Vyber Syntezátoru
Pravidla fóra
kterej nastroj vybrat?
Dobry den potřeboval bych poradit.Vybiram mezi syntezatorem roland x6 nebo roland fa06 nebo roland juno ds61 mužete poradit?
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vyber Syntezátoru
Můžeme. Vyber si buď X6 nebo FA06 nebo DS61. Víc jsme z křišťálové koule nedostali.
P.
P.
tak ja myslel že poradí jako nekdo zkušenej kdo už je ma otestovany..
No jo, ale jaké máš požadavky a očekávání? 
Harley Benton Fusion-II HSH, Cort m200, Mooer ge150, jbl flip 3, Lexicon alpha
Jestliže zůstáváš klidný, zatímco ostatní ztrácejí hlavu, je to neklamná známka, že jsi problém nepochopil
Jestliže zůstáváš klidný, zatímco ostatní ztrácejí hlavu, je to neklamná známka, že jsi problém nepochopil
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Přesně - proto jsem reagoval tak, jak jsem reagoval. Navíc i tak půjde o subjektivní dojmy, ale aspoň trochu nasměrují. Osobní zkušenost je nejkonkrétnější.
P.
P.
No nevím, kdybych měl zkušenosti s uvedenými nástroji, tak bych dokázal zhodnotit a uvést jejich výhody a nevýhody, aniž bych z tazatele dělal troubu.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Takže by měl někdo se zkušenostmi s těmito nástroji vypracovat podrobný několikastránkový elaborát jaké jsou výhody či nevýhody těchto synťáků při použití v takových či onakých podmínkách pro uživatele s takovými či onakými potřebami? Ale kuš. Není lepší když tazatel záda konkrétní dotaz co potřebuje vědět a dostane konkrétní odpověď? Protože je pak i reálná šance, že užitečnou odpověď dostane.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Ale no tak - nikdo z tazatele nedělá většího troubu, než vlastní ne-úplně-nejchytřejší dotaz (bráno obecně).Petr13 píše:No nevím, kdybych měl zkušenosti s uvedenými nástroji, tak bych dokázal zhodnotit a uvést jejich výhody a nevýhody, aniž bych z tazatele dělal troubu.
Existuje/existovalo jen několik málo lidí, kteří jsou donekonečna ochotní pokaždé rozprávět s virtuálním úsměvem na rtech donekonečna totéž a od začátku. Já jsem si tím obdobím prošel a úspěšně se ho dobrovolně vzdal, protože tohle fakt nemám zapotřebí. Taky odepisuju již drahně let pouze v těch vláknech, která mi dávají smysl nebo v těch, kde mám v danou chvíli chuť si takto "smlsnout". Myslím, že tím dělám tazatelům (oběma zmíněným typům) výrazně větší službu, než kdyby se tu o těch třech synťácích někdo z vlastní zkušenosti rozepsal.
Ale jak jsem zmínil - k něčemu by to rozhodně bylo. Protože tu ale evidentně nikdo takový se zkušenostmi není, tak moje odpověď je prozatím nejlepší; ať si říká kdo chce co chce
Užijte si víkend!!
P.
Proč to přehánět ad absurdum? Myslím že by na to stačil krátký odstaveček, pro poskytnutí nadhledu, aby se mohl zeptat konkrétněji/lépe. S nulovou znalostí věci není možné položit dobrý dotaz, člověk se k tomu musí propracovat. Já to znám hlavně z IT a dotazy BFU. Jejích zesměšňování není dobrá cesta k úspěchu.Hendrek píše:Takže by měl někdo se zkušenostmi s těmito nástroji vypracovat podrobný několikastránkový elaborát jaké jsou výhody či nevýhody těchto synťáků při použití v takových či onakých podmínkách pro uživatele s takovými či onakými potřebami? Ale kuš. Není lepší když tazatel záda konkrétní dotaz co potřebuje vědět a dostane konkrétní odpověď? Protože je pak i reálná šance, že užitečnou odpověď dostane.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Tak pořád si nemyslím, že bych ho zesměšňoval, ale může to být úhel pohledu. Pořád jen teoretizujeme; nikdo jsme neměli ty nástroje v ruce. Tazatel každopádně ví, na co nástroj chce. Má možnost kouknout se do manuálu a zjistit si tak - aspoň teoreticky - možnosti a rozdíly. Paralelně tu máme YT videa, kde nějakým způsobem uslyší minimálně zvuky, možná se najdou i videa demostrující něco právě typického pro ten který model.
