Aparát pro el.SEDMISTRUNKU

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Re: Aparát pro el.SEDMISTRUNKU

Příspěvek od McKozias »

pigdestroyer píše: a vlastne vsechny jeho videa.. dava i na navod jak si nahrat doma dobry kytary.. ale asi to vsichni znate
primo, tady tendle borec to ma vychatane snad na vsem...5150, framus, mesa....takze...bude to spise rukama
Trao
last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trao »

Fade píše:Trao: Dual Rectifier...
Promiň, psal jsem do toho test z informatiky, tak jsem se moc nesoustředil :)
Die Hard or Die Home
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

jojo, a na to ze si to doma nahrava tak ma az moc dobry zvuk :) harley benton 2x12 plus ty masakrozni hlavy.. a to, ze hraje na sestky je jeste o to vic potvrzujici ze dobry podladeny zvuk se da vytahnout, pokud vis jak na to. rukama to je urcite, ale ta citelnost nesouvisi myslim az tolik v tomhle pripade s rukama jako se spravnym nastavenim vsech clanku retezu. serizena kytara, adekvatni struny /myslim dava naky 14-68/, dobry aparat. ten mark IV hraje uzasne, jednou bych tu hlavu chtel, ale to az splatim vsechny dluhy :) vsimnete si ale, ze kdyz tam ma popsanou cestu, casto pred mesu atd dava 808ku, na to podladeni to je asi i lepsi. myslim ze ladi na Drop Ais, takze v podstate plus minus sedma. taky bych si ho mel dat do odberu, pokud to jeste nemam :)
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Jojo, já jsem s ním kecal a říkal, že toho Maxona používá skoro pořád. Ono to ten zvuk krásně vystředí a zpevní. Je to dost poznat. Mi tohle třeba udělal G-Major jen tím, jak jsem si nastavil vstupní a výstupní signály na Majoru. Je to mazec. Doteď jsem taky chtěl takhle "dokopávat" hlavu, ale už nepotřebuju. Asi mu napíšu ať udělá porovnání nenakopnuté hlavy a nakopnuté.
Jinak ten Mark IV je bestiální aparát a můj obrovský sen. Jenže 40k je dost pro mě... Jednou si ho ale pořídím.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

pigdestroyer: jo tema "rukama" jsem mel na mysli spise to jak si to nakrouti
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

McKozias píše:pigdestroyer: jo tema "rukama" jsem mel na mysli spise to jak si to nakrouti
jo, ja sem to pak uz nak pochopil :)
k***a ale to jeho nahravani mi lezi v hlave, proste ten mikrak da trochu dal a zni tak kurevsky.. fakt dobry. a na nektery videa uz dava i zkreslenou basu, tak to ma byt :) a hlavne to zni jeste o 200procent lip
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

ma to anhravani fakt vychytane..az budu mit prebytek penez a bude prilezitost tak si koupim nastrojovy mikrak a taky zkusim...ted sem zkousel se zpevovym Audix OM2 ale jen tka do guitarrigu bez jakkekoliv upravy..nebylot o spatne, ale trosilinku pod dekou...takovy UG zvuk :D
Fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Já vždycky když hraju live, tak posouvám o trošku mikrofon dále od boxu. Pak se mi zdá, že hraje i více box než jen samotné repráky.
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

bubucci píše:
woro90-1 píše:Tam to háčko moc slyšet není, prostě klasický metalový aparát s trochu mohutnějšími spodky, nebo jsem nahluchlý?
No a jak by to teda podle tede mělo znít ? Nějakou dobu jsem na 7-mi strunku hrál a vím, jaký je to problém z toho dostat pěkně čitelné H. Jeden z nejlepších zvuků 7mistruny jsem slyšel na kombinaci VHT Deliverance + V30 box /a to možná pro to, že jsem to ještě neslyšel na VHT boxu, který je dle mého lepší na podlazení/.
Já jen že je dost krutopřísných hustodémonů, kteří se i se šestkou motají do frekvenčního pásma base, poněvadž chtějí, aby jim to vyhrnovalo nohavice, protože se tak cítí jako největší borci. A když je jim i to málo a i tlusté struny jim plandají, kupují sedmičky a chtějí je hnát do basů ještě víc. Tenhle zvuk mi nepřijde špatný, to háčko by zase nemělo dělat bordel, jen mi přijde trochu zvláštní, jak velký problém se z aparátu na sedmu dělá. Podle mě se prd stane když to háčko není tak nabasované a je slyšet o něco méně. Stejně se toho většina děje o něco výš než na prázdné nejtlustší struně. Holt by to možná chtělo zkusit něco méně středového a se širším rozsahem než celestiony (Jenseny? Webery? Asi by to nebyl úplně typický metalový zvuk), případně by mohl být zajímavý reprobox namíchaný z repráků různých velikostí a charakteristik, jak se to dělávalo ve zlatém věku vývoje el. kytar. ale na sedmu nehraju, jen občas přemýšlím o netradičních variantách, takže už držím hubu :)
dlabajíč

