Karma / Thank You mod
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Re: Karma / Thank You mod
Už jsem to psal ai pětkrát - možnost filtrování nebo řazení není možná. Tyhle mody fungují jen informačně - zobrazí, kolik plusů dostal člověk / post / thread. Jsme jen na phpBB fóru, tenhle systém není stavěn na žádné velké vylomeniny.
Jednoduše aplikovat a otestovat nejde nic. Leda že bych si na freehostingu spustit testovací phpBB fórum a tam si hrál. Nicméně vypovídající hodnota nebude úplně optimální bez zátěže, jakou má tohle fórum.
Jednoduše aplikovat a otestovat nejde nic. Leda že bych si na freehostingu spustit testovací phpBB fórum a tam si hrál. Nicméně vypovídající hodnota nebude úplně optimální bez zátěže, jakou má tohle fórum.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Zrovna to razeni postu podle hodnoceni by klidne slo, ale nikde jsem to nevidel. Nero ma bohuzel pravdu v tom, ze si moc nemuzem vybirat, nasel jsem jeste jeden mod, ale ten dela skoro to same.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- Nero
- Rádce
Hlavně řazení postů podle hodnocení nemá moc smysl, řekl bych - příspěvek má vypovídající hodnotu v rámci diskuze, jen málokterý má smysl izolovaně.
Ono více méně všechny tyhle mody šlapou stejně. Aspoň v té základní rovině.
Ono více méně všechny tyhle mody šlapou stejně. Aspoň v té základní rovině.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Nepsal o tomhle už kdysi jeden nekonfliktní pohodář
Ale chápu že v daném modu to nejde - vzdělávám se.Tudíž to nechme běžet v daném stavu, kdy pro informaci kterou hledám se musím prokousat obsahem, za něž by se nestyděl A.Jirásek.
FAQ stejně nikdo nečte a je to furt dokola.
Dokud bude daný stav vyhovovat, jsou to jen výkřiky do tmy, ale Vlasta má velikou pravdu - čas jsou peníze a má chuť brouzdat se tunama verbálních výkalů než najdu to co chci, se úměrně krátí.A krátí se všem bez rozdílu.

Ale chápu že v daném modu to nejde - vzdělávám se.Tudíž to nechme běžet v daném stavu, kdy pro informaci kterou hledám se musím prokousat obsahem, za něž by se nestyděl A.Jirásek.
FAQ stejně nikdo nečte a je to furt dokola.
Dokud bude daný stav vyhovovat, jsou to jen výkřiky do tmy, ale Vlasta má velikou pravdu - čas jsou peníze a má chuť brouzdat se tunama verbálních výkalů než najdu to co chci, se úměrně krátí.A krátí se všem bez rozdílu.
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
- Nero
- Rádce
Čtvrt na jedenáct sice ještě není moc pozdě, ale nějak se ztrácím v tom, co chtěl vlastně básník říci...
Respektive - jak by chtěl řešit to, co mu vadí...
Respektive - jak by chtěl řešit to, co mu vadí...
PetrPeter 1975 - 2008
Migrací na jinej (čti přehlednější) formát přece - to za 1.
Dát moderátorství do rukou zakladateli vlákna s možností poděkovat a skrývat nevhodné zápisy (mody a odborníky nechat jenom hasit flame).
Zavést systém "reakcí" - těžko dohledám, kdo na mne kde reagoval a to mne tuze kaká - nepřehlednost.
A je toho tuna a nevím jestli tě tím mám otravovat Lukáši bo je mi jasný, že to není schůdný.
Svou práci v daném místě a čase děláš velmi dobře ( a znáš mne, že nemám hlavu do špičky), ale jestli je tohle top z kytarových fór v týhle kotlině, tak potěš koště.
Dát moderátorství do rukou zakladateli vlákna s možností poděkovat a skrývat nevhodné zápisy (mody a odborníky nechat jenom hasit flame).
Zavést systém "reakcí" - těžko dohledám, kdo na mne kde reagoval a to mne tuze kaká - nepřehlednost.
A je toho tuna a nevím jestli tě tím mám otravovat Lukáši bo je mi jasný, že to není schůdný.
