Kryté vs. nekryté snímače

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
kmensik
Rádce

Re: Kryté vs. nekryté snímače

Příspěvek od kmensik »

Hledej nepokovené nickel-silver kryty, raw, unplated. Kde je koupit u nás nevím, snad RM.
Mosaznej pg u HH asi nemůže škodit, u singlů trochu vířivých proudů vznikne, slyšet to asi nebude.
cherokee156

Příspěvek od cherokee156 »

takže něco takovýhleho? http://www.philadelphialuthiertools.com ... er-49-2mm/
je to větší rozdíl, když vůbec nemaj díry a když jsou obě dvě řady odkritý? nejsou povoskovaný, je tu někde téma o tom jak se to dělá? a můžu si na to prostě něco vyrejt?
innerself

Příspěvek od innerself »

Čus. Trochu oživim téma, protože jsem měl možnost poslechnout totožnej snímač ve třech odlišnejch kytarách a z toho jeden byl originál na gibson les paulu se zlatym krytem. Podle ukázek z netu by ten rozdíl toho krytu odpovídal. Za mě s krytem to má víc sevřenější zvuk. A podle toho jak má kryt řezat vejšky, má za mě potom víc středovej zvuk. Je tu někdo, kdo je fanoušek krytejch snímačů? Většinou jsem se dočet právě že ty kryty chtěli lidi sundat :D
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
noc33

Příspěvek od noc33 »

Některé šunkoidní kryty je opravdu lepší sundat, když už kryt tak z German silver.
innerself

Příspěvek od innerself »

Ten gibson má určitě ten co píšeš. Už jsem koukal po nějakejch Schaller. Když už bych si na kytaru s pasivama chtěl nějakej dát, chtěl bych ten bez děr. Ať to vypadá jak aktivní "cihla". Koukal jsem že rm pickups dělaj kromě kovovejch krytů i plastový ABS kryty (stejně jako aktivy). Ty na zvuk hádám vliv nemaj.
torst

Příspěvek od torst »

za mě, vedle mě, pode mě ani přede mě kryt snímače na zvuk vliv nemá. Je to spíš takovej ten designovej pocit, že ty krytý se vyskytujou na starých jazz-blues kytarách, tedy kulatější sound. To odstraňování krytu bylo vedeno mikrofoničností-pískáním, které vadilo "modern hi gain" kytaristům (E.V. Halen). Viz sousední téma. Co pamatuju, nějaké kryty jsem v minulosti sundal a pak i vrátil - bez rozdílu.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
innerself

Příspěvek od innerself »

Já na netu rozdíl slyšel. Jedna ze tří kytar hrála taky trochu jinak než ty dvě. Zkusim nahrát se stejnou kytarou. Třeba to fakt vliv nemá. Jinak kdybych to bral podle pocitu že zahraju s krytem, povolim struny a oddělám snímač, následně i kryt, tak taky nic nepoznám. Takovej rozdíl to určitě neni.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“