Příspěvek od dlabajíč »

Já samozřejmě doporučuji Engl Thunder (po vyzkoušení, ne každému zvuk sedne) A nebo peavey 6505+ 112 kombíčko. Kámoš to má teď objednaný tak jak to dojde tak vás všechny seznámím s dojmy. Ale co sem slyšel zvukové ukázky tak to bylo supr. Každopádně To může byt supr.
Apec: Jet city JCA 50+ 1*12 Engl homemade box (1* cellestion vintage 30),
Kytara: Pořízka Stratocaster SSS
Trao
last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trao »

dlabajíč píše:Já samozřejmě doporučuji Engl Thunder (po vyzkoušení, ne každému zvuk sedne) A nebo peavey 6505+ 112 kombíčko. Kámoš to má teď objednaný tak jak to dojde tak vás všechny seznámím s dojmy. Ale co sem slyšel zvukové ukázky tak to bylo supr. Každopádně To může byt supr.
6505ka se používá celkem dost...ale Thunder pro sedmistrunku mi přijde jako docela zvláštní nápad. Už to éčko na šestce nemá takový dunění, jako u jinejch aparátů, tak si nedokážu představit, co by dělal s háčkem...
Die Hard or Die Home
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Tady ani tak nejde o to dunění jako o to, že je mu rozumět a člověk může jít s gainem výše aniž by se z toho stalo bláto.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Taky jde o použitý box. Na V30 boxu mi to příjde, že když se po něm chce víc basů, začne ztrácet na celkové konkrétnosti, chce to být opatrný. Nemusí být špatné Eminence repro, jako je třeba oversized Krank box nebo tak něco. Mají totiž v basech o dost větší rezervy než V30.
bazmekgrat

Příspěvek od bazmekgrat »

bubucci píše:Taky jde o použitý box. Na V30 boxu mi to příjde, že když se po něm chce víc basů, začne ztrácet na celkové konkrétnosti, chce to být opatrný. Nemusí být špatné Eminence repro, jako je třeba oversized Krank box nebo tak něco. Mají totiž v basech o dost větší rezervy než V30.
no ono tiez zalezi aky box. napriklad mesa recto alebo orange ppc412 su na sedmicky uplne super a su v nich v30ky
PRS McCarty Brazilian Limited Edition PrivatestockGradeOnePieceMapleTop Brazilian Rosewood Neck :: Fender Stratocaster USA :: Bogner Uberschall TwinJet EL34 Mod :: 2x Mesa Recto 4x12
Fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Já spíše nechápu proč chtějí všichni tolik basů do zvuku. Vždyť je tam baskytara, ne? Ta je tam od toho aby zvuk byl mohutný. Nedávno jsme měli jako hosty kapelu, která měla zvuk k pláči jen kvůli toho, že basa byla řezavá středová pila a kytary přebasované a bez středů. Všechno jim tam na pódiu rezonovalo a když jsme za někým z nich zašli ať si to poupraví, tak nechtěli nic slyšet. Nechali jsme je takhle a lidi z nich byli znechucení. Zvuk, který mi basy shrne nohavice mám rád, ale ne v kapele.
Se sedmičkou si poradí většina aparátů a je jedno, jestli to je Engl, Mesa, Marshall nebo Fídek :D Radši pořádný box a aparát bych vybíral podle charakteristiky zvuku. Neřešil bych, jestli je nějak strašně vhodný na sedmu.
bazmekgrat

aj aparat je dolezity marshally su celkovo na sedmicky nic moc ... z lacnejsich aparatov je najlepsia asi 6505ka idealne s mesa recto boxom. tiez vyborne su Fryette a daju sa zohnat za vpohode cenu. Engl Invader je vyborny, Diezle tiez uz ten Einstein co nieje az tak drahy je super, bogner uberschall alebo ten novy twinjet je uplne paradny na 7micku aj 8micku :)
PRS McCarty Brazilian Limited Edition PrivatestockGradeOnePieceMapleTop Brazilian Rosewood Neck :: Fender Stratocaster USA :: Bogner Uberschall TwinJet EL34 Mod :: 2x Mesa Recto 4x12
Fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Rockwell :P
bazmekgrat

Fade píše:Rockwell :P
na to som vzivote nehral :) su niekde nejake ukazky ako to hra?
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

A nedá pokoj :D
bazmekgrat

bubucci píše:
A nedá pokoj :D
asi je spokojny :) to je hlavne
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“