Stavba boxu 1x12

Stavba a úpravy zesilovačů, reproboxů či komb
Odpovědět
Rocky_MK
Bandzone: www.bandzone.cz/danielandthemoravians
Kontaktovat uživatele:

Re: Jaké dřevo na box 1x12 ?

Příspěvek od Rocky_MK »

Flajtr píše:Zdar, zeptám se zkušených. Na kolik příjde materiál na 112 box, z tlustý překližky uzavřenej, jedno madlo a nějaký rohy, pokrytej koženkou...čistě materiál bez repra ;) Určitě se najde někdo kdo by mi dal orientační nástřel, dík.
Co se týče toho dřeva,pokud bys ho kupoval nové,tak nefóliovaná DTD 18ctka tě vyjde na necelé 3 stovky ( je to cca 2x1m jak už bylo zmiňováno), pokud bys chtěl broušenou OSB o stejné tloušťce a rozměru, tak to už je dražší, od 400 výš, ale zase je mírně! pružnější oproti klasické dřevotřísce. Každopádně vůbec není problém použít i barsjaké desky ze starého nábytku jak říkají ostatní, pokud budeš mít štěstí, můžeš si něco odnést i ze sběrných dvorů, ale pozor na to,aby to nebylo vlhké a zplesnivělé apod. Jinak ještě k té koupi dřeva, dávej si dobrý pozor na to, co ti kdo prodává, dneska ti podstrčí kde co, zohlé to je jak turecká šavla anebo desky, co jsou zkroucené do vrtule ale do krve ti budou tvrdit, jak to je perfektní materiál. Takže pořádně přebrat co se dá a vybrat to nejlepší, hranolky bez suků ( vždycky tam nějaké budou, ale pokud možno co nejmíň), ale to už je jiná písnička...
Koženka se dá sehnat normálně v různých čalounických obchodech nebo v metráži ... Madla nějaké v železářství bývají ... a rohy nejsou problém, stolařství, železářství ...
vrablc.v
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vrablc.v »

Rocky_MK píše: ... a rohy nejsou problém, stolařství, železářství ...
No to by ses divil, prosel jsem cely Hodonín a nikde (krome radia-videa) :D
byl jsem v OBI a cumeli name jak na kretena co to vlastne chci :D
Poslechněte si mou kapelu na http://annoyingdust.com
Rocky_MK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

vrablc.v píše:
Rocky_MK píše: ... a rohy nejsou problém, stolařství, železářství ...
No to by ses divil, prosel jsem cely Hodonín a nikde (krome radia-videa) :D
byl jsem v OBI a cumeli name jak na kretena co to vlastne chci :D
A co Arden, Gottgeisl ... ? :) tam ale mají akorát plastové...na OBI už ani nechodím, tam mají h***o s přehazovačkou ...
Rocky_MK
Kontaktovat uživatele:

Stavba boxu 1x12"

Příspěvek od Rocky_MK »

Zdravim,upravil jsem název tématu aby sem i ostatní mohli vkládat dotazy a nemuseli začínat x dalších témat.
Co se týče mého boxu - dřevo ( OSB 18mm ) mám nařezané ( z pily kvůli kolmým řezům,kruh sám) a už mi ho známý dovezl, takže jsem začal tím,že jsem vyříznul otvor pro reprák :) fotky sem budu tak nějak průběžně házet jestli bude zájem :)
Naposledy upravil(a) Rocky_MK dne 20.03.2011 20:35, celkem upraveno 1 x.
lunchie

Re: Stavba boxu 1x12

Příspěvek od lunchie »

no ja planuju taky postavit box - pokud bude cas, tak ted o vikendu. Chci se pustit do http://www.google.com/url?sa=t&source=w ... KEllY4exvA
Tak jsem zvedavy, jak to vyjde. Na bednu pouziju 3/4" preklizku z balticke brizy no a na ty prepazky uvidim co budou mit za latky, ktere by se na to hodily. Dalsi alternativa, na kterou jsem koukal je portovany box z ax84 fora. Ten bych kdyz tak udelal, pokud ten ev nebude hrat ...
Rocky_MK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