Svou práci v daném místě a čase děláš velmi dobře ( a znáš mne, že nemám hlavu do špičky), ale jestli je tohle top z kytarových fór v týhle kotlině, tak potěš koště.
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
- Nero
- Rádce
Pavle, projdi si ta jiná fóra a pak srovnávej
(Kdyby ta jiná byla o tolik lepší, jistě by si tu už nebyl a proháněl bys lenochy na nějakých lepších, funkčnějších přehlednějších boardech.)
Problém je, že jakýkoli systém postavený na phpBB se adminuje systémem "z minima maximum" - a pro náš případ to patří dvakrát tolik, protože jsem značně omezen v tom, co můžu. Ale to už se tu probíralo x-krát a nemá smysl se opakovat.
Migrace na jiný formát je nereálná - 1) znamenalo by to pravděpodobně totální ztrátu všeho, co tu doposud je, 2) osobně neznám jiný systém, který by nabízel to, co phpBB na úrovni, kterou požaduju. Tenhle systém není dokonalý, ale z hlediska technické funkčnosti mu může máloco konkurovat.
Systém reakcí je podle mě zbytečný - když tu člověk je pravidelně, sám si udělá obraz, kdo na něj smysluplně regaguje a kdo ne, stačí si vlákna jen prolítnout a už je vše vidět.
Možnost poděkovat se řeší, o tom je tento thread. Nicméně předat možnost moderování do rukou uživatele, který založil thread, to je strašné riziko. Ono by to technicky možná i šlo, ale se současnou uživatelskou morálkou do toho z principu omítám jít, protože by to pravděpodobně přineslo víc špatného, než dobrého. V tomhle bodě mě nikdo nepřesvědčí.
(Kdyby ta jiná byla o tolik lepší, jistě by si tu už nebyl a proháněl bys lenochy na nějakých lepších, funkčnějších přehlednějších boardech.)
Problém je, že jakýkoli systém postavený na phpBB se adminuje systémem "z minima maximum" - a pro náš případ to patří dvakrát tolik, protože jsem značně omezen v tom, co můžu. Ale to už se tu probíralo x-krát a nemá smysl se opakovat.
Migrace na jiný formát je nereálná - 1) znamenalo by to pravděpodobně totální ztrátu všeho, co tu doposud je, 2) osobně neznám jiný systém, který by nabízel to, co phpBB na úrovni, kterou požaduju. Tenhle systém není dokonalý, ale z hlediska technické funkčnosti mu může máloco konkurovat.
Systém reakcí je podle mě zbytečný - když tu člověk je pravidelně, sám si udělá obraz, kdo na něj smysluplně regaguje a kdo ne, stačí si vlákna jen prolítnout a už je vše vidět.
Možnost poděkovat se řeší, o tom je tento thread. Nicméně předat možnost moderování do rukou uživatele, který založil thread, to je strašné riziko. Ono by to technicky možná i šlo, ale se současnou uživatelskou morálkou do toho z principu omítám jít, protože by to pravděpodobně přineslo víc špatného, než dobrého. V tomhle bodě mě nikdo nepřesvědčí.
PetrPeter 1975 - 2008
- Nesst
- Bandzone: http://www.bandzone.cz/tau
- Kontaktovat uživatele:
Ad to předávání moderátorství. Hlavní problém je v tom, že značnou část témat založí nováčci, kteří se chtějí zeptat na "kytaru na metal do 6000" apod. A málokdy se potom na fórum vrátí. Takže poměrně unpraktisch....
Naučit se pentatoniku je jako naučit se plazit. Pokud nechceš žvýkat hlínu, nauč se teorii.
http://www.bandzone.cz/fan/nesst
http://www.bandzone.cz/fan/nesst
- Nero
- Rádce
Je to unpraktisch. A pak by moderátoři nejen že moderovali, ale ještě museli hlídat, jestli tihle uživatelé moderují správně, což se dá velmi těžko ohlídat a hlavně vůbec nelze napravit. Tudy prostě cesta nevede...
