Digitální piano do 20 000

Klavíry, keyboardy, digitální piana, syntezátory, ...
Odpovědět
PtJaa
Moderátor

Re: Výběr digitálního piana

Příspěvek od PtJaa »

Žádné piáno Suzuki jsem sice nikdy neviděl, ale na http://www.pianoworld.com několik málo názorů na tuto značku je, a nejsou pozitivní, podle ohlasů patří kvalitou mezi ostatní no-name. Rozhodně bych doporučil zůstat u zavedených značek, čímž v této cenové hladině myslím Yamahu, Kawai, Casio, případně Korg.

Co se týká Yamahy YDP-141, bylo by velkým zlepšením, kdybyste dokázali jít o třídu výš buď k YDP-161 nebo k YDP-S51 (S51 je kompaktnější, ale má novější zvuk), právě kvůli věrnosti klaviatury.

Další dobré piáno blízko vaší cenové relace by bylo Kawai CL36 za něco přes 20 000 Kč, dá se objednat v MusicCity.cz (jak mě prodavač ubezpečil), ale na internetu ho nenabízejí. Z Casií by myslím nejvíce zajímavé mohlo být PX 750 za 20 000Kč, má zlepšenou klaviaturu proti starším modelům jako například PX 800, o kterém píše Hendrek.
Naposledy upravil(a) PtJaa dne 7.01.2013 14:48, celkem upraveno 2 x.
Kawai CA65 :: Galaxy Vintage D, Vienna Grand a Giant :: Pianoteq 5 Stage :: Kontakt :: Reaper
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

Ja sem ho videl (to Suzuki), neporidil bych si ho.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Hendrek píše:Vítám na fóru.
Toto téma je tu již tolikrát, že je to už tak nepřehledné. Proto předpokládám, že to tu z důvodu duplicity stejně moderátoři zamknou.
Sloučeno se starším tématem :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Fořt

Re: Digitální piáno do 20 000 po X-té

Příspěvek od Fořt »

Minulý týden jsme pořídili Casio PX 150. Se stojanem CS 67 a lištou s 3-pedálem SP 33 za necelých 17000 Kč při osobním odběru v obchodě Prokapelu.
První dojem při rychlém zběžném vyzkoušení:
Klaviatura je OK, tuhostí i tichostí srovnatelná s Kawai CN 23, který už máme doma (nejsem ovšem klavírista, učím se souběžně se synem první rok). Simulace slonoviny a ebenu mi ovšem přijde už až moc hrubá (hlavně ta slonovina má na povrchu "vrásky", což třeba ten Kawai CN23, který má taky simulaci slonoviny na celých tónech, nemá, což mi přijde příjemnější).
Zvuk je trochu zklamání při poslechu z interních repro - 2x8 W je bohužel málo. Ve srovnání s tím Kawai CN 23 se to projevuje samozřejmě v nižších rejstřících, basy tam prostě zcela chybí. Ve sluchátkách jsem je zatím nesrovnával, při výběru jsem dal na recenze a ukázky na YT. Přitom jsem se potřeboval vejít s nástrojem kvalitativně a funkčně srovnatelným s Kawai CN 23 do ceny 20 000 Kč.
PtJaa
Moderátor

Příspěvek od PtJaa »

Díky za zprávu, jste na fóru první se zkušenosti s novou generací Casií. Jak to píšete, zní to jako výborná volba v poměru cena výkon.

Jestli se mohu zeptat, uvedená cena je nižší (aspoň o 1000), než by vycházelo z ceníků ProKapelu.cz na internetu. Dostali jste slevu, nebo jste ještě chytili tu jejich předvánoční akci na PX150 za 13200?

Co se týká repráčků, mě osobně by tohle u Casia nevadilo. Kdybych na nich chtěl častěji hrát, stejně bych si na ně postavil nějaké hifi nebo studiové monitory, i kdyby vnitřní repráčky byly 5xsilnější...
Kawai CA65 :: Galaxy Vintage D, Vienna Grand a Giant :: Pianoteq 5 Stage :: Kontakt :: Reaper
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Asi jsem chytil tu nejnižší možnou cenu (13968 jen za klávesy, dnes už tamtéž 14506, stále nejlevněji v ČR; byl jeden obchod s ještě nižší cenou, ale tomu jsem nevěřil). Navíc byl v akci stojan.
Nelituju, nemám asi jinou možnost, rozvádíme se a já chci synovi ve střídavém domově u manželky dopřát stejnou možnost, jako měl dosud ve stávajícím domově s Kawai CN 23. Zatím nevím, jak to budeme řešit s dohledem nad jeho výukou, protože zatímco já mám nějaké hudební vzdělání (7 let LŠU B-trubka a 20 let amatérsky el. kytara, teď 4 měsíce klavír o lekci napřed před synem v ZUŠ), tak (dosud) manželka, která ho odvléká k jinému chlapovi, na hudební vzdělávání s..e. Pokud by měl někdo nějaké zkušenosti a rady s podobnou situací, uvítám, předem dík, moc.
Jinak zvukově ty repráčky uvnitř, vážně zklamání. Kawai CN 23 zní mnohem líp než (sic asi bídné) akustické piano, hlasitostní rezerva je v bytě víc než dostatečná. Casio PX 150 při hlasitosti 50% hraje skoro stejně jako na 100%, spodní rejstřiky fakt znějí tence, plastově. Určitě to může zlepšit externí amplifikace, je to koneckonců jako že "stage piano". Jinak vzhledově, funkčně, nemám jedinou námitku. Věřím recenzím, jinak bych bral starší řadu (PX 130), asi bych nepoznal rozdíl.
Rejhyl

