Predator píše:Ak by sme sa vrátili k pôvodnej téme, MA sériu (konkrétne 50W hlavu do origo Marshall 2x12 boxu) som počul minule na jednej akcii a veľké sklamanie ... Huhlalo to, nebolo to zrozumiteľné, chýbala konkrétnosť, napriek dosť hrubej sade strún na použitej gitare to hralo blatovo ... Celkový dojem z toho šiel asi taký, akoby tam boli zdôraznené tie nesprávne frekvenčné pásma, a EQ s tým nespravil nič moc. Zliate, rozmazané, blatové, nezrozumiteľné, basa s bicími a doprovodnou gitarou zjedli ten Marshall na večeru. Čakal som aspoň takú úroveň ako Valveking či Bugera (a vzhľadom na značku aj viac), ale bol som sklamaný. Toto nie ... možno by to však šlo poladiť cez EQ zapichnutý do slučky.
Mám s tím aparátem úplně stejné zkušenosti. Jen jsem si na to mohl zahrát sám...
Bummer píše:Teď je prý nějaká nová série těchhle Marshallů - sice nevím moc, co si pod tím představit, ale prý jsou "revoiced". Mám to od Roba Chapperse z diskuse na Trubce:
Rob Chappers píše:Yeah they were all recalled and re-voiced, they now have more gain at lower volumes.
Tak nevím, jestli se to týká jen toho gainu nebo jestli se nějak změnil i zvuk...
Jestli to je jen o gainu, tak to bohužel nijak nepomůže
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
Ja si ale aj tak myslím, že po miernej úprave by to nemuselo byť zlé ... "Blato" v zvuku je vlastne nadmiera basových frekvencií púšťaných do skreslenia, potom sa zvuk hltí a je nečitateľný. Principiálne by teda stačilo dať za prvý stupeň o niečo menší väzobný kondenzátor a trochu mu zmenšiť katódový odpor (čo zväčší zosilnenie), a bolo by to tam ... Zvuk by pekne sledoval detaily hry a bol by pekne čitateľný bez zašpinenia v spodnej časti spektra. A po takejto úprave by to malo ešte jeden benefit - skreslenie by sa navonok svojou farbou nejak podstatne nezmenilo ani citeľne nezväčšilo, ale hráčovi by sa na to hralo o hodne ľahšie, zvuk by "poslúchal", išiel pekne "za rukou" pri zachovaní klasickej marshallskej farby ...