Správná výška tonu?

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Re: Správná výška tonu?

Příspěvek od Monikad »

dave, vím že se ptáš te´d kkajdy, nicméně té diplomatky se neboj. Zní dobře. Víc jak 20 let mých zkušeností na bubíncích nízké střední i vyšší kategorie mě v tom stále utvrzuje :wink:

Struník na bubínku má smysl kupovat jiný než továrně dodávaný až ve chvíli, kdy máš už maximum zvuku vymakaného z volby blan a jejich ladění a když už to prostě výš vylepšit nelze. pak to můžeš ještě kousek vylepšit struníkem, ovšem chce to preciznost v ladění.

Znám běžně týpky, co se vytahují, že dali pětikilo za nový struník, ale přitom mají bubínek za tisícovku, blánu polepenou izolačkou a mezi struníkem a rezo blánou mají zastrčený tácek od piva, aby to tolik nechrastilo!! Takový týpek kdyby za to pětikilo pozval kapelu na pár piv, když ž si neumí opatřit alespon dobrou blánu a naladit, udělá líp!! V takovém případě je to o tom házení perel sviňkám!! vyhozený prachy... :evil:
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
Dave245
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dave245 »

Monikad píše:
Dave245 píše: ....co taková Remo Ambassador X.. Taky by nemusela byt špatná, Jinak jak tady zmiňovala Kajda tak k REMO Ambassador Hazy dobře zní s vrchní blánou pinstripe jak se píše.. :wink:
A´t se v tom neztratíme a nepleteme jablka s hruškama.... mluvili jsme o snare rezonančce s tou kajdinou HAZY Ambassadorkou. To bych pak zásadně NEDOPORUČILA navrch dávat PIN STRIPE!!!! ta je na bubínku hrozně špatná ( jak pískovaná, tak ještě hůř čirá).
Na tomech zní skvěle, ale na snare nebrat!!! na snare si dej navrch třeba tu Eperor, nebo Emperor X, Ambassador nebo třeba Power Stroke jakéhokoliv čísla...... vše samozřejmě na bubínku v písku!!

Tu AMBASSADOR X ozkoušenou nemám ale myslím že by to mhl bý i fajn zvuk. Sama o tom začnu přemýšlet :wink:
Právě přemýšlím.. našlo mě to v obchodě, jako novinku :wink: . Nakonec asi použiju u snare jako rezonanční blánu Remo Diplomat a vrchní Remo Ambassador X pískovanou, ikdyž nvm jestli je to dobrý nápad, protože je jednovrstvá.. :roll:
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Dave245 píše:Právě přemýšlím.. našlo mě to v obchodě, jako novinku :wink: . Nakonec asi použiju u snare jako rezonanční blánu Remo Diplomat a vrchní Remo Ambassador X pískovanou, ikdyž nvm jestli je to dobrý nápad, protože je jednovrstvá.. :roll:
To by mohla být dobrá volba!! ta Emperor X je sice jednovrstvá, ale má vyztužený střed, tedy ty nežádoucí přezvuky, co by třeba tvůj bubínek mohl mít, to do jisté míry pochytá a zatlumí. :wink:
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
Dave245
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dave245 »

Monikad píše:dave, vím že se ptáš te´d kkajdy, nicméně té diplomatky se neboj. Zní dobře. Víc jak 20 let mých zkušeností na bubíncích nízké střední i vyšší kategorie mě v tom stále utvrzuje :wink:

Struník na bubínku má smysl kupovat jiný než továrně dodávaný až ve chvíli, kdy máš už maximum zvuku vymakaného z volby blan a jejich ladění a když už to prostě výš vylepšit nelze. pak to můžeš ještě kousek vylepšit struníkem, ovšem chce to preciznost v ladění.

Znám běžně týpky, co se vytahují, že dali pětikilo za nový struník, ale přitom mají bubínek za tisícovku, blánu polepenou izolačkou a mezi struníkem a rezo blánou mají zastrčený tácek od piva, aby to tolik nechrastilo!! Takový týpek kdyby za to pětikilo pozval kapelu na pár piv, když ž si neumí opatřit alespon dobrou blánu a naladit, udělá líp!! V takovém případě je to o tom házení perel sviňkám!! vyhozený prachy... :evil:
Rozumím... Myslel jsem to spíše tak, jestli ty tovární struníky nejsou něco, jako ty převozní blány :wink:
Dave245
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dave245 »

Monikad píše:
Dave245 píše:Právě přemýšlím.. našlo mě to v obchodě, jako novinku :wink: . Nakonec asi použiju u snare jako rezonanční blánu Remo Diplomat a vrchní Remo Ambassador X pískovanou, ikdyž nvm jestli je to dobrý nápad, protože je jednovrstvá.. :roll:
To by mohla být dobrá volba!! ta Emperor X je sice jednovrstvá, ale má vyztužený střed, tedy ty nežádoucí přezvuky, co by třeba tvůj bubínek mohl mít, to do jisté míry pochytá a zatlumí. :wink:
To by bylo asi nejlepší, jak říkáš.. :wink: . Mimochodem, kde jsi vyčetla nebo jak víš, že má vytlumený střed :roll:
Kajda
Rádce

Příspěvek od Kajda »

Monikad píše:
Dave245 píše: ....co taková Remo Ambassador X.. Taky by nemusela byt špatná, Jinak jak tady zmiňovala Kajda tak k REMO Ambassador Hazy dobře zní s vrchní blánou pinstripe jak se píše.. :wink:
A´t se v tom neztratíme a nepleteme jablka s hruškama.... mluvili jsme o snare rezonančce s tou kajdinou HAZY Ambassadorkou. To bych pak zásadně NEDOPORUČILA navrch dávat PIN STRIPE!!!! ta je na bubínku hrozně špatná ( jak pískovaná, tak ještě hůř čirá).
Na tomech zní skvěle, ale na snare nebrat!!! na snare si dej navrch třeba tu Eperor, nebo Emperor X, Ambassador nebo třeba Power Stroke jakéhokoliv čísla...... vše samozřejmě na bubínku v písku!!

Tu AMBASSADOR X ozkoušenou nemám ale myslím že by to mhl bý i fajn zvuk. Sama o tom začnu přemýšlet :wink:
Přesně, začíná to být nepřehledný ... zkusím to tedy shrnout :wink:

Na tomy a na kotel: vrchní buď Remo Emperor, nebo Remo Pinstripe (nebo samozřejmě jakoukoliv jinou, my jsme Ti popsaly jen své zkušenosti), spodní Remo Ambassador ... vše čiré.
Na kopák třeba tu Remo PWS3
Na bubínek: vrchní Remo Ambassador, Control Sound, Ambassador X, Powerstroke (ta ale trochu zabíjí zvuk na levnějších bubínkách), nebo ..... všechny v pískované verzi. A jako spodní buď tu Ambassador snare hazy http://www.drumcenter.cz/eshop/rez-amba ... 22374.html, nebo Remo Diplomat, nebo některou z Evans hazy http://www.drumcenter.cz/eshop/g-side-h ... 22368.html (dole máš i popsané rozdíly mezi H200, H300, H500)

A pak máš samozřejmě na výběr plno blan i od jiných značek. Ale s Mončou máme zkušenosti s blánamy značky Remo :wink:
Mapex Orion, Paiste 2002, double Mapex Falcon
Kajda
Rádce

Příspěvek od Kajda »

Vy jste mezitím naťukali několik příspěvků, než já stihla napsat ten svůj :D
Dave, jak dlouho hraješ na bicí, zkoušíš s nějakou kapelou (jen mě to zajímá kvůli stylu muziky, kterou buď hraješ, nebo by jsi chtěl hrát)? Časem bych asi uvažovala o výměně bubínku, dneska seženeš i kolem 3 - 4 000,- vynikající bubínek z druhé ruky, případně nový Mapex MPX (bude lepší, než ten, co máš u soupravy, ale volila bych raději variantu nákupu z druhé ruky, tam se dostaneš o pár levelů výš). Bubínek bývá nejslabší článek levnějších souprav. A když se s kapelou jezdí hrát někam, kam si nemusíš brát celé své bubny, vezmeš si s sebou většinou bubínek, činely, šlapku, případně stoličku. A vůbec, zvuk bubínku dělá prostě strašně moc, hraješ na něj víc, než na přechody :wink:

To jsem teď ale asi dost předeběhla a hlavně odbočila do OT, pardon :wink:
Naposledy upravil(a) Kajda dne 14.03.2011 13:07, celkem upraveno 1 x.
Dave245
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dave245 »

Kajda píše:
Monikad píše:

Přesně, začíná to být nepřehledný ... zkusím to tedy shrnout :wink:

Na tomy a na kotel: vrchní buď Remo Emperor, nebo Remo Pinstripe (nebo samozřejmě jakoukoliv jinou, my jsme Ti popsaly jen své zkušenosti), spodní Remo Ambassador ... vše čiré.
Na kopák třeba tu Remo PWS3
Na bubínek: vrchní Remo Ambassador, Control Sound, Ambassador X, Powerstroke (ta ale trochu zabíjí zvuk na levnějších bubínkách), nebo ..... všechny v pískované verzi. A jako spodní buď tu Ambassador snare hazy http://www.drumcenter.cz/eshop/rez-amba ... 22374.html, nebo Remo Diplomat, nebo některou z Evans hazy http://www.drumcenter.cz/eshop/g-side-h ... 22368.html (dole máš i popsané rozdíly mezi H200, H300, H500)

A pak máš samozřejmě na výběr plno blan i od jiných značek. Ale s Mončou máme zkušenosti s blánamy značky Remo :wink:
Děkuji za stručné shrnutí :-)
Určitě také preferuji Remo, co vím od ostatních a samozdřejmě od vás..Jinak teda souhlasím , na tomy a kotel vrhcní Remo emperor a na spodní Remo Ambassador..vše čiré. Na snare tentokrát skusím na spodní Remo Diplomat a na vrchní Remo Ambassador X. :-) A příště zase budu experimentovat a zkusím zase něco jiného :-)
Dave245
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dave245 »

Kajda píše:Vy jste mezitím naťukali několik příspěvků, než já stihla napsat ten svůj :D
Dave, jak dlouho hraješ na bicí, zkoušíš s nějakou kapelou (jen mě to zajímá kvůli stylu muziky, kterou buď hraješ, nebo by jsi chtěl hrát)? Časem bych asi uvažovala o výměně bubínku, dneska seženeš i kolem 3 - 4 000,- vynikající bubínek z druhé ruky, případně nový Mapex MPX (bude lepší, než ten, co máš u soupravy, ale volila bych raději variantu nákupu z druhé ruky, tam se dostaneš o pár levelů výš). Bubínek bývá nejslabší článek levnějších souprav. A když se s kapelou jezdí hrát někam, kam si nemusíš brát celé své bubny, vezmeš si s sebou většinou bubínek, činely, šlapku, případně stoličku. A vůbec, zvuk bubínku dělá prostě strašně moc, hraješ na něj víc, než na přechody :wink:

To jsem teď ale asi dost předeběhla a hlavně odbočila do OT, pardon :wink:
Né v pořádku :wink:
Takhle: Na bicí hraji tak 3 měsíce, jenže teď jsem si sehnal učitela a chodím na soukromo. Od září už nastoupím normálně :-) . Jinak jsem rád, že jsem to udělal pač cítím i za asi 3 hodiny co jsem tam byl obrovský pokrok. Jinak patřím k těm co vemou něco do ruky a umí na to zahrát.(nechci se ale nějak chválit) Taky jsem to teď dostal potvrzene od toho učitele ;). Kapelu jsme teď prakticky založili , hrajeme takový punk-rock, punk pop, rock , alternative rock,. Něco od skupin,.. teďkaj skouším složit i něco vlastního. Jinak s tím bubínkem souhlasím, jen se bojím, aby ten dotyčný mi něco nenapovídal a nakonec to nebyla pravda. Jinak určitě bych do toho šel :-) . Souhlasím že je snare dost důležitý a že u souprav ty snare nejsou nic moc. Taky jsem už uvažoval časem že si určitě nějaký pořídím. Zatím ještě ale tedy nvm, jestli z té druhé ruky nebo nový.. Ty bys něco měla ; ? :wink:
Kajda
Rádce