Digitální piano - málo zvuků je často více

Příspěvek od Rejhyl »

Dobrý den,

prosím o radu. Sháním digitální piano, které by se vyznačovalo jinými kvalitami než kterými se ohánějí dnešní výrobci.

Chci pouze pár zvuků, zato aby skutečně zněli tak, jak mají. Upřímně mi stačí dva, tři zvuky klavíru, spokojil bych se s tím. Více zvuků akorát svádí od trénování.

Dále by klaviatura měla být co nejreálnější, na dotek nemusí být tak tvrdá, ale lepší tvrdší než podivně polovyvážená.

Nestojím o přehnaně drahý přístroj, tudíž nemusí být vše nahoře vypsané splněno na 100%, jen bych co nejlepší nástroj s kombinací těchto vlastností.

Nebráním se i třeba bazarovým nabídkám, stroj který hraje leta, a je kvalitní, bude hrát dál.

Díky
PtJaa
Moderátor

Re: Digitální piano - málo zvuků je často více

Příspěvek od PtJaa »

Sháním digitální piano, které by se vyznačovalo jinými kvalitami než kterými se ohánějí dnešní výrobci.
Ale dnešní výrobci se u mnoha typů snaží o přesně to, co chceš. Stačí se v e-shopu nedívat na keyboardy, ale na digitální a stage piána. Mimochodem, nenech se odradit tím, že něco má hodně zvuků. Ostatní zvuky a funkce většinou zabírají málo místa a stojí výrobce málo, nejdražší bývá zdaleka klaviatura a pak zvuk piána.

Chceš pořizovat konzoli (vzhled á-la pianino) nebo slab (vzhled jako klávesy)?

Také upřesni cenové rozpětí. Nejlevnější nástroj podle tvých podmínek může být Casio PX150 za 15500 Kč. Nejdražší Yamaha Avantgrand N3 za 330 000Kč nebo Roland V-Piano Grand za 400 000Kč...

Celkově má cenu dívat se na Kawai (CL36, CN24, CA15,CA65,..), Yamahu (P35, P105, YDP S51, YDP 162, CLP430,CLP440,...), Rolandy(F120,HP503,FP80...) a Casia((CDP120),PX150,PX750,AP450,..), někdo by řekl i Korg (SP250,...).

Alternativní přístup pro dosažení nejlepšich výsledků, pokud máš počítač nebo notebook, je koupit co nejlevnější digitální piáno s uspokojující kvalitou klaviatury bez ohledu na zvuk a zvuk řešit přes počítač (softwarové piano stojí kolem 100 €, často je dobré ještě pořídit zvukovku). Dosáhne se tím řádově lepšího zvuku.
Rejhyl

Příspěvek od Rejhyl »

Děkuji za vyčerpávající se velice přínosnou odpověď.

Skutečně mi jde o konzoli a těch 15000,- bude mým stropem. Překvapilo mě, kolik krásných kousků se skrývá mimo nábídky "keyboardů", uznávám svou předchozí neznalost.

Většinu Vámi inzerovaných digitálních pian jsem důkladně prostudoval. Zrovna Casio PX-150 a další z řady Privia se mi velmi zamlouvají, s příslušenstvím jsou však již velmi drahá. (pedál, stojan a obal - jsme na 20i tisících.)

