FOCUSRITE
Pravidla fóra
Re: FOCUSRITE (Aktualne Scarlett 2i2)
to ale muze udelat i v Cubasi. (a uplne zbytecne to neni, pokud uz ma tech VST tolik, ze to system nezvlada...)
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
určitě. Jen jsem záhlídl zmínku o Abletonu (cubase sem přehlídl - mea culpa) a že má i7 4jádro. Na stejném stroji mi běží 12 VSTi tratí naprosto v pohodě (se stejným focusritem). Jestli jich používá desítky, pak je to samozřejmě nutnost, zejména jestli za těma VSTi jsou i jiné VST.Paris píše:to ale muze udelat i v Cubasi. (a uplne zbytecne to neni, pokud uz ma tech VST tolik, ze to system nezvlada...)
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
jasně, taky jsem na to přišel, je to záležitost 2i2, jinak právě že používám i midi drums jedna stopa na každej track, protože činely, kopák.......... atd, na kařdé stopě jiné haly a vst, takže když sečtu jen drums, je toho VST stejně dost, pak když máš 50 stop i s ostatními i 3Ghz se čtyřjádrem je dost CPU zatížený. Takže pro pracovní verze před masteringem jsem si vždy drums sejmul rec do jedné stopy. Stejně tak wave lops , různé smyčky jsem vždy stáhl recem na jednu stopu.
Samozdřejmě že můžu exportovat vybrané stopy do wav a natahnout si je jako celek do další stopy, ale je to podstatně pohodlnější jen přenastavit což zde už bohužel nejde, a o to mi šlo.
Jinak Realtek mi v setupu mixu nabízí možnost přesměřovat pouze na OUT 1/2 ne IN a v tom bude ten problem
ASIOALL jsem měl a ten umí automaticky při vypnutí OUT směřovat mix NA in, ale nechci to tam zase cpát, protože co se týká latence je na tom 2i2 podstatně lépe a Asioall neumí direct monitor s 0. latencí .
Samozdřejmě že můžu exportovat vybrané stopy do wav a natahnout si je jako celek do další stopy, ale je to podstatně pohodlnější jen přenastavit což zde už bohužel nejde, a o to mi šlo.
Jinak Realtek mi v setupu mixu nabízí možnost přesměřovat pouze na OUT 1/2 ne IN a v tom bude ten problem
ASIOALL jsem měl a ten umí automaticky při vypnutí OUT směřovat mix NA in, ale nechci to tam zase cpát, protože co se týká latence je na tom 2i2 podstatně lépe a Asioall neumí direct monitor s 0. latencí .
Jackson Soloist MIJ SL-3 / Caparison TAT Special FM
Rack Gear. Digitech : ValveFX , 2120, RP6, GSP1101 / Engl: E-840,E-530 Engl 112 Pro Stage.
Rack Gear. Digitech : ValveFX , 2120, RP6, GSP1101 / Engl: E-840,E-530 Engl 112 Pro Stage.
Taky jde použít Track Freeze, ale nerad ho používám ohledně zpětné případné úpravy. Podstatně by se uvolnil prostor pro další VST.
- pupack
- Kontaktovat uživatele:
Tak možná by taky nebylo od škody, začít používat send/return aspon na reverb, na co spouštět 8 instancí když můžeš mít spuštěnou jen jednu/dvě efekt stopy a do ní tracky posílat.
Druhak mi pořád uniká co je složitého na tom, kliknout pravou myší na midi stopu a najít si tam "render" čímž se ti midi stopa zamutuje a pod ní vytvoří renderovanej wav, to je zhruba 3 sekundy práce (+ pár sekund render) a měl by to umět defacto každý DAW.
Navíc se ti původní midi track neodstraní (jen zamutuje) - čili pořád můžeš kdykoliv vyrenderovat znova když něco chceš změnit v midi zápisu či nastavení VSTi. Jde jen o to, prozkoumat a naučit se základní operace se svým DAW, protože ten toho umí víc než si člověk myslí
Druhak mi pořád uniká co je složitého na tom, kliknout pravou myší na midi stopu a najít si tam "render" čímž se ti midi stopa zamutuje a pod ní vytvoří renderovanej wav, to je zhruba 3 sekundy práce (+ pár sekund render) a měl by to umět defacto každý DAW.
Navíc se ti původní midi track neodstraní (jen zamutuje) - čili pořád můžeš kdykoliv vyrenderovat znova když něco chceš změnit v midi zápisu či nastavení VSTi. Jde jen o to, prozkoumat a naučit se základní operace se svým DAW, protože ten toho umí víc než si člověk myslí
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Jo - souhlasím; taky jsem se málem osypal při "...na každé stopě jiné hally..." plus to "..samozdřejmě..." - kam na to ti lidi choděj
P.
P.
- pupack
- Kontaktovat uživatele:
to je holt digitální doba. Když měl člověk pár tratí a pár auxů tak musel sakra skromně a efektivně používat co měl a používal routování ve svůj prospěch a odnesl si tyhle základní principy i do dneška (já to samozřejmě nezažil - pro rýpaly)
ale vím.
Dneska má člověk u stopy FX tlačítko, narve to tam z knihovny kde má 500 ukradnutejch pluginů po 15 za sebou a u čtvrtý tratě se diví že mu to nestíhá
(to není osobní, jen obecný fakt)
a výsledkem je neslepitelný mix kde je 6 druhů prostoru a "mě to nejde smíchat"
nakonec se to pečetí mega kompresí na Master šavli a je vymalováno 
a výsledek vypadá zhruba takhle:

