Sabati byli jedna je "zakladatelů" metaluFořt píše: aspoň ty první 3, bych za metal neoznačoval.
Kombo, heavy metal, kolem 7000
Pravidla fóra
Re: Kombo, heavy metal
Ibanez Iron Label, ENGL Thunder, Blackheart, Epiphone, Yamaha, Korg, Boss, Dunlop, M-Audio, Planet Waves, ORX
Die liebe ist ein wildes tier. (Rammstein - Amour)
Die liebe ist ein wildes tier. (Rammstein - Amour)
Re: Kombo, heavy metal, kolem 7000
Fořt, díky, ten efekt se mi docela zamlouvá. Zeppeliny, Sabbathy atp. nepovažuju za heavy metal snad jenom já.. to jsou podle mě typické příklady heavy metalu..
Classic Vibe 50's Telecaster + Seymour Duncan Hot Rails
Epiphone Thunderbird 4 Bass
Epiphone Thunderbird 4 Bass
Sabbati ano, ale Zeppelini a Purplové? Co konkrétně od Zeppelínů je metal? Snad na první desce bych je bral jako průkopníky tohohle žánru, ale co poloakustické 2. a 3. deska? Co to reggae (Dyer Maker) na Houses of the Holy? Co Kashmir? Je to slovíčkaření, ale od čeho tu máme termín hard rock? To mi připomíná ten trapas, kdy Jethro Tull dostali Grammy jako nejlepší HM skupina. Pro mě jsou první HM desky až ty od Judas Priest, a to až spíš od jejich 2. desky (Sad Wings of Destiny § skladby jako The Ripper, Tyrant, Genocide), ale určitě už před British Steel, podle mě nepochopitelně přeceňované a označované za milník NWBHM (tím je pro mě až 1. LP Iron Maiden).
To jsme ale odbočili, sorry ...
To jsme ale odbočili, sorry ...
Ale málem bych byl zapomněl, že za HM skladbu se dá vlastně brát i takový Helter Skelter od Beatles. Tak jsem si udělal malý průzkum na YT, a že jsem našel věci: