Logo(značka)na kytaře

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Vlkodrak: tak já hádám - klasická česká španělka Cremona :-) taky mám jednu takovou a ikdyž jsem za ni prachy nedávál tak hádám, že bych ji taky koupil tak za 700 nebo 500
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

k tématu: mě nikdy neštvalo co mám napsané na kytaře. Na Diamantce jsem neměl nic (akorát teda u šroubů ve spoji krk+tělo) na Bachovce byl nápis Bach, který mě neštval. Na Cortce je nápis Cort, který mě nezajímá, kdyby tam nebyl, je mi to fuk. na westernovce Sigma mám pěkný nápis SigmaGuitars est 1970, ten mě docela těší, bo je hezký :D (ještě uvnitř vyraženo "Sigma guitars - made in korea - C.F.Martin&Co.) a na španělce cremona jen nálepku uvnitř

ani jeden z těch nápisů by mě nikdy nenapadlo předělávat, protože jsou mi úplně někde. Až budu mít na kytaře Gibson, bude to tam proto, že je to gibsonka, ale asi mi to zase bude jedno :wink:
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Lukáš

Příspěvek od Lukáš »

Vlkodrak : Nevím u koho si to slyšel, ale měl by si rači změnit zdroj svých informací........Dřevo, postupem času zraje(dozrává), a mění trošičku charakteristyku svýho zvuku....a je úplně jedno jestli jsou to housle nebo el.kytara.Tím spíš u akustyckých kytar....Kvalitní akustycká kytara z masivu zraje jako víno, tím jak uzrává samotný dřevo, a tím jak na ní hraješ.Naopak překližkový kytary jsou trochu něco jinýho........překližka se pověsí na zeď, a určitej čas se v té místnosti pouští tóny o učrčité frekvenci, aby se ta překližka lidově řečeno nazvučila, a dokázala ty tóny nějakou dobu vést........proto když si koupíš překližkovou kytarau, tak ti hrajke rok, dva, a pak je hluchá jak pařez, a nestojí za nic........Tak se napřed podívej, z čeho je tvá kytara varobená, a pak mluv.......Zkus si poslechnout fendra ze 70 let, a poslechni si toho stejnýho vyrobenýho 2005 jako výroční kus, a pochopíš jestli dřevo zraje, nebo nezraje tak jako u houslí........
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Jasně dobře no tak ne rozumné důvody, ale aspoň nějaké...já nevim..rozumné :-D :-D Prostě m ito připadá jako trošku zbytečný zásah do kytary. Ale to je můj názor a neberu nikomu ten jeho, ať je klidně opačný... :-)
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
vlkodrak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vlkodrak »

Dark Axel píše:Vlkodrak: tak já hádám - klasická česká španělka Cremona :-) taky mám jednu takovou a ikdyž jsem za ni prachy nedávál tak hádám, že bych ji taky koupil tak za 700 nebo 500
čéče já ti nevim :D já tam fakt nemám ani tu nálepku vevnitř...opět bych radši upřesnil že tam nápis nemam opravdu žádnej, takže žádný přebrušování značky. kdyby tam nějakej byl tak ho předělávat nebudu.
Lukáš píše:Vlkodrak : Nevím u koho si to slyšel, ale měl by si rači změnit zdroj svých informací........Dřevo, postupem času zraje(dozrává), a mění trošičku charakteristyku svýho zvuku....a je úplně jedno jestli jsou to housle nebo el.kytara.Tím spíš u akustyckých kytar....Kvalitní akustycká kytara z masivu zraje jako víno, tím jak uzrává samotný dřevo, a tím jak na ní hraješ.Naopak překližkový kytary jsou trochu něco jinýho........překližka se pověsí na zeď, a určitej čas se v té místnosti pouští tóny o učrčité frekvenci, aby se ta překližka lidově řečeno nazvučila, a dokázala ty tóny nějakou dobu vést........proto když si koupíš překližkovou kytarau, tak ti hrajke rok, dva, a pak je hluchá jak pařez, a nestojí za nic........Tak se napřed podívej, z čeho je tvá kytara varobená, a pak mluv.......Zkus si poslechnout fendra ze 70 let, a poslechni si toho stejnýho vyrobenýho 2005 jako výroční kus, a pochopíš jestli dřevo zraje, nebo nezraje tak jako u houslí........
já ti ani nevim jestli je to překližka nebo nějaký kvalitní dřevo. pamatuju si jen výměnu názorů mých dvou profesorů ze střední když se hádali jestli mám překližku a nebo nějaký kvalitní dřevo (smrk říkal nebo já už nevím..) vzhledem k ceně (500) bych si netroufal říkat že to je něco jinýho než překližka, ale matikář byl přesvědčenej že to neni překližka..a já to nepoznám :D co ti mám vyfotit? :D nebo ti stačí nahranej zvuk?
KIWI: zkusim ještě tohle: jakej je rozdíl mezi tim, když si na kytaru dáš nějakou nálepku, třeba s oblíbenou kapelou (nebudem teď uvažovat že by sis na kytaru žádný nálepky nedal, to je teď jedno :D ) a tím že si tam vyškrábeš (nalepíš, nakreslíš, whatever) logo výrobce?
Jolan