Dneska má člověk u stopy FX tlačítko, narve to tam z knihovny kde má 500 ukradnutejch pluginů po 15 za sebou a u čtvrtý tratě se diví že mu to nestíhá
a výsledkem je neslepitelný mix kde je 6 druhů prostoru a "mě to nejde smíchat"
a výsledek vypadá zhruba takhle:
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Mega COOOL!
Jinak tu nejde možná ani tak o historickou aáležitost, ale o princip. Bohužel to narušují plug-iny s ovladačem DRY/WET, které prostě do Insertu lze dát a nenaruší to mix (jinak by to člověk měl dávat pořád tam, kam správně má - do Sendu). Ale to je odbočka od tématu
P.
Jinak tu nejde možná ani tak o historickou aáležitost, ale o princip. Bohužel to narušují plug-iny s ovladačem DRY/WET, které prostě do Insertu lze dát a nenaruší to mix (jinak by to člověk měl dávat pořád tam, kam správně má - do Sendu). Ale to je odbočka od tématu
P.
Ten " render" mi nějak unikl, v té editaci midi nejsem zas tak zběhlej, rozhodně vyzkouším. S těma více stopama máte pravdu, přece jen jsem trávil čas více hraním než u PC , člověk se učí celej život 
pupack: ten cool edit je tvůj? Ten master vypadá cool (oba masterujeme koukám stejně) - určo za to může to všechno co jsi napsal 
- pupack
- Kontaktovat uživatele:
lol neni
to sem našel via google.
moje práce vypadá takhle:

zakládám si na dynamice a mám rád když song graduje. Ale to jsme offtopic, sorry
moje práce vypadá takhle:

zakládám si na dynamice a mám rád když song graduje. Ale to jsme offtopic, sorry
existuje v Cubase niečo také ako rýchly render?.. v Cubase 5 to nemôžem nájsť
Ďalšia vec ku scarlettu, keď zapnem/vypnem notebook tak počuť riadne lupance do monitorov. Je to spôsobené tým, že používam zlý kábel alebo scarlett nemá ochranu proti prepusteniu jednosmerného prúdu na výstupe?
Mne to lupe pri inicializaci zvukovky - pri startu Windows, pripadne chvili po pripojeni zvukovky. Mam sice FireWire zvukovku, ale to podle me v tomto pripade bude jedno.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- pupack
- Kontaktovat uživatele:
Taky me to lupe, nechápu proč tam nedali nějaký vypínač, aby to člověk mohl zapnout až po naběhnutí systému. Takhle tam při startu jde šťáva, pak zase chvíli ne, a pak zase než se vše načte.. Holt to chce zapínat repro/monitory až po kompletním naběhnutí a vypínat před vypnutím PC. Ale občas zapomenu no.
Re: FOCUSRITE
Zajimava nova karta:
http://global.focusrite.com/usb-audio-interfaces/forte

Forte - a new breed of USB audio interface
Focusrite Forte is a professional 2 in, 4 out portable USB audio interface for Mac and Windows, designed to deliver analogue sources to your DAW at the highest possible quality. It features two remote-controlled mic preamps with the unrivalled sound quality you would expect from Focusrite. Forte partners these with superb digital conversion at up to 24-bit/192kHz resolution. Built into a solid aluminium case, Forte features a colour OLED display, touch controls and a single large control knob for intuitive operation, with DAW integration transforming it into a control interface.
---
Ale ta cena se mi zda trochu vysoka...
http://global.focusrite.com/usb-audio-interfaces/forte

Forte - a new breed of USB audio interface
Focusrite Forte is a professional 2 in, 4 out portable USB audio interface for Mac and Windows, designed to deliver analogue sources to your DAW at the highest possible quality. It features two remote-controlled mic preamps with the unrivalled sound quality you would expect from Focusrite. Forte partners these with superb digital conversion at up to 24-bit/192kHz resolution. Built into a solid aluminium case, Forte features a colour OLED display, touch controls and a single large control knob for intuitive operation, with DAW integration transforming it into a control interface.
---
Ale ta cena se mi zda trochu vysoka...
- pupack
- Kontaktovat uživatele:
Hm.. vypadá pěkně
cena je vysoká, že by to byl odskok ve kvalitě preampu a převodníků oproti té třídě kolem 3 - 6k? Nebo to je jen za ten OLED display.. Jinak se nedá přehlédnou podoba s Apogee. Pořád mám menší nedůvěru k těm jednokolečkáčům na vše, ale snad to mají pořešené dobře a vydrží.
Tak uz i Focusrite ma svuj Duet
Hezke.
Ja si na jednokolecko na Babyface hrozne zvykl a uz bych asi analogovy kroutitka nechtel.
Ja si na jednokolecko na Babyface hrozne zvykl a uz bych asi analogovy kroutitka nechtel.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Ahoj chtěl bych se zeptat zkušenějších jestli tuto kartu budu moci používat bezproblému naživo? Pc (notas) je 1,7ghz s 1 giga ram žádnej rychlík
měl bych tam maximálně 2 stopy a jeden reverb
- Jens Ludwig
- Odborník
přehrávání půjde, ale o reverbu už se dá spekulovat... - přidej tam RAM a mohlo by to bejt veselejší...
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +
omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....