možná.neuser boli dobrý.oni sa potom prestahovali zo slovenska tušim do švedska.kupoval som od nich pražcový drát.ešte mam doma kopu prospektov.krásne nástroje.carver píše:Pokiaľ viem, tak J. Ráž hrá už pár rokov na Neusera, ktorý síce tvarom tela vypadá podobne ako spomínaný Hohner, ale na rozdiel od neho hlavu má
http://www.neuserbasses.com/custom_bass.html
Bezhlavové basy
Pravidla fóra
-
dr.MENGELE
Re: Bezhlavové basy
preamp rocktron m axe,mesa bogie studio preamp,rocktron intelifex,marshall9100,2boxy roctron,1randall,korg pandora ,wah rocktron black cat,všetko to cez midi ovladane zoom 4040,gitary hohner a jedna zakazkova volná mutacia sgtomi iommy jay dee.atd
tesne vedľa, do Fínska
, ale dielňu majú v Modre
Mel jsem tuhle basu (B2A) docela dlouho a kupoval jsem ji prave kvuli transportu - jezdil jsem s tim stopem pres pul republiky. Mel jsem na to usity futral na zada a stopem me brali zasadne myslivci a rybari. Jedni si mysleli ze mam na zadech flintu, druzi ze jedu na ryby 
No a ted vazne: B2A nebyla prave pohodla, ma mela dost silny krk aby kvuli absenci hlavy udrzela tlak strun. Taky se levou rukou neni kde zachytit smerem doleva, najendou je ruka ve vzduchu - ale to je o zvyku
. Taky jsem mel kus z druhe ruky, takze mechanika sla hodne tezko a nekdy otocit ladicim sroubem byla fakt fuska. Nastesti zezadu ladiciho sroubu je krizovy sroub a tim to slo vzdycky 
Vyhodou bylo to ze se temer nerozladovala, mela i symetricky vystup na canon, takze ve studiu primo do pultu. Dobra byla moznost vypnout aktivni elektroniku.
Hrani v sede zas takovej problem nebyl. Zvukove myslim taky docela usla, ale ja v te dobe byl student, takze struny jsme menil max jendou za rok jenom jsem je vyvaroval. S poradnymi strunami by to hralo urcite jeste lip.
Dneska bych si koupil jako zalozni basu ktera se vsude vejde, muzu ji vozit s sebou na dovolenou nebo na koncerty pro pripad ze mi praskne struna. Jako hlavni nastroj uz asi ne. Toz tak.
No a ted vazne: B2A nebyla prave pohodla, ma mela dost silny krk aby kvuli absenci hlavy udrzela tlak strun. Taky se levou rukou neni kde zachytit smerem doleva, najendou je ruka ve vzduchu - ale to je o zvyku
Vyhodou bylo to ze se temer nerozladovala, mela i symetricky vystup na canon, takze ve studiu primo do pultu. Dobra byla moznost vypnout aktivni elektroniku.
Hrani v sede zas takovej problem nebyl. Zvukove myslim taky docela usla, ale ja v te dobe byl student, takze struny jsme menil max jendou za rok jenom jsem je vyvaroval. S poradnymi strunami by to hralo urcite jeste lip.
Dneska bych si koupil jako zalozni basu ktera se vsude vejde, muzu ji vozit s sebou na dovolenou nebo na koncerty pro pripad ze mi praskne struna. Jako hlavni nastroj uz asi ne. Toz tak.
Sterling by MusicMan Ray 35; Hartke HA3500; Fender 410 PRO SL; Korg DTR-1; BBE 382i Sonic Maximizer