Lampová hlava 5/3 W s EL84

Stavba a úpravy zesilovačů, reproboxů či komb
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Lampová hlava 5/3 W s EL84

Příspěvek od core88 »

rudie píše:Našel jsem starej cuprextit ještě na bakelitu....tak jsem si z něj vyřezal univerzalní plošnák na preamp a koncák a na zdroj.....
K šasi powertrafa jsem přišrouboval patici na tu EZ80.

Nějaké další fotky z práce:
hele to stou usměrnovačkou neni zrovna dobrej nápad . dej jí rači na šasi nebo nebo to nějak pořádně zajisti proti případnýmu dotknutí rukou. jinak to máš zatim pěkný . jen malou OT . udělej si na rajčeti nebo někde jinde profil a tam dávej fotky tady to prohlížení je naprd a taky to zasí*á forum.
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso
Obrázek
rudie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rudie »

core88 píše:
rudie píše:Našel jsem starej cuprextit ještě na bakelitu....tak jsem si z něj vyřezal univerzalní plošnák na preamp a koncák a na zdroj.....

hele to stou usměrnovačkou neni zrovna dobrej nápad . dej jí rači na šasi nebo nebo to nějak pořádně zajisti proti případnýmu dotknutí rukou. jinak to máš zatim pěkný . jen malou OT . udělej si na rajčeti nebo někde jinde profil a tam dávej fotky tady to prohlížení je naprd a taky to zasí*á forum.
Ta konstrkuce trafa je normálně přišroubována k šasi spolu s ochroanym zelenožoutym vodičem...Myslím, že tak by to mělo byt ok....akorát ty vývody zespod patice zaizoluju stahovací bužírkou jde o to že je to stara bakelitova patice z radia v e ktere bylo magicke oko a ona má pod tou paticí plíšek do L a je tam díra na šroubek, proto jsem využil tu konstrukci trafa...Ten zesilovač pak bude v dřevě a zepředu bude mřížka, takže nebude hrozit, že bych se toho dotknul....

EDIT: založil jsem na to rajče:) fotky ZDE
CUSTOM TELECASTER NAVRÁTIL..VintageModifiedJaguar..Sigma-GuitarsOMM-ST..Jolana Iris..BossTU3..DOD280Comp..FulltoneFulldrive ..E.Orange Vodka&Juice..DIY FatFuzzFactory..TC SparkBoostMini..DIY Delay..VintageSmallStone..EHXCathedral..TAP Tremolo..BossDD20...MMJUZ 40W..Roland JC120H...Pearl SunFlower
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

rudie píše:
core88 píše:

Ta konstrkuce trafa je normálně přišroubována k šasi spolu s ochroanym zelenožoutym vodičem...Myslím, že tak by to mělo byt ok....akorát ty vývody zespod patice zaizoluju stahovací bužírkou jde o to že je to stara bakelitova patice z radia v e ktere bylo magicke oko a ona má pod tou paticí plíšek do L a je tam díra na šroubek, proto jsem využil tu konstrukci trafa...Ten zesilovač pak bude v dřevě a zepředu bude mřížka, takže nebude hrozit, že bych se toho dotknul....
jasný , tak si moh koupit novou keramickou patici za pade a dát to normálně na šasi takle to působí lehce zvlíštně :D pak sem koukal na to jak si tam přidělal napájecí trafo , ty elka si to dávat nemusel stačilo by normálně do šasy udělat věčí čtvercovou díru a do rohů 4 díry na uchycení , nějak takle http://stanley06.rajce.idnes.cz/St.Anle ... 130245.JPG a nemusel by si řešit izolaci drátků . jinak stou bezpečností to neni sranda . ty to třeba vý že se na to nemá šmakat ale někdo to uvidí třeba na stole se mu hrábne si a má pprákach :? .
Obrázek
rudie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rudie »

