Výběr hlavy s čistým i hutným kanálem

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Výběr hlavy s čistým i hutným kanálem

Příspěvek od Kinx »

v ramci higainu bych se neomezoval slabyma hlavama, vetsinou jsou tyhle veci stejne koncipovany tak, aby koncak kreslil co nejmene - klidne bych se koukal i po 50w hlavach.

na bazaru je ted napriklad randall RM22 za 14 tisic, ktery bude co se tyce univerzalnosti ze vseho zde zminovaneho jednoznacne nejlepsi - kdyz te nejaky zvuk omrzi, proste tam soupnes jiny modul :) jinak uplne univerzalni neni vpodstate zadny aparat, kor s jednou bednou.

zvazil bych tuhle hlavu, cena mi prijde fajn a dle tveho popisu by se ti to mohlo libit

http://hudebnibazar.cz/mesa-boogie-lone ... /ID913674/
Dogma
Bandzone: The sin of Lilith

Příspěvek od Dogma »

Ahoj, co takhle nějaká Rivera? Rychle jsem to tady jen proletěl, ale nevšiml jsem si, že by to někdo zmiňoval. Sám mám třeba starou Knucklehead 100w a jsem naprosto spokojený. Čistý je fakt čistý alá Fender a hlavně hraje i nahlas + má jakýsi volume boost (Ninja) a pár serepetiček kolem korekcí. Na zkresleném taky nakroutíš všechno, od jemného crunche až po ultra zabijárnu, navíc je má ještě gain boost, takže se dá použít jako takový pseudo 3-kanál. Hrával jsem i na Peavey 6505+, u které ten zkreslený zvuk miluju, ale čistý je docela bída, ale není úplně nepoužitelny, to ne. Ale jestli chceš fakt hutný zvuk, pořiď si určitě ještě nějaké nakopávadlo, TSko apod., já sehnal nějakou kopii Klona a to teprve udělá se zkresleným zvukem zázraky, když si pohraješ s nastavením. Na bazaru jsem na prodej nedávno viděl dokonce dvě, obě kolem 20k.

EDIT: Má I footswitch.

Koukám, že píšeš kolem 30w. Pravda, tohle je zrovna jedna z těch hlav, kde když si nedáš pozor na volume, tak ti to urve repráky i s ušima, ale efektová smyčka se dá použit jako pseudo výkonová brzda.
Obe ruce leve...
Radagabi

Příspěvek od Radagabi »

torst píše: Ale zaměřil bych se na Egnater.
http://www.egnateramps.com/
Děkuji za tip. Některé modely se mi dost líbí i zvukově. K vyzkoušení to ale asi bude obávám se nejblíže v thomannovi.
frytol píše: Za mě bych Ti doporučil starýho Marshalla (800/900/2000), Mesa single/dual, peavey 5150 III 50W (ten taky dost špiní), egnater jak tu psal torst a pak různý alternativy. :)
EDIT: Jen namátkou: ...
Tady se bavíme o aparátech, který jsou fakt top svý třídy a občas za dost srandovní peníze.
Děkuji. Ty Marshally se mi líbí, všechny jsem slyšel naživo a jsou parádní. U rectifierů si nejsem úplně jistej moderním rockovým zvukem, ale jinak si myslím, že to jsou také skvělé aparáty. Hodně mě zaujal ten Blackstar a Rivera.

Můžu se zeptat na tvůj názor na DSL100?
Kinx píše:v ramci higainu bych se neomezoval slabyma hlavama, vetsinou jsou tyhle veci stejne koncipovany tak, aby koncak kreslil co nejmene - klidne bych se koukal i po 50w hlavach.

na bazaru je ted napriklad randall RM22 za 14 tisic, ....

http://hudebnibazar.cz/mesa-boogie-lone ... /ID913674/
Ten headroom v koncáku je sice fajn, ale já mám elektronkové zkreslení celkem rád. :) Lonestar se mi líbí moc, díky za tip. S tím Randallem máš nějaké osobní zkušenosti?
Dogma píše:Ahoj, co takhle nějaká Rivera? ....
Na Riveru hraje známý, zvuk je to super. Ta Rivera co je na bazaru má dle mého ale zbytečně velký výkon. Je ale v Brně, možná ji vyzkouším. Děkuji.