PetrPeter 1975 - 2008
Myslím že "nainstalovanou" instanci Karma módu má tady v sobě každý uživatel, který sem chodí déle jak cca 1/4 roku. Za tu dobu prostě musí rozlišit, jestli někdo odpovídá k věci nebo jen tak plká. A vytvořit si na některé uživatele alergii a naopak, když vidím, že některý z "oblíbenců" přispěl i do některého tématu, které bych normálně ani neotevřel, podívám se tam, protože vím, že to nebude žádná ptákovina.
Je to dobré tak pro nováčky, ale zase nedokážu říct, jestli to zrovna oni opravdu ocení.
Co se týká relevantnosti informací a hledání perel v moři hnoje. To je osud celého internetu. Prakticky nikdo nenabídne vše na zlatém podnose. Člověk pořád musí hledat a filtrovat. Nejsem si jist, že bychom byli schopni tady vytvořit svépomocí něco podobného (myslím něco podobného jako je třeba wikipedie). Navíc to poplkání s lidma, kteří mají podobného koníčka, přece taky není k zahození, ne?
Je to dobré tak pro nováčky, ale zase nedokážu říct, jestli to zrovna oni opravdu ocení.
Co se týká relevantnosti informací a hledání perel v moři hnoje. To je osud celého internetu. Prakticky nikdo nenabídne vše na zlatém podnose. Člověk pořád musí hledat a filtrovat. Nejsem si jist, že bychom byli schopni tady vytvořit svépomocí něco podobného (myslím něco podobného jako je třeba wikipedie). Navíc to poplkání s lidma, kteří mají podobného koníčka, přece taky není k zahození, ne?
- Nero
- Rádce
Pěkně řečeno, Jestere...
Jedna věc je, že bychom asi nedokázali, druhá, že podle mě ani nechceme. Tohle je diskuzní fórum, ne encyklopedie nebo nějaký seriozní knowledge base - a ani si na to nehraje. Samozřejmě máme recenze, FAQ články a podobně, ale to netvoří kostru fóra.Jester píše: Nejsem si jist, že bychom byli schopni tady vytvořit svépomocí něco podobného (myslím něco podobného jako je třeba wikipedie).
PetrPeter 1975 - 2008
Tím jsem jenom narážel na Vlastimilovy příspěvky, že de facto chce již "přeseté" a "důvěryhodné" informace.
- Nero
- Rádce
Jasné, jasné... Moje reakce taky byla určena v plén, ne jen konkrétně tobě, jen jsem si vypůjčil kus citace, který jsem rozšířil.
PetrPeter 1975 - 2008
Já si taky myslím, že jsme se vzájemně pochopili, to bylo tak spíš pro ostatní. 
Můj názor:
karma mod je přeceňovaná funkce. A moc se na ni spoléhat stejně nelze. Nejsem ctižádostivý, natož abych si zde na foru udělal na tom "kariéru" - přestože je to motivační prvek, který nutí ty lidi, kterým na tom záleží, aby produkovali své příspěvky s rozvahou.
Thank you mod je dobrý v tom, že uživatel své vyjádření díku nemusí dělat přes další příspěvek, stačí jen kliknout svůj dík. Šetří to místem. To je asi jediné plus Thank you modu, které já považuji. Na jiném foru s Thank you modem mám letitou zkušenost (board na http://www.livenirvana.com). Je uplatněn v sekci, kde se poskytují nové koncertní záznamy přes torrent. Cca 100 lidí klikne na Thank you a v daném tématu je vždy pořádek.
karma mod je přeceňovaná funkce. A moc se na ni spoléhat stejně nelze. Nejsem ctižádostivý, natož abych si zde na foru udělal na tom "kariéru" - přestože je to motivační prvek, který nutí ty lidi, kterým na tom záleží, aby produkovali své příspěvky s rozvahou.
Thank you mod je dobrý v tom, že uživatel své vyjádření díku nemusí dělat přes další příspěvek, stačí jen kliknout svůj dík. Šetří to místem. To je asi jediné plus Thank you modu, které já považuji. Na jiném foru s Thank you modem mám letitou zkušenost (board na http://www.livenirvana.com). Je uplatněn v sekci, kde se poskytují nové koncertní záznamy přes torrent. Cca 100 lidí klikne na Thank you a v daném tématu je vždy pořádek.
