Koupě kytary kolem 4000 - rozhodnutí

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
džetro
Kontaktovat uživatele:

Re: Koupě kytary kolem 4000 - rozhodnutí

Příspěvek od džetro »

Zkontroluj to prohnutí, nevím jakou tloušťku strun tam dávají od výroby (jestli 012 tak ty 011 prohnou krk méně) zmáčkni strunu na 1. pražci a druhou rukou na 14. pražci a nad 8 pražcem by měla být mezera zhruba na tloušťku trsátka (jak už tu někdo psal) pokud to tak je a přesto to drnčí, je třeba zvýšit kobylkový plátek, buď podložením nějakým proužkem plastu nebo dýhy nebo koupit nový a zbrousit zespoda tak aby byl o milimetr vyšší než ten co tam máš teď a pak lehce ubrušovat až to bude ok (nebude to drnčet a dohmat bude přijatelný, každopádně to musí být vyšší než ten původní plátek) :D
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

michy04 píše:Na prázdné struně to drnčí opravdu jen když do toho říznu, ale všiml jsem si, že např u akordu E to drnčí prakticky při dotyku, resp. lehkém přejetí strun.
Hm. A pri akordu E to drnci ktera struna?
michy04

Příspěvek od michy04 »

džetro píše:Zkontroluj to prohnutí, nevím jakou tloušťku strun tam dávají od výroby (jestli 012 tak ty 011 prohnou krk méně) zmáčkni strunu na 1. pražci a druhou rukou na 14. pražci a nad 8 pražcem by měla být mezera zhruba na tloušťku trsátka (jak už tu někdo psal) pokud to tak je a přesto to drnčí, je třeba zvýšit kobylkový plátek, buď podložením nějakým proužkem plastu nebo dýhy nebo koupit nový a zbrousit zespoda tak aby byl o milimetr vyšší než ten co tam máš teď a pak lehce ubrušovat až to bude ok (nebude to drnčet a dohmat bude přijatelný, každopádně to musí být vyšší než ten původní plátek) :D
Místo je tam zbruba na to trsátko, tím to asi nebude...
EDGE píše:...
Při akordu E drnží právě tlusté E a občas, když do toho víc hrábnu, tak i něktará jiná, zkoušel jsem to pražec po pražci a nejvíce to drnčí na Ečku od 8-9 pražce dolů. Nevím, možná do toho jen prostě moc mlátím, přeci jen, je to moje první kytara, učím se teprve první akordy(D, E, A), takže ani nevím, jak pořádně hrábnou do strun :-), hraju trsátkem, prstama mi to příjde o dost těžší.

Hele nic, já se v tom stejně moc nevyznám, odnesu to místnímu kytaráři a uvidim, co mi na to řekne. Sice mě to štve, nová kytara a neni ani seřízená, ale uvidím, když mi řekne, že je to něco závažnějšího, pošlu ji na reklamaci...
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“