Levná kytara pro začátečníka: vybral jsem správně?

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Ol'Dawg
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/martink52
Kontaktovat uživatele:

Re: Levná kytara pro začátečníka: vybral jsem správně?

Příspěvek od Ol'Dawg »

Ještě pár dalších informací ohledně pořízení kytary:
http://kytara.totalh.com/porizeni-kytary

Ohledně typu (tvaru) kytary:
http://kytara.totalh.com/tvary-a-velikosti-kytar
Hrajete dobře, když vám to připadá snadné.
Cort Gold Edge LE + L. R. Baggs Anthem
AER Alpha
http://www.kytara.net
Nicolas

Příspěvek od Nicolas »

Aby sis rozhodne vzal nekoho s sebou,kdo kytaru poradne prohlidne,jestli neni jeta,nebo nema nejakou vadu.kazdopadne ten posledni kus je podezdrely,pokud je tak nizska cena.je to velmi maly obchodnik a treba kytary.cz berou urcite mnohem vic kytar,cili ceny,za ktere je nakupuji musi byt dle meho nizsi,nez ma takovy maly obchodnik.navic na kytarach je ted v akci a i presto ma jeste o 800 kc nizsi cenu,coz je velmi divne,proto jsem psal,ze jestli ji chces,at jdes urcite s nekym,kdo tomu rozumi a kytaru dobre prohlidne.nekdo tady je jiste i ze Zlinska,kdo by s tebou mohl jit,staci se zeptat.ja bych ti rad pomohl,ale ja tomu zdaleka nerozumim abych dokazal posoudit,zdali je kytara v poradku.
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

Nicolas: tak ale lepsi nekdo, nez nikdo. tys prece par zkusenosti uz posbiral ;)
Darex

Příspěvek od Darex »

Ja už jsem ji zarezervoval :| .On mi psal že ať se rychle rozhodnu, ať ji stihne objednat, protože je o ni zájem, rychle se vyprodává a ta nabídka už končí.
Jo a měl jsem mu říct už v obchodě, že bych bral i nad 3000 a ne jen pod 3000, že to právě mění situaci ve výběru kytar.
Nicolas

Příspěvek od Nicolas »

Paris:Ja mam pouze par teoretickych zkusenosti,nikoliv praktickych.Vim zhruba ktere kytary jsou dobre,ktere horsi,ale vse ziskano pouze cetbou zde na foru a z jinych stranek..Z praxe nevim nic.na kytaru sice uz asi pul roku hraju,ale posoudit jeji kvalitu opravdu nedovedu,a to ani zbezne.sam bych se citil jak hlupak,ze nekomu radim,kdyz sam tomu nerozumim.

Darex:hele,tento rychlorozhodovaci natlak svedci spis o tom,ze se chce neceho zbavit a vidi,ze ty tomu nerozumis,ale treba mu krivdim.A to ze ji mas rezervovanou,te jeste nezavazuje,ze ji musis vzit,pokud nebude v poradku.Takze,zkus si opravdu nekoho sehnat,zajit tam a kdyz bude ok,tak ji vem,za tu cenu je je to super koupe.pokud se ti nebude neco zdat,tak ji brat jiste nemusis.Navic,pokud jde tak paradne na prodej jak rika,tak nebude zadny problem ji prodat,kdyz by sis ji nevzal:-).pripada mi to takovy natlak dle toho cos psal.jak pujdes sam,tak te urcite ukeca a mozna si doneses domu vrak,ktery treba ani nesestelujes a akorat budes nastvany.Mne osobne to je cele podezdrele,ale treba se pletu.kazdopadne bych si dal pozor.ikdyz,ikdyby doma zjistils,ze je treba spatna,tak mas mesic na vraceni zbozi,to je dle zakona,takze i u nej,pokud bude kytara nova.na zaruku se taky poptej,ta musi byt stejne jako vsude,nebo-li minimum 2 roky jsou,pokud se nepletu.
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Darex píše:.On mi psal že ať se rychle rozhodnu, ať ji stihne objednat, protože je o ni zájem, rychle se vyprodává a ta nabídka už končí.
Řekl bych, že to je typická latina všech prodejců typu:
- kombo/hlava je zrovna přelampované
- auto jezdil jenom německý důchodce po místních dálnicích
- tamhle ten chlap má zrovna o toto auto taky zájem, tak se rychle rozhodněte, jinak ho prodám jemu
atp.
jastud

Příspěvek od jastud »