Tak jsem se konečně trochu pohnul. Dřevo mám nařezané, veškerý materiál a vercajk mám, chybí mi akorát něco na potáhnutí bedny a taky průzvučná látka ( mříž v lepším případě ). Nějaké fotky sestavené bedny nasucho : http://rockymk.galerie.cz/
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

Rocky_MK píše:Tak jsem se konečně trochu pohnul. Dřevo mám nařezané, veškerý materiál a vercajk mám, chybí mi akorát něco na potáhnutí bedny a taky průzvučná látka ( mříž v lepším případě ). Nějaké fotky sestavené bedny nasucho : http://rockymk.galerie.cz/
paráda . jak jí pak budeš mít položenou? na vejšku nebo na šířku.
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso
Obrázek
Rocky_MK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

no rozměry čela jsou 470x470, takže je to jedno :)
EDIT : Rozměry čelní desky jsou 470x470, potom ještě připočítat nad každou hranu 18mm ( tlouš´tka té OSB )
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

Rocky_MK píše:no rozměry čela jsou 470x470, takže je to jedno :)
EDIT : Rozměry čelní desky jsou 470x470, potom ještě připočítat nad každou hranu 18mm ( tlouš´tka té OSB )
aha ? já myslel že si stavěl tu s ax84.
Obrázek
Rocky_MK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

core88 píše:
Rocky_MK píše:no rozměry čela jsou 470x470, takže je to jedno :)
aha ? já myslel že si stavěl tu s ax84.
nakonec ne...
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Rocky_MK píše:Tak jsem se konečně trochu pohnul. Dřevo mám nařezané, veškerý materiál a vercajk mám, chybí mi akorát něco na potáhnutí bedny a taky průzvučná látka ( mříž v lepším případě ). Nějaké fotky sestavené bedny nasucho : http://rockymk.galerie.cz/
Mříž je hnusná, sežeň si pevnou tkaninu, bude to vypadat podstatně lépe. Bednu můžeš potáhnout třeba nějakou levnější koženkou (seženeš všude), případně nějakou hrubší měkkou tkaninou, jako se to dělalo v padesátých letech. Jakou máš představu o vzhledu?

Jde ti to pěkně od ruky, už se těším až se vrhnu na kombo. Tohle je dost silná inspirace.
Rocky_MK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

woro90-1 píše:
Mříž je hnusná, sežeň si pevnou tkaninu, bude to vypadat podstatně lépe. Bednu můžeš potáhnout třeba nějakou levnější koženkou (seženeš všude), případně nějakou hrubší měkkou tkaninou, jako se to dělalo v padesátých letech. Jakou máš představu o vzhledu?

Jde ti to pěkně od ruky, už se těším až se vrhnu na kombo. Tohle je dost silná inspirace.
Děkuju :) Mříž bych tam chtěl dávat pouze,když seženu nějaký pěkný tahokov. Tuším, že bych někde v garáži měl mít tahokov ze starých kamen,který by tam pasoval, nebo by se musel trochu seříznout. Samozřejmě odbarvit, atd.
Bohužel, jsem teď takřka úplně bez peněz, ale dokud dělám práci se dřevem, tak mě to nebrzdí. DO doby, než začnu potahovat, už to bude lepší. Představu o vzhledu, no ... s tou koženkou nevím, u nás v Hodoníně jsem zatím nesehnal žádnou ( zrušili nám čalounictnví, kde byly nábytkové tkaniny a aj koženky, a levné ! )a v Břeclavi,kam jezdím do školy jsem sehnal akorát takovou moc tenkou koženku, která by se brzo prodřela.Ale stačila úplně by mi i nějaká normální látka. Takže hledám vhodnou,vkusnou kombinaci. Jako potah bedny by se mi líbilo něco tmavě hnědého. Něco ve Vintage, Grunge stylu,nebo něco na způsob mého domácího cvičítka, to jsem potáhnul z toho, co jsem našel doma a líbí se mi : http://rockymk.galerie.cz/5157032-repraky-efekty-atd#

