epiphone lp tribute 60s vs. gibson lp studio 50 tribute

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: epiphone lp tribute 60s vs. gibson lp studio 50 tribute

Příspěvek od Nero »

Ale co když prostě těch 40 tisíc nemá? Tazatel si chce koupit kytaru za 15 až 20, dejme tomu, a je to směrodatné. Jinak bych mu radostně doporučil Gibson LP Traditional, které se mě osobně poměrně dost líbí, nebo PRS SingleCut. Ale to jsme jaksi někde jinde.

Já bych si taky rád koupil Maseratti Quadroporte, a jistě bys mi ho schválil jako kvalitní vůz (nezabývejme se osobními preferencemi), ale pokud na něj peníze nejsou, tak se leda tak můžu jít klouzat.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
grock

Příspěvek od grock »

To ses trefil- právě tady je ten rozdíl (pro mě).Po deseti letech bude z auta ojetina,ale z dobré kytary ne.Já prostě radím-půjčit nebo počkat na víc peněz.Tazatel není začátečník a předpokládám,že to s hraním už myslí vážněji,když míří mezi stř.třídu nástrojů.Ještě jinak-u nejlevnějších kytar je fuk,co si koupíš,kategorii středně drahých je nejlepší přeskočit!
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Koukám, že 16letý tazatel opravdu nemá jinou možnost, než prodat ledvinu nebo vykořis'tovat rodiče - pokud by se teda měl zařídit podle tebe. No potěš pánbů...

Přirovnání s autem nebylo použito kvůli časové trvanlivosti, ale kvůli přístupu k penězům a volbě té správné kategorie zboží.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
grock

Příspěvek od grock »

Koukám,že mi pořád nechceš rozumět.Já mu to radím právě proto,aby ušetřil.Kdybych se sám tím vždy řídil,byl bych dnes v balíku...
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
Velda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Velda »

Zajímavá diskuse... Tazatele celkem chápu. Možná víc peněz nemá, ale možná je prostě jen nechce dát. Pro někoho je kytara třeba jen jeden z koníčků a prostě do ní chce investovat jen do určité hranice. A to co chce dát - řekněme 20 tisíc - je už celkem peníz pro studenta i pro hodně pracujících. A říct že kytara za tyhle prachy není na celej život je blbost. Pokud jsi Slash, tak ti asi nevydrží, pokud hraješ v zábavový kapele nebo jen doma v obýváku, můžeš vystačit i s levnější, když bude ve své kategorii dobrá. Znám kupu takových kytaristů, mnohem starších a hlavně zkušenějších, než já. Vždycky je to otázka priorit a možností...
PRS SE Mark Tremonti Signature (+ DiMarzio Air Norton, Tone Zone), Fender Telecaster Am. Std., Fender Supersonic 22, Smrčka OD Station III TB, Dunlop Cry Baby, Zoom G3, TC Polytune Mini, Line6 Relay G30
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

grock: Problém je jinde - a to že teorie jsou teoriemi kvůli tomu, že v praxi nemusí úplně plně fungovat.

Já bych tu samozřejmě každému začátečníkovi, co si chce kupovat kytaru, (a samozřejmě i pokročilým) strašně rád radil, aby si našetřil 30 - 50 tisíc a koupil si Gibson Standard, Fender American Standard, Ibanez Prestige, PRS Custom, Caparisony, Mayonesky, G&L a já nevím jaké další prvotřídní nástroje, a samozřejmě s nimi hrál na celolampový aparát za minimálně 20 tisíc. Ano, takové rady by byly těmi nejlepšími... Zkus si ale tipnout, kolika z nich by taková rada opravdu pomohla?

Vrať se, prosím, na zem, a uvědom si, že opravdu ne každý si může dovolit přístup "nad 40 za kytaru neváhám".

Omlouvám se autorovi threadu, protože mám dojem, že mu asi opravdu moc nepomáháme. Já mu můžu poradit leda tak to, co jsem psal zde

Velda - přesně tak, o tom tu mluvím...

PetrPeter 1975 - 2008
grock

Příspěvek od grock »

[quote="Nero"]grock: Problém je jinde - a to že teorie jsou teoriemi kvůli tomu, že v praxi nemusí úplně plně fungovat.