Příspěvek od Kajda »

Dave245 píše:Děkuji za stručné shrnutí :-)
Určitě také preferuji Remo, co vím od ostatních a samozdřejmě od vás..Jinak teda souhlasím , na tomy a kotel vrhcní Remo emperor a na spodní Remo Ambassador..vše čiré. Na snare tentokrát skusím na spodní Remo Diplomat a na vrchní Remo Ambassador X. :-) A příště zase budu experimentovat a zkusím zase něco jiného :-)
Není zač :wink: Krásně jsi to vyřešil :!: :)
Ještě k těm Diplomatkám ... pozor, ať si na bubínek koupíš tu s označením pro snare http://www.drumcenter.cz/eshop/rez-dipl ... 22377.html ... mají ještě http://www.drumcenter.cz/eshop/rez-dipl ... 22125.html ... ale jak velký rozdíl, kromě ceny, v nich je, to netuším (dle popisu nejde žádný vyčíst) :shock:
Kajda
Rádce

Příspěvek od Kajda »

Dave245 píše:Souhlasím že je snare dost důležitý a že u souprav ty snare nejsou nic moc. Taky jsem už uvažoval časem že si určitě nějaký pořídím. Zatím ještě ale tedy nvm, jestli z té druhé ruky nebo nový.. Ty bys něco měla ; ? :wink:
Já žádný volný nemám, ale až budeš mít potřebu bubínek měnit, založ tady téma a určitě Ti poradíme, navrhneme, zavrhneme a tak :D
Dave245
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dave245 »

Kajda píše:
Dave245 píše:Děkuji za stručné shrnutí :-)
Není zač :wink: Krásně jsi to vyřešil :!: :)
Ještě k těm Diplomatkám ... pozor, ať si na bubínek koupíš tu s označením pro snare http://www.drumcenter.cz/eshop/rez-dipl ... 22377.html ... mají ještě http://www.drumcenter.cz/eshop/rez-dipl ... 22125.html ... ale jak velký rozdíl, kromě ceny, v nich je, to netuším (dle popisu nejde žádný vyčíst) :shock:
Hm.. :shock:
A co tahle http://www.audiotek.cz/product-21950-re ... -bd0314-00 :?:
Dave245
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dave245 »

Já žádný volný nemám, ale až budeš mít potřebu bubínek měnit, založ tady téma a určitě Ti poradíme, navrhneme, zavrhneme a tak :D[/quote]

Děkuji, už se těším teĎ :D :wink: určiťe hned založím, jak na to budu mít peníze.. :wink: . Když už jsme tak u toho, zbydou mě nějaké ty penízea za ,,chvíli si vydělám další, jelikož mám celoroční brigádu'' . Mám tu soupravu co jsem tady posílal v odkaze, tak přemýšlím do čeho investovat první. Jestli Do Dvojšlapky, pač tahle se mi už nějak nezdá... Nebo do pohodlnější židličky, nebo do činelů...Zatím mám Crash, ride a hajtku, všechno Paiste 201 Bronze.. tak nvm no.. :roll:

Jinak promiňte asi to sem zrovna moc nepatří.. :)
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Děkuju Kajdě, že to tak krásně vše shrnula...zjednoduším to: jsme obě z jednoho města, obě baštíme bubny, obě máme určité zkušenosti z různých souborů...... a jak zde názorně (zase opět) vidím, jsme i na "stejné vlně"!!! 8) To co tady KAJDA napsala klidně podepíšu i jako svůj názor!! nemá cenu opisovat de fakto totéž.
jen doplněk: když budeš investovat, tak bych v první řadě kpovala HRACÍ blány (hlavně na kopák a bubínek)dle své úvahy (když se budeš držet doporučení, jen dobře, když ne, tak třeba najdeš také něco fajn a nebo budeš zklamán..), za druhé bych se poohlídla v bazaru po nějakém lepším bubínk z druhé ruky!
teprve až za třetí bych investovala do sponích blan. ty ovlivní zvuk asi nejméně a pokud tvé hraní je teprve v začátcích, jako rezo vystačíš s velmi dobrým výsledkem i s těmi převozkami!! :idea:
Přednější je třeba solidní činelový park nebo trochu stabilní mechanika!! na rozvrzané nestabilní stoličce a s nespolehlivým pedálem se toho moc nenaučíš...o ostatním ani nemluvě. :wink:
V každém případě, Dave, nezapomínej na to hlavní, a to je pravidelné cvičení a učení se nového..... nákupy, upgrade i tunění soupravy ber jako druhou kolej..... :wink:

DAVE, přeju hodně zdaru, nervů času a plechový zadek...hlavně v začátcích!! :twisted:
Dave245
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dave245 »

Děkuji moc..
Potřebuji ale ještě pár rad, nebudu zbytečně zakládat nové téma, nebo esi to vadí a nemůže to tu být, klidně založím. Ohledně těch blan, asi teda nakonec jak doporučuješ koupim hrací, a rezonanční nechám ty převozovky. Ohledně toho bubínku..Podle mě by bylo lepší prozatím si vystačit s tímhle a první koupit Pedál, stoličku a nějaké činely. Ovšem vyjde mě to tak na 1 věc z toho, buď koupim dvojšlapku,. Díval jsem se na ceny, záleží jak která, nechal bych si od vás doporučit, myslím že kolem těch 7000kč by se dala nějaká..a nebo si kupim židličku a nějaký ty činely. OVšem co první, co je důležitější :?: :shock: V tomhle váhám... :roll:
Kajda
Rádce

Příspěvek od Kajda »

Budu teď mluvit za sebe, co bych udělala na Tvém místě: (po těch blánách samozřejmě)
nejdříve bych zainvestovala do dvoušlapky, do stoličky (mikroplyš, motosedák, šroubovice ... cca 3 000,-). Dokud nekoncertuješ s kapelou, tak Ti ten bubínek i činely vystačí ... takže to bych nechala až na druhou várku ;-) U činelů je taky výhoda, že je můžeš kupovat postupně.
Dave245
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dave245 »

Kajda píše:Budu teď mluvit za sebe, co bych udělala na Tvém místě: (po těch blánách samozřejmě)
nejdříve bych zainvestovala do dvoušlapky, do stoličky (mikroplyš, motosedák, šroubovice ... cca 3 000,-). Dokud nekoncertuješ s kapelou, tak Ti ten bubínek i činely vystačí ... takže to bych nechala až na druhou várku ;-) U činelů je taky výhoda, že je můžeš kupovat postupně.
Taky jsem právě si říkal že mi to stačí ten bubínek, důležitější je ta dvoušlapka, pač ta základní co k tomu byla, tak ted uz se s ni strasne špatně hraje.. Když už jsme u toho, jakou dvoušlapku by si mi doporučila, jestli se můžu zeptat, v tomhlo vbc nejsem znalý jestlý pevný převod, řetězový a další věci.. :roll:
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Rád bych se zeptal taky na ěnco ohledně těch blan...
Ambassadorky se vyrábějí tři varianty (možná víc, ale zajímají mě právě tyto tři)
coated - pískovaná - síla 10 mil
clear - čirá - síla 7 mil
hazy - síla 3 mil

že pískovaná se používá zejména navrch snaru a hazy jako rezonanční na snare je mi jasné.
Ale když se o tomech řekne "dolů dej čirou ambassadorku", myslí se která tloušťka? 7 nebo 3?
Na snare se dolů dává tenká, aby mohla vyniknout dynamika struníku. Jak je to s tomy?
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Moleek píše:Rád bych se zeptal taky na ěnco ohledně těch blan...
Ambassadorky se vyrábějí tři varianty (možná víc, ale zajímají mě právě tyto tři)
coated - pískovaná - síla 10 mil
clear - čirá - síla 7 mil
hazy - síla 3 mil

že pískovaná se používá zejména navrch snaru a hazy jako rezonanční na snare je mi jasné.
Ale když se o tomech řekne "dolů dej čirou ambassadorku", myslí se která tloušťka? 7 nebo 3?
Na snare se dolů dává tenká, aby mohla vyniknout dynamika struníku. Jak je to s tomy?