EDIT : Tento Carvin se mi moc líbí.
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

já by sem tu OSB desku polepoval rači látkou než koženkou. Koženka chce odealně hladkej povrch , je podní vydět každá nerovnost. mě se vytrh jeden chlup ze čtětce a už to bylo poznat.
Obrázek
Rocky_MK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

core88 píše:já by sem tu OSB desku polepoval rači látkou než koženkou. Koženka chce odealně hladkej povrch , je podní vydět každá nerovnost. mě se vytrh jeden chlup ze čtětce a už to bylo poznat.
chtěl jsem namítnout,že ta osb je broušená, ale jak jsem přečetl,že jde poznat aji chlup když pod tým je,tak už mlčím,protože tak hladká ta deska fakt není :D no zajdu se podívat po nějaké vhodné látce,spíš tlustší...ale ten styl v jakem je vyvedeno to kombo Carvin,se mě fakt líbí. Dost vážně o tom uvažuju :)
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

noo jako takle . stim chlupem. vydět je to jen když na tu plochu posvítíš skoro vodorovně. pak je tam vydět takovej stín. ale pod nějakou tlustčí látkou se to schová .
Ten potah co má Carvin se koupit dá ale je to brutálně drahý. http://www.tube-town.net/ttstore/produc ... Tweed.html
Obrázek
Rocky_MK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

core88 píše:noo jako takle . stim chlupem. vydět je to jen když na tu plochu posvítíš skoro vodorovně. pak je tam vydět takovej stín. ale pod nějakou tlustčí látkou se to schová .
Ten potah co má Carvin se koupit dá ale je to brutálně drahý. http://www.tube-town.net/ttstore/produc ... Tweed.html
No tak to nehrozí ... :D
Měl bych dotaz k té průzvučné látce. Musí to být oficiálně jmenované jako průzvučná látka, nebo je použitelná i nějaká, co primárně není k tomuto určená ? Když jsem si potahoval ten ovál na domácí cvičení, prostě jsem si našel doma látku, která má trochu řidší oka, fouknul jsem přes ni a odpor to moc nekladlo, tak jsem to tam hňápnul a změnu ve zvuku nepozoruju :)
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Řeším to úplně stejně, mrknu proti světlu, jaká je hustota oček a pak přes to fouknu. A to už dobrých dvacet let...
Rocky_MK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

mmjuz píše:Řeším to úplně stejně, mrknu proti světlu, jaká je hustota oček a pak přes to fouknu. A to už dobrých dvacet let...
Mě v tu chvíli nic jiného nenapadlo. Foukal jsem i přes jiné látky ale tam už to bylo znát. Ale tahleta sice trocuh odpor kladla, ale jen trochu...takže to tak asi udělám i s tím 1x12" boxem, zajdu do metráže, vyberu, fouknu...v nejhorším se to dá sundat a vyměnit vždycky... :)
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Jasně. Já nakupuji nejčastěji v Řempu ( Karsu ), tam se dají občas koupit i poměrně pevné, tzv. průmyslové tkaniny, jež jsou průzvučné dostatečně.
Jinak bys určitě něco solidního dostal v Prodance a snad možná i v Dexonu.
Rocky_MK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

Hlásím se s postupem :) nařezal jsem hranolky, komplet všechno předvrtal a hranolky jsem ke stěnám přilepil a přivrtal. Vše bez problému, akorát jsem to přehnal s frézováním dírek, do kterých se měly schovat hlavy vrutů. No, stejně to přijde potáhnout látkou, kdyby to bylo někde nějaké extrémní, tak to ještě přetmelím. Omluvte kvalitu fotek, je to mobilem :roll: :)
http://rockymk.galerie.cz/5157040-box-1x12
Odpovědět

Zpět na „Aparatury“