Já bych tu samozřejmě každému začátečníkovi, co si chce kupovat kytaru, (a samozřejmě i pokročilým) strašně rád radil, aby si našetřil 30 - 50 tisíc a koupil si Gibson Standard, Fender American Standard, Ibanez Prestige, PRS Custom, Caparisony, Mayonesky, G&L a já nevím jaké další prvotřídní nástroje, a samozřejmě s nimi hrál na celolampový aparát za minimálně 20 tisíc. Ano, takové rady by byly těmi nejlepšími... Zkus si ale tipnout, kolika z nich by taková rada opravdu pomohla?

Taková rada by pomohla když ne 100,tak 99% tazatelům!Pro mě osobně ta nejhorší věta zněla:"Na to naše hraní to stačí..."
Btw-Zazněla tady vůbec nějaká jiná rada??
Tonda

Příspěvek od Tonda »

grock píše:(nevím,co z toho má "jen " načtené a co jsou vlastní zkušenosti)
- vlastní zkušenosti (gibsony - momentálně, jeden další na cestě) :

Gibson Les Paul Standard 1992 ... od včera :mrgreen: :mrgreen:
Gibson Les Paul Studio 1993
Gibson Les Paul Standard Historic Reissue 1959 VOS - 2007
Gibson Les Paul Junior BJA Sig. 2006
Gibson Les Paul BFG 2006
Gibson ES 333 2005
Gibson J-185 2010

+Gibson SG Special Faded 2008 (na ten jsem zapoměl)

- hraju 40 let (jak, to je jiná věc :lol: teď už jsem asi víc sběratel jak vidět )

To jen abys neměl pochyby :wink: ostatním se omlouvám, nechci exhibovat a stejně to většinou z minulosti vědí.

Jinak souhlasím s tím, že v současnosti především bazar.
A že střední třída lepší vynechat,pokud lze.
A že některý levný kusy hrajou výborně, když má člověk kliku.
Naposledy upravil(a) Tonda dne 15.06.2011 10:22, celkem upraveno 2 x.
I´m wheels... movin´wheels
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

grock píše: Taková rada by pomohla když ne 100,tak 99% tazatelům!Pro mě osobně ta nejhorší věta zněla:"Na to naše hraní to stačí..."
Btw-Zazněla tady vůbec nějaká jiná rada??
Promiň, ale ty jsi na fóru registrovaný ani ne 2 měsíce a máš 100 příspěvků. Já tu jsem skoro 4 roky, čtu úplně každý post, co se zde objeví, a na nemalou část z nich také odpovídám. Řekl bych, že vím, jaké rady zde fungují, které z nich lidem pomůžou a jaké tazatelé ocení...

A ano, jiná rada tu zazněla - minimálně moje doporučení, na které odkazuji v předchozím příspěvku.

Každopádně tohle začíná postrádat smysl - asi by bylo fajn, aby se ozval autor threadu a trochu nám ujasnil, jakým směrem se chce ubírat.

PetrPeter 1975 - 2008
grock

Příspěvek od grock »

Tondo,já to nemyslel vůbec zle!Jen tak,že člověk se o něco zajímá,názory hledá a pak se přesvědčuje i na vlastní kůži...Myslím,že to takhle máme oba.Opravdu mi nemusíš vypisovat svůj list...(je zajímavej :D :D )
Ale Ty máš nakonec stejný názor jako jsem tu psal já,kromě posledního bodu,kde jsi měl na mysli studia 88-94,viď :wink: :D
Nero tady ze mě dělá kruťase,co chce kluka připravit o ledvinu,ale já to myslím jen dobře...
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

grock píše:Koukám,že mi pořád nechceš rozumět.Já mu to radím právě proto,aby ušetřil.Kdybych se sám tím vždy řídil,byl bych dnes v balíku...
Pořád ale přeskakuješ velice důležitý aspekt - a to je vývoj. Já taky začínal když mi bylo 16 a Fender je už moje šestá kytara v řadě. Jel jsem od setového strata, přes levné superstraty, LP, k dražším superstratům až k Fender. Je velký risk, koupit si v 16 kytaru novou a ještě za 50tis. to je teprve risk, dle mého názoru. Jinak na bazaru se neprodělává vždy - já koupil kytaru a za více ji prodal :wink:

Každému nepomůže Gibson ani Fender ani PRS - neříkám neinvestovat, ale v šestnácti? Ber v potaz finanční přísun, taky jsem si mohl koupit Fender CS, kdybych neměl koníček v autě a dalších věcech, co mi žerou peníze. Nekonečné šetření a šmrdlání do té doby na to nejlevnější já nepovažuji za nejlepší volbu.

