ALESIS iO2 EXPRESS - problém

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
backroll

Re: ALESIS iO2 EXPRESS - problém

Příspěvek od backroll »

Ano jedna poloha je direct monitoring (odposlech mic) a druha usb .. to ja vim :-D ale prave ze v poloze usb to praska :/ a direct je cisty zvuk majku
// mam dnes a zitra odpoledni ..:/ tak dik za odpovedi..prectu vecer a zkusim pripadne rady..dekuju
..chtel bych se zeptat jeste.. lze to nejak nastavit aby output byl z beden u pc? A vstup majku pres alesis?
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Když to praská, tak může být problém v malém Audio Bufferu (nastavuje se v Control Panelu toho ASIO4ALL ovladače - viz pár posledních screenů). Direct Monitor nebude praskat nikdy, pokud není přebuzován vstup.

Ano - vzhledem k tomu, že ASIO4ALL umožňuje mít aktivní zároveň 2 (3, 4, ..) zvukovky, tak to nastavit lze; je třeba mít ve VST Connections/Outputs nadefinovanou i Stereo sběrnici vedenou do audio zařízení Realtek (ve tvém případě).

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
backroll

Příspěvek od backroll »

A kdyz nastavim outputs na realtek tak uslysim pak hudbu v odposlechu? No a zadna zmena ..ted mam dokonce to same nastaveni a ani to zas nesnima v tom cubase..uz jsem to tu chtel psat driv ale mam pocit ze se to se stejnym nastavenim chova tak ze jednou to snima a jednou ne..
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Neuslyšíš. Musíš si ujasnit, co chceš. Takhle splácat dvě zvukovky dohromady je nouzovka a podle toho by se k tomu měl člověk taky chovat. Zapomněl bych na to - na bzíkání ve Woknech si pořiď bedýnky za pár šušňů a píchni je do 3,5mm výstupu z Realteku. Na nahrávání a vůbec práci s audiem prostě provozuj jen ten ALESIS a fakt by mě zajímalo, co s tím provádíš 8)

Teoreticky se samozřejmě nedá vyloučit ani chyba HW nebo prostě někde úplně jinde (DAW například), ale zase si nemyslím, že by to mělo tyhle projevy. Obvykle jsou varianty funguje/nefunguje a nic mezi tím (alespoň u téhle kategorie zvukovek).

P.

backroll

Příspěvek od backroll »

Shrnu to.. ve winu nast.vychozi zvukovka realtek(v pc),v cubasu dale- vst audio system asio4all v2,zaskrt.release driver when app.... advanced -set to default, nast.asio4all (pod vst audio system) stejnewjako vst connection a to in - zvuk.zarizeni Usb 1 (coz je asi left), a to same Usb 2(right), to same u out nize ...vsechny viditelne i aktivni..vst connection nastavene viz vys...NYNI ANI NEREAGUJE CUBASE NA MIKR. ..coz driv se stejnym nastavenim reagoval ..zajimave..v control panelu mam aktivovanou pouze externi zvuk(zvuk.zarizeni Usb)...asio buffer jsem zkousel polohovat ruzne a nic.. nejradsi bych to mel na 256 samples bo pak mam latenci pouze 11.519ms coz ucho nerozpozna tusim...v advanced mam kompenzaci latence na 32 samplu u in i out .. v options dale
Neaktivni nic..vse nezaskrtnute..nastav stopy left stereo in .. a out..si nejsem jist co zadat
PODLE MEHO NEODBORNEHO NAZORU NEFUNGUJE BUD ASIO DRIVER A CHCE TOWJINY..NEBO JE SPATNY DAW -CUBASE..uz jsem totiz na netu cetl ze tato zvuk ma problemy obcas s cubasem ale proc potom ta kooperace firem alesis a cubase ! Ghrr...lidi ja uz jsew z toho dole..tak koupim si neco at konecne muzu neco udelat a neumim to rozjet..jaka ironie osudu..
///// s tim druhym ovladacem directx asio..mi to ukazuje vsude io2 .....a s asio4all se to zobrazuje jako "zvukove zarizeni USB"...nevim jestli to je podstatne..aĺe radsi napisu..ale stejne se mi zda ze ten cubase blbne
//nejde se mi ani zaregistr.na str steinbergu .. :/ ten cubase bude sh*t
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Podstatné to není. Zkus jiný DAW, jakou verzi přesně Cubase máš? Ta "5" je široký pojem.... Ale ne, že by to hrálo podstatnou roli 8) sh*t to nebude.

