Jak se komu na co hraje
Pravidla fóra
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jak se komu na co hraje
Za to PRS by se už dalo koupit nějaké auto ne ? 
Tak já mám třeba japonskýho Fendera Stratocastera, levnější řadu Squier Series (má to normalně na hlavě nápis Fender, ale tam co je jinak malý nápis Contour Body, je Squier Series) z ranných 90. let, a ta má krk nelakovaný, jen olejovaný. Asi z ekonomických důvodů, ale hraje se na to bezvadně. Samozřejmě, zespoda je od palce za ta léta pěkně zašedlý, přesně jako na těch relic kouscích.woro90-1 píše:Ale je, z boku (samozřejmě záleží na tom, jak drsný je to relic)bazmekgrat píše:no ale teraz tam nieje
Nevšiml jsem si. Díky. Ten top je opravdu nádherný.bazmekgrat píše: elektricke-kytary/na-co-hrajete-t1554-920.html#p399317
Já přešel ze strata, který byl pohodlný na SG. Gibson SG byl můj sen a tak jsem si ho pořídil. Musím přiznat, že mi chvíli trvalo, než jsem si zvykl na tvar krku u SG. Teď bych se už zpátky nevracel. eSGéčko mi přirostlo k tělu a je i lehčí, než byl ten strat. Měl jsem v ruce i tele, LP, nějakou rychlopalnou Ibanez se šíleně tenkým krkem, ale nejlepší a nejuniverzálnější mi přijdou ty straty. 
Gibson SG-SFWCH
kombo: Roland Cube
Boss LS2, Boss AC3,Blackstar HT Dual,
Digitech Multi Chorus, EHX - Freeze Retainer,Morpheus Capo
Vysílačka: Line 6 Relay g30
kombo: Roland Cube
Boss LS2, Boss AC3,Blackstar HT Dual,
Digitech Multi Chorus, EHX - Freeze Retainer,Morpheus Capo
Vysílačka: Line 6 Relay g30
Mne nejvic sedi fendery.Maji pro me pohodlnejsi krky, nez LP a SG.I tvarove a zvukove se mne libi vic.Nejradsi mam tvar a la jazzmaster a jaguar.Diky offset body je to podle me uplne nejpohodlnejsi kytara na hrani v sede.A taky je super, ze ma zaoblenou hranu pod pravou rukou(coz ma i stratocaster,ale telecaster ne).Takovy SG se mne nelibi tvarove vubec a LP neni spatny,ale prijde mne takovy maly (k me velikosti) a ma presne tu pro me neprijemnou hranu.Firebird se mne libi,ale co jsem ho zkousel tak se mne proste porad prevazoval a padal na hlavu.Vecka,explorery a podobny metal kytary s ostryma hranama se mne nelibi vubec.
http://bandzone.cz/argonaut
Fender Jazzmaster Classic Player, Squier Telecaster CV 50, Orange Tiny Terror, Orange PPC212, Orange Crush 15R
Fender Jazzmaster Classic Player, Squier Telecaster CV 50, Orange Tiny Terror, Orange PPC212, Orange Crush 15R
na tom prs je ta ostra hrana jeste horsi nez na LP. ted jsem nedavno na LP hral cely den a nebylo to tak spatne
jenom jsem si ji musel dat trochu niz nez si kytaru davam normalne, jinak pohoda. 50s i 60s krk.
Mně se hraje nejlíp na LP a SG, ale ostatní tvary mi taky nijak nevaděj(snad krome Exploreru).
jeste jsem si vzpomel ze hrozne dobre se mi hralo na ten dimebaguv dean cadillac - ackoliv jsem cekal ze se na to bude hrat blbe, je to perfektne vyvazene a ta kytara sla dobre do ruky.
EDIT: byl to dean ML, nevim proc ale mam to zafixovane pod nazvem cadillac ML.
EDIT: byl to dean ML, nevim proc ale mam to zafixovane pod nazvem cadillac ML.
Naposledy upravil(a) Kinx dne 16.02.2011 19:38, celkem upraveno 2 x.
Myslíš razorback nebo ML spíš ne ? 
Ja si myslím, že tvar nie je až tak dôležitý. U mňa je najväčšími faktormi na pocite hry krk a menzura.
Pri rozdiele v menzurách na Stratocasteri sa mi lepšie hrá s nylonovým brnkátkom a na LP s tortexom.
Les Paul má jednu nevýhodu a to je ťažká dostupnosť k 22. pražcu.
V tomto ma zaujal tvar Les Paul Jr. Double Cut. Vyzerá to pohodlnú dostupnosť po celom hmatníku.
Pri rozdiele v menzurách na Stratocasteri sa mi lepšie hrá s nylonovým brnkátkom a na LP s tortexom.