Grock - nemyslíš to dobře, jen klukovi pleteš hlavu s tím, že co nestojí 50 a nemá na hlavě nápis Gibson se nevyplatí a to je IMHO jedna z největších blbostí na tomto fóru.
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
panedge

Příspěvek od panedge »

Tondo ty seš drak :mrgreen:

Pro tazatele-pokud chce novou tak já bych radil tu Epinu,já myslím,že by to mohlo hrát slušně,studia od Gibsonu mi nebyly nikdy sympatický a na vyšší level asi nejsou peníze,tak mi vychází ta Epiphonka jako nejvhodnější
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

panedge píše:Tondo ty seš drak :mrgreen:

Pro tazatele-pokud chce novou tak já bych radil tu Epinu,já myslím,že by to mohlo hrát slušně,studia od Gibsonu mi nebyly nikdy sympatický a na vyšší level asi nejsou peníze,tak mi vychází ta Epiphonka jako nejvhodnější
A pro odvážlivce nová Jolana Diamant :wink: - na tu bych si chtěl zahrát, ale bohužel nám ještě nebylo souzeno.

Tonda

Příspěvek od Tonda »

grock : To je v pořádku, já sám nemám rád teoretiky co maj všechno vyčtený z netu, tak proto :wink:

Těmi levnými co hrajou dobře jsem myslel třeba některý mexický fendery (můj Esquire za 12 a něco hraje neuvěřitelně), nebo třeba jsem teď v pátek zkusil nějaký PRS SE Singlecut a docela dobrý.. za 13 !!
Ty Studia (early 90s) zas tak levný nejsou, kdo ví co má tak ho levně nedá :mrgreen:

panedge - jak tomu holt jednou propadneš :twisted:
a taky se z toho stává můj důchodovej fond :wink: bude inflace a kdoví co všechno..
Naposledy upravil(a) Tonda dne 12.06.2011 23:04, celkem upraveno 1 x.
I´m wheels... movin´wheels
grock

Příspěvek od grock »

Red Bull píše:
grock píše:Koukám,že mi pořád nechceš rozumět.Já mu to radím právě proto,aby ušetřil.Kdybych se sám tím vždy řídil,byl bych dnes v balíku...
...

Grock - nemyslíš to dobře, jen klukovi pleteš hlavu s tím, že co nestojí 50 a nemá na hlavě nápis Gibson se nevyplatí a to je IMHO jedna z největších blbostí na tomto fóru.
Já mu pletu hlavu?Když mu říkám,ať klidně rok počká...?Hlavu mu plete rada-máš 20?Hned je utrať!
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Je mu 16 boha jeho, nechodí mu pravděpodobně ani pravidelný, plat, příjem, nebo důchod. Jak to u studentů je? Máš objem peněz chvíli ti roste a ejhle, vánoce, narozeniny, něco se rozbije a protože je z čeho to rychle brát, tak to jde dolu - prázdniny brigáda zase to vyskočí, ale není jistota (práci nenajde každý atp.)

Na bazaru může koupit LP, který během roku na bazaru ztratí v průměru o pár stovek. Já radši budu hrát rok, rok a půl na slušnou kytaru, pak ji prodám a půjdu zase do lepšího, než abych šmrdlal na set a šetřil si na něco za 40 třeba a nejlíp to koupil nové, aby to hned první den ztratilo třeba 5000 z ceny.

Čekat není nejlepší volba pro každého :idea:

Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Motáme se tu namístě. Ať nám tu Mlíko napíše, kolik peněz je schopný a ochotný do toho nástroje investovat, jestli chce nový nebo může být i bazarový, a pak má smysl se o čemkoli dál bavit.

