Engl - Screamer, Fireball ..

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Re: Engl - Screamer, Fireball ..

Příspěvek od Bummer »

Wardog píše:
Wohma píše:OK, ale tazatel ma tuto verzi, ne? http://pz2.webseller.cz/downloads/shop/ ... 384584.jpg
Ta by mela mit V30. Anebo se delala i s V30 a necim jinym, ale pak neni rohodujici vzhled panelu ale rocnik.
Dneska uz se dela jen v cerne (podobne jako Gigmaster apod.).

BTW nasel jsem nejakou predpotopni verzi http://www.englforum.com/viewtopic.php?f=1&t=810
Ne, tu starou verzi nemám, mám tuhle : http://pz2.webseller.cz/downloads/shop/ ... 384584.jpg
Ale je v ní G12T-100. Stáří podle prodávajícího asi 5 let.
Tak to tě natáh'.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Wardog

Příspěvek od Wardog »

Bummer píše:
Wardog píše:
Wohma píše:OK, ale tazatel ma tuto verzi, ne? http://pz2.webseller.cz/downloads/shop/ ... 384584.jpg
Ta by mela mit V30. Anebo se delala i s V30 a necim jinym, ale pak neni rohodujici vzhled panelu ale rocnik.
Dneska uz se dela jen v cerne (podobne jako Gigmaster apod.).

BTW nasel jsem nejakou predpotopni verzi http://www.englforum.com/viewtopic.php?f=1&t=810
Ne, tu starou verzi nemám, mám tuhle : http://pz2.webseller.cz/downloads/shop/ ... 384584.jpg
Ale je v ní G12T-100. Stáří podle prodávajícího asi 5 let.
Tak to tě natáh'.
Proč? Jako že tam není origo reprák? Je ten G12T-100 hodně zvukově odlišnej od V30 ?
Fokus-H Les Paul Standard / Ibanez EX Series EX170 * ENGL E330 Screamer 50 Combo
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

No stačí se podívat na cenový rozdíl. :) Vyloženě osobní zkušenost s ním nemám; na tu se můžeš optat Dan Rohanský, který je měl v 2x12". Co si tak pamatuju, tak s nima spokojený nebyl (zatímco s V30 zřejmě je). Vždycky je to ale samozřejmě otázka preferencí.
Naposledy upravil(a) Bummer dne 1.06.2012 14:02, celkem upraveno 1 x.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Štábní Generál
Bandzone: http://bandzone.cz/stabzsco

Příspěvek od Štábní Generál »

V3O je skoro neuvěřitelně všestranej, ale podle mýho se do toho malýho engla hodí ta T100 víc. Má nižší citlivost takže to můžeš víc kulit a má skoro dvakrát víc basů než V30. Až po sejmutí mikrofonem teprv zjistíš v jak vzdálený galaxii V30 je, podle mýho na nahrávání čehokoliv nejlepší repro (u lead kytary)
Obrázek
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Ja teda u ENGLu i s V30kama musel vetsinou spis basy stahovat. A to jsem s nima prostridal tri ruzny kytary (a treba SD SH-4 snimac nema povest basovyho snimace), takze vic basu bych nutne nepovazoval za vyhodu.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Wardog

Příspěvek od Wardog »

Štábní Generál píše:V3O je skoro neuvěřitelně všestranej, ale podle mýho se do toho malýho engla hodí ta T100 víc. Má nižší citlivost takže to můžeš víc kulit a má skoro dvakrát víc basů než V30. Až po sejmutí mikrofonem teprv zjistíš v jak vzdálený galaxii V30 je, podle mýho na nahrávání čehokoliv nejlepší repro (u lead kytary)
Tak já to mám hlavně do zkušebny a na živý hraní. Nevím tedy jak hraje Screamer s V30 (kromě poslechu na youtube, což se zase nedá tak brát), ale s tím G12T100 se mi zvuk líbí.
Fokus-H Les Paul Standard / Ibanez EX Series EX170 * ENGL E330 Screamer 50 Combo
Wardog

Příspěvek od Wardog »

