Hlava JVM + box na AC/DC, Slash, Metallica, BLS

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
mirostrat
Bandzone: https://bandzone.cz/lustifon
Kontaktovat uživatele:

Re: Hlava JVM + box na AC/DC, Slash, Metallica, BLS

Příspěvek od mirostrat »

box ti staci aj 1936,je prenosnejsi,jasne ze ten prostor jak 1960 nema,a 205 vyskusaj a lacnejsi je ten franus,mam ho ,je dobry vintage 30 ma osadene
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cybermuff »

Dusty95 píše:Nemam až tak moc peňez tak zvažuji jestli nejít do 205 ale radeji bych 410. ....<---> Doufam :D ,jen jeste vedet kterou a kery box.
Tak 205 má jen 50W. Řada lidí zkoušela vyndavat ze 410 2 lampy,aby to dřív kreslilo koncem, ale nakonec to většina z nich vrátila zpátky, protože tím trochu utrpěl čistý zvuk, který je u 410 velmi v pohodě. V té nejčistější podobě čistého zvuku máš totiž jenom vstupní elektronku a pak už rovnou konec. Celkově ti víc kanálů u 410 dává podstatně větší možnosti oproti 205, protože přepínání je pomocí relé a celá signálová cesta je 100% lampová. Prostě se ti v každým módu kanálu zapínají/vypínají další a další poloviny jednotlivých 12AX7 v preampu. No a protože to má víc kanálů, má to taky podstatně lepší footswitch v ceně. Místo 4 máš 6 přepínačů a můžeš si na každý switch naprogramovat cokoliv z kanálů, módů + efektovou smyčku, reverb a jednu ze dvou volume. Díky tomu ti to při těch 6 spínačích pro normální hraní nahradí MIDI footswitch. delay na sóla do smyčky a přepínat ho z presetu uloženýho v JVM... nesmírně komfortní aparát.
Btw, co se mne týče, tak JVM410 se mnou projela pár desítek akcí a rozhodně se jí zbavovat nehodlám. Mám jí tedy trochu upravenou (aby byl zvuk méně komprimovaný), ale prostě jsem s ní hodně spokojenej. Je to ale klasická 100% lampa, tj. pokud ti nebude hrát, musíš hledat první důvod v tom, jak hraješ, neschováš se za ní (ale to bys byl blbej, protože hraješ na kejtru a ne na schovávanou).
Obrázek
Rainmaker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rainmaker »

o JVM 410H
Cybermuff píše: Je to ale klasická 100% lampa, tj. pokud ti nebude hrát, musíš hledat první důvod v tom, jak hraješ, neschováš se za ní (ale to bys byl blbej, protože hraješ na kejtru a ne na schovávanou).
:!:
tohle je přísný :mrgreen: ale pravdivý :twisted:
ad ty marshally
tu jcm 800 bych nebral, musel bys ji dokopavat krabkou a pak by tě začalo srat že maš jen 2 zvuky.Osobně jsem na ni hral a měl do ni zapojeny TS9 od Ibanez a Maxonu aby to kreslilo
Wylde to sice takhle má (měl)?. ale on má ruce který ty nikdy mít nebudeš (bez urážky) :)
Angus podle mě hraje jen na 1 kanál celej koncert

ale třeba u Metly už máš více variací(přechodů) a JVM410 ma 4 kanály a ke každýmu 3 mody tzn 12 různých zvuků! což je naprostá bomba , tu 205H bych nebral .....

kamarad používá na AC/DC a podobný klasiky JCM 2000 TSL 100 s vintage boxem od marshallu a zvuk má bych řekl na 99 procent stejnej jak oni :)
Už nehraju, pouze poslouchám ...
Dusty95

Příspěvek od Dusty95 »

Díky z další názory, hlavně Rainmaker a Cybermuff. Chci se ještě zeptat na konkrétně tyto čtyři zvuky, jdou z hlavy dostat kombinacemy nebo je protřeba jiného vybavení? Přemýšlel jsem i o Seymour Slash snímačích, nemá někdo náhodou zkušenost?
flushedawayone

Příspěvek od flushedawayone »