Dej tam kteroukoliv ČIROU ať už z těchto, nebo Diplomat... a nebo třeba jinou od konkurenčních firem. Ono mezi námi, tu tloušťku v těch zlomcích milimetru okem nepoznáš a i kdyby si měl absolutní sluch, tak na soupravách, které máme my obyčejní smrtelníci a nadšení hráči k dispozici, to ani uchem tolik nepoznáš :)
každopádně z praktického důvodu bych na tomy a kotle nevolila tu nejtenší, ale spíše tu klasickou... pro mě tedy Diplomat. Ale to opravdu pro pocit a pro "větší" trvanlivost při nechtěném rozbití při manipulaci....

Ono už to zaznělo i v jiných diskuzích. Zvuk bubnu tvoří v první řadě hrací blána (dobrý výběr a ještě lepší naladění) a k tomu sladění i rezonančky! Méně už její výběr a třeba i materiál korpusu. Já třeba na tomech i kotlích používám se slušným úspěchem i převozní blány, které bych jinak asi vyhodila. :wink:

A ještě technická k tomu tvému členění Ambassador blan. COATED, tedy písková, CLEAR tedy to samé ale bez pískovaného povrchu, a to tvé "hazy" je správně CLEAR HAZY, neboť je taktéž čirá, jen tenčí 8)
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Dave245 píše:Děkuji moc..
Potřebuji ale ještě pár rad, ...... Díval jsem se na ceny, záleží jak která, nechal bych si od vás doporučit, myslím že kolem těch 7000kč by se dala nějaká..a nebo si kupim židličku a nějaký ty činely. OVšem co první, co je důležitější :?: :shock: V tomhle váhám... :roll:
Souhlasím s radou Kajdy (sakra já fakt nejsem její "ségra", nebo nějak nekopčím či nelezu do zadku.....prostě mám svoji hlavu, ale stejné názory), tedy první investice v tvé situaci vůbec, by měl být ten dvojpedál. Správně si pochopil, že dobrý dvojpedál nekoupíš pod 5 táců..... já bych určitě mohla doporučit (a díky reklamním výhodám s dealerem bych i měla, což mě ale nijak v mých radách neomezuje) Gibraltar 9611 http://www.bici.cz/Bici/Hardware/Pedaly ... Gibraltar/ a to v jakékoliv variantě převodu. S tím se vlezeš do tvé hranice pod 7 tisíc bohatě!!
levnější, ale ne v o moc horší variantě je ještě bratelný model o level níže , tedy 6611. Pochopitelně je to investice na dlouhou dobu, tedy 9611ka je pochopitelně parádnější a má velký uživatelský komfort nastavení, což je spolu s kvalitou provedení a materiálem, to nejdůležitější na tomto kusu nádobíčka :wink:
Hezké kousky pedálů a přitom za slušné ceny nalezneš ale i v nabídkách jiných firem... TAMA PEARL, MAPEX...tam všude najdeš modely které ti vyhoví, ale já se v nich tolik nevyznám. na ty nejluxusnější kousky od DW, YAMAHY, atd... asi nemá smysl koukat, to je cenou někde hodně jinde :roll:

Co se týče stoličky, tak ta by měla být jako druhá nutná investice. Konečně se také neshodnu s kolegyňkkou v tom, že třeba mému zadečku nějak nevadí koženka a přímo nesnáším tvar motosedáku, nebo třeba i nějaká opěrátka :wink: Snad jen ta šroubovice v nastavení výšky je hodně účelná, pokud skutečně nastavuješ vyšší posed. Já sedím na nejspodnějším možném nastavení běžných bubenických seslí, tedy to neřeším a mám "tamáckou" židli za nějakých 1800,-Kč!

Doporučení na výběr stoličky?? Opět v poměru cena/užitek zkus skouknout TAMA, MAPEX...do jisté míry i třeba GIBRALTAR..... :wink:
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“