Tenhle thread je od toho, aby se jemu pomohlo s výběrem, a tím bychom se měli řídit. On klade podmínky, on rozhoduje, jaká rada je pro něj vhodná. Pravdy typu "nástroj za několik desítek tisíc je tou nejlepší volbou" mu asi moc nepomůžou, protože to pravděpodobně sám ví. Stejně tak jako argumentace založená na vytrhaných citací, která moc validní nebude.

PetrPeter 1975 - 2008
grock

Příspěvek od grock »

To Red BUll-
Je mu 16,ale 3 kytary má,s tím se dá čekat...
selene72

Příspěvek od selene72 »

Ja len k teme:
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=6 ... rder=datum
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=5 ... rder=datum
Toho sa vyvaruj. Sroubovane krky , lowend gitary. Neznamena ze ked je to z 70s/80s z Japonska tak je to parada. Ked si precitac par recenzii na nete tak zistis ze to fakt neni nic moc a na ebayi chodia za smiesne ceny.
Co sa tyka konfliktu nasetrit, nenasetrit. Kup si nieco z bazaru za 20k a za rok ked budes mat prachy to za 19k predas a kupis novu. Ja akurat budem kupovat novu /hadam poriadnu:D/ gitaru. Mam Vintage v100 ICON a som s nu spokojny ,ale co vam budem hovorit. Cim viac gitar, tym lepsie:D V Prahe som v muzikeri skusal par Gibsonov co tam su a bolo to pre mna hrozne sklamanie. Nikdy pred tym som na Gibsona nehral. Clovek ocakava ze za 50-60k to bude PANI Gitara. Ale nasucho to nebolo nic extra a po zapojeni by som povedal ze najviac z gitare hrali snimace:(. Urcite bola lepsia nez moja Vintage, ale pomer cien 200e a 2000e a pomer kvality mozno tak 2:1 pre Gibsona. Rozhol som sa ze si necham gitaru postavit u nejakeho gitarara. Viem ze je tam hrozna resell value a vlastne nevies co dostanes ale napr taky Jurca ti postavi poctivy standard za 34k. A hovorim poctivy: honduraske drevo, ziadne komory atd. A tie fotky na jeho stranke su nadherne :)
Podla mna to Gibson dnez uz hodne oj**ava. Vzdy som tuzil po Gibsonovi ale zazitok ma presvedcil o opaku.
McPhisto
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McPhisto »

Dokud si tyhle 2 konkrétní kusy mlíko neporovná tak tady můžete spekulovat do nekonečna, ale ve výsledku to jemu nebude moc platný, akorát bude zmatenej...
nehledě na to že opravdu ta Epina mu může v tom srovnání vyznít líp. Na jeden kus jsem hrál a zpracování ok, zvuk ok, dřevo alespoň rezonancí taky ok. ladění ok. Oproti levným Gibsonům není korpus tenčí a ta kytara opravdu něco váží. Alespoň já to mám radši. Navíc v ní už jsou velice kvalitní snímače. Ten Gibson je model dodávenej výhradně k Thomannovi. K nám se dováží jen verze s P90, takže aby ho vyzkoušel a nejlépe aspoň 2 kusy, musel by tam zajet..což jsou taky výdaje navíc. Má zkušenost s levnými studii je taky dost rozpačitá. Pár kusů se mi zvukem celkem líbilo, ale zpracování - především krku jsem občas nechápal. A to sem o Studiu (klasika bílé, ne worn cherry atd..) taky uvažoval, ale po tom co sem viděl, sem si v přímém porovnání vybral o polovinu levnější ze 3 zkoušených ks (díky kytary.cz ;-) ) Epiphonku LP Custom. Prostě mi bylo líto dávat další polovinu téměř jen za jinej tvar hlavy a logo a zvuk o polovinu horší opravdu nebyl. To si radši rozdíl schovam a za rok koupim LP Traditional kterej už za něco stojí.
Gibson Les Paul Tribute 50's GoldTop, Tokai SG Cherry Red, Squier Classic Vibe Stratocaster.
VOX AC15, VOX Delaylab a další...
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“