Les Paul - jaké se vám líbí?

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
Alternátor

Re: Les Paul - jaké se vám líbí?

Příspěvek od Alternátor »

Já ho nějaký době z kytary musel dát pryč. Prostě mi neskutečně pil krev. Les Paul je kytara, kde ten pickguard doopravdy nemá jinou, než hyzdící funkci. Ano, nepoškrábu si kytaru (což si nepoškrábu stejně), ale místo toho tam budu mít zbytečnej kus plastu. S černým bych se třeba ještě smířil, ale krémovej už fakt neustojím. Vždycky to na mě působilo jak přerostlej zažloutlej nehet nalepenej na kytaře...
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
Flash

Příspěvek od Flash »

Alternátor píše:Já ho nějaký době z kytary musel dát pryč. Prostě mi neskutečně pil krev. Les Paul je kytara, kde ten pickguard doopravdy nemá jinou, než hyzdící funkci. Ano, nepoškrábu si kytaru (což si nepoškrábu stejně), ale místo toho tam budu mít zbytečnej kus plastu. S černým bych se třeba ještě smířil, ale krémovej už fakt neustojím. Vždycky to na mě působilo jak přerostlej zažloutlej nehet nalepenej na kytaře...
Sám bych to nepopsal lépe :D taky mi to pije krev :evil:
Tenhle profil nepoužívám, vysadil. Jsem na profilu Veno.
Skipper
Bandzone: http://www.bandzone.cz/fan/skipper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skipper »

Teorgi, asi jsem se zamiloval :!:
EVH Wolfgang Special, Gibson LP BFG-TG (Nashville 2007), Epiphone LP Custom (Hořovice 1994), Maya Stratocaster (Japonsko 1984), Chapman ML1-7 RS, Victory VX Kraken mkII a Janíček picks.
Mapex Armory (10, 12, 14, 16, 20, 22), Pearl Free Floating Maple 14"x6,5", Meinl Classics.
Focusrite Scarlett 18i20, Reaper, Ableton Live 9, NeuralDSP, Addictive Drums.
Querian
Bandzone: bandzone.cz/froginfog
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Querian »

Tak mé vysvěné LP už je hotové. Nemám co dodat :)
Obrázek
Obrázek
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Zdá se mi to, nebo to Q je na 11. poli? Škoda, že ne na 12., kde by to kromě ozdoby alespoň plnilo i funkci značky
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Rocky_MK
Bandzone: www.bandzone.cz/danielandthemoravians
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

trošku zvláštní, ale pěkné...
Querian
Bandzone: bandzone.cz/froginfog
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Querian »

Moleek píše:Zdá se mi to, nebo to Q je na 11. poli? Škoda, že ne na 12., kde by to kromě ozdoby alespoň plnilo i funkci značky
Já to nechtěl jako funkci značky ale aby to bylo v půli krku :) podle staré Gibson Indiany.
Tonda

Příspěvek od Tonda »

Custom bez pickguardu ? - tak tenhle učitě :

Obrázek

Obrázek
I´m wheels... movin´wheels
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Tonda píše:Custom bez pickguardu ? - tak tenhle učitě :
Junior custom :lol:
Mekron

Příspěvek od Mekron »

Našel jsem jí na netu. Přiznávám, že to sice není moje nejoblíbenější, ale dokážu si představit, jak by krásně zářila :twisted:
Obrázek
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

Obrázek

jedno z nejhezcich LP co jsem kdy videl
Dif Der
last.fm: http://www.last.fm/user/DifDer/
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/onpoll
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dif Der »

Minulý týden jsem hrál s kámošem v Thomannu na Gibson Les Paul Axcess Standard IT FR. Nebýt tremola, trochu upraveného těla a těch 75000,-, tak dost příjemná kytara. Zvuk se mi hodně líbil a hratelnost taky skvělá.
Obrázek
Hanák #00057, Hanák #00028, G&L Asat Classic Bluesboy, Grebeň Customcaster, Framus Diablo Pro, Fender Stratocaster Player, Mesa Boogie Roadster 212, Randal RM4 (Salvation Audio Matchvox, Buddy, Camerock)+ Engl 840/50, Diezel 412 FV
Janecký JB, Zon Sonus RT-K5
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

ja bych ho bral hned! tahle kytara se mi vzdy libila (jeste s Neal Schon signature, ktera je velmi podobna). Akorat by me zajimalo jak to bude hrat oproti klasickemu LP. LP s floydem pro me muze prekonat uz jen ES 335 s floydem :)
Kamahl

