Jolana Diamant Bas
Pravidla fóra
-
arcilucifer
Re: Jolana Diamant Bas
Snímače jsou slabší, krk muže být pokroucený. Zvuk je většinou tupý.
Před šesti lety jsem prodal Jolana studio bass, vyloženě tragický nástroj, snad celý ze smrku, všechno pokroucené a něco na to hrát bylo děsně pracné.
Může to být pro tebe plus leda, když to chceš jako životní styl. Jinak bych už volil jistější cestu, před tou strastiplnou.
Hned na to jsem koupil na bazaru Schecter stiletto extreme 4, asi do šesti a tisíc a to bylo úplně jinde po všech stránkách. (To zrovna docela padaly ceny) hratelnosti, zvukem, pohodlím.
A vzápětí prodal i low cost Ibanezy.
Edit: je sorry, to zas někdo exhumoval nějaký posmrtný thread a já si toho nevšiml.
Před šesti lety jsem prodal Jolana studio bass, vyloženě tragický nástroj, snad celý ze smrku, všechno pokroucené a něco na to hrát bylo děsně pracné.
Může to být pro tebe plus leda, když to chceš jako životní styl. Jinak bych už volil jistější cestu, před tou strastiplnou.
Hned na to jsem koupil na bazaru Schecter stiletto extreme 4, asi do šesti a tisíc a to bylo úplně jinde po všech stránkách. (To zrovna docela padaly ceny) hratelnosti, zvukem, pohodlím.
A vzápětí prodal i low cost Ibanezy.
Edit: je sorry, to zas někdo exhumoval nějaký posmrtný thread a já si toho nevšiml.
Jestli si tady vyměňujeme zkušenosti ohledně Jolan, tak já na svou d-bass pořád hraju a grockův popis na ní prostě sedí. Je brutálně to středová bestie, snímače/nesnímače u kobylky či u krku. Stačí troška zkreslení a na světě instantní Lemmy sound. Ale tupá fakt není.
-
arcilucifer
Není D-bass jako diamant bassJosé píše: 16.11.2018 10:16 Jestli si tady vyměňujeme zkušenosti ohledně Jolan, tak já na svou d-bass pořád hraju a grockův popis na ní prostě sedí. Je brutálně to středová bestie, snímače/nesnímače u kobylky či u krku. Stačí troška zkreslení a na světě instantní Lemmy sound. Ale tupá fakt není.
To je recht..
-
arcilucifer
Tady je nějaké video, takhle nechceš aby to znělo 
No, nevím přes co je to zesilovaný, struny taky nezní jako nějaká novota (spíš jak rok hraný červený warvy) a řekl bych že tam má klučina blbě seřízenej ořech. Ono to v kombinaci s nulákem je dost zásadní. Ovšem máš pravdu, že zní jak kdyby byla postavená z topolu káceného na jaře..
P.S. spíš mě dostalo tohle video:
P.S. spíš mě dostalo tohle video:
-
arcilucifer
Tak na tom videu to zní dobře, ale tak jsem to nikdy hrát neslyšel. Ten tam rok starý warvy
rozhodně nemá a dal si práci seřidit, že to zní dobře. Já teda nikdy neměl těch nástrojů diamant/studio bas víc, jen po kusu a krk byl vždy v nějaké fázi vrtule. Seřizeni bylo na půl dne.
Náš basák jí kdysi chvíli měl. Ale prodal. Technicky v pořádku, o to nic, ale hrála takovým tím hodně retro ´trochukytarovým´zvukem. Prostě nebyl to ten buldozer, jako normální basskytara. Líbí se mi názor (není můj) že basskytary odvozené od el. kytar za moc nestojí. Jedna kapela tady od nás - Rocket Engines - jí používá. Nedávno jsme s nima hráli, zvukově bez výhrad a instrumentálně smršť. Doporučuju.
Svoboda je vždy a výhradně svobodou pro ty, kteří smýšlejí jinak. (Rosa Luxemburgová)
Jolana Diamant Bass je normální oldschool basa. Když je dobře vyrobená, hraje hodně fajn a dobře se na ni hraje. Ideálně trsátkem a na lampový zesilovač. Je potřebí mít dobré struny a seřídit si výšku snímačů. Hodí se jen někam, jasně, ale jsou styly hudby, kde je zcela na místě a dobře se prosadí. Jako basa, nikoliv jako náhražka.
- bundes
- Bandzone: https://bandzone.cz/whitefruithoney
- Kontaktovat uživatele:
Náš basák hraje na Jolanu Basso V. a hraje mu fakt dobře. Za těch pět tisíc, co ji koupil, je vážně skvělá. Jen slapovat se na to moc nedá.
12. listopadu jsme vydali zbrusu novou věc
https://youtu.be/0-91BqDs9vo
https://youtu.be/0-91BqDs9vo
Kdysi jsem jí měl, skoro zadarmo. Až mě mrzí, že jsem prodal. Ale jak píšeš, byla jen na rockové hraní, prsty, trsátko. Tedy pro mě bezva, slap neumim.
Svoboda je vždy a výhradně svobodou pro ty, kteří smýšlejí jinak. (Rosa Luxemburgová)