Kombo, heavy metal, kolem 7000

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Kuliman

Re: Kombo, heavy metal

Příspěvek od Kuliman »

Fořt píše: aspoň ty první 3, bych za metal neoznačoval.
Sabati byli jedna je "zakladatelů" metalu
Ibanez Iron Label, ENGL Thunder, Blackheart, Epiphone, Yamaha, Korg, Boss, Dunlop, M-Audio, Planet Waves, ORX

Die liebe ist ein wildes tier. (Rammstein - Amour)
treet

Re: Kombo, heavy metal, kolem 7000

Příspěvek od treet »

Fořt, díky, ten efekt se mi docela zamlouvá. Zeppeliny, Sabbathy atp. nepovažuju za heavy metal snad jenom já.. to jsou podle mě typické příklady heavy metalu..
Classic Vibe 50's Telecaster + Seymour Duncan Hot Rails
Epiphone Thunderbird 4 Bass
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Sabbati ano, ale Zeppelini a Purplové? Co konkrétně od Zeppelínů je metal? Snad na první desce bych je bral jako průkopníky tohohle žánru, ale co poloakustické 2. a 3. deska? Co to reggae (Dyer Maker) na Houses of the Holy? Co Kashmir? Je to slovíčkaření, ale od čeho tu máme termín hard rock? To mi připomíná ten trapas, kdy Jethro Tull dostali Grammy jako nejlepší HM skupina. Pro mě jsou první HM desky až ty od Judas Priest, a to až spíš od jejich 2. desky (Sad Wings of Destiny § skladby jako The Ripper, Tyrant, Genocide), ale určitě už před British Steel, podle mě nepochopitelně přeceňované a označované za milník NWBHM (tím je pro mě až 1. LP Iron Maiden).
To jsme ale odbočili, sorry ...
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Ale málem bych byl zapomněl, že za HM skladbu se dá vlastně brát i takový Helter Skelter od Beatles. Tak jsem si udělal malý průzkum na YT, a že jsem našel věci:

Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“