Příspěvek od Kamahl »

Alternátor píše:Ano, nepoškrábu si kytaru (což si nepoškrábu stejně)…
Někdy bych sem měl hodit detail svý kytary, abyste pochopili, jak může někomu pickguard chybět. :mrgreen:
krasty

Příspěvek od krasty »

Kinx píše:ja bych ho bral hned! tahle kytara se mi vzdy libila (jeste s Neal Schon signature, ktera je velmi podobna). Akorat by me zajimalo jak to bude hrat oproti klasickemu LP. LP s floydem pro me muze prekonat uz jen ES 335 s floydem :)

První Les Paul s Floydem, co jsem měl možnost držet v rukách (nemyslím s dodatečně dodělaným Floydem), byl v začátku 90. let Dommenget Paula, model udělaný pro Schona. Tehdejší cena cca 4600DM. Geniální kytara, ale tenkrát jsem miloval RR a podobný tvary :lol: Nedocenil jsem jí. Pak se objevil Gibson signature Neil Schon, ale vlastně Gibson Dommengetův model Paula tak trochu "obšleh" :wink:
Před dvěmi lety jsem měl možnost si na Gibson Les Paul Neal Schon Signature zahrát a zamiloval jsem se znovu. Sice Sustainer nemusím mít, ale ta kytara byla svělá. Jenže cena byla a je velká ....
A pak se objevil Axcess, toužil jsem po ní od prvních fotek z Namm Show, ale v ČR se neobjevila a v Německu cena lehce pod 3000Eur. Navíc mě nebral "Standard" design. Mám Customa a líbí se mi. I ta první fotka byla verze Custom. A před měsícem jsem přivezl domů dáreček, celá rodina mi přispěla ke kulatinám :D
Fotka je na předchozí straně. Od té doby nejhranější kytara!
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: krasty

Příspěvek od Kinx »

parada! to je opravdovy custom? Norlin? :)
krasty

Příspěvek od krasty »

Axcess (´11) údajně vyrobený pro lednovou Namm Show ve verzi Custom. V týhle barvě bylo vyrobeno jen pár kousků (údajně dva - ale vše mám z druhé ruky), stejně jako to Gibson udělal u všech Axcess Custom verzí. Je stejný jako normální Axcess, ale má ebenový hmatník, custom vykládání a lemy a jinak zapojenou elektriku (jako Alex Lifeson - přepínání HB série/parallel na clonách).
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Kinx píše:ja bych ho bral hned! tahle kytara se mi vzdy libila (jeste s Neal Schon signature, ktera je velmi podobna). Akorat by me zajimalo jak to bude hrat oproti klasickemu LP. LP s floydem pro me muze prekonat uz jen ES 335 s floydem :)
Není to sice Gibson ES 335, ale jen tak pro představu:
Přílohy
am75cst.jpg
Dif Der
last.fm: http://www.last.fm/user/DifDer/
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/onpoll
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dif Der »

krasty píše:Axcess (´11) údajně vyrobený pro lednovou Namm Show ve verzi Custom. V týhle barvě bylo vyrobeno jen pár kousků (údajně dva - ale vše mám z druhé ruky), stejně jako to Gibson udělal u všech Axcess Custom verzí. Je stejný jako normální Axcess, ale má ebenový hmatník, custom vykládání a lemy a jinak zapojenou elektriku (jako Alex Lifeson - přepínání HB série/parallel na clonách).
A nevypadá to divně s tím zúženým tělem u krku?
Hanák #00057, Hanák #00028, G&L Asat Classic Bluesboy, Grebeň Customcaster, Framus Diablo Pro, Fender Stratocaster Player, Mesa Boogie Roadster 212, Randal RM4 (Salvation Audio Matchvox, Buddy, Camerock)+ Engl 840/50, Diezel 412 FV
Janecký JB, Zon Sonus RT-K5
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“