisandr
Seagull S6 Folk, cedr + divoká třešeň
Fender Standard Telecaster + Dimarzio Ritchie Kotzen pickups
Roland AC-60 Rosewood
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

V manuálu lr baggse píšou že je možnost připojit mikrofon, pak bys musel použít stereofonní kabel, na jedné straně stereo jack který strčíš do kytary na druhé straně dva mono jacky, kdy jeden je pro piezo a druhý pro mikrofon, na tom mikrofonním by sis musel na mixu nebo kombu zapnout fantomové napájení toho mikrofonu. Nebo najít mikrofonek napájený baterkou a dát do kytary druhou baterii. Dále vyřešit kam a jak ten mikrofon přichytit. Určitě to nebude levné, možná bych pouvažoval o externím mikrofonu, to zas ale musíš mít stojan.
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
Lachim

Příspěvek od Lachim »

Dělá se to jako komplet. Zvlášť nevim. A jestli by se to vůbec vyplatilo. Ono to má i spec korekce. Já mám Piezo s mikrofonem v Seagullu a míchá se poměr Pieza a mikráku. A ještě otočení fáze mikrofonu, kvuli nahvízdávání.
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

Quantum 2 od Godina je super ale samostatně vyjde na nějakých 7 tisíc, což si u levnější kytary člověk rozmyslí. Teď někdo vna bazaru v sekci akustické kytary prodává AER systém, piezo + mikrofon za 4500 kč.
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
Predator

Příspěvek od Predator »

Ja som dnes úspešne prerobil kamarátovi akustickú 12-strunku Epiphone na elektroakustickú. Kúpil sa ekvalizérový preamp DR Parts so snímačom pod kobylu aj s koncovkou na jack. Potom nasledovalo vypílenie otvoru pre preamp (to bol pre kamoša dosť horror, pozerať sa, ako mu vyrezávam do lubu veľký obdĺžnik :D ), odstrunenie, vyvŕtanie diery v sedle kobylky, osadenie výstupného konektora, osadenie pieza, zapílenie kobylky, namontovanie preampu, nasadenie strún a spojazdnenie celého kompletu. Výsledok - super! Gitara hrá skvele akusticky aj do PA, po znížení kobylky začala konečne aj normálne ladiť, a vyzerá to to dobre, ako od výroby.
Momentálne bez kapely, stále hľadám

Vybavenie - upravený biely HB SC-1000, Marshall JVM 215C, nejaké pedály ... :)
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

S kečupíkem jsem se předběžně zhruba dohodl na tom, že bychom se nějak spojili a udělali subjektivní srovnávací testy obou mikrofonů :wink:

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

pavlii píše:S kečupíkem jsem se předběžně zhruba dohodl na tom, že bychom se nějak spojili a udělali subjektivní srovnávací testy obou mikrofonů :wink:

P.
cool
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“