Sranda ovšem je, že tohle je dotaz typu "proč bych se měl někam koukat já, když mi to tu někdo napíše"
Chci tím prostě jen poukázat na to, že de-facto bez ohledu na úroveň znalostí toho kterého člověka si může charakter odpovědi "vykoledovat" tím, že položí špatně dotaz (obsahově apod.). Takhle nic nevíme, těžko pak i radit.
P.
Sranda ovšem je, že tohle je dotaz typu "proč bych se měl někam koukat já, když mi to tu někdo napíše"
Chci tím prostě jen poukázat na to, že de-facto bez ohledu na úroveň znalostí toho kterého člověka si může charakter odpovědi "vykoledovat" tím, že položí špatně dotaz (obsahově apod.). Takhle nic nevíme, těžko pak i radit.
P.
Zdar, sice nenapíši nic k výběru syntezátoru, ale vidím to jako vhodnou příležitost k napsání toho, co na podobných dotazech štve mě. Prvním krokem takového tazatele by snad mělo být poshánění veškerých dostupných informací k danému nástroji (nebo nějakému příslušenství) minimálně přečtením manuálu, firemních informací apod. bez obecných dotazů na nejrůznějších forech. Poté už může být dotaz konkrétnější a jistě na něj někdo rád odpoví. Také je nerozumné se na foru ptát způsobem: "Jsme čtyřčlenná kapela 2 kytary, basa a bicí, hrajeme xxx, můžete mi doporučit vhodný nástroj pro tento styl?" I když někdo odpoví, bere to podle sebe a nikde není zaručeno, že to bude nejlepší volba i pro tazatele. Je to pohodlnost některých tazatelů, kteří požadují vše "na zlatém podnose" bez investování minima vlastní snahy a to stejně nikam nevede
.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
Snad to moc neschytám, že jako kytarista se montuju do kláves, kterým rozumím ještě méně než kytaře!
Mám spíše obecný dotaz a spíš jen ze zájmu: Coby čtenář Muziku občas popatřím i na recenze kláv. nástrojů. Dnes už většinou digitální, často dokonale imitující předlohy - Moog, Roland, samozřejmě Hammond, což býva největší ořech a téma nekončících sporů. Tyhle synťáky jsou nabušené vším a patřičně drahé a uznávám, že ta technologie za to stojí, vč. možnosi všech manuálních realtime ovladačů, vyvážených dynamických klaviatur a td. Ale jak jsou na tom dnes zvukové moduly, ke kterým stačí masterkeyb. ? Není takové řešení zvukově defacto neomezené, přitom kompaktní? Není dnešní návrat k HW nástrojům spíš trend, zatímco před pár lety to byly spíš ty MIDI keyboardy + zvuk. modul? No a ve studiu to vidím úplně jasně - zvukové banky přímo v DAW, bez zbytečného harampádí. Jistě, ani kvalitní zvuky nejsou zdarma, korelaci samozřejmě neznám. (i když zrovna ty prvotní analog. synthy bych si troufal nahradit nějakým freečkem). Jen mě to napadá, jestli v dnešní době kompjůtrů nejsou ty železné mašiny trochu anachronismus. Dík za názor a shovívavost.
Mám spíše obecný dotaz a spíš jen ze zájmu: Coby čtenář Muziku občas popatřím i na recenze kláv. nástrojů. Dnes už většinou digitální, často dokonale imitující předlohy - Moog, Roland, samozřejmě Hammond, což býva největší ořech a téma nekončících sporů. Tyhle synťáky jsou nabušené vším a patřičně drahé a uznávám, že ta technologie za to stojí, vč. možnosi všech manuálních realtime ovladačů, vyvážených dynamických klaviatur a td. Ale jak jsou na tom dnes zvukové moduly, ke kterým stačí masterkeyb. ? Není takové řešení zvukově defacto neomezené, přitom kompaktní? Není dnešní návrat k HW nástrojům spíš trend, zatímco před pár lety to byly spíš ty MIDI keyboardy + zvuk. modul? No a ve studiu to vidím úplně jasně - zvukové banky přímo v DAW, bez zbytečného harampádí. Jistě, ani kvalitní zvuky nejsou zdarma, korelaci samozřejmě neznám. (i když zrovna ty prvotní analog. synthy bych si troufal nahradit nějakým freečkem). Jen mě to napadá, jestli v dnešní době kompjůtrů nejsou ty železné mašiny trochu anachronismus. Dík za názor a shovívavost.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Asi úplně nechápu, jak stojí otázka.
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Rozdíl "syntezátor s klaviaturou" a "modul + master klaviatura" je jen o preferencích muzikanta. Zobecnit rozdíl mezi těmito dvěma přístupy (z hlediska možností, kvality apod.) nejde. Je to jako porovnávat multiefekt v racku vs podlahový multiefekt.torst píše: 31.08.2021 17:36Ale jak jsou na tom dnes zvukové moduly, ke kterým stačí masterkeyb. ? Není takové řešení zvukově defacto neomezené, přitom kompaktní? Není dnešní návrat k HW nástrojům spíš trend, zatímco před pár lety to byly spíš ty MIDI keyboardy + zvuk. modul?