A mám další dotaz na majitele Screamerů, tentokrát ohledně V.L.S. Jaký s tím máte zkušenosti. Používáte to na nakopávání sól? Na Instrumentu jsem k tomu našel tento příspěvek :

"Jen potenciometr V.L.S. na ovládání druhého master volume mi učinil problém... těšil jsem se, že se zesik ještě nakopne, ale všechno je jinak, trochu očůrané. :) Ten poťák totiž nenakopává, naopak ubírá, praxe je taková, že bez pedálu hraje poze HIGH master volume, takže zesik jede na plné koule. Po zapojení footswitche Z5 se defaultně zesik nahodí s LOW master volume, které je zřejmě jen nějaký zeslabující obvod s poťákem (V.L.S.), kterým si můžete nastavit rozdíl hlasitosti. Takže při LOW master to prostě netáhne na plnej knedlik, což je jediné zklamání, které mi Screamer přivodil, myslel jsem původně, že budu nakopávat jen sóla, ale hraju výhradně se zapnutým HIGH master volume, rozdíl v kvalitě zvuku mezi LOW a HIGH je markantní, po pěti minutách hraní na plný výkon by přepnout na LOW chtělo samurajský výcvik v sebeovládání. :)"

Skutečně to funguje takhle? A je ten zvuk na Low master volume opravdu o dost horší?
Wardog

Příspěvek od Wardog »

Tak jsem dělal pokusy s V.L.S. a skutečně to funguje tak, jak bylo napsáno na Instrumentu. Bez footswitche to hraje na max master volume. Po připojení to ubere a při sešlápnutí pedálu to přepne na původní úroveň.
Používat se to asi dá jako jump na sóla, ale nechce si mi většinu času hrát na omezený výkon a jen kvůli sólům to přepínat.
Asi budu sóla řešit nějkým booster efektem a tuhle funkci používat nebudu.
Jak to děláte vy? Využíváte to V.L.S. někdo?
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Ja se na sola nakopavam clean boostem v M9. Driv jsem mel ten clean boost od EHX, pak jakysi TSoidni nakopavadlo.
Somnus Aeternus
Dawa
last.fm: http://www.last.fm/user/DistortedDawa
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/thoughtlessangel

Příspěvek od Dawa »

Zdravím
jsem vlastníkem Engl Screamer (E335) II. Hlavu sem kupoval bazarovou a nyní došlo na výměnu lamp. S lampovým aparátem mám zkušenosti pouze jako konzument (koupil sem nakroutil si zvuk a hrál), teď však zvuk ztratil dost ze svého původního charakteru (připomíná značně chrastící staré rádio, případně nemocný traktor) z čehož sem usoudil, že je třeba přelampovat.
Jakožto v tomto směru nezkušený bych chtěl poprosit zkušenější zde na fóru o radu jaké lampy vybrat. A tím myslím jak značku tak přesný typ (nejlíp i s odkazy kde se dají lampy koupit :D ). Do koncáku bych dal přednost lampám Engl, cenově nejsou zase tolik rozdílné. A jelikož mám podezření na mikrofoničnost některé z předzesilovačových lamp chtěl bych vyměnit i ty komplet.
Pokud má někdo zkušenosti s výměnou lamp u této hlavy, něbo všeobecné zkušenosti s přelampováním rád uvítám Vaše rady a návrhy.

typy lamp z manuálu
V1(input-tube): ECC 83 / 12AX7, FQ Grade;
V2, V3: ECC 83 / 12AX7 selected;
V4: ECC 83 / 12AX7, standard;
V5, V6: 5881 (6L6GC) matched set

Jinak stylově se pohybuju v oblasti moderního metalu (metalcore, post hardcore, trochu djent, neotrash apod hi gain styly... nebráním se však ani čistému zvuku, který bych rád zachoval)
Ibanez RGT 42DX
Ibanez A300 E
Engl 335 Screamer II
Orange PPC412
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Vsechny preampovky netreba menit, mikrofonicnost se da vetsinou odhalit potukanim na danou lampu pri zapnutem zesilovaci - bude to slyset z repraku. Pripadne pak vylucovaci metodou (postupnou vymenou).