V tomto ma zaujal tvar Les Paul Jr. Double Cut. Vyzerá to pohodlnú dostupnosť po celom hmatníku.
FENDER Classic 50s Stratocaster, Les Paul Standard
VOX AC4 TV Head | SMRČKA FUZZ | CryBaby Classic | Monster Cables
Dean Markley .10 .13 .15 .26 .32 .38 | Joe Perry Boneyard Slide
VOX AC4 TV Head | SMRČKA FUZZ | CryBaby Classic | Monster Cables
Dean Markley .10 .13 .15 .26 .32 .38 | Joe Perry Boneyard Slide
Jo, věřím, že se to drží dobře, ale už to není LP(nesnáším pseudo tvary).mirko píše:
Dokud je to vintage LP design z 50's tak bych to pseudotvarem nenazyvalJ.Page píše:Jo, věřím, že se to drží dobře, ale už to není LP(nesnáším pseudo tvary).mirko píše:
- Red Bull
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Kytara, na kterou se hrálo nejlépe mě osobně je Parker NiteFly SA. Naprostá dokonalost.
"MOJO" kills modern music...
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
-
Halfordek
Tvar je nepřímo důležitý kvůli vyvážení kytary (aby nepřepadávala na hlavu) a taky kvůli pohodlnému položení pravačky. To te napadne jako první,zkoušíš-li po sobe Včko a Deanku třebamirko píše:Ja si myslím, že tvar nie je až tak dôležitý. U mňa je najväčšími faktormi na pocite hry krk a menzura.
-
woro90-1
Jakákoli Fly snad nemůže nikomu být nepohodlná, ten tvar je úžasný - pohodlný, nikde nepřekáží, dostaneš se až za hmatník a vyvážení sedí perfektně. Nádhera. Jen jsem z toho měl už zmíněný pocit křehkosti, tyhle kytary jsou úžasně lehké.Red Bull píše:Kytara, na kterou se hrálo nejlépe mě osobně je Parker NiteFly SA. Naprostá dokonalost.
jj nesnášim lehký kytary, musim kytaru cejtit na těle jinak se mi nehraje dobřeworo90-1 píše:Jakákoli Fly snad nemůže nikomu být nepohodlná, ten tvar je úžasný - pohodlný, nikde nepřekáží, dostaneš se až za hmatník a vyvážení sedí perfektně. Nádhera. Jen jsem z toho měl už zmíněný pocit křehkosti, tyhle kytary jsou úžasně lehké.Red Bull píše:Kytara, na kterou se hrálo nejlépe mě osobně je Parker NiteFly SA. Naprostá dokonalost.
Epiphone Firebird VII, Blade Delta Classic (Telecaster), Hughes and Kettner ATTAX 100, Wah-Volume Michalík a spousta kravinek k tomu!
- Red Bull
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Sice je lehká, to by mi tolik nevadilo, ale hlavně tělo je pohodlně velké. Například S470 na mě vypadala jako hračka, protože tělo prostě působilo velmi drobným dojmem Parker má co do plochy dřeva dost a to se mi líbí.woro90-1 píše:Jakákoli Fly snad nemůže nikomu být nepohodlná, ten tvar je úžasný - pohodlný, nikde nepřekáží, dostaneš se až za hmatník a vyvážení sedí perfektně. Nádhera. Jen jsem z toho měl už zmíněný pocit křehkosti, tyhle kytary jsou úžasně lehké.Red Bull píše:Kytara, na kterou se hrálo nejlépe mě osobně je Parker NiteFly SA. Naprostá dokonalost.
"MOJO" kills modern music...
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Tak teda křehkost je to poslední, co by mě napadlo, když bych měl tuhle kytaru z tolika "kosmických" materiálů v ruceworo90-1 píše:Jakákoli Fly snad nemůže nikomu být nepohodlná, ten tvar je úžasný - pohodlný, nikde nepřekáží, dostaneš se až za hmatník a vyvážení sedí perfektně. Nádhera. Jen jsem z toho měl už zmíněný pocit křehkosti, tyhle kytary jsou úžasně lehké.Red Bull píše:Kytara, na kterou se hrálo nejlépe mě osobně je Parker NiteFly SA. Naprostá dokonalost.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
-
woro90-1
Ani ibanezka by se mi v ruce učitě nerozsypala, vím co tyhle potvory všechno vydrží, jen ten divný, naprosto iracionální pocit 
Mně osobně se nejlépe hraje ( stylem držení ) na LP.
Hagstrom Isabella, Prudencio Saez Mod 2
A klarinet Selmer
Tenor sax Keilwerth
A klarinet Selmer
Tenor sax Keilwerth