Co se týče obecně bazaru, nemám s ním tak úplně problém, sám jsem jeho zastáncem, ale v cenové relaci v které se pohybuji se dle mého dá koupit i něco nového a zároveň vyhovujícího. Když utratím 25 tisíc za aparát s bazaru, nemám úplně jistou jeho spolehlivost (což nemám samozřejmě ani u nového, ale mám alespoň nějaký ten rok záruky), navíc bych se celkem divil, kdybych nemusel měnit lampy, což jsou minimálně další 3 tisíce nahoru. V neposlední řadě bych si potřeboval vždy daný aparát vyzkoušet a obávám se, že není v mých silách sjezdit republiku, mám přístup jen do Olomouckého kraje a omezený do Moravskoslezského a Jihočeského. Většina těch aparátů je pro mě zkrátka příliš daleko. Já věřím, že bych si v bazaru vybral, ale bez zkoušky je to dle mého názoru až příliš velký risk.
Kytara:Gibson Les Paul Studio Faded Ebony
Zesilovač:Marshall JVM410H + MESA Boogie Rectifier 2x12(V30)
Efekty:tc Electronic Hall of Fame Reverb
kunec

Příspěvek od kunec »

RM 22 je MTS systém. Tj možnost výměnných preampů ve formě modulů. Koukni na www.salvationmods.cz. Výhoda je, že pokud zatoužiš po jiném zvuku, snadno vyměníš preamp

Sent from my iPad using Tapatalk
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

Mam RM100 s dvema modulama od Salvation Mods (planuju dokoupit dalsi) a je to pro me ultimatni zvukovy reseni - vpodstate od chvile co jsem tu hlavu poridil, nemam nutkani porizovat nejaky dalsi aparat :) Predtim jsem hral hlavne na Mesu (Mark I, Mark IIC+ a Single Recto) a ackoliv jsem byl spokojeny, na vsech tech aparatech me stvalo, ze dobre umi vpodstate jen jeden zvuk. V tomto ohledu jsou na tom moduly mnohem lip.

AD prelampovani - vsechny aparaty ktere jsem kdy mel jsem kupoval z bazaru, okamzite prelampovani vyzadoval akorat Mark IIC+ (kde byly sice ty na forech cenene puvodni Sylvanie, nicmene po 27 letech uz zdaleka nehraly jak mely), jinak jsem lampy menil i pri relativne castem pouzivani az tak po roce-dvou. samozrejme je to ale o konkretnich pripadech :)

jeste koukni na puvodni produkci VHT/Fryette kdyz se nekde objevi - vyborne navrzene zesaky moderniho strihu. Nebranil bych se ani tuzemske produkci, zejmena aparatum od Pavla Horkeho (HOT).

EDIT: v soucasne dobe s sebou na koncerty taham zase ten Mark I, nicmene to je pouze do doby nez sezenu nejakou skladnou vintage bednu a poridim modul Twinface (mam zvukove hodne moderni moduly z doby, kdy jsem mastil hlavne higain) - pri primem porovnani se mi libil jeste vic nez ta Mesa.
kunec

Příspěvek od kunec »

OT : kdyby jsi se nějakého toho Higain modulu zbavoval ....

Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

to nejak nehrozi :)) spis chci sbirku rozsirovat (prvni chci ten twinface, pak asi stonerverb nebo matchvox), do studia se jich vzdycky snazim napujcovat co nejvic.
kunec

Příspěvek od kunec »

Je mi jasné a rozumím
Kolem mám naštěstí hodně modulů, takže mám možnost zkoušet

torst

Příspěvek od torst »

už jsem se bál, že nevyužiješ možnosti k další propagaci MTS ..., nic ve zlom, já zas tlačim ten svuj ZOOM ...
co tohle : ? http://hudebnibazar.cz/dord-prodej-nebo ... /ID899337/
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Radagabi píše:
torst píše: Ale zaměřil bych se na Egnater.
http://www.egnateramps.com/
Děkuji za tip. Některé modely se mi dost líbí i zvukově. K vyzkoušení to ale asi bude obávám se nejblíže v thomannovi.
V olomouckých AW byl tak cca 3 týdny zpět vystavený bazarový Rebel. Podle ceny (cca 5500 Kč) a vzhledu tipuju 20W verzi. Máš to podle profilu v místě, tak kdybys ho chtěl třeba vyzkoušet. Jestli tam ještě je.
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

torst píše:už jsem se bál, že nevyužiješ možnosti k další propagaci MTS ..., nic ve zlom, já zas tlačim ten svuj ZOOM ...
co tohle : ? http://hudebnibazar.cz/dord-prodej-nebo ... /ID899337/
vsak kdybych byl takto nadseny z jineho produktu, tlacim ten :)) podle me je to proste super funkcni koncept.
kunec