Jester píše: No správně by to mělo být přesně naopak. Dreadnought má velkou přední desku, takže potřebuješ větší sílu na to, abys tu desku rozezněl. Tudíž trsátko se jeví v tomto případě lepší než prsty.
Nicméně jsem dost dlouho na dreadnought prsty hrál, ale uznávám, že velikost těla, kterou mám teď (GA), je na fingerpicking lepší - ale ono to samozřejmě chce srovnávat na stejných kytarách.
To je možná teoreticky pravda, ale i tak rozdělovat kytary vhodné na fingerpicking a flatpicking podle tvaru je nesmysl. Na tom se asi shodneme. Nebo ne? Takovej Rev. Gary Davis by se asi hodně divil kdyby mu někdo řekl, že nemůže hrát na svýho Gibsona J-200 protože má velkou desku, nebo Merle Travis po zjištění, že Martin D-28 je jako dreadnought nevhodnej na hraní prsty :)
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Však já netvrdím, že to nejde - píšu že jsem na DN prsty hrál a neměl jsem s tím problém. Jenom dávám k dobru svůj postřeh, že mi s jiným tvarem těla zní fingerpicking lépe, resp. zvuk je pro mě lepší. Což samozřejmě nemusí vyhovovat a platit pro všechny. Čehož jsou koneckonců i tebou vyjmenovaní muzikanti důkazem. Spousta lidí hraje na J200 i D28 prsty. Ale třeba Baez taky hraje na menší kytaru s tělem napojeným na 12 pražci (napamatuji si, jak se jmenuje ten typ kytary od Martina). Každý ať si vyzkouší na co se mu hraje nejlépe a podle toho vybírá.
V levných kytarách stejně prakticky na nic jiného než na DN nenarazíš. Občas je k mání ještě Jumbo a tím to končí. Ne nadarmo to jsou nejslavnější tvary kytar.
jastud

Příspěvek od jastud »

Však já s tebou, Jestere, souhlasím, rozdíly ve zvuku v závislosti na typu jistě jsou. Jednomu holt vyhovuje na prstovou hru Jumbo, někomu španělka, někomu GA a někomu je tvar šumák a záleží mu hlavně na zvuku kytary v dané skladbě.
Darex

Příspěvek od Darex »

Jak vlastně poznám, že tu kytaru co mi prodává je opravdu ta kytara co chci? :-)...
Jako třeba rozeznat
Washburn WD10 od Washburn WD10s
Jediné možné řešení prostě říct si o to že chci kytaru vidět, protože co jsem se díval, rozdíl je v jejich hlavách a ladících mechanikách.
Při koupě kytary, dostane se ještě nějaká jiná možnost jak přesně poznat že to je přesně ten typ? :-)
Jirkaaa

Příspěvek od Jirkaaa »

Pokud chápu dotaz správně,tak jedině si nechat poslat fotky a pak už jen věřit no
Charvel, Fokus Strat, Ibanez Performance
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jakub.kubaaa »

Tak přesně tu kytaru poznáš (většinou) podle nálepky uvnitř kytary. Jinak S znamená typ lakování ne? (mám pocit že lesklý lak).
"Nezáleží na co hrajete ani přes co hrajete, ale jak hrajete" R. Hladík
Obrázek
ITIetalista
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od ITIetalista »

na kytare je stále taky lístoček aspoň by tam mal byť a tam to píše aká značka a model to je samozrejme keď to predajca nestrhol... :lol:
This account don't exist longer.
Nicolas

Příspěvek od Nicolas »

Jestli ta kytara bude nová jak píše,tak by na ní měla být ještě i vysačka,kde to bude uvedeno,plus nálepka uvnitř kytary.Jinak to písmenko co je za tím WD10 je buď lakování,nebo odstín dřeva...čili třeba N-natural,B-black atd.
Jinak jsem teda zvědavý,jak to celé nakonec dopadne a co koupíš:-).Doufám,že nás budeš informovat :wink: .

A není mi jasné,proč tady nevznesls dotaz,když teda nikoho kdo by s tebou šel nemáš,jesli tu není někdo ze Zlínska a okolí,kdo by ti s výběrem pomohl.Tomu opravdu nerozumím,proč ses ještě nezeptal,když to chceš brát od toho z Kvítkovic.Třeba by měl i někdo mimomístní cestu,nebo byl ochotný dojet,že dáš jen třeba na benzín atd. atd.Ale je to tvoje věc a hlavně,tvé peníze.
Darex

Příspěvek od Darex »

Ale tak já jsem to párkrát naznačil, ale nezeptal se přímo no.Mě je strašně blbé něco po někom chtět nebo tak, navíc jsem takové hodně samotářské povahy, introvert a to ne že nemám zájem aby někdo semnou šel, ale že bych se cítil strašně, byl strašně nervozní atd.
Navíc zeptat jsem se opravdu chtěl, protože jsem se chystal že vám napíšu, ale potom mi jeden známý řekl, že kupoval v kvítkovicích kombo od toho kluka, a byl jako strašně pohodový, moc pomohl.No a doporučoval mi ať to aspoň navštívím, tak sem to udělal no, a taky to tak dopadlo - byl fakt moc vstřícný.Jakože mi nabízel nejrůznější slevy a tak.Uvidím jak to dopadne, začátkem příštího týdne jak by jim měla dorazit, tak mně potom dá vědět.Pro ty co neví je to
http://kytary.cz/washburn-wd10s/HN113842/
Určitě vás budu informovat o tom jak to dopadlo ;-).Navíc sem budu určitě chodit, třeba pro radu nebo tak :-).