core88 píše: jasný , tak si moh koupit novou keramickou patici za pade a dát to normálně na šasi takle to působí lehce zvlíštně :D pak sem koukal na to jak si tam přidělal napájecí trafo , ty elka si to dávat nemusel stačilo by normálně do šasy udělat věčí čtvercovou díru a do rohů 4 díry na uchycení , nějak takle http://stanley06.rajce.idnes.cz/St.Anle ... 130245.JPG a nemusel by si řešit izolaci drátků . jinak stou bezpečností to neni sranda . ty to třeba vý že se na to nemá šmakat ale někdo to uvidí třeba na stole se mu hrábne si a má pprákach :? .
Mě to právě přišlo v pohodě to trafo, už to tak bylo s tema elkama když jsem to vyndal z toho radia, tak mi přišlo jednoduší, vyvrtat jen 4 díry do šasi a přišroubovat to trafo tak jak je to elko ma i zavity takže nepotřebuju matky, stejně tak ta patice u toho trafa....Pod proudem to mám jen když měřím zatím :) pak to bude v dřevě a zepředu mřížka, zezadu to asi zadělám uplně, a dovnitř dám ledky, ať to svítí :). S tou paticí, peněz bylo málo, tak jsem využil co bylo :)
CUSTOM TELECASTER NAVRÁTIL..VintageModifiedJaguar..Sigma-GuitarsOMM-ST..Jolana Iris..BossTU3..DOD280Comp..FulltoneFulldrive ..E.Orange Vodka&Juice..DIY FatFuzzFactory..TC SparkBoostMini..DIY Delay..VintageSmallStone..EHXCathedral..TAP Tremolo..BossDD20...MMJUZ 40W..Roland JC120H...Pearl SunFlower
rudie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rudie »

Tak, zdroj připevněn do šasi a usměrněno lampou, zdroj cca 355 bez zatěže.
rudie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rudie »

Je normální že mi při sepnutí standby přeletí v EZ 80 jiskra? napětí jsem měříl a vypadá to že anodové napětí je ok, tak nevim....Je to normální? nebo ji mám vyndat a dát místo ní klasický můstek?
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

rudie píše:Je normální že mi při sepnutí standby přeletí v EZ 80 jiskra? napětí jsem měříl a vypadá to že anodové napětí je ok, tak nevim....Je to normální? nebo ji mám vyndat a dát místo ní klasický můstek?
počkej jak jiskra ? jako uvnitř tý lampy ? hele jak velkej kondík máš ve zdroji co je hned za tou lampou ? nemá moc velkou kapacitu ?
Obrázek
rudie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rudie »

core88 píše:
rudie píše:Je normální že mi při sepnutí standby přeletí v EZ 80 jiskra? napětí jsem měříl a vypadá to že anodové napětí je ok, tak nevim....Je to normální? nebo ji mám vyndat a dát místo ní klasický můstek?
počkej jak jiskra ? jako uvnitř tý lampy ? hele jak velkej kondík máš ve zdroji co je hned za tou lampou ? nemá moc velkou kapacitu ?
Přesně tak uvnitř lampy...kondik je plusminus 70uf a ty dalši 47uf....Ted jsem našel jeste jeden 47 uf tak ho tam zítra dám misto te kombuinace ktera davala cca 70uF (spatne sem obednal součastky a jeden kondik mi chybel)
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

rudie píše:
core88 píše:
Přesně tak uvnitř lampy...kondik je plusminus 70uf a ty dalši 47uf....Ted jsem našel jeste jeden 47 uf tak ho tam zítra dám misto te kombuinace ktera davala cca 70uF (spatne sem obednal součastky a jeden kondik mi chybel)
jestli hned za tou lampou máš 70uF vyhlazovací kondík tak ho vyhoď za tu lampu se může dát maximálně 50uF kond . http://www.radiomuseum.org/tubes/tube_ez80.html . to jiskření při zapnutí anodovýho se děje kuli tomu že ten kondík má moc velkou kapacitu a při jeho nabíjení teče lampou moc velkej proud . a určitě to tej lampě nedělá dobře.
Obrázek
Lukus

Příspěvek od Lukus »

Jak pise core, tohle dela moc velka kapacita hned za usmernovackou. EZ81 ma povolene max 50uF, takze ho sniz. Jinak to jeste muze zpusobovat stari elektronky, to by pak pomohlo dalsi snizeni te kapacity, nebo pridani tech limitacnich odporu.
Bach LP (SD SH-1 59'/SD SH-4)
Maxon OD808 kopie
Digitech RP-55
Mmjuz mrňůz 4W, JCM800 kopie
Mesa Boogie 1x12 w/ MC90
Odpovědět

Zpět na „Aparatury“