Kamarád má JCM 800 50W + 1960A box 300W a na zkreslení používá Ibanez tk 999ht ... Tube King.
Je to lampovej zkreslovač a nehraje vůbec špatně. Hraje v Metallica revival.
Četl jsem jen první stranu takže nevim jestli už máš vybráno ,ale na Metallicu je tohle dobrá volba.
Obrázek

Metallica revival Beroun : http://www.youtube.com/watch?v=VVNovnSuA-A
1984 White Gibsopn Explorer Copy s EMG JH Pickups,Epiphone Explorer GT
Randall KH-15, Line6 POD 2.0
Ernie ball Slinky Cobalt 10-13-17-30-42-52
Jim Dunlop Jazz III 1.3mm, Hetfield Blackfang Ultex 1.14mm
Kai

Příspěvek od Kai »

flushedawayone píše:Kamarád má JCM 800 50W + 1960A box 300W a na zkreslení používá Ibanez tk 999ht ... Tube King.
Je to lampovej zkreslovač a nehraje vůbec špatně. Hraje v Metallica revival.
Četl jsem jen první stranu takže nevim jestli už máš vybráno ,ale na Metallicu je tohle dobrá volba.
Obrázek

Metallica revival Beroun : http://www.youtube.com/watch?v=VVNovnSuA-A
Růžovoučky efekt ve tvaru dámského přirození s monstrózně svítícím poštěváckem ...

.. a nehraje to sakra vůbec špatně ;)

[ftip]
Víte jaky je rozdíl mezi řůžovou a fialovou ? ... ... 30 let
[/ftip]
Fender Classic 70's Strat
Ibanez TS-9
Marshall JCM 800
Marshall 1960A
Kai

Příspěvek od Kai »

Rainmaker píše:o JVM 410H
Cybermuff píše: Je to ale klasická 100% lampa, tj. pokud ti nebude hrát, musíš hledat první důvod v tom, jak hraješ, neschováš se za ní (ale to bys byl blbej, protože hraješ na kejtru a ne na schovávanou).
:!:
tohle je přísný :mrgreen: ale pravdivý :twisted:
ad ty marshally
tu jcm 800 bych nebral, musel bys ji dokopavat krabkou a pak by tě začalo srat že maš jen 2 zvuky.Osobně jsem na ni hral a měl do ni zapojeny TS9 od Ibanez a Maxonu aby to kreslilo
Wylde to sice takhle má (měl)?. ale on má ruce který ty nikdy mít nebudeš (bez urážky) :)
Angus podle mě hraje jen na 1 kanál celej koncert

ale třeba u Metly už máš více variací(přechodů) a JVM410 ma 4 kanály a ke každýmu 3 mody tzn 12 různých zvuků! což je naprostá bomba , tu 205H bych nebral .....

kamarad používá na AC/DC a podobný klasiky JCM 2000 TSL 100 s vintage boxem od marshallu a zvuk má bych řekl na 99 procent stejnej jak oni :)
Dovolím si dva posty po sobě.

1) Co je špatného na dokopání ? :roll:
2) Pokud dokopáváš krabkou, máš 2 zvuky? Volume pot HI! Apec nastavený na clean/lehky blues drive -> dokop crunch -> vypnout dokop přitlačit pravačkou jiný crunch -> lead -> delay/whatever -> solo lead ? Málo ? Nedejbože eq ve smyčce..
3) 4 kanály 3 módy a člověk co neumí nakroutit zvuk bude přepínat do aleluja.
4) Zrovna tslko srovnávat s zvukem ac/dc :roll:

U metly máš buď středově placatý zvuk emgček s chorusem naprosto dokonale napodobitelný na čemkoliv a naopak zkreslený kanál, který podle chuti. Buď dosraček vytavenou plexinu s dokopnutím (me gusta) nebo mesina mark IIc+ který prostě k metallice patří, případně nejaký ADA MP-1 whatever. Základ je eq ve smyčcce u lowend apců protože ten jejich charakteristický bordel normálně nenakroutíš (u marshallu tuplem).
Fender Classic 70's Strat
Ibanez TS-9
Marshall JCM 800
Marshall 1960A
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

ja na tohle lampovy kreslitko parkrat hral a mozna jsem mel pokazdy smulu na blbej kus, ale zvuk byl pokazdy dost genitalni. nekonkretni, neostry, o nicem. to radeji neco slusnejsiho polovodicoveho (=stovky krabicek).
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“