Jinak jestli je to esko zatím WD10 jen lak, tak je to docela brutální lak, když ceny těch kytar jsou odlišné okolo 2000 kč :D.Moc se v kytarách nevyznám myslím, že to bude něco ve dřevě (taky v čem jiném že).V té WD10s píšou něco o masivním aljašském smrku Sitka a speciální žebrování.Tak buď to ta WD10 "bez eska" nemá, a nebo to zapomměli dodat.Ony ty kytary totiž oboje jsou ze smrku ve přední straně.Nevím z jakého ta druhá, ale ani bych se nedivil kdyby to byl taky Sitka.
Prostě jde o to že ta kterou chci je o 2000 dražší, já jí mám teda docela zalevno, hodně výhodná koupě.Ale rozdíl poznám vážně jen v těch ladicíh mechanikách a hlavě jak říkám.

P.S.Nero - možná bude lepší to promazat, prostě to OT co sem nepatří, kvůli přehlednosti :-)
Nicolas

Příspěvek od Nicolas »

Hele,introvert neintrovert,jde o peníze a pochybuju,že spolu budete pořádat nějaký večírek:-).Navíc se můžeš na něco zeptat live a dá ti třeba někdo velmi cenné rady do začátku,ale jak chceš.
Tak 2000 by u těchto levných kytar v laku být takový rozdíl neměl.Pokud je to washburn WD10,tak pokud se nepletu,měl by se vždy jedna o zcela totožnou kytaru,akorát jiného laku,ale dřeva,mechaniky a vše by mělo být stejné.
Jinak ke vstřícnosti obchodníků.Je logické,že bude vstřícný,protože chce prodat,což je v pořádku,ale musíš mít vždy dva pohledy,obchodníkův,plus svůj,pokud omu rozumíš,nebo toho kamaráda,co tomu rozumí,protože jinak tebe,jako někoho,kdo tomu nerozumí,velice lehce obalamutí.Tím ale neříkám,že zrovna on takový je,ale opatrnosti je jistě třeba.

Edit:ale teď jak se na to dívám,tak WD10 je celopřekližka a WD10s má přední desku masivní,tak tomu teď moc nerozumím,co je to S.Měl jsem za to,že jsou to jen ty laky...
Nicolas

Příspěvek od Nicolas »

Tak podle toho,co jsem naštudoval,je WD10 (celopřekližka) jiná kytara,jak WD10s (polomasív).Takže si pořádně ještě prověř,kterou ti nabízí ten kluk v Kvítkovicích,jestli to náhodou není ta celopřekližka,což by i seděla ta cena.Na to se ještě zeptej.
jastud

Příspěvek od jastud »

Darex: Jsem ti nabízel, že se s tebou v Brně po něčem podívám. Určitě by se ti ta cesta vyplatila. Nicméně žádná reakce tak co bych se vnucoval, že.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Promazán OT a hovadiny.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
romank

Příspěvek od romank »

Omlouvám se, že obnovuji starší téma. Zkušenost pro lidi co vybírají kytaru přes internet. Minulý týden jsem scháněl kytaru do 5000 kč (jako dárek). Nakonec jsem vybral Washburn WD20S - minulý týden ještě stála 4890 kč.Za ty prachy vynikající kytara . Koupil jsem to na kytarách.cz v Brně. Proč to ale píšu, nemá cenu to v žádném případě kupovat přes internet, rozdíly jsou obrovské a doma to není s čím porovnat. Konkrétně u tohoto typu mě hned ze začátku odradil nevýrazný a utlumený zvuk bez basů. Prodavač mi donesl jiný kus ze skladu a ten hrál jako víno. Vystavená cedrová varianta Washburn WD21S hrála hrozně zastřeně, jak kdyby přes to někdo "hodil deku" . Možná zase jen horší kus. Ještě jsem to porovnával s Earth 70, ta je sice trochu hlasitější, ale zněla o dost hůř (taky byla víc jak o 1000 kč. levnější). Washburn WD10S byla na úrovni té Cortky (tehdy i cenově). Recording King v té cenové kategorii mě nenadchl. Tady je odkaz na to co jsem koupil (bez výřezu a elektriky) http://www.youtube.com/watch?v=fh61VrIw ... ature=plcp
Furch D41-CM12
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“