Zajímal by mě Váš názor na Korg SP-170, který je modelovou řadou nižší než Vámi navrhovaný kus, svou jednoduchostí a přímočarostí mě však velmi oslovil (a Korg pro mě byl vždy ikonou kvality, alespoň co se samplů týče)

Softwarové řešení pro mě není příliš vhodné, přesto děkuji za snahu podat co nejširší záběr informací.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Zkoušel jsem jej v obchodě. Mohl by splňovat přesně to, co od něj očekáváte. Já jsem nakonec pořídil SP250 kvůli komfortnějšímu uživatelskému rozhraní.
Zabka

Digitální piáno

Příspěvek od Zabka »

Zdravím :)

Chtěla jsem se zeptat, zda máte někdo zkušenosti se - Suzuki HP-3 digitální piano?Pořád se rozmýšlím, které si koupit. Jsem učitelkou v MŠ a půjdu na mateřskou, nerada bych hraní zapomněla. Spíše jde o hraní např. písničky s filmů atd, pro radost. Rozhodně nebudu hrát Beethovena :D.,

Nebo můžete doporučit jiné cca do 17.000 ,. Kč, více se investovat nechystám, pro občasné hraní.

Děkuji :-)
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 12.07.2013 15:27, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeno do sběrného tématu.
PtJaa
Moderátor

Re: Digitální piáno

Příspěvek od PtJaa »

Na Suzuki HP-3 už se tu kdysi někdo ptal, a nikdo nic moc nevěděl: zde.
Jestli máš možnost někde vyzkoušet, tak vyzkoušení řekne vždy nejvíc, jinak bych doporučil spíš známější modely typu Yamaha P105 nebo Casio PX150.
Pokud by byly po dokoupení stojanu moc drahé, jsou i starší/levnější modely typu Yamaha P35, Yamaha P95, Casio PX130/PX135 apod, i když zde myslím stojí za to si připlatit za původně odkazované modely.
Naposledy upravil(a) PtJaa dne 12.07.2013 15:19, celkem upraveno 1 x.
Zabka

Re: Digitální piáno

Příspěvek od Zabka »

Děkuji :-)
Zabka

Příspěvek od Zabka »

Máte někdo zkušenost? - P 105 B SET Yamaha digitální stage piano :)
PtJaa
Moderátor

Příspěvek od PtJaa »

Jen jsem zkoušel v obchodech, ale za tu cenu (17790 dle Heureky) je myslím P105+stojánek slušná koupě. Jen bych doporučil (klidně časem) dokoupit trojpedál (LP-5A), nebo aspoň normální pedál (FC3, ne FC4), ten pedálek, co u toho je, vypadá velmi pofiderně a neumí half-pedaling (tj. je jen on/off).

Pokud budeš používat sluchátka, také má smysl pořídit si kvalitní sluchátka (pokud je nemáš).

Stejně ale rozhodně doporučuji vyzkoušet v nějakém obchodě, abys nebyla zklamaná.
Matyweb

Výběr digitálního piana do 17 000

Příspěvek od Matyweb »

Přihlásil jsem se na výuku klavíru do Základní Umělecké Školy. Budu se tam učit na klavír (klasická hra), doma ho ale nemáme, a ani mít nebudeme. Chci koupit nějaké digitální piano od Yamahy, v cenové kategorii do 17 000 Kč. Jediné, které jsem našel bylo Piagero. Nejvíce se mi líbilo Yamaha NP V60. Nevím, ale zda je pro mě vhodné. Poradíte mi někdo, případně doporučíte nějaké jiné. Děkuju.
Naposledy upravil(a) Matyweb dne 12.08.2013 21:18, celkem upraveno 1 x.
PtJaa
Moderátor

Re: Výběr digitálního piana.

Příspěvek od PtJaa »

Yamahy Piaggero nejsou na učení se na klavír vhodné, protože nemají "piánový" odpor kláves, což je pro hru na klavíru podstatné. Zdá se, že takovou klaviaturu není možné v dané cenové relaci vyrobit, nejlevnější klávesy, které klaviaturou aspoň částečně připomínají klavír, jsou Casio CDP120 (10290Kč), spíše bych ale doporučil Yamahu P35 (10990Kč).
Ivan.ps
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivan.ps »

To by ma zaujímalo, prečo sa pán s tak malým rozpočtom rozhodol práve pre Yamahu.
PtJaa
Moderátor

Příspěvek od PtJaa »

Ivane, myslíš že jsou Yamahy v tomto cenovém segmentu předražené? Třeba když porovnám Yamahy PSR vs. Casia CTK, nemyslím, že by Yamaha co se týká ceny nějak moc zaostávala...
neibour

Příspěvek od neibour »

V cene do 9 tisic nic kloudneho a noveho neexistuje, piaggera nebrat. Za absolutni pouzitelne dno je ta Yamaha p35, potom docela zajimavy nastroj (za tu cenu) je Korg SP170s za 13.790,- , vim ze je to o dost vic penez, ale koupi piana je potreba dobre zvazit, neni to jak koupit ukuleli v Lidlu a pak to mrsknout do kouta...
Ladění a opravy pian
Pianino Scholze (soc. model) po renovaci
Stage piano Kawai ES7
Behringer Xenyx 802
The Box MA 120 MK II
Odpovědět

Zpět na „Klávesové nástroje a syntezátory“