Příspěvek od kunec »

Přesně tak

bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

toho MTS bych se vubec nebal, je to hodne hlasitych 18W a nikdy jsem nemel problem, ze bych se neslysel.
Za me bych se poohledl jeste treba po MB Stiletto, vyborny cisty zvuk, 3 mody zkresleneho a rozumi si s MB boxem.
Od Marshalu bych zase mrkl na JVM 205, dost zvuku a ficurek za relativne dobry peniz.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

Radagabi

Příspěvek od Radagabi »

Tak bych se s vámi chtěl podělit o své dojmy z "prvního kola" zkoušky hlav. Vše jsem zkoušel na své sestavě - Gibson Les Paul Studio -> testovaná hlava -> MESA Rectifier 2x12.

Hughes&Kettner Tubemeister 36
Hned z cleanu bylo poznat, jak je zvuk barvitý, dle mého názoru až přespříliš. Sice zněl jak z nahrávky, ale chyběli mu koule. Navíc jsem měl pocit, že aparát trošku postrádá dynamiku a je až moc svéhlavý - zkrátka nereaguje na ruku jak by měl - například můj nevyrovnaný úhoz zněl až moc vyrovnaně. :) Po chvíli hraní jsem byl rozhodnut ho vyřadit z výběru, přestože jsem mu moc fandil. Podle mě to rozhodně špatný aparát není, hlavně jeho 18W bratr je ve své cenové relaci dobrá koupě, ale okolo ostatních aparátů, co jsem zkoušel mi připadala 36-watovka od Kettnera spíš jako taková hračka a ne ryzí apec, co svým zvukem prořízne kapelu.

Peavey 6505
Jednoznačně jeden z nejlepších metalových aparátů, na které jsem hrál. Zvuk doslova surový. Těžko popsat, při pokusu získat tříštivý skleněný crunch jsem měl pocit, že jsem nastavil spíš zvuk sypajícího se kamení. :) Bohužel se nechci zaměřit jen úzce na metal, ale i na rock a to mi tento aparát neumožňuje.

Orange TH30
V dané kategorii do 30k jednoznačný vítěz. Úplně na větvi z něj ale nejsem. Zvuk chlupatý, bez kompromisů - středy všude, není co řešit. Po bližším zkoumání se ale trošku bojím stereotypu 2 zvuků. Navíc jsem na aparátu prostě nenašel polohy rock 'n roll, blues atp. Možná jsem málo hledal. Zkreslení (při pohledu na repertoár, který hrajeme s kapelou) pro mne bylo většinou buďto moc vysoké a nebo moc nízké. Částečné satisfakce se mi dostalo přes volume na kytaře (i ta blues poloha se dala takto vyštrachat). Co se týče dynamiky, je to přesně to, co jsem hledal. Zdálo se mi, že mi to neodpouští vůbec nic.

MESA Boogie Mark 25
Hned od prvního tónu bylo jasné, že jsem v jiné třídě než dosud (viz i cena). Naprosto dokonalý aparát, na kterém se dá nakroutit snad úplně vše. Zkoušet už ho ale znovu nechci, protože si ho nemohu dovolit a nechci být zklamaný z ostatních aparátů. :)

Traynor YCS50H
Na clean kanálu jsem si Traynor moc pochvaloval. Když jsem vytočil Gain, dostal jsem klasické americké i britiské zvuky. Zkreslený kanál mě ale úplně zklamal. Chvíli jsem si s tím hrál a většina zvuku, co jsem z toho dostal byla kvalitou pod úrovní ostatních aparátů, které jsem zkoušel. Těžko říct, čím to, že jeden kanál mě nadchnul a druhý zcela odradil. Ovládání hlasitostí a skoky mezi nimi nejsou dle mého názoru také úplně šťastné.

Marshall DSL100
Obsluha mi jej zapla na triodu a zvuk se mi vůbec nelíbil. Na pentodu to bylo o poznání lepší. Široká škála zvuků - klasických i moderních. Při vyšších zkresleních se mi nepodařilo dosáhnout zvuku s dostatkem středů, ale to se asi dá vyladit. Ani zklamání, ale ani velké překvapení.

