Bummer: Mluvil jsem o obyčejných powerech, ne o barré, kde využiju všechny 4 prsty.
V tomhle tvém případě se to tlumit špičkou ukazováku dá v pohodě, protože ho mám položen podélně rovnoběžně s hmatníkem a ne kolmo.
Nero: Jo, s těmi flažolety to beru. Pokud bych teda ten prostředník potřeboval jinde, tak to budu muset vymýšlet nějak jinak, to jo, ale nechce se mi pokládat ty prsty rovnoběžně, protože se mi zase o dost zmenší přítlačná síla a tím pádem ji jistota. Nemluvím už o tom, když se netrefím s ukazovákem napoprvé, budu chtít trochu povystrčit špičku a vyloudím tím akorát nelibý bend.
A co se týče rychlého střídání, tak je to úplně naopak, v rychlých pasážích je to univerzální, protože prostředník prostě fláknu přes všechny a poloha ostatních se nezmění (až na rozestupy pražců). Samozřejmě když hraju power, co vychází od nejnižšího E, tak konec prostředníku nepokládám až dolů, abych si ji netlumil. Ale to je jenom tahle anomálie, jinak mi to vyhovuje.
Todle to mě vždycky rozladí, už si myslím, že jsem na dobré cestě a zjistím, že něco dělám "zle".