Volbu "release driver when..." jsem nikdy neaktivoval (proč taky), ale opět si nemyslím, že by měla nějaký extra vliv. Nicméně se mi jeví jako "stabilnější" nemít jí zaškrtnutou, neboť takhle pořád "cvičí" aplikace s ovladačem zvukovky pokud přepneš z Cubase na jakékoli jiné okno.

P:

backroll

Příspěvek od backroll »

Ted jsem zkusil acid 7 a je to to same.. kdyz vlozim audiostopu jako podklad dam play tak v odposlechu to same praskani..nastaveni mam vyresene..to uz snad chapu :-D ale asi mi neco unika evidentne :-D a cetl jsem navod na cubase a moc mi to nedalo k tomu zprovozneni..jeste chvilku a asi zalozim thread "prodam amat.nahravaci set":-D:-D

A cubase mam nejakou osekanou verzi LE 5
//NOVINKA// TED JSEM SE DOCETL ZE BEZDRAT MYS TO MUZE RUSIT A MAM BEZDRAT MYS I KLAVESNICI CO SI O TOM MYSLITE?
je taam i ukazka toho šumu http://www.uloz.to/xDeM6Be/sample-wav neco podobneho ale vic silneji mi to dělá
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Bezdrátovou myš jsem provozoval s Cubase LE5 bez problémů. Ale můžeš zkusit myš a klávesnici odpojit, to stejně nepotřebuješ, abys mohl spustit nahrávání (předpokládám, že máš ntb). Tam může být i problém s počítačem samotným (malý výkon, resp. paměť). Co máš za stroj? Jaké jsou parametry?
Rozhodně doporučuji vypnout síťovou kartu (jedná-li se o ntb), která může mít za následek problémy při nahrávání.
Nejjednodušší řešení je najít si v místě bydliště ochotného a znalého uživatele hudebního fóra, který ti to zprovozní (třeba za ty 2 stovky, které jsi nabízel). Odkud jsi?
backroll

Příspěvek od backroll »

TAK NEEE :DDDD uz jsem myslel ze tzo mám ...ale pouze jsem vyresil problem s mikrofonem ale i tak !! ... instrumentalni stopu kterou vlozim mam přeřvanou ... jak to ztisit ??

\\ udelal jsem to podle youtube am navodu ... a jede to ... chce to jen prijit na to jak to ztisit tu hudbu co tam vlozim
..navic bude ais vadny cubase..od doby co mam aktiv.el.licenci tak to spadne kdyz to vypnui a pokazde to musim nastavovat znova... a to mi delal uz predtim asi ale nehodilo to hlaseni ... staci jen nastavit jediny mono vstup a ztisit gain a preinstalovat cubase a znova to ponastavovat nevim co to změnilo ...ale ten gain tomu hodně dal ...ale problemn porad pretrvava s vlozenym podkladem ..to uz gainem anní main lvl neztiším
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

No super, pokud jsi to vyřešil! Vložené audio zeslabíš faderem hlasitosti příslušné audio stopy, takže práce ve VST Mixeru.

P.

Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Myslíš nastavení gainu na zvukovce? Jestli to bylo tím, tak to jsme tu nejspíš předpokládali, že to máš už nastavené, proto nikoho nenapadlo to zmínit. Bez toho ti to logicky nemohlo nic nahrát.

Hlasitost vložené stopy se odvíjí od dvou věcí:
1) Od samotné hlasitosti použitého souboru
2) Od nastevení hlasitosti této stopy v DAW (na šavli - viz. pavlii)
3) Od nastavení čudlíku hlasitosti sluchátkového výstupu (v případě zapojení sluchátek)
4) Od nastavení čudlíku hlasitosti Main Level
5) Od nastavení čudlíku Direct/USB
backroll