Logo(značka)na kytaře

Příspěvek od Jolan »

Zdravím. Potřebuju jen drobnou radu. Na zrekonstruovanou Jolanu Tornado budu dávat obtisk na hlavu i na tělo. Poradíte někdo, jak ten vodoobtisk co nejjednodušeji přelakuju (zakonzervuju proti obroušení)? Kytaru jsem nerekonstruoval já a žádný zbytky laků doma nemám, budu kupovat jen kvuli dvoum obtiskům. Máte nějaké tipy, nápady...
martina72
Nedůvěryhodný žvanil

Re: Logo(značka)na kytaře

Příspěvek od martina72 »

Jolan píše:Zdravím. Potřebuju jen drobnou radu. Na zrekonstruovanou Jolanu Tornado budu dávat obtisk na hlavu i na tělo. Poradíte někdo, jak ten vodoobtisk co nejjednodušeji přelakuju (zakonzervuju proti obroušení)? Kytaru jsem nerekonstruoval já a žádný zbytky laků doma nemám, budu kupovat jen kvuli dvoum obtiskům. Máte nějaké tipy, nápady...
Pro takovou čudlačinu (nechceš vlastnit litry laku) se poraď s modeláři. Řeší tvůj problém dnes a denně, a v mnohem větším rozsahu (obtisky jsou denní chlebíček, kombinace naprosto nesourodých materiálů též, pracují v malých množstvích). Jde o to, jak byl obtisk vyroben a jak je tvé Tornado zrekonstruováno. Pokud tam máš původní barvu a lak, není problém. Pokud tam máš něco nového, ušijte to na míru tomu novému. Vyzrálost jednotlivých vrstev řeší 90% problému (naprosto odpadne). Pokud spěcháš, musíš tu chemii a nesourodost řešit.

Kód: Vybrat vše

Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.
Jolan

Příspěvek od Jolan »

Díky, zeptám se u Pecky, nebo v nějakým podobným obchodě s modelařinou.
meirik
Nový uživatel

Příspěvek od meirik »

Docela ještě pochopím, když si výměnou loga někdo udělá srandu ze značky. Líbí se mi, když si někdo na Jolanu D-BASS napíše stejným fontem například Rickenfaker nebo Rickenfucker namísto Rickenbacker. Stejně se dá na kytaru Fokus napsat Fakender a ne Fender. Je to rozhodně férovější vůči těm světoznámým firmám, než tam dávat jejich skutečná loga.
torst

Příspěvek od torst »

Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Pawlik

Příspěvek od Pawlik »

Mno, já chvíli uvažoval, že bych si na své dva nástroje ze stavebnice udělal takový "sranda loga", samozřejmě originálním fontem na SG "Gypsoň" a na Preclíka "Frnda".
Pak jsem si řekl, že když vlastně docela slušně hrají, tak si to vlastně nezaslouží... (Jo, kdyby to byly fakt střepy...)
Btw na Jolanu D-bass dělat fake logo je prasárna. Jedna z mála českých bas, která fakt hraje (pokud tedy se nejedná o mimořádně nepovedený kus) si to opravdu nezaslouží, navíc je v základu doopravdy hezká, spolu s RK bass. (U dalších tří slušných Jolana bas, tedy Superstar, Diamant a Jantar si tou estetikou, alespoň na můj vkus, nejsem tak jistý.)
Čest má v politice své hrdé místo hned v první řadě.
Proto zpravidla už zpočátku dojde úhony.
(Hynce Ptáček z Pirkštejna - apokryf)
Mám uši, hlavu i zkušenosti. Ale NEMÁM patent na rozum.
starypard

Příspěvek od starypard »

Mladej Kodym domrvil svou Jolanu, pilkou a rašplí a vyvedl na hlavě logo Asser.
Nu, a jakej je z něj muzikant .....
Tož, je to na každém .......
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

starypard píše: 1.11.2025 12:47 Nu, a jakej je z něj muzikant .....
No kytarista je asi slusnej, ale proc se proboha zivyho s**e do zpevu?! (vcerejsi nahodny zachyt koncertu Lucie na CT Art, po 5 minutach jsem to musel prepnout).
Hraju výhradně na šrot.
Pawlik

Příspěvek od Pawlik »

No tak otázkou je to "domrvení". Jak jsem napsal, zrovna basu Superstar za vrchol estetiky nepovažuji, takže tam mám hlavu taky lehce upravenou (tedy spíše více - ta původní "šaškovská čepice" o velikosti pingpongové pálky je docela hnus, takže jsem ji trochu zúžil směrem k vrcholu a doplnil lehké nesymetrické zkosení, něco podobného měla ke konci osmdesátek tuším Aria) , další změny byly spíše z nutnosti a vyplynuly z "funkčních" úprav.
Čest má v politice své hrdé místo hned v první řadě.
Proto zpravidla už zpočátku dojde úhony.
(Hynce Ptáček z Pirkštejna - apokryf)
Mám uši, hlavu i zkušenosti. Ale NEMÁM patent na rozum.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“