Na vstupu každé vysílačky je právě takový zesilovač, o jakém uvažuješ. Vysílačky mají vysokoimpedanční vstupy (na rozdíl od dlouhých kabelů), navíc by měly být dost hifi. Proto ti booster obecně nepomůže v kvalitě, může pomoct třeba v barvě zvuku, jako EQ, ale to už zase nesouvisí s vysílačkou.
Máš na vysílači a přijímači nějaká točítka na nastavení gainu apod?
Lze zlepšit zvuk kytary vložením el. sou. mezi HB a jackem?
Pravidla fóra
Re: Lze zlepšit zvuk kytary vložením el. sou. mezi HB a jackem?
JJ, nastavení citlivosti na vstupu i na výstupu tam je, to má snad každý bezdrát.
Já jsem vycházel jenom z tvrzení, že aktivní snímače jsou lepší pro vysílačku, co je na tom pravdy, to vážně netuším.
Proto jsem vyzvídal, jestli právě nějaký ten buffer nebo preamp by tomu pomohl, že bych měl pasivní snímače a ven z kytary by šel signál s podobnými vlastnostmi jako v případě aktivních snímačů.
To že je ve vysílačce preamp, to jsem předpokládal, a právě proto mi nejde dohlavy, proč by aktivní snímače měli být lepší ... tak právě řeším, co je na tom pravdy ... nebo je to jenom kachna a samotný preamp v kytaře by byl k ničemu, protože by dával silnější signál do vysílačky, ta by se přebudila a musel bych na ní stáhnout citlivost a budu pravděpodobně na tom samým, jak jsem byl na začátku.
Já jsem vycházel jenom z tvrzení, že aktivní snímače jsou lepší pro vysílačku, co je na tom pravdy, to vážně netuším.
Proto jsem vyzvídal, jestli právě nějaký ten buffer nebo preamp by tomu pomohl, že bych měl pasivní snímače a ven z kytary by šel signál s podobnými vlastnostmi jako v případě aktivních snímačů.
To že je ve vysílačce preamp, to jsem předpokládal, a právě proto mi nejde dohlavy, proč by aktivní snímače měli být lepší ... tak právě řeším, co je na tom pravdy ... nebo je to jenom kachna a samotný preamp v kytaře by byl k ničemu, protože by dával silnější signál do vysílačky, ta by se přebudila a musel bych na ní stáhnout citlivost a budu pravděpodobně na tom samým, jak jsem byl na začátku.
¤ Vlček EXP ¤ Vlček Setius ¤ Vlček Duvell ¤ ESP Eclipse II ¤ ESP M-II ¤ Gibson Studio 2018 ¤ LTD MH-1001NT ¤ Jolana Diamant I ¤ Cort A4 Plus FMMH ¤ Harley Benton MB-4 ¤ Line6 Helix LT ¤ Dunlop Cry Baby DB01 ¤ Line6 Relay ¤
-
woro90-1
Re: Lze zlepšit zvuk kytary vložením el. sou. mezi HB a jackem?
Podle mě jediné, k čemu to může být, je plné vybuzení (což je dost pochybné) či změna ekvalizace.