Hraju na kytary a mašinky
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Zkusím ně co málo doplnit z pozice synth minimaniaka 
Není rozdíl mezi modulem a klávesovou verzí; napsal to ostatně rotten77 výše - je to o kompaktnosti (a ceně). Možnosti se nijak neliší.
Asi bych řekl, že na věc je potřeba se koukat poněkud komplexněji - asi jako na box/kombo a simulaci v počítači. Jádro může být stejné/podobné, ale výsledný zvuk ovlivňují ještě i případné komponenty okolo. I v digitální doméně se může (byť troufám si odhadnout velice minimálně) lišit zpracování díky napsanému SW pro specifický čip ve srovnání s (teoreticky) tím samým SW napsaným ale pro platformu (Win/Mac, procesorově Intel). Ale protože se tohle obvykle nedělá (já například vím třeba jen o Lexicon věcech, tedy aspoň některým z nabídky), tak tuhle část můžeme asi v pohodě ignorovat
Čili bych to shrnul asi tak, že případná rostoucí obliba HW plyne mimo jiné třeba i z faktu, že se nahrává do převodníku audio výstup nástroje, který je prostě sám o sobě něčím unikátní a těžko/vůbec ne simulovatelný. Tyhle věci pak vyváží všechny ty technické trampoty okolo, protože je potřeba pracovat s routováním signálu, relativně zdlouhavým nahráváním (když to srovnám s převodem VSTi na audio) a tak podobně.
Všechno má prostě svoje. Z hlediska ergonomie práce to může být lehký anachronismus, ale ergonomie "nehraje", žeano
Každopádně to je z velké většiny prostě subjektivní přístup.
P.
Není rozdíl mezi modulem a klávesovou verzí; napsal to ostatně rotten77 výše - je to o kompaktnosti (a ceně). Možnosti se nijak neliší.
Asi bych řekl, že na věc je potřeba se koukat poněkud komplexněji - asi jako na box/kombo a simulaci v počítači. Jádro může být stejné/podobné, ale výsledný zvuk ovlivňují ještě i případné komponenty okolo. I v digitální doméně se může (byť troufám si odhadnout velice minimálně) lišit zpracování díky napsanému SW pro specifický čip ve srovnání s (teoreticky) tím samým SW napsaným ale pro platformu (Win/Mac, procesorově Intel). Ale protože se tohle obvykle nedělá (já například vím třeba jen o Lexicon věcech, tedy aspoň některým z nabídky), tak tuhle část můžeme asi v pohodě ignorovat
Čili bych to shrnul asi tak, že případná rostoucí obliba HW plyne mimo jiné třeba i z faktu, že se nahrává do převodníku audio výstup nástroje, který je prostě sám o sobě něčím unikátní a těžko/vůbec ne simulovatelný. Tyhle věci pak vyváží všechny ty technické trampoty okolo, protože je potřeba pracovat s routováním signálu, relativně zdlouhavým nahráváním (když to srovnám s převodem VSTi na audio) a tak podobně.
Všechno má prostě svoje. Z hlediska ergonomie práce to může být lehký anachronismus, ale ergonomie "nehraje", žeano
Každopádně to je z velké většiny prostě subjektivní přístup.
P.
Dík za vysvětlení. Vidím to opravdu jen z rychlíku - V 70-80´tých měl Mirek Berka kolem sebe hradby "varhan", pak přišla Yamaha DX7 a v Trianglu a Hitšarádě si vystačili jen s ní. Pak jsem jen tak okrajově zachytil v 90-00´tých Oceán, Shalom a podobné a přišlo mi, že klavésový nástroj jako značka a typ ustoupil a zůstaly jen zvuky. A dnes to zase vydím na tu "renesanci železa".
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Většina muzikantů chce hrát a neřešit zapojování a nastavování. Pokud chceš něco s něčím propojovat, vždycky něco řešíš. Musíš pochopit spoustu věcí. A čím míň toho všeho je, tím menší pravděpodobnost poruchy. Klaviatura a zvuky jsou sladěný, aby to spolu fungovalo, prostě nemusí se nic řešit.
Navíc, různý zvuky potřebují různý typy klaviatury, takže jeden masterkeyboard stejně nakonec nemusí stačit.
Navíc, různý zvuky potřebují různý typy klaviatury, takže jeden masterkeyboard stejně nakonec nemusí stačit.