Mne osobne se v mem Savage velmi osvedcily lampy Tung-Sol, bohuzel treba koncove se u nas blbe shaneji. Nicmene nove lampy budou hrat stejne natolik dobre, ze ti to udela radost, i kdyz koupis EHX, Sovtek nebo JJ :D Neni treba to prilis hrotit.
Somnus Aeternus
Exhum

Příspěvek od Exhum »

Čau,

zajímalo by mě, jak je na tom porovnání ENGl Fireball (60W) a Powerball I. z hlediska základního zvuku. Jestli je tam nějaké větší odlišnost v charakteru zvuku, nebo má Power prostě jen možností a vychytávek...
-> IBANEZ RGA 121 Prestige, Ibanez RGAIX7U
-> KEMPER profiler rack, ENGL Powerball 2, Peavey 6505+
-> ENGL 4 x 12" PRO Slanted E412VSB (V30), HB 112 V30
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Ja jsem slysel Fireballa na koncertech, Powerballa jednou taky. Na Powerball 2 jsem i hral na kytarach. I z nahravek na YT mi prislo ze ano, rozdil v zakladnim zvuku tam znatelne je. Powerball mi prijde vic takovy agresivni a sterilni zvuk, celkem specificky, diky takovym nasranym englovskym stredum, ktere ma fakt posilene. Nevim jak vic to popsat :) Mrkni treba na kapelu Born of Osiris, jejich posledni dve alba jsou tocene na Powerball. Takovy zvuk dle meho z fireballu nedostanes, ten je vic takova Vckova klasika (mysleno jako EQ).
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
JerryLB

Engl Screamer HW

Příspěvek od JerryLB »

Zdravím, určitě budu za blbce, ale může mi někdo prosím říct, co všechno je u Engla Screamera v tom černym na spodku? Mám kombíčko a měnit ho za hlavu nechci, ale chci si k němu hlavu udělat - vymontovat a dát do "racku", proto by mě zajímalo a nikde jsem to nenašel, co v tom je a proč je to bokem? -> jestli to můžu dát natěsno k elektronice (zespodu u zesilovače visí elektronky, trafo atd.).

Díky :)

Obrázek
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 16.05.2013 6:52, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeno s existujícím threadem.
haas12345
Kontaktovat uživatele:

Re: Engl Screamer HW

Příspěvek od haas12345 »

Jestli tím cosi myslíš tu plechovou krabičku, tak v tom je podle mě pružinovej reverb ;)
JerryLB

Příspěvek od JerryLB »

Jojo, tu myslím. Taky mě to napadlo, o to víc by mě zajímalo, proč ce to dává takhle bokem a jestli to může být těsně pod zesíkem nebo ne? :)

Ještě tak mimo - pořešil někdo nějak rozumně něco s tím V.L.S?
haas12345
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od haas12345 »

Jo, tak to nevím, asi kvůli prostoru, protože třeba mě by se v zesáku nikam jinam nevešla :D a možná by to nějak mohly ovlivnit trafa, že by to třeba nějak rozechvívaly, ale to je jen moje úvaha...
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

haas12345 píše:Jo, tak to nevím, asi kvůli prostoru, protože třeba mě by se v zesáku nikam jinam nevešla :D a možná by to nějak mohly ovlivnit trafa, že by to třeba nějak rozechvívaly, ale to je jen moje úvaha...
Jj, je to reverb. Prostě jen dodrž, aby byl v novém kejsu zase na dně vodorovně a všechno bude ok. Je to běžné umístění, měl jsem to tak třeba v Mese DC3 a tam je to všechno mnohem víc natěsno u sebe.
JerryLB

Příspěvek od JerryLB »

Tak to je perfektní, jak je ten obrázek, tak to bude vlastně stejně, jen že bych to šoupl hned pod ty elektronky.
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Mohl by mi někdo poradit? Mám jednoho z prvních Blackmore (z Englu mi napsali, že moje staré sériové číslo je nedohledatelné :D ) a na kožence je to celkem znát. Nevíte na kolik přibližně by mohlo vyjít nové potažení koženkou, tolexem nebo něčím podobným? Uvažoval jsem i o bílé barvě a zároveň vyloučil zátěžový koberec :lol:
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“