- Nero
- Rádce
Jen pro úplnost - Thank You mod zde už byl zmíněn a je tu na něj i odkaz (http://www.phpbb.com/customise/db/mod/thanks_for_posts).
Karma mod by si taky zasloužil pozornost - http://www.phpbb.com/community/viewtopi ... 0&t=559069 Zde jsou relevantní informace...
Karma mod by si taky zasloužil pozornost - http://www.phpbb.com/community/viewtopi ... 0&t=559069 Zde jsou relevantní informace...
PetrPeter 1975 - 2008
-
woro90-1
Což je dost dobrá věc. Kolikrát člověk chce poděkovat za hodnotný příspěvek a neudělá to proto, že to roztahuje a znepřehledňuje thread. A přijde mi, že za opravdu hodnotný příspěvek autorovi rozhodně patří nějak vyjádřené uznání.wikxzen píše:Thank you mod je dobrý v tom, že uživatel své vyjádření díku nemusí dělat přes další příspěvek, stačí jen kliknout svůj dík. Šetří to místem. To je asi jediné plus Thank you modu, které já považuji. Na jiném foru s Thank you modem mám letitou zkušenost (board na http://www.livenirvana.com). Je uplatněn v sekci, kde se poskytují nové koncertní záznamy přes torrent. Cca 100 lidí klikne na Thank you a v daném tématu je vždy pořádek.
- Red Bull
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
IMHO jakékoliv karma módy, či verze poděkování jsou dvousečnou zbraní. Mohou motivovat i demotivovat. Osobně preferuji čistá diskuzní vlákna, ze kterých jasně čiší snaha o úroveň komunikace a předávání informací. Ty sami osobě přitahují poděkování, nebo i případné individuální dotazy po SZ, když Vám přijde určitý individuální dotaz, tak já osobně to vnímám, jako projevenou důvěru ve Vaše znalosti, a to je x krát lepší než nějaký karma mód.
Sám jsem měl pár podobných komunikací po SZ, případně prostřednictvím ICQ a věřím, že je tu spousta uživatelů s podobnou zkušeností.
Na karmu by nejvíce dopláceli uživatelé, kteří jsou pro spoustu ostatních trnem v oku, například jeden nejmenovaný moderátor
, ale se mnou by se svezl i třeba odborník rain, který býval svého času malinko ostřejší, než by si spousta lidí přálo, ale přesto odborník. Pro nováčky by byli automaticky takový uživatelé "nedůvěryhodní".
Jinak návrh na samomoderování tématu, které založí uživatel - větší s prominutím blbost jsem v životě neslyšel. To že někdo zvládne počítačovou gramotnost natolik, že dokáže založit téma na internetovém fóru neznamená, že je schopen toto téma plnohodnotně moderovat stejně jako moderátoři, kteří jsou tu dlouhé roky. Jednoduchá poučka - když jsem dobrý hráč na kytaru, neznamená to automaticky, že budu dobrý učitel kytary - jedná se o rozdílné činnosti (hrát x učit).
Sám jsem měl pár podobných komunikací po SZ, případně prostřednictvím ICQ a věřím, že je tu spousta uživatelů s podobnou zkušeností.
Na karmu by nejvíce dopláceli uživatelé, kteří jsou pro spoustu ostatních trnem v oku, například jeden nejmenovaný moderátor
Jinak návrh na samomoderování tématu, které založí uživatel - větší s prominutím blbost jsem v životě neslyšel. To že někdo zvládne počítačovou gramotnost natolik, že dokáže založit téma na internetovém fóru neznamená, že je schopen toto téma plnohodnotně moderovat stejně jako moderátoři, kteří jsou tu dlouhé roky. Jednoduchá poučka - když jsem dobrý hráč na kytaru, neznamená to automaticky, že budu dobrý učitel kytary - jedná se o rozdílné činnosti (hrát x učit).
"MOJO" kills modern music...