Marshall JVM205H
Můj momentální favorit. Zapl jsem ho po DSL100 a zvuk byl někde jinde. Všechny módy zněly velmi slušně a zvuk mě doslova chytl za srdce. V kombinaci s tím boxem a Gibsonem to bylo to pravé ořechové. Pocit jsem z něj neměl o moc horší než z Marku 25. Obecně si ale trošku si nevím rady s hraním na Marshally. Přijde mi, že i když hraju špatně, tak to zní někdy až moc dobře. Ale to je asi jen subjektivní detail.

Příští kolo snad věnuji bazaru.
Kytara:Gibson Les Paul Studio Faded Ebony
Zesilovač:Marshall JVM410H + MESA Boogie Rectifier 2x12(V30)
Efekty:tc Electronic Hall of Fame Reverb
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

Radagabi píše:Po bližším zkoumání se ale trošku bojím, stereotypu 2 zvuky a nic víc.
tohle te bude bohuzel pravdepodobne cekat u drtive vetsiny aparatu - vcetne tech s hodne "kroutitkama" jako napr Mesa Mark serie.

zkus jeste schvalne ten egnater, pokud by te nezlakalo modularni ci jine alternativni reseni.
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Orange TH30 mi zní trochu ploše, chybí mi u něj "koule" EL34 nebo 6L6, ty EL84 to imho prostě neumí.

Z Orangů by asi byla fajn OR100, to je ale cenově (i na bazar) asi úplně mimo. Do 30t. seženeš teď ve výprodeji Rockerverb MKII, ten je docela univerzální. Mě třeba moc nesedl, protože na mě je ten zvuk až moc rozmáznutý a komprimovaný, hodně lidí si to ale chváli, určitě to stojí za zkoušku, aparát je to totiž imho o 2 třídy výše než třeba ten TH30!

Přemýšlels třeba nad Engl Blackmore? Nový je za 33t., jetý jde sehnat i kolem dvacky a je to super univerzál na modernu. V požadované cenové relaci je třeba i Engl Retro Tube, ale s tím nemám žádnou zkušenost.

Jinak H&K bych určitě nebral, není to totiž celolampa!

Imho nenajdeš aparát, který by uměl na 100% metal a na 100% blues. Doporučuju koupit hlavu na styl, který u tebe převládá, a časem koupit další aparát třeba na blues. Občas i nějaké kombíčko z druhé ruky za 15t. udělá na blues lepší službu než nějaká univerzální hlava za 60 litrů. Ono je to taky o reprácích, bednách a dalších věcech, čím víc je něco uni., tím víc to pak ztrácí na věci, které sice zmáknou jen jednu věc, ale dělají to na 100%.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

no me v prvni rade uniklo, k cemu by mel dany aparat slouzit, ale podle kandidatu to vypada na hledani co nejniverzalnejsi hlavy za rozumne penize. Pokud vynecham monstra jako je Bogner ecstasy, VH4 nebo vht ultralead, tak mi prijde jako dobre reseni 100w randall MTS, tam mas opravdu 3 nezavisle kanaly s moznosti obmeny. Ale v pomeru cena/moznosti bych bral to JVM, to je jistota. Solidni ciste zvuky, fajn crunche a moderni higain k tomu plus ficury jako jsou smycky a midi. Navic k nemu je uz i hromada modu na zlepseni zvuku.
Dalsi vec je, jak se bude aparat chovat v kapele, to mi prijde jako zasadni vec...

Osobne jsem pri hledani co nejuniverzalnejsi hlavy skoncil s JCM800 :-)
Placka

Příspěvek od Placka »

Taky hlasuju pro Egnatera - na bazaru je hlava Tourmaster za peníze, za který bys u srovnatelný konkurence podobnou výbavu hledal jen těžko...

Já mám Renegade kombo a je parádní...na metal ale není, to už chce dokrmit.
Trey
last.fm: http://www.last.fm/user/Roonagu
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/roonagu

Příspěvek od Trey »

A co EVH 5150 50w verze? Jasně kvůli sdílení ovládání pro 1 a 2 kanál je crunch kanál (2) nepoužitelný (přesněji kvůli hlasitostnímu skoku), ale vzhledem k tomu že si vystačíš s dvěma..
Na 1 nastavit čistý, na třetím nastavit buď rockovější nebo metalovější a je vyřešeno.
Dustborn - http://bandzone.cz/dustborn
Arthemion - http://bandzone.cz/arthemion
Strandberg Boden NX7, Badstroke Invader 7, Ibanez RGA420Z, Jackson RR24, DOWINA DCE111-LE
Quad Cortex, Marshall JVM410H, ENGL E650 Ritchie Blackmore,
mikrofony: Shure SM7B, T.bone SCT2000
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“