Příspěvek od backroll »

no to uz jsem zkoušel bohužel v programu to ztiším takovým stylem že to je menší volume ...ale stejná přeřvanost...jako bych to ztišil v PC ale analogově to pořád řve ...
no a není to bodem 2,3,4,5 ..a jak je hlasity soubor to nemuzu posoudit ...
a ano ten gain byl na zvukovce.....ja ted prisel na to ze to musí byt tak jen jednu dvě čárky a musi se do toho nahlas ...
a ja to měl vždycky tak na polovinu ... a proto to bylo přeřvane ( ten muj "šum" ). tohle šlo analogově na zvukovce ztisit ale podklad ?? to jedine v programu asi bo ´to pres zvukovku nejde ne .... a je s tim stejny problem ...a tohle uz zvukovkou vychytat nejde ... ( taky nevim furt jestli cubase reaguje na zmeny zvukovky nebo ho musim restartovat... a jestli musim mit vse zapojene treba uz pred zapnutim pc ... )
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

No asi takhle: pokud je audio stopa "přeřvaná" bez ohledu na její hlasitost (=nastavení Faderu ve VST Mixeru), tak je už blbě to samotné audio (bez ohledu na to, odkud pochází - prostě je blbě).

Cubase nereaguje realtime na změny podobného rázu, čili cokoli chce člověk v Cubase použít, musí být připojeno a aktivní PŘED jejím spuštěním.

Při nahrávání je třeba kontrolovat úroveň vybuzení na metrech zvukovky, nemělo by to být zbytečně málo, ale rozhodně to NESMÍ být moc (=v červených). Jinak bude záznam nenávratně znehodnocen zkreslením.

P.

backroll

Příspěvek od backroll »

prave ze to nikdy nebylo cerverne to jsem fakt musel stat pred tim blizko a rvat ...ale jako jak jsem to poslouzchal na odposlechu tak jsem slysel televizi z vedlejsiho pokoje kterou jsem normalne ani nepostrehl pomalu:D a do toho ptaky venku :D noo podle me tam bude neco spatne to by ten mikrofon v polovine hlasitosti nemel delat ne ...ale to je fuk jako hlavne ze tak to jde ....ja doufam ze to pujde slyset pak pres instrumentalku a nebuduu to muset duplikovat nebo davat nahlas pres pc coz by melo vliv na kvalitu ....no a ja driv prave pripojoval mikrak behem cubasu az .. ! ! ! to byla ta chyba banalni :D a ja si rikal ze se mki to dvakrat u jednoho nastaveni chova jinak ...me to napadlo az ted prave ....jak jsem premyslel co to zmenilo ze in ma byt mono to mi takova fatalni chyba neprisla ... :D ja to mel totiz kvuli bezpoecnosti schovani v kufriku vzdycky .... :D tak se omlouvam jestli to bylo tim nekdy....

jdu zkouset dal
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Já nemluvil o mikráku - měl jsem na mysli (pochopitelně) věci připojovatelné k počítači, čili třeba zvukovku konkrétně. Kdy připojíš mikrofon, kytaru, klávesy, ...cokoli... je už jedno, to nemá vliv.

Pokud není vstup přebuzen a přesto je záznam znehodnocený, bude chyba jinde (zvukovka, ovladač).

P.

backroll

Příspěvek od backroll »

NEMUZE TO ZMINENE PREBUZENI NEBO ZKRESLENI DELAT REDUKCE NA JACK DO SLUCHATEK U ODPOSLECHU ?

NEZDA SE MI TO TAK PRERVANE JAK TO DAM UPLNE POTICHU JEN JAKO BY BYL POVYTAZENY JACK NEBO TAK NEJAK TO ZNI ..PROSTE TAKOVE DIVNE :d JAK TO POPSAT :d

mam to :DDDDDDD hosi .... me jebne .....to bylo sluchatkama ......................................ale ony normalne pripojene k jinemu zarizeni hrajou ! :D
dekuju vam mockrat tedya za vas drahoceny cas ! jestli chcete tak vám kilo pošlu :D napiste adresu a posilam a mate kazdy dva pivka az se uvidite :D

...jdu se ucit v cubasu :D tak kdyztak nechte vzkaz a vyrovnam se s vama :) diky moc
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Už mi to celé přišlo jako "backtroll" 8) jdu míchat...

P.

backroll

Příspěvek od backroll »

bodejt uz jsem e kvuli tomu nevyspal ani neopamatuju :D ok tak kdyztak vzkaz s adresou :) a jeste jednou diky :)
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“