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
Red Bull: Uz nekolikrat jsme se shodli, ze Karma mod ci jakykoli zpusob negativniho hodnoceni nechceme. Thank you mod nemuze nikoho demotivovat - maximalne cloveka, ktery pise blbosti a je deprimovan tim, ze mu za ne nikdo nedekuje. Mimochodem myslim, ze i za tvoje ostrejsi moderovani bys dostal spoustu "dekovnych dopisu"
Nekdo tu uz nastinil to, ze to muze silne zprehlednit forum (nebudou tu posty pouze s podekovanim), mimo to tehc podekovani bude vice, protoze nekteri nechteji psat novy post jen kvuli slovu "diky". Zatim tu nepadnul zadny padny argument proti Thank you modu tak, jak funguje a jak je nastaven. Dotazy pres SZ nebo nejake osobitejsi podekovani pritom timto modem neeliminujeme, nebudeme nutit uzivatele dekovat jen pres tuhle funkci.
ad moderovani vlastnich threadu: Tohle by melo jedno jedine vyuziti - prodejci by si mohli zamcit vlastni thready v Trzisti a oznacit je tak pro presun do Popelnice. V beznych threadech to myslim sanci nema.
Nekdo tu uz nastinil to, ze to muze silne zprehlednit forum (nebudou tu posty pouze s podekovanim), mimo to tehc podekovani bude vice, protoze nekteri nechteji psat novy post jen kvuli slovu "diky". Zatim tu nepadnul zadny padny argument proti Thank you modu tak, jak funguje a jak je nastaven. Dotazy pres SZ nebo nejake osobitejsi podekovani pritom timto modem neeliminujeme, nebudeme nutit uzivatele dekovat jen pres tuhle funkci.
ad moderovani vlastnich threadu: Tohle by melo jedno jedine vyuziti - prodejci by si mohli zamcit vlastni thready v Trzisti a oznacit je tak pro presun do Popelnice. V beznych threadech to myslim sanci nema.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
... a já z toho prej dělám vědu
Jinak ty příspěvky o "zamezení" zbytečnému spamu typu "+1", nebo "moje řeč" mi mluví z duše, aneb mají u mě imaginární palec nahoru/dík, stejně jako příspěvky o jisté motivaci.
Nedělám si iluze, že když sem někdo přiběhne a bude chtít radu na pankovou kejtru s hembukrem, zajímá se o nějaké díky - ale mě, kdykoliv někde poradím, (i když tady to moc často není
) udělá radost jakýkoli feedback a motivuje mě k další snaze... a tím podle mě kliknutí na tlačítko "dík" od deseti, dvaceti lidí rozhodně je. Vpodstatě podobně by fungovaly i ty palce dolů, které by mě donutily se nad svým výplodem zamyslet - ale opravdu by tady mohlo docházet automaickému záporování "neoblíbenců" a tím jejich bezdůvodné demotivaci! Dokonalým řešením by spíš bylo jakési tlačítko zpochybňující důvěryhodnost s patřičným slovním komentářem, ale to je v těchto podmínkách nerealizovatelné... proto nemá cenu o tom přemýšlet
.

Jinak ty příspěvky o "zamezení" zbytečnému spamu typu "+1", nebo "moje řeč" mi mluví z duše, aneb mají u mě imaginární palec nahoru/dík, stejně jako příspěvky o jisté motivaci.
Nedělám si iluze, že když sem někdo přiběhne a bude chtít radu na pankovou kejtru s hembukrem, zajímá se o nějaké díky - ale mě, kdykoliv někde poradím, (i když tady to moc často není
[Palec nahoru]Wohma píše:Mimochodem myslim, ze i za tvoje ostrejsi moderovani bys dostal spoustu "dekovnych dopisu"![]()
[Další]Wohma píše:Nekdo tu uz nastinil to, ze to muze silne zprehlednit forum (nebudou tu posty pouze s podekovanim), mimo to tehc podekovani bude vice, protoze nekteri nechteji psat novy post jen kvuli slovu "diky". Zatim tu nepadnul zadny padny argument proti Thank you modu tak, jak funguje a jak je nastaven. Dotazy pres SZ nebo nejake osobitejsi podekovani pritom timto modem neeliminujeme, nebudeme nutit uzivatele dekovat jen pres tuhle funkci.